daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Vr. 3 December 2021
Week 48

Geselecteerde regio:
Montfoort

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
Voor het laatste nieuws van Woerden en omgeving

Midland FM

 • Al bijna 30 jaar heeft Oudewater een eigen lokale omroep. Geheel gerund door vrijwillige medewerkers. Al die tijd heb je  kunnen luisteren naar verslagen van het lokale nieuws, sport, evenementen en muziek. Ook de verkiezingen voor de gemeenteraad geven we ruim de aandacht en ook tijdens bijzondere gebeurtenissen, zoals Oudewater 750, waren we er!

  Zendinstallatie kapot

  Voor het uitzenden van al dat moois, dat overigens ook via de website en de kabel gebeurt, maken we gebruik van een FM-zender. Die is (na 30 jaar trouwe dienst) afgelopen zomer kapot gegaan. Dat je dit leest betekent dat je Midland FM 107.5 een warm hart toedraagt. Voor deze ene keer vragen wij je een (kleine) bijdrage te leveren voor de aanschaf en installatie van een nieuwe zender & antennes.

  We hebben hiervoor € 15.000  nog € 6.232,50 nodig. Er is op het moment van schrijven (27-11-2021) € 8.767,50 gedoneerd! Dank je wel! Wil je ook een donatie doen via onze crowdfunding?

  Zie hiervoor: https://www.geef.nl/nl/actie/midland/donateurs

  Uiteraard kunt je je donatie ook rechtstreeks overmaken op bankrekening NL79 RABO 0141 0959 97

  o.v.v. 'Donatie FM-zender'.

  We laten het uiteraard zo snel mogelijk weten als we weer via FM 107.5MHz. te ontvangen zijn.

  Bedankt namens bestuur & medewerkers!

  Alternatieve manieren beluisteren Midland FM

  Onze uitzendingen zijn uiteraard ook via overige kanalen te beluisteren: Via de kabel op FM 98.3. Belangrijk is dat je de radio hebt aangesloten op het kabelnet van de REKAM. Als je hier storing ervaart, geef dit dan door via 0182-585585. Via de livestream op www.midlandfm.net. Dit kan zowel via de computer als smartphone.

  Nieuwe medewerkers

  Verder is Midland FM op zoek naar nieuwe medewerkers. Een greep uit openstaande vacatures:

  Technici: Als programmatechnicus ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de techniek bij een radioprogramma. Je bedient de mengtafel en zorgt ervoor dat alles goed klinkt op de radio. Midland FM maakt gebruik van radio-automatisering via de computer. Affiniteit met ICT? Ook dat horen we graag!

  Presentatoren / (WEB) Redacteuren / (sport) Verslaggevers: (Ook apart beschikbaar)

  Als presentator / (web) redacteur / (sport) verslaggever ben je hét visitekaartje van Midland FM! Je informeert en amuseert Oudewater & omgeving via de radio en online kanalen! Dit eventueel samen met de technicus.

  Bestuursleden: Als bestuurslid ondersteun je de activiteiten van Midland FM. Dit kan zijn als Penningmeester, Secretaris of Voorzitter. Maar ook als gewoon lid van het bestuur ben je van harte welkom. Je maakt / beoordeelt werk- en beleidsplannen en bent proactief bezig met lokale media!

  Heb je belangstelling voor één van deze leuke vrijwillige functies? Stuur je contactgegevens naar studio@midlandfm.net en we spreken elkaar snel!

 • Leendert Oosterom (1994) is door de Algemene ledenvergadering van het CDA-Oudewater unaniem gekozen tot lijsttrekker van het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

  Politiek talent

  Leendert is al 4 jaar politiek actief in Oudewater en sinds 2019 raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Oudewater. Daar heeft hij zich ontwikkeld tot een politiek talent dat bewezen heeft om te kunnen gaan met moeilijke dossiers zoals de energietransitie en het parkeerbeleid in Oudewater. Daarbij is hij een betrokken en herkenbare christendemocraat in de Oudewaterse samenleving. 

