daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 17 Oktober 2019
Week 42

Geselecteerde regio:
Bergambacht

Regio:
RTV Krimpenerwaard
De lokale omroep voor de Krimpenerwaard

Dichtbij.nl - Capelle-Krimpen --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Een arrestatieteam van de Amsterdamse politie heeft vanochtend niet zonder moeite een verwarde man aangehouden op een flat in de Bijlmer. De man probeerde te vluchten door zich op grote hoogte van de galerij af te laten vallen en via een lagere verdieping te ontsnappen.

  Uiteindelijk waren er een paar levensgevaarlijke manoeuvres van het arrestatieteam voor nodig om de man op het dak van het flatgebouw te arresteren, melden AT5 en NH Nieuws.

  Levensgevaarlijke klimpartij

  De politie kwam rond 10.00 uur in actie na een melding over een bedreiging in een trapportaal. Volgens nog onbevestigde berichten veroorzaakte de man vaker problemen. De politie stuurde een arrestatieteam dat vrijwel direct abseilend vanaf het dak van de flat op de verdachte afging. De verdachte op zijn beurt liet zich van de galerij afvallen, klom op een ander balkon en probeerde een verdieping lager al rennend te ontsnappen.

  Na een nieuwe levensgevaarlijke klimpartij langs de gevel, maar nu naar boven, eindigde de ontsnappingspoging van de man op het dak van de flat. Daar kon het arrestatieteam de geveltoerist alsnog aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

 • De man die verdacht wordt van het neersteken van vier vrouwen vanuit zijn auto, kwam in beeld dankzij het kenteken van de auto van zijn schoonmoeder. Dat bleek vandaag bij het begin van de behandeling van zijn strafzaak.

  De 24-jarige René V. stak eind vorig jaar en begin dit jaar in Castricum, Egmond en Barsingerhorn vrouwen neer vanuit een auto. Alle slachtoffers waren op dat moment aan het hardlopen of zaten op de fiets.

  NH Nieuws schrijft dat er in de zomer van vorig jaar ook een incident was in Schagen. Toen zou V. een vrouw tegen haar schouder hebben gestompt en pijpbewegingen naar haar hebben gemaakt. De vrouw besloot melding te maken bij de politie en gaf ook het kenteken van de auto door. Dat leidde niet tot een aanhouding.

  Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie ging het toen om een melding en geen aangifte. Ook leek de melding niet zo interessant omdat de auto op naam van een vrouw stond.

  Onrust bij joggers

  De melding werd pas interessant toen de vrouw opnieuw contact opnam met de politie. "De vrouw is opsporingsprogramma's gaan bekijken en zag het nieuws over de latere steekincidenten in de omgeving", aldus de woordvoerder. Ze nam toen opnieuw contact op met de politie. Nieuw onderzoek naar het kenteken leidde vervolgens naar de auto van de schoonmoeder van de man. Hij woonde op hetzelfde adres.

  De aanvallen leidden tot onrust bij joggers in de regio. De gemeenten Bergen, Heiloo en Castricum adviseerden inwoners om alleen nog in groepjes hard te lopen en liever niet alleen.

  Het Openbaar Ministerie maakt waarschijnlijk vanmiddag de strafeis bekend.

 • In de buurt van Emst op de Veluwe heeft een wolf veertien schapen doodgebeten, blijkt uit dna-onderzoek van de Wageningen Universiteit. Het is de dodelijkste aanval in de provincie Gelderland sinds de terugkeer van de wolf in Nederland.

  Welke wolf het gedaan heeft, moet nog worden bepaald, ook op basis van dna. Waarschijnlijk waren het geen welpen.

  "De voedselbehoefte van een roedel met jongen is wel erg hoog", zegt onderzoeker Hugh Jansman van de Wageningen Universiteit tegen Omroep Gelderland. "Dan wordt er weleens afgeweken van het dieet van alleen wild en gaan de ouders voor landbouwdieren, zoals een schaap. Het is nog speculeren, maar daar lijkt het hier wel op."

  De jonge wolven gaan zelf pas jagen als ze wegtrekken van de roedel. Dan is de kans groter dat ze voor makkelijk grijpbaar voedsel gaan.

  Subsidie voor maatregelen

  De wolf die in Emst heeft toegeslagen, deed niet de meest dodelijk aanval in ons land. Dat was in Laag-Zuthem in Overijssel. In juni vorig jaar beet een wolf daar 31 schapen dood. In het Groningse Marum zijn vorig jaar vijftien schapen gedood.

  De provincie Gelderland biedt de mogelijkheid om subsidie aan te vragen waarmee schaapherders preventieve maatregelen kunnen nemen. Dat kunnen hekken zijn met elektrische bedrading, maar ook netten of honden.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Thu, 17 Oct 2019 15:24:33 +0200]