daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Do. 30 Mei 2024
Week 22

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
Voor het laatste nieuws van Woerden en omgeving

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • De storingen blijven geleidelijk aan op afstand maar ideaal lente weer wordt het nog niet.

  In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Tevens is er kans op een bui. De matige wind is noordwest en de temperatuur 16°C.

  In de middag en avond weinig verandering, namelijk een mix van wolken, opklaringen en een enkele bui. De wind is matige en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

  In de nacht bewolkt en perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 14°C.

  Zaterdag is er veel bewolking waaruit af en toe regen valt. In de avond klaart het op. De thermometer geeft 18°C aan.

  Foto: Leo Petersen  Kans op buien

  Tags:
 • Controle van schuren en loodsen in het buitengebied binnen de gemeente Oudewater,

  Op woensdag 29 mei heeft de gemeente Oudewater een integrale controle gehouden in het buitengebied. Samen met de politie en de ODRU zijn inwoners en bedrijven buiten de bebouwde kom bezocht. Er is gecontroleerd of aan de regels wordt gehouden van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving. Een ander doel van de bezoeken is ondermijning in het buitengebied tegengaan.

  Bij de controle zijn vier adressen in het buitengebied bezocht. Er zijn geen grote overtredingen opgemerkt. Wel werd er een paar keer opgemerkt dat een schuur of loods voor andere activiteiten werd gebruikt dan in het bestemmingsplan stond.

  Door de anonimiteit en de toenemende leegstand is het buitengebied kwetsbaar voor criminaliteit, zoals inbraak en diefstal. Ook zoeken criminelen wel eens contact met ondernemers en inwoners in het buitengebied voor bijvoorbeeld verhuur van leegstaande opstallen voor onduidelijke doelen. Schuren en loodsen die ver weg van alles liggen en/of niet meer in gebruik zijn, kunnen interessant zijn voor ondermijnende criminaliteit, zoals hennepkwekerijen of druglabs.

  Door de controle weten we beter waarvoor schuren en loodsen in het buitengebied worden gebruikt. Er is gekeken naar eventueel aanwezige risico’s en gelet op verkeerd gebruik van de panden. Daardoor kan de overheid beter en sneller optreden. De controle helpt mee aan het verbeteren van de veiligheid van het buitengebied in de gemeente Oudewater..

   

   

  Tags:
 • Gast uit de streek vandaag is John Ramaekers.

  Geboren in het uiterste puntje van Limburg in Noorbeek op de grens van Valkenburg. Door zijn werkzaamheden in Oudewater neer gestreken. Inmiddels is hij gepensioneerd en heeft hij in de afgelopen jaren met heel veel plezier veel vrijwilligers werk gedaan op velerlei gebied.

  Een van zijn topics was zijn passie voor de Blauwbaadjes , de plaatselijke Carnavals vereniging. Het was John die ieder jaar weer zorg droeg voor een nieuwe Prins Carnaval.

  Na ruim twintig jaar geeft hij het stokje door aan de jongere generatie…

  Kortom een veelzijdig man met een mooi verhaal, veel luisterplezier.

  Interviewer: Wil deVries

  Montage: Arjan Tegelenbosch

   

  Tags:
BR6
BR6 - De lokale omroep van Bodegraven - Reeuwijk

RTV Utrecht --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In New York is de jury weer bijeengekomen om een vonnis te bepalen tegen oud-president Trump, in de rechtszaak die draait om zwijggeld dat hij betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. Trump wordt ervan verdacht dit zwijggeld uit zijn campagnekas te hebben gehaald en in de boeken gezet te hebben als juridische kosten, wat neerkomt op fraude.

  Gisteren kon de jury van twaalf New Yorkse burgers niet tot een vonnis komen, en werd het verzoek ingediend om onder meer een aantal getuigenissen in de zaak nog eens tot zich te mogen nemen. Het is onduidelijk of de jury vandaag wel tot een oordeel komt, dit kan in theorie ook nog weken duren.

  Affaire

  Deze zaak is een van de vier lopende strafzaken tegen Trump. De juryleden moeten zich buigen over de vraag of hij heeft willen verdoezelen dat hij 130.000 dollar heeft betaald aan Daniels. Hij zou hebben willen voorkomen dat zij vlak voor de verkiezingen van 2016 met details naar buiten zou treden over een affaire die ze tien jaar eerder hadden.

  Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Verenigde Staten dat een oud-president terechtstaat. Dat Trump ook presidentskandidaat is bij de komende verkiezingen in november, maakt de zaak nog zwaarwegender.

