daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Ma. 24 Juni 2024
Week 26

Geselecteerde regio:
Barneveld

Regio:
De Gelderlander
gelderlander.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De Amerikaanse YouTuber IShowSpeed is vandaag door honderden jongeren belaagd in Amsterdam. De Youtuber livestreamde zijn bezoek in de hoofdstad, waardoor fans wisten waar hij was. Er kwamen zoveel mensen achter hem aan, dat de politie eraan te pas moest komen.

  De YouTuber, de 19-jarige Darren Watkins, probeerde weg te rennen van zijn fans. Hij liep de pont over het IJ op, waarna de hordes fans hem achtervolgden de boot op. Dit alles werd live op YouTube doorgeplaatst, waarbij te ziet was dat Watkins totaal bezweet was en wat in paniek raakte. Honderden jongeren, voornamelijk jongens, stonden om hem heen met een camera omhoog voor een foto.

  'Ik ben een soort van Cristiano Ronaldo'

  Uiteindelijk werd de YouTuber vanaf de pont door een plezierboot opgepikt. Vervolgens kwam er een politieboot aanvaren. De agent: "Leg het mij uit, wie ben jij?" Watkins: "Ik ben een soort beroemde voetbalspeler, maar dan een beroemde streamer. Ken je Cristiano Ronaldo? Ik ben hem soort van."

  De politie wilde de YouTuber veilig naar de kant brengen en vroeg de livestream uit te schakelen, zodat de fans niet meer wisten waar hij was. Watkins zei dit te doen, maar deed het niet. Toen de politie het ging controleren werd de livestream onderbroken.

  Hieronder de livestream van de YouTuber. Op 1:25 is de drukte op de boot te zien, op 1:35 de politie en op 2:23 hoe hij net weer in de auto komt terwijl jongeren op de deuren bonken.

  Toen Watkins weer voet aan wal had gezet, werd hij opnieuw belaagd en renden weer honderden jongens achter hem aan. Uiteindelijk kon hij in de een auto stappen. Eerder zei hij dat hij het nog nooit zo gek had meegemaakt als in Nederland.

  De politie heeft hem geadviseerd de livestream niet te hervatten, maar daar luisterde hij niet naar. Fans bleven hierdoor op de hoogte bleven van zijn locatie.

  IShowSpeed reist door Europa vanwege het EK in Duitsland. Eerder basketbalde hij in het kantoor van de premier van Albanië.

 • Voetbalvereniging Stevo in Geesteren had geen vergunning voor het hijsen van een spandoek afgelopen zaterdag, blijkt uit de vergunningsaanvraag die de club heeft ingediend bij de gemeente, meldt regionale omroep Oost. Tien mensen raakten gewond toen het doek met metalen stellage naar beneden kwam.

  De gemeente had een evenementenvergunning verleend voor het duel. Bij de vraag of er spandoeken opgehangen zouden worden, had de voetbalclub 'nee' aangekruist.

  Ook de vraag of er vuurwerk afgestoken zal worden is negatief beantwoord, terwijl op beelden van Oost te zien is dat voor de wedstrijd vuurwerk wordt ontstoken.

  Bijeenkomst

  Het doek was van de supportersvereniging van Stevo. Het kwam terecht op het publiek, voor een oefenwedstrijd tussen FC Twente en de thuisclub. Van de tien gewonden raakten er twee ernstig gewond. Zij zijn buiten levensgevaar.

  Dit zijn beelden van het incident:

  Het bestuur van Stevo riep vandaag de gewonden op zich te melden. Het wil weten hoe het met ze gaat, maar weet niet wie het zijn. "Van de hulpdiensten krijgen we niets te horen. We weten niet wie zijn afgevoerd, of ze thuis zijn of in het ziekenhuis liggen", zei de secretaris van de club tegen de regionale omroep.

  Een aantal mensen heeft zich al gemeld, vertelt de secretaris. "We willen mensen steun bieden, weten of we nog iets voor ze kunnen betekenen."

 • Het Duitse Openbaar Ministerie verdenkt twee mannen van het afpersen van de familie van Michael Schumacher. De daders beweerden tegenover werknemers van de familie van de voormalige Formule 1-coureur dat ze belastende informatie over hem hadden.

  De twee mannen, een vader (53) en een zoon (30) uit het Wuppertal, wilden volgens Duitse media miljoenen verdienen met de chantage. De daders stuurden als bewijs enkele dossiers naar de familie en dreigden de gegevens op het dark web te plaatsen - het verborgen deel van het internet - als er niet betaald zou worden.

  De politie kon achterhalen waar de berichten vandaan kwamen en pakte de twee vorige week op. De vader en zoon zitten voorlopig vast.

  Zeven keer wereldkampioen

  De 55-jarige Schumacher is een van de succesvolste Formule 1-rijders aller tijden. Hij werd zeven keer wereldkampioen: vijf keer met Ferrari (2000 tot en met 2004) en twee keer met Benetton (1994 en 1995). Hij stopte in 2012 met racen.

  Schumacher leeft afgeschermd van de buitenwereld sinds zijn zware ski-ongeluk in 2013, waarbij hij ernstig hersenletsel opliep en lang in coma lag. Hij is niet meer in het openbaar verschenen en zijn familie is er tot dusver in geslaagd zijn privacy te beschermen.

  Zijn familie kreeg onlangs nog 200.000 euro smartengeld voor een nep-interview met de Duitse oud-Formule 1-coureur. Weekblad Die Aktuelle kondigde vorig jaar een exclusief interview aan met Schumacher. Dat het interview was gemaakt door middel van kunstmatige intelligentie stond alleen vermeld in kleine letters onderaan het interview.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Mon, 24 Jun 2024 23:49:35 +0200]