daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Ma. 8 Maart 2021
Week 10

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Midland FM

 • Vandaag heeft de bewolking de overhand en is er maar weinig ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 6°C.

  In de nacht ontstaan er opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt.

  Maandag verloopt eveneens bewolkt. De zwakke tot matige wind draait naar het zuidwesten. De thermometer geeft 7°C aan.

   

   

  Foto:De Groene wereld  Een streepje zon

   

  Tags:
 • Drs. Danny de Vries (46), is gisteren in de St. Franciscuskerk beëdigd tot burgemeester van Oudewater door de commissaris van de Koning in Utrecht, Hans Oosters. 

  De Vries is geboren in Amsterdam en ging communicatiewetenschappen studeren aan de Universiteit Twente. Tijdens zijn studie werkte hij als freelance verslaggever voor de regionale omroep RTV Oost. Hij maakte 13 mei 2000 een live radioverslag tijdens de vuurwerkramp in Enschede en filmde de explosie van de vuurwerkfabriek. Zijn filmpje werd over de hele wereld vertoond. De impact die de vuurwerkramp op zijn leven heeft gehad is te lezen in het boekje met de titel: ‘Brief aan Marcel’, dat hij in mei 2020 heeft gepubliceerd.

  De Vries studeerde in 2002 af in risico- en crisiscommunicatie. In 2005 werd hij directeur van een communicatieadviesbureau en adviseerde o.a. burgemeesters bij rampen. Hij is gespecialiseerd in reputatiestrategie en lobby.

  In 2015 verhuisde hij naar Rotterdam en werd directeur van de ambassades van Twente en promootte streekproducten uit Twente. Sinds september 2018 was hij lid van de wijkraad van Katendrecht-Wilhelminapier. Daarnaast had hij nog tijd voor het voorzitterschap van de ondernemersvereniging 010 en verzorgde hij de communicatie voor gay pride Amsterdam.

  Dit alles gaf hij op voor de functie van burgemeester en gaat vanaf 1 januari 2020 samen met zijn man, die verantwoordelijk blijft voor de ambassades van Twente,  in Oudewater wonen. De opname van de beëdiging tijdens de speciale gemeenteraadsvergadering is vanaf 17 november terug te zien op de website van de gemeente Oudewater bij bestuur en gemeenteraad. Hieronder een nadere kennismaking met de nieuwe burgervader.

  https://youtu.be/7780vldjVRk

 • Met betrekking tot de coronacrisis heeft burgemeester  Wim Groeneweg in het Midland FM programma  “Oudewaterse Praat “een interview gegeven over de laatste ont-wikkelingen, plus de taak die de gemeente Oudewater heeft voor de inwoners en bedrijven.

  Via de onderstaande link kunt u dit interview beluisteren:

  https://www.mixcloud.com/MidlandFM/corona-update-burgemeester-groeneweg_...

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Saudi-Arabië heeft bevestigd dat de Houthi-rebellen eerder vandaag vanuit Jemen onder meer een belangrijke installatie van de Saudische staatsoliemaatschappij Aramco hebben aangevallen. De rebellen lieten vanavond weten dat ze acht ballistische raketten hebben afgevuurd op verschillende plekken in Saudi-Arabië. Ook voerden zij aanvallen uit met veertien met wapens uitgeruste drones.

  Behalve op de olie-installatie waren de aanvallen van de door Iran gesteunde Houthi's gericht op militaire doelen in de steden Dammam, Asir en Jizan. Het Saudische ministerie van Energie meldt dat bij de aanval op de raffinaderij in Ras Tanura geen slachtoffers zijn gevallen. Ook zou er geen materiële schade zijn. Ras Tanura is de grootste olie-exporthaven ter wereld. De regering sprak van "laffe terroristische aanvallen".

  Vergelding op Sanaa

  Vanochtend maakte het Saudische regime al bekend meerdere drones van de rebellenbeweging te hebben onderschept. Het regime zei direct vergelding te zullen zoeken voor de aanvallen van de rebellen.

  Later op de dag reageerden de Saudi's met een reeks luchtaanvallen op de hoofdstad van Jemen, Sanaa. Vanuit die stad werden zware explosies gerapporteerd.