  "Oudewater is een prachtige gemeente waar ik me graag voor inzet. Ik hoop dat we als CDA-Oudewater na succesvolle verkiezingen en 6 jaar oppositie eindelijk weer terug kunnen komen in het college van B&W om Oudewater nog mooier en socialer te maken", aldus Leendert.

  Foto: CDA-Oudewater

  Afdelingsvoorzitter Ed Kramer is enthousiast dat Leendert zich beschikbaar heeft willen stellen voor deze moeilijke taak in de schijnwerpers. We zijn momenteel bezig om hem daarin te steunen met het schrijven van een aansprekend verkiezingsprogramma met concrete doelen die alle inwoners van Oudewater ten goede komen.

  Volgens Leendert moet er de komende jaren onder andere veel meer gedaan worden aan het bouwen van betaalbare woningen, het onderhoud aan groen en straatwerk, het ondersteunen van onze ouder wordende inwoners, verkeersveiligheid en het op orde brengen van de financiën.

  Uiterlijk begin januari stelt het CDA-Oudewater de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vast. De verkiezingen voor de gemeenteraad vinden plaats op 16 maart 2022.

 • Publiek is i.v.m. nieuwe corona maatregelen niet toegestaan tijdens de wedstrijden, maar onze verslaggevers mogen gelukkig wel verslag doen. Volg dit weekend daarom de wedstrijden vanaf 14.00 uur via onze radio-uitzending:

  Zaterdag 27-11

  - Jodan Boys – DUNO (Onno Hungerink)

  - Rohda ‘76 – Bodegraven (Wijno Verweij)

  - FC Oudewater - VVC (Wim Hendrix)

  Zondag 28-11

  - Spartaan ‘20 – ONA (Gerrit Schinkel)

  - DONK – RVC ‘33 (Piet Akerboom)

  - ESTO – DIOS (Andre van Egdom)

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en BR6.Te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater & Bodegraven) / 97.7 FM (Kabel Gouda) / 103.4 FM (Kabel Ziggo Gemeente Bodegraven), Tune-in, DAB+ of via de live-stream op deze website.

RTV Utrecht --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In november zijn, mede door het coronavirus, veel meer mensen overleden dan gebruikelijk. Het CBS telde 15.315 sterfgevallen, zo'n 3500 meer dan normaal. het statistiekbureau kan later pas nagaan waaraan deze mensen zijn overleden. Tijdens eerdere coronagolven werd verhoogde sterfte grotendeels veroorzaakt door Covid-19.

  Het cijfer ligt hoger dan in oktober. In die maand overleden ruim 1250 mensen meer dan normaal.

  Afgelopen week was het sterftecijfer het hoogst. Toen overleden naar schatting bijna 4100 mensen, 1100 meer dan verwacht.

  Ook in de weken daarvoor was er sprake van oversterfte. Dat betekent dat er meer mensen overlijden dan normaal is voor de periode van het jaar. De onderzoekers schatten dat in op basis van sterftecijfers van eerdere jaren en demografische trends.

  Hoogste in Limburg

  Met name bij mensen van 65 jaar en ouder waren opvallend veel extra sterfgevallen te betreuren.

  In alle provincies overleden de afgelopen maand meer mensen dan normaal. De oversterfte was relatief gezien het hoogst in Limburg. Hier overleden ruim de helft meer mensen dan gebruikelijk. Ook in Zeeland, Noord-Brabant en Gelderland zijn naar verhouding veel mensen gestorven. In Friesland was de oversterfte relatief het laagst.

 • Minister Schouten wil dat het staande praktijk wordt in Nederlandse restaurants dat kreeften en krabben eerst worden gedood voordat ze gekookt worden. Dat heeft ze toegezegd tijdens het Kamerdebat over de landbouwbegroting.

  De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit deed de toezegging in reactie op een vraag van Partij voor de Dieren-Kamerlid Wassenberg, die pleit voor een verbod. Schouten wijst erop dat daar in Europees verband naar wordt gekeken en dat ze dat een goede zaak vindt. Ze wil daarnaast kijken wat er al in Nederland kan worden gedaan om te zorgen dat de dieren niet levend gekookt worden.

