daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Vr. 3 Februari 2023
Week 05

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Midland FM

 • In de ochtend wisselen wolken en een paar opklaringen elkaar af. De matige wind kiest voor de westhoek. De temperatuur is 9°C.

  In de middag over het algemeen bewolkt en in de avond gaat er regen vallen. De wind blijft west en het kwik loopt op naar 11°C.

  In de nacht bewolkt en een deel van de nacht valt er regen. Het koelt daarbij af naar 8°C.

  Zaterdag drijft er veel bewolking over. In de loop van de avond en in de nacht vallen er enkele buien. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft deze dag 10°C aan.

  Foto: De Groene wereld  Zon komt op

   

   

   

   

  Tags:
 • Integrale controle op bedrijventerreinen in Oudewater en Harmelen

  Gemeenten trekken samen op in strijd tegen ondermijning                                              

  Op dinsdag 31 januari vonden twee integrale controles plaats op bedrijventerreinen in Oudewater en Harmelen. Onder andere de gemeente Woerden en Oudewater, de Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) en de politie voerden deze controle samen uit. Bij de controle is bij twee bedrijven gecontroleerd of de regels op het gebied van onder andere bestemmingsplannen, brandveiligheid en milieu worden nageleefd.

  De controle bracht bij beide bedrijven enkele misstanden aan het licht op het gebied van milieuregels. De eigenaren krijgen hiervoor een waarschuwing. Daarnaast werd bij het bedrijf in Harmelen een doos met illegaal vuurwerk aangetroffen.

  Tags:
 • 10-12.00 uur. Oudewaterse Praat:

  Eerste uur: na het nieuws onze weerman Mees Weststrate over het weer dit weekend en de komende week. Daarna onze vaste columnist Otto Beaujon.

  10.30 uur: vandaag een gesprek met Erik Honkoop raadslid voor Progressief Oudewater en Vakbondsbestuurder bij het CNV.

  Oudewater heeft een vergunningstelsel aangekondigd voor het verhuren van  kamers i.v.m. huisvesting van de arbeidsmigranten. Hoe kijkt hij ernaar, als raadslid en vakbondsman.

  11.00-12.00 uur.

  Tweede uur Oudewaterse Praat:

  Oudewater en Woerden hebben dit jaar een extra opgave om meer statushouders op te vangen. Een gesprek met Marieke van Oort van vluchtelingenwerk Woerden en Omstreken.

  Om 11.30 uur: een gesprek met Ria van Roekel over het opzetten van een Thuishuis in Diemerbroek.

  Als laatste hebben we de agenda voor de komende weken.

  13-14.00 Weekend-Lift:

  Stel. Je vakantie loopt ten einde en het weekend staat voor de deur. Wat doe je dan?

  Dan pak je snel je (internet)radio, een verkoelend drankje en ...luister je alvast naar Weekend Lift! Met deze week o.a. zomerse klanken van E.G. Daily, Owen Paul, Amy McDonald, Albert one, Don Henley e.v.a. Ook op zaterdagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur te beluisteren in de ether via BR6, Gouwestad Radio en Midland FM. En ook via DAB+. Weekend Lift: Hits met de eeuwige jeugd!

  Enjoy your weekend! (Herhaling op zondag tussen 17-18.00)

  Midland FM is te ontvangen via: Kabel 98.3, DAB+, en online via midlandfm.net,Tune-IN en RadioNed

  Tags:
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Station Klimmen-Ransdaal is het meest gewaardeerde station van Nederland. Dat komt naar voren uit een onderzoek voor NS en ProRail onder 85.000 reizigers. Het station kreeg van het publiek een 8,3. De afgelopen jaren viel het station op de Zuid-Limburgse Heuvellandlijn al vaker in de prijzen.

  Op de Heuvellandlijn, waar treinen van de regionale vervoerder Arriva rijden, zijn ook de nummers twee en drie van de ranglijst te vinden. Station Schin op Geul kreeg een 8,2 en station Valkenburg werd beoordeeld met een 8,1.

  De vorige winnaar van de peiling, Overveen, is gezakt naar plek 19. Dat station krijgt nu een 7,8.

  Heuvelachtig landschap

  Uit de Stationsbelevingsmonitor blijkt volgens de NS dat reizigers Klimmen-Ransdaal waarderen om de mooie ligging in het heuvelachtige landschap en vanwege het monumentale stationsgebouw uit 1913. In dat gebouw zit een eetgelegenheid met een terras op het perron.

  Nederlanders waren het afgelopen jaar over het algemeen ongeveer net zo tevreden over de stations als in 2021. Het gemiddelde rapportcijfer kwam uit op een 7,32, in 2021 was dat een 7,31. Ten opzichte van 2016 is de waardering voor Nederlandse stations wel aanzienlijk toegenomen. In dat jaar gaf de treinreiziger een station gemiddeld een 6,94.

  Opvallend is dat het verder vooral kleine stations zijn die hoge scores neerzetten. Zo scoort station Oosterbeek (bij Arnhem) een 8,0, terwijl de meeste treinen dat station op hoge snelheid passeren. Van de grote stations is Rotterdam Centraal opnieuw het hoogst genoteerd, ook met een 8,0.

