daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Za. 22 Januari 2022
Week 03

Geselecteerde regio:
Oudewater

Regio:
RTV Krimpenerwaard --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Midland FM

 • Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

  In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

  Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C.

   

  Foto:Henk Wit  Weinig of geen zon

   

   

   

   

   

   

  Tags:
 • Al bijna 30 jaar heeft Oudewater een eigen lokale omroep. Geheel gerund door vrijwillige medewerkers. Al die tijd heb je  kunnen luisteren naar verslagen van het lokale nieuws, sport, evenementen en muziek. Ook de verkiezingen voor de gemeenteraad geven we ruim de aandacht en ook tijdens bijzondere gebeurtenissen, zoals Oudewater 750, waren we er!

  Zendinstallatie kapot

  Voor het uitzenden van al dat moois, dat overigens ook via de website en de kabel gebeurt, maken we gebruik van een FM-zender. Die is (na 30 jaar trouwe dienst) afgelopen zomer kapot gegaan. Dat je dit leest betekent dat je Midland FM 107.5 een warm hart toedraagt. Voor deze ene keer vragen wij je een (kleine) bijdrage te leveren voor de aanschaf en installatie van een nieuwe zender & antennes.

  We hebben hiervoor € 15.000  nog € 6.207,50 nodig. Er is op het moment van schrijven (27-11-2021) € 8.792,50 gedoneerd! Dank je wel! Wil je ook een donatie doen via onze crowdfunding?

  Zie hiervoor: https://www.geef.nl/nl/actie/midland/donateurs

  Uiteraard kunt je je donatie ook rechtstreeks overmaken op bankrekening NL79 RABO 0141 0959 97

  o.v.v. 'Donatie FM-zender'.

  We laten het uiteraard zo snel mogelijk weten als we weer via FM 107.5MHz. te ontvangen zijn.

  Bedankt namens bestuur & medewerkers!

  Alternatieve manieren beluisteren Midland FM

  Onze uitzendingen zijn uiteraard ook via overige kanalen te beluisteren: Via de kabel op FM 98.3. Belangrijk is dat je de radio hebt aangesloten op het kabelnet van de REKAM. Als je hier storing ervaart, geef dit dan door via 0182-585585. Via de livestream op www.midlandfm.net. Dit kan zowel via de computer als smartphone.

  Nieuwe medewerkers

  Verder is Midland FM op zoek naar nieuwe medewerkers. Een greep uit openstaande vacatures:

  Technici: Als programmatechnicus ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de techniek bij een radioprogramma. Je bedient de mengtafel en zorgt ervoor dat alles goed klinkt op de radio. Midland FM maakt gebruik van radio-automatisering via de computer. Affiniteit met ICT? Ook dat horen we graag!

  Presentatoren / (WEB) Redacteuren / (sport) Verslaggevers: (Ook apart beschikbaar)

  Als presentator / (web) redacteur / (sport) verslaggever ben je hét visitekaartje van Midland FM! Je informeert en amuseert Oudewater & omgeving via de radio en online kanalen! Dit eventueel samen met de technicus.

  Bestuursleden: Als bestuurslid ondersteun je de activiteiten van Midland FM. Dit kan zijn als Penningmeester, Secretaris of Voorzitter. Maar ook als gewoon lid van het bestuur ben je van harte welkom. Je maakt / beoordeelt werk- en beleidsplannen en bent proactief bezig met lokale media!

  Heb je belangstelling voor één van deze leuke vrijwillige functies? Stuur je contactgegevens naar studio@midlandfm.net en we spreken elkaar snel!

 • Leendert Oosterom (1994) is door de Algemene ledenvergadering van het CDA-Oudewater unaniem gekozen tot lijsttrekker van het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

  Politiek talent

  Leendert is al 4 jaar politiek actief in Oudewater en sinds 2019 raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Oudewater. Daar heeft hij zich ontwikkeld tot een politiek talent dat bewezen heeft om te kunnen gaan met moeilijke dossiers zoals de energietransitie en het parkeerbeleid in Oudewater. Daarbij is hij een betrokken en herkenbare christendemocraat in de Oudewaterse samenleving. 