  Tot er een verbod is, vindt ze dat chefs en restaurants zelf al stappen moeten ondernemen. Ze wijst erop dat veel restaurants krabben en kreeften al niet meer levend koken en ziet ook dat er op koksopleidingen aandacht is voor alternatieve bereidingswijzen.

  Brits onderzoek: de dieren voelen pijn

  "Ik wil kijken hoe ik dat ook breder geschikt kan maken, op zo'n manier dat we niet meer dieren levend koken als er ook manieren zijn om ze sneller te doden met minder pijn", aldus Schouten.

  In het debat werd verwezen naar een recente studie in opdracht van de Britse overheid. Daaruit blijkt dat er "sterk wetenschappelijk bewijs" is dat krabben, kreeften en octopussen kunnen lijden en pijn ervaren, wat voor de Britten reden was om ze op te nemen in de dierenbeschermingswetgeving. Dierenwelzijnsorganisaties pleiten ervoor om dat ook in Nederland te doen.

  Het is niet voor het eerst dat de kwestie speelt in de Tweede Kamer. In 2018, het jaar dat Zwitserland het levend koken van kreeften verbood, diende de Partij voor de Dieren ook al een motie in om in Nederland een verbod in te voeren. Destijds was daar in de Kamer geen meerderheid voor.

 • Een nieuwe parkeergarage in Eindhoven lijkt in de stad niet aan te slaan. De garage aan de rand van de stad opende een half jaar geleden en kostte ruim twintig miljoen euro, maar bijna niemand parkeert er zijn auto.

  De parkeergarage met vijf verdiepingen en 164 parkeerplaatsen zou moeten helpen om het centrum Eindhoven autoluwer te maken. Maar het nieuwe transferium lijkt vooralsnog niet echt aan te slaan en wordt volgens Omroep Brabant nagenoeg niet gebruikt.

  Ook de cijfers liegen er niet om. In het afgelopen half jaar maakten gemiddeld 25 mensen per dag gebruik van de garage. Dat leverde de gemeente dus gemiddeld slechts honderd euro per dag op. Het kost de gemeente jaarlijks 300.000 euro om de parkeergarage open te houden, ruim 800 euro per dag.

  Wel of geen weggegooid geld?

  "Geld in de put gooien", meent raadslid Dré Rennenberg van het Ouderen Appèl. "Het is een ondoordacht plan geweest. We hadden nog jaren moeten wachten met deze garage, totdat het centrum helemaal autoluw was gemaakt", zegt hij tegen Omroep Brabant.

  Linda Hofman van het CDA baalt er ook van, maar zij ziet ook nog kansen. "Wij zijn erg teleurgesteld, maar het is zeker geen weggegooid geld. Kijk naar Den Bosch, daar werkt zo'n transferium ook. We moeten meer reclame maken voor deze garage."

  LPF-raadslid Tjerk Langman is het met haar eens. "Het beleid van de gemeente is om het gebruik van auto's in het centrum te ontmoedigen. Dan moet zo'n parkeergarage als deze aan de rand van de stad er gewoon zijn. Deze parkeerplekken heb je gewoon nodig, anders heb je straks echt een probleem."

  'Parkeergarage voor de toekomst gebouwd'

  Volgens verantwoordelijk wethouder Monique List is de leegte vooral de schuld van corona. "We hebben geen evenementen, de sportverenigingen hebben weinig bezoekers, mensen wordt verzocht thuis te werken en het centrum heeft relatief weinig winkelend publiek gehad", legt ze uit.

  Is het geen geldverspilling? Absoluut niet, meent de wethouder. "Deze parkeergarage is voor de toekomst gebouwd. We gaan steeds meer bouwen in het centrum en geven meer ruimte aan groen. Dus dat betekent dat er ook minder parkeergelegenheid straks zal zijn."

  Eindhoven wil over een kleine tien jaar alle auto's en vrachtwagens op fossiele brandstoffen binnen de ring weren. Alleen elektrische of op waterstof aangedreven vervoersmiddelen zijn dan nog welkom. Daar moet deze parkeergarage bij gaan helpen. De wethouder wil de garage de komende tijd meer gaan promoten. Zo kun je er tot en met 9 januari gratis parkeren.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Fri, 03 Dec 2021 02:16:35 +0100]