daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Za. 22 Januari 2022
Week 03

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Midland FM

 • Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

  In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

  Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C.

   

  Foto:Henk Wit  Weinig of geen zon

   

   

   

   

   

   

  Tags:
 • Al bijna 30 jaar heeft Oudewater een eigen lokale omroep. Geheel gerund door vrijwillige medewerkers. Al die tijd heb je  kunnen luisteren naar verslagen van het lokale nieuws, sport, evenementen en muziek. Ook de verkiezingen voor de gemeenteraad geven we ruim de aandacht en ook tijdens bijzondere gebeurtenissen, zoals Oudewater 750, waren we er!

  Zendinstallatie kapot

  Voor het uitzenden van al dat moois, dat overigens ook via de website en de kabel gebeurt, maken we gebruik van een FM-zender. Die is (na 30 jaar trouwe dienst) afgelopen zomer kapot gegaan. Dat je dit leest betekent dat je Midland FM 107.5 een warm hart toedraagt. Voor deze ene keer vragen wij je een (kleine) bijdrage te leveren voor de aanschaf en installatie van een nieuwe zender & antennes.

  We hebben hiervoor € 15.000  nog € 6.207,50 nodig. Er is op het moment van schrijven (27-11-2021) € 8.792,50 gedoneerd! Dank je wel! Wil je ook een donatie doen via onze crowdfunding?

  Zie hiervoor: https://www.geef.nl/nl/actie/midland/donateurs

  Uiteraard kunt je je donatie ook rechtstreeks overmaken op bankrekening NL79 RABO 0141 0959 97

  o.v.v. 'Donatie FM-zender'.

  We laten het uiteraard zo snel mogelijk weten als we weer via FM 107.5MHz. te ontvangen zijn.

  Bedankt namens bestuur & medewerkers!

  Alternatieve manieren beluisteren Midland FM

  Onze uitzendingen zijn uiteraard ook via overige kanalen te beluisteren: Via de kabel op FM 98.3. Belangrijk is dat je de radio hebt aangesloten op het kabelnet van de REKAM. Als je hier storing ervaart, geef dit dan door via 0182-585585. Via de livestream op www.midlandfm.net. Dit kan zowel via de computer als smartphone.

  Nieuwe medewerkers

  Verder is Midland FM op zoek naar nieuwe medewerkers. Een greep uit openstaande vacatures:

  Technici: Als programmatechnicus ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de techniek bij een radioprogramma. Je bedient de mengtafel en zorgt ervoor dat alles goed klinkt op de radio. Midland FM maakt gebruik van radio-automatisering via de computer. Affiniteit met ICT? Ook dat horen we graag!

  Presentatoren / (WEB) Redacteuren / (sport) Verslaggevers: (Ook apart beschikbaar)

  Als presentator / (web) redacteur / (sport) verslaggever ben je hét visitekaartje van Midland FM! Je informeert en amuseert Oudewater & omgeving via de radio en online kanalen! Dit eventueel samen met de technicus.

  Bestuursleden: Als bestuurslid ondersteun je de activiteiten van Midland FM. Dit kan zijn als Penningmeester, Secretaris of Voorzitter. Maar ook als gewoon lid van het bestuur ben je van harte welkom. Je maakt / beoordeelt werk- en beleidsplannen en bent proactief bezig met lokale media!

  Heb je belangstelling voor één van deze leuke vrijwillige functies? Stuur je contactgegevens naar studio@midlandfm.net en we spreken elkaar snel!

 • Leendert Oosterom (1994) is door de Algemene ledenvergadering van het CDA-Oudewater unaniem gekozen tot lijsttrekker van het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

  Politiek talent

  Leendert is al 4 jaar politiek actief in Oudewater en sinds 2019 raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Oudewater. Daar heeft hij zich ontwikkeld tot een politiek talent dat bewezen heeft om te kunnen gaan met moeilijke dossiers zoals de energietransitie en het parkeerbeleid in Oudewater. Daarbij is hij een betrokken en herkenbare christendemocraat in de Oudewaterse samenleving. 

  "Oudewater is een prachtige gemeente waar ik me graag voor inzet. Ik hoop dat we als CDA-Oudewater na succesvolle verkiezingen en 6 jaar oppositie eindelijk weer terug kunnen komen in het college van B&W om Oudewater nog mooier en socialer te maken", aldus Leendert.

  Foto: CDA-Oudewater

  Afdelingsvoorzitter Ed Kramer is enthousiast dat Leendert zich beschikbaar heeft willen stellen voor deze moeilijke taak in de schijnwerpers. We zijn momenteel bezig om hem daarin te steunen met het schrijven van een aansprekend verkiezingsprogramma met concrete doelen die alle inwoners van Oudewater ten goede komen.

  Volgens Leendert moet er de komende jaren onder andere veel meer gedaan worden aan het bouwen van betaalbare woningen, het onderhoud aan groen en straatwerk, het ondersteunen van onze ouder wordende inwoners, verkeersveiligheid en het op orde brengen van de financiën.

  Uiterlijk begin januari stelt het CDA-Oudewater de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vast. De verkiezingen voor de gemeenteraad vinden plaats op 16 maart 2022.

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De BOOS-uitzending over seksueel wangedrag bij The Voice of Holland heeft een storm aan reacties teweeggebracht, melden slachtofferorganisaties. Ze zagen het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag de laatste dagen fors stijgen. "De toename is sterker dan ten tijde van #MeToo, een paar jaar geleden", zegt directeur Iva Bivanic van het Centrum Seksueel Geweld.

