daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Di. 3 Oktober 2023
Week 40

Geselecteerde regio:
Montfoort

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
Voor het laatste nieuws van Woerden en omgeving

Midland FM

 • In de ochtend wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De temperatuur is 16°C.

  In de middag en begin van de avond wolken en zonnige momenten. De matige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 18°C aan.

  De nacht verloopt vrij helder. Het koelt daarbij af naar 12°C.

  Donderdag wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 18°C.

   

  Foto:Mees: Inde polder

   

   

  Tags:
 • Welkom             weekend       

  Actueel radiomagazine           RPL    

  no. 1714                 

  Zaterdag:   30  september     10.00-12.00     Zondag   1  oktober     2023     09.00-11.00 

  Techniek:      Kees  Kok – Ron Vermeulen    - Presentatie : Lambert Reijns  

  Verslag: Wim Minnaard

  01        Post Malone - Chemical

  02       Beach Boys - God Only Knows

  03       Danny Vera – Roller Coaster

  04       Limahl - Never Ending Story

  05       Cats  -  Lea

  06       George Ezra - Budapest

  07       Katie Melua - If You Were A Sailboat

  08       Sam Cook - Twistin' the Night Away

  09       Jumping Jewels  -  Africa

  10        Krezip - Sweet Goodbyes

  11         Dave Berry - Now

  12        Elvis Presley - Guitar Man

  13        Mink De Ville - Spanish Stroll

  14        Gabriella Cilmi – Sweet about me

  15        Ilse De Lange - Miracle

  16        Teddy Swims - Lose Control

  17        Stan Ridgway - Calling Out To Carol

  18        Three Degrees - When Will I See You Again

  19        Natalie Cole - Miss You Like Crazy

  20       Everly Brothers – On the wings of a Nightingale

  21        Hunters - Russian Spy And I

  22       Creedence Clearwater Revival – Have you ever seen the rain

  23       Ub40 - Kingston Town

  24       Hollies  -   Just one look

  25       Five Americans - Western Union

  • Rob’s Kaastour                             aankomst                         06-52325544     ca. 10.30 uur
  • Verslag Wim Minnaard vanaf Kerkplein
  • Weeroverzicht              
  • Column Nico Ramaer                 
  Tags:
 • Het sportprogramma voor Sport op Zaterdag dd. 30 september 2023.

  Met live verslag van de voetbalwedstrijden:

  - Jodan Boys – FC Aalsmeer (Jorgen Veldman)

  - DONK – FC Oudewater (Piet Akerboom)

  - CVC Reeuwijk – Linschoten (Andre van Egdom)

  - Gouda – Be Fair (Onno Hungerink)

  - Kamerik – WDS (Koos de Groot)

  In het 4e uur alle uitslagen en standen in het amateurvoetbal en nabeschouwingen.

  Alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur.

  Presentatie: Ton Bos

  Midland FM is te ontvangen via: DAB+ en online via midlandfm.net en Tune-IN

  Tags:
RTV Utrecht --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De Indiase politie heeft kantoren van een nieuwswebsite doorzocht in New Delhi in een onderzoek naar illegale financiering. De inval betrof ook huizen van journalisten. Het medium, NewsClick, zou volgens de regering geld krijgen uit China.

  De relatie tussen India en China is gespannen sinds 2020. Toen laaide een grensconflict tussen de twee landen op. Dat conflict voert terug naar een korte oorlog in 1962, die door India werd verloren.

  Critici noemen de inval van vandaag een aanval op een van de weinige onafhankelijke nieuwskanalen van India. Eerder dit jaar viel de Indiase belastingdienst nog kantoren van de BBC in India binnen. De doorzoekingen volgden na een kritische documentaire van de Britse omroep over premier Modi, die door de Indiase regering werd verboden.

  De partij van Modi, de Bharatiya Janata Party (BJP), zei dat de invallen rechtmatig waren en dat de timing ervan niets te maken had met de documentaire. Toen werden alle telefoons in beslag genomen. Ook bij de nieuwste inval werden telefoons en ook laptops meegenomen.

  NewsClick staat bekend als een van de weinige media die kritisch is op Modi. Internationaal wordt gewaarschuwd dat de persvrijheid in India wordt aangetast.

  Opzettelijk media vervolgen

  "Een speciaal onderzoeksteam lanceerde een zoekoperatie om iedereen te vinden die mogelijk geld uit het buitenland kreeg om een mediagroep te leiden met als doel het verspreiden van buitenlandse propaganda", zei een functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken tegen persbureau Reuters over de inval.

  Volgens de functionaris maakten de invallen deel uit van een onderzoek door de Indiase financiële misdaaddienst. Een coalitie van 28 politieke oppositiepartijen zegt in een verklaring dat de regering de afgelopen jaren opzettelijk de media heeft vervolgd en onderdrukt door gebruik te maken van onderzoeksbureaus. Het gaat volgens de coalitie alleen om mediaorganisaties en journalisten "die de waarheid spreken tegen de machthebbers".

