daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Ma. 30 November 2020
Week 49

Geselecteerde regio:
Montfoort

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
Voor het laatste nieuws van Woerden en omgeving

Midland FM

 •  

  De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan komt de zon te voorschijn. In de middag zijn er zonnige perioden. Er staat over het algemeen een zwakke oostenwind. Het kwik blijft steken bij 4°C.

  In de avond zakt de temperatuur al snel naar het vriespunt. In de nacht is het vrij helder maar later in de nacht drijft er bewolking binnen. De temperatuur zakt naar -3°C.

  Maandag verloopt bewolkt en verderop in de middag en in de avond valt er lichte regen. De matige wind draait naar het zuidwesten. Tegen de avond loopt de temperatuur op naar 8°C.

   

  Foto: Tonnie Morsink    In de middag zonnige perioden

   

   

   

   

 • In verband met onderhoudswerkzaamheden kunnen er vanavond één of meerdere onderbrekingen in het FM-signaal van Midland FM optreden. De live-stream via de website, Tune-in en de ontvangst via kabelfrequentie 98.3 MHz. zullen niet worden verstoord.

 • Drs. Danny de Vries (46), is gisteren in de St. Franciscuskerk beëdigd tot burgemeester van Oudewater door de commissaris van de Koning in Utrecht, Hans Oosters. 

  De Vries is geboren in Amsterdam en ging communicatiewetenschappen studeren aan de Universiteit Twente. Tijdens zijn studie werkte hij als freelance verslaggever voor de regionale omroep RTV Oost. Hij maakte 13 mei 2000 een live radioverslag tijdens de vuurwerkramp in Enschede en filmde de explosie van de vuurwerkfabriek. Zijn filmpje werd over de hele wereld vertoond. De impact die de vuurwerkramp op zijn leven heeft gehad is te lezen in het boekje met de titel: ‘Brief aan Marcel’, dat hij in mei 2020 heeft gepubliceerd.

  De Vries studeerde in 2002 af in risico- en crisiscommunicatie. In 2005 werd hij directeur van een communicatieadviesbureau en adviseerde o.a. burgemeesters bij rampen. Hij is gespecialiseerd in reputatiestrategie en lobby.

  In 2015 verhuisde hij naar Rotterdam en werd directeur van de ambassades van Twente en promootte streekproducten uit Twente. Sinds september 2018 was hij lid van de wijkraad van Katendrecht-Wilhelminapier. Daarnaast had hij nog tijd voor het voorzitterschap van de ondernemersvereniging 010 en verzorgde hij de communicatie voor gay pride Amsterdam.

  Dit alles gaf hij op voor de functie van burgemeester en gaat vanaf 1 januari 2020 samen met zijn man, die verantwoordelijk blijft voor de ambassades van Twente,  in Oudewater wonen. De opname van de beëdiging tijdens de speciale gemeenteraadsvergadering is vanaf 17 november terug te zien op de website van de gemeente Oudewater bij bestuur en gemeenteraad. Hieronder een nadere kennismaking met de nieuwe burgervader.

  https://youtu.be/7780vldjVRk

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

 • UTRECHT - Het is onverstandig als kroegbazen en restauranthouders tegen het kabinetsbeleid in hun zaak gaan openen op 17 januari. De Utrechtse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) schaart zich met dit standpunt achter een oproep van het landelijk bestuur om de gelederen gesloten te houden en niet over te gaan tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

  Bij verschillende horeca-uitbaters in het land is iets geknapt nu ze te horen hebben gekregen dat de coronasluiting nog zeker tot medio januari gaat duren. Daarom dreigen ze op 17 januari hoe dan ook weer open te gaan. Maar de afdeling Utrecht van KHN acht het, net als het landelijk bestuur, van groot belang om in gesprek te blijven met de overheid.  Begrip

  Horeca-ondernemer Daan Smeltzer, bestuurslid van de afdeling Utrecht, heeft wel begrip voor het negatieve sentiment. Hij ziet dat sommige uitbaters in Utrecht ook met de gedachte spelen om op 17 januari hoe dan ook open te gaan. ''Ondernemers die echt op de bodem zitten hebben niets meer te verliezen.'' Toch staat hij niet achter het idee om de deuren eigenmachtig open te gooien. ''Een signaal afgeven dat het steunpakket verbeterd moet worden omdat anders bedrijven kapotgaan vind ik een veel steviger statement.''