  In de afgelopen zes weken zijn meer dan twintig getuigen gehoord. Het advocatenteam van Trump probeerde de jury er niet van te overtuigen dat er nooit iets is gebeurd tussen Daniels en Trump, maar deed wel zijn best om twijfel te zaaien over de vraag of Trump wist dat er zwijggeld aan haar was betaald. Daarbij werd Michael Cohen, de voormalige advocaat van Trump die het bedrag aan Daniels had betaald, afgeschilderd als een onbetrouwbare leugenaar.

  Cohen heeft verklaard dat Trump hem telefonisch de opdracht heeft gegeven om de betaling te regelen met de woorden "just do it". De verdediging betoogde dat dat telefoontje over iets anders ging, maar volgens de aanklager is het overduidelijk dat dit om het zwijggeld gaat.

  Gevangenisstraf

  Als aangetoond kan worden dat Trump valsheid in geschrifte heeft gepleegd om de uitkomst van de verkiezingen te beïnvloeden, is dat een strafbaar feit. Hij kan in dat geval maximaal vier jaar gevangenisstraf krijgen.

  De oud-president moet ook nog voorkomen vanwege pogingen om de verkiezingsuitslag van 2020 ongeldig te verklaren. Die zaak dient in de staat Georgia en zal vermoedelijk niet voor de presidentsverkiezingen worden behandeld. Verder lopen er nog zaken over Trumps rol bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 en over het bezit van geheime documenten.

  Buiten de rechtbank demonstreerden gisteren voor- en tegenstanders van de oud-president:

 • Arjen Lubach stopt met het populaire dagelijkse programma De Avondshow. Vanaf 2 september is het laatste seizoen van de satirische nieuwsshow te zien, heeft de VPRO bekendgemaakt in een persbericht. De 44-jarige Lubach vertrekt ook bij de omroep.

  Lubach maakte tien jaar lang programma's voor de VPRO. Van 2014 tot 2021 maakte hij het wekelijkse programma Zondag met Lubach. In 2022 begon hij met zijn dagelijkse show.

  Lubach zegt in het persbericht met veel plezier terug te kijken op zijn werk bij de VPRO, maar toe te zijn aan een nieuw avontuur. Wat zijn volgende stap zal zijn, maakt hij niet bekend. "Maar niet getreurd: komische televisie maken zit in mijn bloed, dus Nederland is nog niet van ons af."

  Dankbaar

  De VPRO is Lubach dankbaar voor zijn werk. Volgens hoofdredacteur Willem van Zeeland maakte hij tien jaar lang "klassieke televisie" voor de omroep.

  "Het maakte hem tot een belangrijke stem in Nederland en hij wist met zijn scherpzinnige humor miljoenen mensen te bereiken", aldus Van Zeeland. "Wij kijken daar dankbaar en met veel plezier op terug."

 • Het einde van de verkiezingscampagne in Mexico is zeer bloedig verlopen. Komend weekend zijn de verkiezingen, waar niet alleen gestemd wordt voor een nieuwe president, maar ook voor parlementsleden, gouverneurs en burgemeesters.

  Kandidaat zijn voor het burgemeesterschap blijkt levensgevaarlijk: dinsdag zei de regering dat sinds september minstens 22 lokale kandidaten zijn vermoord. Gisteren kwam daar nummer 23 bij, toen burgemeesterskandidaat José Alfredo Cabrera vlak voor zijn laatste campagnebijeenkomst werd doodgeschoten.

  Op videobeelden is te zien dat Cabrera eerst vrolijk door een menigte loopt, waarna iemand dicht achter hem meerdere keren op zijn hoofd schiet en er chaos en paniek ontstaat onder de aanwezigen. Cabrera is op slag dood. Hij was kandidaat voor de stad Coyuca de Benitez, in het zuiden van Mexico.

  Juan Miguel Ramírez is burgemeesterskandidaat in Celaya, een van de meest gewelddadige steden ter wereld. Ook hier vechten kartels om de macht over smokkelroutes. Ramírez is nog maar kort kandidaat, namelijk sinds april. Toen werd de vorige kandidaat van zijn partij doodgeschoten. Na haar dood kregen alle politici in de staat Guanajato politiebeveiliging.

  Ramírez: "Eerst wilde ik geen bewaking, maar mijn collega's vertelden me dat als ik word beschermd, zij ook worden beschermd." Toch denkt hij niet dat de bewaking gaat helpen: "Als ze ons dood willen hebben, gebeurt dat. Daar kan geen bewaking tegenop."

  Vrouwelijke president

  Dit weekend worden bij de verkiezingen ongeveer 27.000 militairen en leden van de Nationale Garde ingezet.

  Als de peilingen kloppen, zal Mexico voor het eerst een vrouwelijke president krijgen: Claudia Sheinbaum. Zij is oud-burgemeester van Mexico-Stad. Haar grootste concurrent om president López Obrador op te volgen is ook een vrouw, Xóchitl Gálvez.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Thu, 30 May 2024 17:33:22 +0200]