  "Oudewater is een prachtige gemeente waar ik me graag voor inzet. Ik hoop dat we als CDA-Oudewater na succesvolle verkiezingen en 6 jaar oppositie eindelijk weer terug kunnen komen in het college van B&W om Oudewater nog mooier en socialer te maken", aldus Leendert.

  Foto: CDA-Oudewater

  Afdelingsvoorzitter Ed Kramer is enthousiast dat Leendert zich beschikbaar heeft willen stellen voor deze moeilijke taak in de schijnwerpers. We zijn momenteel bezig om hem daarin te steunen met het schrijven van een aansprekend verkiezingsprogramma met concrete doelen die alle inwoners van Oudewater ten goede komen.

  Volgens Leendert moet er de komende jaren onder andere veel meer gedaan worden aan het bouwen van betaalbare woningen, het onderhoud aan groen en straatwerk, het ondersteunen van onze ouder wordende inwoners, verkeersveiligheid en het op orde brengen van de financiën.

  Uiterlijk begin januari stelt het CDA-Oudewater de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vast. De verkiezingen voor de gemeenteraad vinden plaats op 16 maart 2022.

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
Voor het laatste nieuws van Woerden en omgeving

RTV Utrecht --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Midden op de Coolsingel in Rotterdam wordt een grote beeldengroep teruggeplaatst, die jarenlang aan de gevel van de Bijenkorf heeft gehangen. Als er genoeg geld is voor de restauratie, gebeurt dat nog dit jaar.

  "Een heel interessant kunstwerk", zegt architect Luuk de Boer van historisch genootschap Roterodamum bij de regionale zender Rijnmond. Roterodamum spant zich al vijftien jaar lang in voor de terugkeer van de grote gevelsteen. "Het is gewoon goed dat iets terugkomt dat voor de oorlog hier heeft gestaan."

  Het gaat om een beeldengroep van 4,5 meter lang, 2,5 meter hoog en een meter breed. Het kunstwerk is ontworpen door beeldhouwer Hendrik van den Eijnde uit Haarlem en werd in 1930 aan de gevel bevestigd van de toen gloednieuwe Rotterdamse vestiging van de Bijenkorf aan de Coolsingel. Dat was destijds het grootste warenhuis van Europa en een van de eerste gebouwen in Nederland met roltrappen.

  Interbellum

  De bevestiging van de 'traditionele' gevelsteen was opmerkelijk, want het warenhuis zelf was gebouwd naar een strak, voor die tijd modern ontwerp met veel glas van architect Willem Dudok.

  "Van den Eijnde is juist een wat ouderwetse beeldhouwer. Aan de ene kant van de beeldengroep zien we symbolen uit die tijd: een stoomschip, vrachtwagens, kranen, kortom de vooruitgang van die tijd, we zitten in het interbellum", aldus De Boer. "Aan de andere kant van de gevelsteen staan mensen afgebeeld: mensen die werken in de haven, mensen die werken in een winkel."

  Bij het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940 raakte het warenhuis zwaar beschadigd. Het pand kon deels worden herbouwd en werd op 22 januari 1941 onder grote belangstelling heropend. Op een foto van die dag is de gevelsteen goed te zien:

  De gevelsteen overleefde de oorlog, maar verdween toen het gebouw in 1959 werd gesloopt en het warenhuis een nieuw pand kreeg, iets verderop aan de Coolsingel.

  "Hij duikt weer op in 1973", weet De Boer. "Hij is toen geplaatst op het distributieterrein van de Bijenkorf in Woerden. We zijn er nog niet achter waar hij al die tijd is gebleven. We hebben het nagevraagd bij de Bijenkorf. De mensen van nu en de mensen die het cultureel erfgoed van de Bijenkorf beheren, kunnen er geen antwoord op geven."

  Crowdfundingsactie voor restauratie

  Nu stemt de gemeente Rotterdam in met plaatsing van de grote gevelsteen op de Coolsingel. De stad wil ook garantstaan voor deel van de financiering. Roterodamum doet nu een beroep op de rest van Rotterdam om de restauratie te kunnen betalen. Er is een crowdfundingsactie gestart.

  "We willen het publiek aanspreken", zegt De Boer. "Eigenlijk staat alles klaar, de offerte is er, de werkzaamheden zijn voorbereid. Als wij genoeg geld hebben, kunnen we opdracht geven. En we hopen dat dat in de loop van dit jaar is."