  Volgens Smeltzer zou de branche veel meer krediet moeten krijgen van de overheid voor het goed naleven van alle veiligheidsmaatregelen. ''Afgelopen zomer toen we weer open mochten, merkte je dat het gros van de bedrijven het best wel makkelijk geregeld kreeg. Als core business hebben wij het veilig ontvangen van veel gasten. Het ontbreekt aan vertrouwen vanuit de overheid dat we dat in deze situatie ook zouden moeten kunnen.''  Knarsetanden bij Black Friday-drukte

  Smeltzer keek afgelopen weekend knarsetandend naar de Black Friday-drukte in de Utrechtse binnenstad. ''Dat was een dikke middelvinger naar de horeca. Je ziet hordes mensen door de stad lopen en wij mogen alleen met een mondkapje voor een kop koffie door een raam verkopen. Dat is stuitend.''

  Het landelijk bestuur van de horecabond sluit niet uit dat er alsnog acties komen als het kabinet niet over de brug komt, maar stelt wel dat dit echt gezamenlijk moet gebeuren.

  Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.

 • PROVINCIE UTRECHT - De fractie van Forum voor Democratie (FvD) in de Provinciale Staten gaat onder een andere naam als onafhankelijke fractie verder. In een verklaring op Twitter zegt de FvD Utrecht dat de ontwikkelingen in de landelijke partij het werk van de fractie in de weg staan.

  ''We willen een grote schoonmaak in de partij, waar geen plek hoort te zijn voor extremistisch gedachtegoed'', schrijft de fractie. Gezien de recente ontwikkelingen willen de provinciale volksvertegenwoordigers niet meer onder de FvD-vlag functioneren. Ze beloven zich verder wel in te zetten ''voor onze kiezers en het verkiezingsprogramma waarop wij verkozen zijn.''

  De FvD is sinds de verkiezingen in 2019 met zes leden in de Provinciale Staten van Utrecht vertegenwoordigd. Eerder liet één van die zes leden, Nicki Pouw-Verweij, al weten zich af te splitsen. Ze is naast Statenlid ook actief in de Eerste Kamer. Zij voegt zich nu weer bij de rest van de inmiddels onafhankelijke fractie.

  [Tweet:https://twitter.com/FvD_Utrecht/status/1333160410409803778]
 • WOUDENBERG - De brandweer heeft aan de Kersweg in Amerongen een woningbrand geblust. De binnenkant van het huis is afgebrand.

  De melding over de brand kwam rond 17.00 uur. Omdat het vuur al enige tijd eerder ontstaan was, werden meerdere brandweervoertuigen opgeroepen. Tegen 18.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

  [Tweet:https://twitter.com/vrutrecht/status/1333092463918112768]

  Een persoon moest met de ambulance mee naar het ziekenhuis. De brandweer weet nog niets over de oorzaak van de brand.

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Bij gevangenisrellen in Sri Lanka zijn zeker zes gevangenen omgekomen en 35 mensen gewond geraakt. De vlam sloeg in de pan bij protesten tegen slechte coronavoorzorgsmaatregelen in de overvolle gevangenissen.

  Gevangenen demonstreren al langer tegen de slechte omstandigheden. In de gevangenissen in Sri Lanka zijn al meer dan duizend coronagevallen gemeld en zeker twee doden. Ook vijftig bewakers zijn positief getest.

  Toen een protest in een gevangenis bij de hoofdstad Colombo uitliep op rellen en een uitbraakpoging, openden bewakers het vuur. Bij het geweld raakten ook twee medewerkers zwaargewond.