  Boven Sanaa waren na de luchtaanvallen grote rookwolken te zien:

  De Houthi's, die worden gesteund door Iran, vechten in Jemen al jarenlang een burgeroorlog uit met de Jemenitische regering, die geholpen wordt door Saudi-Arabië en zijn bondgenoten. De burgeroorlog heeft in Jemen tot een ongekende crisis geleid.

  Recentelijk worden er geregeld raketbeschietingen en aanvallen met drones gemeld op het zuiden van Saudi-Arabië.

  Doden bij brand in vluchtelingenkamp

  Bij een brand in een vluchtelingenkamp ten zuiden van Sanaa zijn vandaag zeker acht mensen om het leven gekomen. Minstens 170 mensen zijn gewond geraakt, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie van de VN. Meer dan negentig vluchtelingen hebben ernstige verwondingen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

 • Bij zeker vier grote explosies op een militaire basis in Equatoriaal-Guinea zijn doden en gewonden gevallen. De explosies vonden plaats in de kustplaats Bata in het West-Afrikaanse land. "De impact van de explosies leidde tot schade in bijna alle huizen en gebouwen in Bata", zei president Obiang in een verklaring.

  Er is onduidelijkheid over het aantal doden en gewonden. Volgens het ministerie van Defensie zijn minstens twintig mensen omgekomen en zijn zeker 600 mensen gewond geraakt. Eerder sprak het ministerie van Volksgezondheid nog van zeventien doden en de president zei dat vijftien mensen het niet hebben overleefd.

  Een onveilige opslag van dynamiet is de oorzaak van de ontploffingen, aldus de president. Een defensiemedewerker zei eerder al tegen het televisiestation dat de autoriteiten een terroristische aanslag uitsluiten.

  Ziekenhuizen overvol

  Op televisie waren beelden te zien van slachtoffers die uit het puin werden gehaald. Sommige lichamen waren in lakens gewikkeld. De tv-zender roept kijkers op om bloed te doneren en zegt dat de ziekenhuizen worden overspoeld met gewonden.

  De nationale tv liet beelden zien van de enorme ravage:

  Pick-uptrucks reden af en aan naar het ziekenhuis met slachtoffers. Onder hen waren ook kinderen. De gewonden lagen voor de deur van het ziekenhuis omdat er binnen geen plek meer was.

  Gedupeerd door gevolgen pandemie

  De explosies zijn een nieuwe tegenslag voor de voormalige Spaanse kolonie die al zwaar getroffen wordt door de pandemie. De economie van Equatoriaal-Guinea heeft het zwaar te verduren. Door de daling van de prijs van ruwe olie vallen de olie-inkomsten veel lager uit. Driekwart van de inkomsten van het land komen uit de olieproductie.

  De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha Gonzalez Laya zegt op Twitter "met bezorgdheid de situatie in het land te volgen".

 • In het aangescherpte wetsvoorstel over onvrijwillige seks en verkrachting is nu ook de strafmaat bepaald. Overtreders kunnen 4 tot 9 jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen.

  Demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bereidt een wetsvoorstel voor dat morgen in consultatie gaat. Deskundigen kunnen er dan hun licht op laten schijnen. Naast de hoogte van de straffen voor verkrachting is nu ook de strafmaat voor seksuele intimidatie op straat of online aan het wetsvoorstel toegevoegd. Een politierechter kan straks een celstraf van maximaal drie maanden opleggen.

  Ernstig misdrijf

  In mei 2019 kondigde Grapperhaus aan dat hij met een wetsvoorstel zou komen waarin alle seksuele handelingen tegen de wil van een ander strafbaar wordt. In een aanpassing op het voorstel werd vorig jaar bepaald dat alle onvrijwillige seks als verkrachting wordt gezien. Het is daarmee strafbaar als een ernstig misdrijf. In het voorstel ontbrak alleen nog de hoogte van de straffen.

  "Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt te veel voor", schreef de minister in november aan de Tweede Kamer. "En de gevolgen voor slachtoffers zijn vaak verwoestend en langdurig. Seks hoort altijd vrijwillig en gelijkwaardig te zijn. Dat is de norm. Als hiervan geen sprake is en onvoldoende rekening wordt gehouden met de positie van de ander, dan wordt dit in de nieuwe wetgeving aangemerkt als verkrachting."

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Mon, 08 Mar 2021 01:16:55 +0100]