daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 9 Augustus 2020
Week 32

Geselecteerde regio:
Goes

Regio:
Omroep Zeeland
Al het laatste nieuws van Omroep Zeeland

Blik op nieuws - Zeeland
Blik op Nieuws brengt Nederlands nieuws in 20 verschillende categorieen

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De man die gisteren bij een drukbezocht strandje in Amsterdam werd doodgeschoten, sprak de dader kort daarvoor aan omdat die een duur horloge probeerde te stelen. Dat meldt De Telegraaf. De schutter is nog voortvluchtig.

  De politie wil niet bevestigen dat het slachtoffer wilde ingrijpen bij een diefstal. "We lezen deze verhalen ook en sluiten het niet uit, maar we houden rekening met meer scenario's. We spreken nu veel mensen en krijgen veel beelden binnen. Het gaat nog wel een paar dagen duren voordat we een duidelijk beeld hebben", zegt een politiewoordvoerder.

  Het slachtoffer is de 24-jarige Bas uit Badhoevedorp. Hij was gisteren met vrienden op het strandje bij park De Oeverlanden, waar veel jongeren en gezinnen met kinderen verkoeling zochten.

  Rond 16.30 uur ging het mis. Een groepje mannen probeerde een Rolex-horloge van een van de vrienden van Bas te stelen, zegt een kennis van het slachtoffer tegen De Telegraaf. Toen Bas daar iets van zei, werd hij neergeschoten, zegt de kennis. "Het is niet te geloven dat dit hem nu fataal is geworden. Afgeslacht, met meerdere kogels in zijn lijf. Om zo'n rothorloge..."

  Rest in peace

  Zijn dood leidt tot steunbetuigingen voor vrienden en familie. "The good die young. Rest in peace lieve Bas, je gaat gemist worden...", schrijft iemand op de Instagram-pagina van Bas. "Heel veel sterkte voor de nabestaanden! Echt verschrikkelijk dit. Ik ken je niet, maar jeetje, wat schrik ik van dit verhaal."

  De politie deed gisteren een oproep aan iedereen die voor 16.25 uur bij het strand foto's of filmpjes heeft gemaakt. "Was u in de uren voorafgaand aan het schietincident bij de zwemsteiger, deelt u dan uw beelden met de recherche."

 • Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Suriname is de afgelopen dagen snel gestegen. "Voor de verkiezingen was Suriname nagenoeg virusvrij, maar vanuit Brazilië loopt het aantal nu op. In de goudmijnen in Suriname werken veel Brazilianen die het virus meenemen", legt correspondent Nina Jurna uit.

  Na de lockdown half maart telde Suriname slechts enkele besmettingen. Nu zijn er voor zover bekend 2306 Surinamers besmet geraakt met het virus. Voor zover bekend zijn er 29 mensen aan het virus overleden.

  Poreuze grenzen

  "In het begin van de corona-uitbraak was via bron- en contactonderzoek snel duidelijk wat de bron was. Suriname ging in lockdown, de situatie leek onder controle", zegt Jurna. "Maar in deze tweede fase is het onduidelijk wat de bron is van de besmettingen."

  In de goudsector werken veel Brazilianen die vaak illegaal in Suriname verblijven en na een aantal maanden terugreizen. In Brazilië zijn meer dan drie miljoen mensen besmet met corona en het land telt meer dan 100.000 coronadoden.

  De Braziliaanse arbeiders in Suriname waren gewend om per vliegtuig naar hun eigen land heen en weer te reizen, maar vanwege het coronavirus ging het luchtruim dicht. Nu reizen ze illegaal de oostgrens met Frans-Guyana over. "Die grens bestaat uit jungle en rivieren en is ongeveer 500 kilometer lang. Het is moeilijk om daarop controle te houden", weet Jurna.

  Verkiezingen Suriname

  Niet alleen door binnenkomst van illegale immigranten uit Brazilië, maar ook door de Surinaamse verkiezingen eind mei heeft het virus zich verder verspreid. Bij een eerste vergadering van het parlement na de verkiezingen raakten bovendien parlementsleden besmet, onder wie de voorzitter, Ronnie Brunswijk.

  Eind vorige maand besloot president Santokhi de versoepeling van enkele coronamaatregelen terug te draaien. De belangrijkste aanscherping was het verlengen van het uitgaansverbod met een uur. Starnieuws meldt dat de president binnenkort met nieuwe beperkingen komt.

  Suriname heeft Nederland in juni officieel om hulp gevraagd bij de bestrijding van de corona-uitbraak. Tijdens een benefietuitzending werd in Nederland in juli meer dan 500.000 euro opgehaald voor Suriname.

  Suriname heeft weinig ic-capaciteit en slechts zo'n 30 beademingsapparaten. Volgens Jurna is het niet zo dat het land al aan zijn maximumcapaciteit zit. "Er liggen nu 12 mensen op de intensive care, niet alle bedden zijn bezet. Veel mensen zijn besmet of besmet geweest, maar hebben milde klachten. De gezondheidssector staat onder grote druk, maar zit nog niet aan de limiet."

 • De politie heeft vannacht op de oprit van de A12 bij De Meern twee mensen aangehouden. Volgens de politie lagen zij daar in een geparkeerde auto een dutje te doen.

  Agenten dachten eerst dat de inzittenden van de stilstaande auto onwel waren geworden, omdat zij nergens op reageerden, meldt RTV Utrecht. Ook op schreeuwen en kloppen op de ruit werd volgens de politie niet gereageerd.

  Nadat agenten een ruit van de auto hadden ingeslagen, werd duidelijk dat het tweetal dronken was en een tukje deed. "Dit resulteerde in een aanhouding voor rijden onder invloed en een aanhouding voor openbare dronkenschap", schrijft de politie op Instagram.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Sun, 09 Aug 2020 18:31:21 +0200]