  'Erg bezorgd'

  Media, internationale rechtenorganisaties en buitenlandse liefdadigheidsinstellingen worden door de Indiase belastingdienst regelmatig onder de loep genomen.

  Volgens het Indiase persbureau Press Trust of India werden er bij de acties twee journalisten aangehouden. Het persbureau zegt "erg bezorgd" te zijn over de invallen en achter de journalisten te staan.

 • Wopke Hoekstra moet nog langer wachten tot duidelijk is of hij de nieuwe Eurocommissaris Klimaat kan worden. De milieucommissie van het Europees Parlement gaat extra vragen aan hem stellen. Daardoor hoort hij sowieso vandaag niet meer of hij op voldoende steun kan rekenen. Dat zeggen bronnen tegen de NOS.

  Gisteravond stelde de milieucommissie haar besluit over de benoeming van Hoekstra al uit. De CDA'er werd drie uur lang ondervraagd, maar daarna waren de leden van de commissie er nog niet van overtuigd dat Hoekstra de geschikte persoon is om Frans Timmermans op te volgen. Zo waren er kritische vragen over eerdere uitspraken, over zijn klimaatambities en zijn verleden bij Shell.

  Om Eurocommissaris te worden, heeft Hoekstra een tweederdemeerderheid van de stemmen nodig van de milieucommissie. De tijd dringt. Morgen wil de milieucommissie, op basis van de antwoorden van Hoekstra, bepalen of de stemming in het hele Europees Parlement doorgaat. Die stemming staat voor donderdag gepland.

  Een meerderheid van het parlement moet dan nog instemmen met zijn benoeming. Als de milieucommissie opnieuw besluit om het uit te stellen, kan er pas over twee weken gestemd worden door het parlement.

 • Op automaten van Geldmaat is het vanaf vandaag mogelijk om met je bankpas contactloos geld op te nemen, dus zonder het pasje in de sleuf te steken. In eerste instantie kan dat alleen in de 23 Geldmaat-winkels. Dat zijn onbemande ruimtes met meerdere geldautomaten. Binnen enkele dagen is het ook mogelijk bij geldautomaten in bijvoorbeeld boekhandels.

  Klanten kunnen hun bankpas tegen de zogenoemde NFC-lezer van de Geldmaat-automaat aanhouden en vervolgens geld uit de automaat trekken. Nog niet alle grote banken bieden de mogelijkheid aan. Zo gaat ABN Amro het mogelijk maken in de loop van 2024, als er nieuwe pinpassen worden geïntroduceerd. Met passen van Rabobank en ING is het wel mogelijk om contactloos te pinnen.

  Nog niet mobiel

  Geen van de drie banken biedt nog de mogelijkheid om rechtstreeks contactloos geld op te nemen met mobiel of met een smartwatch. ING en Rabobank zeggen dat dit technisch lastig is.

  In de tussentijd bieden ABN Amro en ING wel een iets omslachtiger mobiel alternatief aan. Dan moet de bank-app op de mobiele telefoon gebruikt worden, voordat de automaat geld geeft. Bij ABN Amro moet er een QR-code gescand worden, bij ING krijgen mensen een mobiele code die ze moeten invoeren op de betaalautomaat.

  Later bij Albert Heijn

  Technisch gezien zijn de Geldmaat-automaten er wel klaar voor. Alleen in de 900 betaalautomaten in Albert Heijn-filialen gaat het iets langer duren: die worden volgend jaar allemaal vervangen door automaten waarop contactloos geld opgenomen kan worden.

  Ook moeten sommige automaten die buiten staan nog worden vervangen. Een automaat is vernieuwd als er een lampje brandt bij de NFC-lezer. "Als dat brandt, kun je er contactloos geld opnemen", zegt een woordvoerder van Geldmaat.

  Zij stelt dat contactloos opnemen in de toekomst onderhoud aan de geldautomaten gaat schelen. "De lezer die wordt gebruikt als je een pasje erin moet steken is ontzettend gevoelig. Als er vuil in komt omdat het erin waait of als er een stukje nagel in belandt, kan dat al een storing geven en we hebben ook te maken met vandalisme."

  Rolstoel

  Geldmaat ziet ook andere voordelen. "Mensen in bijvoorbeeld een rolstoel moeten vrij hoog reiken om de pas in de lezer te steken. Bij contactloos betalen hoeft dat niet meer", zegt de woordvoerder. Ze denkt dat het ook gaat helpen bij mensen die vergeten hun pas uit de automaat te halen.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Tue, 03 Oct 2023 16:10:06 +0200]