daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 19 September 2019
Week 38

Geselecteerde regio:
Achtkarspelen

Regio:
RTV Noordoost-Friesland
Nieuws uit Noordoost Friesland

RTV Drenthe
Alle nieuwsberichten in de rubriek 'Nieuws'

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De oud-profvoetballer Kelvin Maynard, die gisteravond werd doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost, was een bekende van de politie. De politie wil niet zeggen hoe de 32-jarige man bij hen te boek stond.

  Ook is er nog niets duidelijk over het motief voor de moord. Omroep West schrijft aanwijzingen te hebben dat het schietincident drugsgerelateerd is, maar dat kan de politie niet bevestigen.

  Maynard werd gisteravond in zijn auto onder vuur genomen door twee mannen op een motorscooter. Hij reed zwaargewond een brandweerkazerne in en bezweek later aan zijn verwondingen. De politie vermoedt dat de schutters Maynard al enkele kilometers achtervolgden.

  De oud-profvoetballer speelde dit seizoen bij hoofdklasser Alphense Boys. In Nederland speelde hij als verdediger onder meer bij FC Volendam, waarmee hij in de eerste divisie kampioen werd, en FC Emmen. Daarna stond hij nog onder contract bij clubs in België, Portugal, Hongarije en Engeland.

 • Een onthulling van de voormalige Britse premier Cameron dat hij voor het referendum over de Schotse onafhankelijkheid in 2014 hulp heeft gezocht bij koningin Elizabeth, is op Buckingham Palace niet in goede aarde gevallen. Dat laat een bron weten aan de BBC.

  Koningin Elizabeth liet zich kort voordat de Schotten naar de stembus gingen uit over de onafhankelijkheid. Het is ongewoon en vanuit haar ceremoniële positie ook ongewenst dat ze zich met politieke kwesties bemoeit en de koningin geeft dan ook zelden haar mening.

  Maar omdat Cameron zich in de aanloop naar het referendum zorgen maakte over de uitkomst, zei hij tegen de privésecretaris van de koningin dat "alleen al het fronsen van een wenkbrauw" van Elizabeth de uitkomst zou kunnen beïnvloeden.

  Ophef

  Elizabeth zei enkele dagen voordat de Schotten gingen stemmen dat ze "goed moeten nadenken over de toekomst" en dat leidde tot ophef. Sommigen stelden dat ze door die woorden liet blijken dat ze vond dat Schotland bij het Verenigd Koninkrijk moest blijven.

  Het koninklijk huis heeft niet officieel gereageerd op de opmerkingen van Cameron. De BBC bracht de kwestie naar buiten in een documentaire over diens tijd als premier.

  Eerder raakte Cameron in opspraak toen hij in 2016 voor draaiende camera's tegen de koningin opmerkte dat "ongelooflijk corrupte landen zoals Nigeria en Afghanistan naar een anti-corruptietop in Londen komen":

 • Warenhuisketen Hudson's Bay heeft aangekondigd eind dit jaar uit Nederland te vertrekken. Het bedrijf heeft 15 filialen waar zo'n 1400 mensen werken.

  Een paar weken geleden lekte al uit dat alle winkels zouden sluiten. De vakbonden bevestigden dit toen, maar Hudson's Bay zelf hield vol dat er nog geen definitief besluit was genomen.

  Het was al duidelijk dat het niet goed ging met de winkels in Nederland. Hudson's Bay leed afgelopen kwartaal 317 miljoen euro verlies, waarvan 47 miljoen euro bij de Europese winkels. Om hoeveel het in Nederland ging heeft het bedrijf niet gezegd. In september 2017 opende Hudson's Bay hier de eerste zaken. Na ruim twee jaar is het dus einde verhaal voor de keten.

  Ontslagvergoeding

  Vanmiddag zijn alle medewerkers geïnformeerd over het vertrek. Vakbond CNV Vakmensen zegt dat het bedrijf op een nette manier afscheid neemt van het personeel. "Vooral omdat het avontuur maar zo kort heeft geduurd had het concern voor heel veel personeelsleden niet de verplichting om een sociaal plan af te sluiten", zegt Jacqueline Twerde van CNV Vakmensen. "We hebben in het verleden ook detailhandelsbedrijven gezien die de stekker eruit trokken en zich failliet lieten verklaren. De werknemers staan dan met lege handen."

  In het sociaal plan is geregeld dat werknemers een ontslagvergoeding krijgen. Ook mensen die korter dan twee jaar in dienst waren krijgen een vergoeding, terwijl dat niet verplicht is. Personeel mag de komende tijd gaan solliciteren onder werktijd en Hudson's Bay organiseert ook nog een banenmarkt voor de werknemers.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Thu, 19 Sep 2019 16:49:06 +0200]