  Dat zou goed uitkomen, want het historisch genootschap viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. De Boer heeft vertrouwen in een goede afloop. De gevelsteen is alvast overgebracht naar een restaurateur in het Utrechtse dorp Ameide.

 • Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet de horeca en de cultuursector tot 20.00 uur weer open te laten gaan. Dat staat in het laatste advies van het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet, bevestigen ingewijden na berichtgeving door NRC. De heropeningen moeten volgens het OMT-advies wel gebeuren onder strenge voorwaarden.

  De meest betrokken bewindslieden overleggen maandag met elkaar over de coronamaatregelen. Het kabinet zou van plan zijn om het OMT-advies op te volgen, maar er moet nog wel worden gesproken over de uiterste openings- en sluitingstijden. Met de sluitingstijd van 20.00 uur die in het OMT-advies genoemd wordt, blijft de nachthoreca dus dicht.

  Voorwaarden voor de heropening moeten nog wel bekend worden. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om regels over verplichte zitplaatsen in de horeca en het gebruik van coronatoegangsbewijzen. Ook kan het gaan over een maximumaantal bezoekers in bijvoorbeeld restaurants en musea.

  Na het Catshuisoverleg op maandag staat dinsdag, de dag waarop een definitief besluit wordt genomen, om 19.00 uur een coronapersconferentie gepland. Premier Rutte en minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maken dan bekend wat de wijzigingen in het coronabeleid zijn.

  'Te lang dicht'

  Vorig weekend openden onder meer horecaondernemers al even de deuren, uit protest tegen het huidige beleid. Ook de cultuursector voerde deze week actie en burgemeesters riepen op tot het "fundamenteel herzien" van het coronabeleid.

  Gisteren nog zei staatssecretaris Uslu voor Cultuur en Media dat de cultuursector zo snel mogelijk open moet. "Het is te lang dicht, dat moet veranderen", vond ze, voorafgaand aan het kabinetsberaad. Daarmee was ze stelliger dan Rutte en Kuipers, die een dag eerder nog zeiden dat ze ook hoopten op versoepelingen maar daarop geen garanties wilden geven.

  Kuipers en Rutte benadrukten nog dat er nog cijfers en informatie misten voor een besluit over versoepelingen. Zo is er nog niets bekend over de effecten van de heropening van het onderwijs, de kappers en niet-essentiële winkels. Die versoepelingen werden 15 januari doorgevoerd. "We zijn hoopvol, maar met een winstwaarschuwing", zei Rutte.

 • Tientallen vandalen hebben geen schadevergoeding overgemaakt waar ze toe veroordeeld waren na coronarellen in verschillende steden in januari vorig jaar. Dat meldt RTL Nieuws na een rondgang.

  Van een deel is niet bekend waarom het geld niet is overgemaakt, maar in 44 gevallen betreft het een fout van justitie, dat heeft nagelaten een fonds op te richten voor betalingen.

  Voor het vernielen van straatmeubilair en politieauto's op en bij het Museumplein in Amsterdam werden 37 relschoppers veroordeeld, voor een bedrag van in totaal 16.000 euro. Ook zeven relschoppers uit andere steden hadden een bedrag in het nooit opgerichte fonds moeten storten.

  Schade verhalen

  Volgens RTL zijn er in totaal 312 daders veroordeeld voor rellen op verschillende plekken. Slechts in 20 procent van de gevallen legden de rechters überhaupt een schadevergoeding op. Toenmalig minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid sprak na de rellen harde taal dat de schade op daders verhaald zou worden, maar dat lijkt in slechts weinig gevallen gelukt.

  Ook als een dader is veroordeeld tot een schadevergoeding en wel de juiste formele stappen zijn gezet, lukt het vaak niet om de schade vergoed te krijgen. Na de rellen in Eindhoven kreeg een man een schadevergoeding van 80.000 euro opgelegd voor het vernielen van het station. De NS heeft echter pas 2000 euro ontvangen en onduidelijk is of dat van de veroordeelde vandaal is, schrijft RTL Nieuws.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Sat, 22 Jan 2022 14:49:44 +0100]