  In Sri Lanka zijn bijna 23.000 covid-patiënten gemeld. 109 personen zijn aan de ziekte overleden.

 • Joe Biden is geblesseerd geraakt bij het spelen met zijn hond. Hij verstuikte zijn enkel toen hij uitgleed.

  Na een onderzoek van 2 uur, waarbij onder meer een röntgenfoto werd gemaakt, concludeerde een orthopeed dat Biden haarscheurtjes in zijn voetwortelbeentjes heeft. Hij zal daarom de komende weken een walking boot aan moeten, die zijn voet spalkt.

  Biden werd bij het verlaten van het ziekenhuis gefilmd door meegereisde journalisten. Hij hinkte licht, maar liep zelf zonder krukken. President Trump heeft zijn opvolger via Twitter beterschap gewenst.

  Hoewel de aankomende president het dus goed lijkt te maken, onderstreept het voorval ook dat Biden bij zijn aantreden de oudste president ooit van de VS zal zijn: 20 november werd hij 78.

  Communicatieteam

  Ondertussen gaat Biden gestaag door met het samenstellen van zijn Witte Huisteam. Vandaag presenteerde hij de leiding van zijn communicatieteam, die voor het eerst volledig uit vrouwen bestaat.

  Jen Psaki wordt de nieuwe woordvoerder, Kate Bedingfield hoofd van de afdeling Communicatie. Biden beloofde eerder al dat diversiteit een speerpunt voor hem wordt.

  Amerikaanse media melden ook dat Biden later deze week de topposities in zijn economische team zal benoemen. Onder hen zijn ook veel vrouwen en minderheden, vaak oud-gedienden uit het Obama-tijdperk.

  De benoemingen zijn belangrijk omdat de Amerikaanse economie hard is geraakt door corona. Daarnaast geven zijn keuzes aan of Biden economisch het midden van het politieke veld opzoekt, of juist de progressieve vleugel van zijn partij tegemoet wil komen. Onder de namen die nu genoemd worden zijn voornamelijk centristen.

 • Nieuw-Zeeland gaat dertien partijen vervolgen voor de dodelijke vulkaanuitbarsting op White Island vorig jaar. Drie individuen en tien organisaties zouden te veel risico's hebben genomen.

  Op het moment dat de vulkaan tot uitbarsting kwam waren er 47 mensen op het eiland. 22 personen kwamen om door hitte, rondvliegend puin en dodelijke gassen. Enkelen van de gewonden zijn nog altijd niet volledig hersteld van zware brandwonden.

  De slachtoffers, meldde een woordvoerder van de Arbeidsinspectie die de zaak afhandelt, "hadden mogen verwachten dat het veilig was om naar het eiland te gaan, omdat alle betrokkenen alles hadden gedaan om hun gezondheid en veiligheid te waarborgen. Maar was dat wel zo?"

  Na de uitbarsting werd een onderzoek ingesteld omdat er van tevoren al verhoogde vulkanische activiteit was gemeld op het eiland. Desondanks werden er nog toeristen naar White Island gebracht om de krater te beklimmen.

  Boetes

  Wie er precies is aangeklaagd wordt geheim gehouden tot de verdachten zijn voorgeleid. Wel is al duidelijk dat twee overheidsinstanties zich moeten verdedigen, het geologische instituut GNS en crisisagentschap NEMA.

  Ook twee reisbedrijven maakten bekend te zijn aangeklaagd, een helikoptermaatschappij en reisbureau. De organisaties kunnen een boete krijgen van bijna een miljoen euro, voor individuen kan dat oplopen tot 175.000 euro.

  Op 9 december is de uitbarsting precies een jaar geleden. Er wordt dan op het eiland een herdenkingsceremonie gehouden. Vanwege de coronacrisis zal die bescheiden in omvang zijn.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Mon, 30 Nov 2020 05:50:31 +0100]