  Minder goed nieuws is er voor station Lage Zwaluwe in Noord-Brabant. Dat station kreeg van reizigers het laagste cijfer en ook de enige onvoldoende: een 5,2.

  Lage Zwaluwe is een tochtig station, op kilometers afstand van de dorpen Lage Zwaluwe en Zevenbergschen Hoek. Voorzieningen in de buurt zijn er ook nauwelijks, op een grote parkeerplaats na. Lage Zwaluwe was in 2019 ook al het slechtst scorende station. Bij de vorige Stationsbelevingsmonitor behaalde het station met een 6,5 nog een ruime voldoende.

  Vorige keer was Rotterdam Zuid nog het minst gewaardeerde station. Dat station krijgt nu een 5,9, een verbetering van 0,1. Andere slecht scorende stations zijn dit jaar Nijmegen Dukenburg (5,9) en Den Helder Zuid (5,7).

 • Afgelopen jaar werd bij 124.000 mensen in Nederland kanker vastgesteld. Dat is een stijging van ongeveer duizend patiënten ten opzichte van 2021, blijkt uit voorlopige cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie die het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) bekendmaakt in aanloop naar Wereldkankerdag op 4 februari.

  De toename wordt volgens het IKNL voornamelijk veroorzaakt door de bevolkingsgroei en de toename van het aantal ouderen. Vooral aan de stijging van het aantal diagnoses huid- en prostaatkanker is dat te zien.

  De meest voorkomende vormen van kanker in Nederland zijn huidkanker (23.300 patiënten), borstkanker (15.800), prostaatkanker (14.600), longkanker (14.600) en darmkanker (12.000). Van die laatste vorm neemt het aantal diagnoses overigens wel wat af. Dat zou komen door de invoering van het bevolkingsonderzoek darmkanker in 2014.

  Bij mannen komt prostaatkanker het vaakst voor, met een aandeel van 25 procent. Bij vrouwen is dat met 27 procent borstkanker.

  Zongedrag

  De huidkankerdiagnoses van nu zijn vooral het gevolg van zongedrag van twintig tot dertig jaar geleden, aldus het IKNL. Met zonnebrandcrème en het bedekken van de huid kan huidkanker in de toekomst volgens het kankercentrum deels worden voorkomen.

  Mensen met alleen een kwaadaardig plekje op de huid (basaalcelcarcinoom) zijn niet meegeteld in de cijfers over 2022 van het IKNL, omdat hierover alleen landelijke cijfers zijn van de meest recente jaren en omdat vrijwel niemand daaraan overlijdt. Wel is bekend dat vorig jaar ruim 60.000 mensen voor het eerst met deze niet-levensbedreigende vorm van huidkanker te maken kregen.

 • Een vader uit de Amerikaanse staat Michigan zal zich in de toekomst wel twee keer bedenken voor hij zijn smartphone aan zijn zoontje geeft om voor het slapen gaan nog een spelletje te spelen. In plaats daarvan ging de kleine Mason (6) helemaal los en bestelde via maaltijdplatform Grubhub in korte tijd de ene na de andere maaltijd. De schade: zo'n duizend dollar.

  Terwijl Masons moeder Kristin zich nietsvermoedend vermaakte in de bioscoop voltrok zich bij haar thuis een financiële ramp. Vader Keith had besloten om zijn zoon niet voor te lezen, maar om hem voor het slapengaan een spelletje te laten spelen op de smartphone, waarmee hijzelf zojuist een maaltijd had besteld via Grubhub.

  Toen na enige tijd de ene na de andere bezorger voor de deur stond met achtereenvolgens reuzengarnalen, salades, shoarma en pita-broodjes kip, kreeg vader argwaan en ging hij op onderzoek uit. Toen was het kwaad al geschied, want Mason had voor ruim duizend dollar aan maaltijden besteld.

  Spaarvarken geleegd

  De hoeveelheid bestellingen viel ook de bank van Keith op, die hem een fraudealarm stuurde toen Mason een bestelling bij Happy's Pizza deed ter waarde van 439 dollar. Die bestelling werd geannuleerd, maar de reuzengarnalen van 183 dollar die Mason bij hetzelfde restaurant had besteld, kwamen moeiteloos door de fraudedetectie van de bank.

  Vader Keith en moeder Kristin waren op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het gedrag van hun zesjarige. Ze spraken hem bestraffend toe en vertelden hem dat wat hij had gedaan gelijk stond aan stelen. Om het hem helemaal in te peperen, leegden ze ook nog het spaarvarken van het jongetje, waar 115 dollar in zat, gekregen op zijn verjaardag in november.

  De maaltijden die Mason had besteld zijn voor een groot deel in de vriezer verdwenen voor gelukkigere tijden.

  Grubhub heeft de pijn voor Keith en Kristin verzacht door het gezin een tegoedbon van duizend dollar te geven. Ook overweegt de maaltijdbezorgapp de familie een rol te geven in een reclamecampagne, meldt persbureau AP.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Fri, 03 Feb 2023 04:54:50 +0100]