  Ook bij Slachtofferhulp Nederland staat de telefoon roodgloeiend. "Qua bellers is het zo'n 80 procent meer dan wat we normaal hebben", ziet Merel Cabell, coördinator van het contactcentrum van de slachtofferorganisatie. "Sinds de BOOS-uitzending donderdag is het ook op de chat veel drukker", zei ze vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal. "We krijgen ongeveer drie keer zo veel chats binnen als op een reguliere dag."

  Sara Alaoui-Dekker van de stichting Together We Rise, die slachtoffers van seksueel geweld ondersteunt, spreekt van een gekkenhuis. "We krijgen dubbel zo veel meldingen als normaal, minstens. Normaal gesproken beheert één vrijwilliger al onze platforms - de chat, site, Instagram, Whatsapp en mail - nu zitten we daar met drie mensen op."

  De slachtofferorganisaties schetsen in grote lijnen hetzelfde beeld: de mensen die momenteel contact opnemen doen dat ofwel omdat ze nu pas beseffen dat wat zij meemaakten grensoverschrijdend was, ofwel omdat ze in het verleden iets hebben meegemaakt wat nu weer wordt opgerakeld.

  In de psychologie wordt dat laatste een 'herevaluatie' genoemd, zegt klinisch psycholoog Iva Bivanic van het Centrum Seksueel Geweld. "Een eerdere ervaring krijgt een nieuwe, emotioneel beladen betekenis. Met die realisatie kunnen nieuwe klachten gepaard gaan."

  Merel Cabell van Slachtofferhulp legde op NPO Radio 1 uit hoe het kan dat sommige mensen zich na de uitzending van BOOS realiseerden: wat ik heb meegemaakt, was niet oké. Luister hieronder het hele gesprek terug:

  De melders komen zeker niet alleen maar uit de mediawereld. Hoewel er bij de stichting Together We Rise deze week twee The Voice-gerelateerde meldingen binnenkwamen, is het probleem van seksueel grensoverschrijdend gedrag veel breder, zegt Sara Alaoui-Dekker. "Het kan gaan om je buurman, een Tinderdate of je relatie. Meldingen zijn zeker niet altijd werkgerelateerd."

  Bedrijf doorlichten

  En niet alleen slachtoffers laten van zich horen. Ook bedrijven ondernemen deze week actie, ziet André Kreuze van het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen. "De telefoon blijft gaan en er liggen op kantoor alleen maar briefjes van organisaties die teruggebeld moeten worden."

  Ook bij Together We Rise hebben zich deze week een aantal bedrijven gemeld. "Enkele mediaorganisaties hebben ons benaderd om hun bedrijf door te lichten", vertelt Alaoui-Dekker. "Ze willen weten of zij het goed genoeg hebben geregeld met HR, of mensen zich veilig genoeg voelen om eventueel een melding te doen."

  Bij het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen melden zich onder meer bedrijven die nog niet veel hebben gedaan aan het scheppen van een veilige werkomgeving, los van misschien een gedragscode op intranet. Maar opvallend genoeg nemen ook organisaties contact op die al wel veel checks and balances hebben ingebouwd na de opkomst van de MeToo-beweging in Nederland. Die bedrijven beschikken bijvoorbeeld al over meldcodes, klachtenregelingen en vertrouwenspersonen.

  André Kreuze hierover: "Zij dachten het goed geregeld te hebben, maar zijn nu bang: kan dit soort misstanden ondanks dat ook bij ons gebeuren? Kunnen er zaken zijn die wij niet waarnemen of zien? Hoe gaan we daarmee om?"

  Bespreekbaar

  Wat dat betreft markeert de uitzending van BOOS een keerpunt, vindt Kreuze, net als de opkomst van MeToo dat deed. Hij wijst erop dat de omgangsvormen nu bij veel bedrijven op de agenda staan. Daarin zijn de zichtbaarheid en bereikbaarheid van vertrouwenspersonen een belangrijk thema, denkt hij.

  Sommige werknemers zijn ervan op de hoogte dat er een vertrouwenspersoon is, maar ze weten niet wie dat is. "Daar is nog veel winst te behalen. Hetzelfde geldt voor de cultuur in een bedrijf: er moet een open cultuur ontstaan waarin mensen elkaar durven aan te spreken."

 • Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 46.219 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 11.287 minder dan gisteren.

  Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 41.711 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 31 procent meer dan in de zeven dagen daarvoor.

  Bij het RIVM werden elf overleden covidpatiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld negen doden per dag, tegen elf doden per dag een week eerder.

  Bezetting in ziekenhuizen neemt af

  In de ziekenhuizen zijn 124 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdeling. Op de IC's kwamen er acht nieuwe patiënten bij.

  In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 1083 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1108), van wie 287 op de IC (gisteren: 287), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Momenteel liggen er geen Nederlandse patiënten in Duitsland op de IC.

 • De Amsterdamse politie heeft vannacht een einde gemaakt aan een groot illegaal feest op een opmerkelijke locatie: een politiebureau in aanbouw op het Zeeburgereiland.

  Bij het feest waren zo'n driehonderd mensen aanwezig, laat een woordvoerder van de politie weten bij AT5. De politie heeft ook op andere plekken de stad illegale feesten beëindigd.

  Om 01.00 uur werd de politie getipt over een feest op het Zeeburgereiland. Toen de agenten aankwamen zagen ze mensen over de hekken klimmen van een politiebureau in aanbouw. 'Binnen' in het gebouw, dat nog lang niet klaar is, was een groot feest aan de gang. "Het pand stond praktisch vol", aldus de woordvoerder.

  Bij het politie-ingrijpen zijn twee mensen opgepakt, een 19-jarige en een 20-jarige Amsterdammer. Het is onduidelijk waarvan ze worden verdacht. De geluidsinstallatie die bij het feest werd gebruikt, is in beslag genomen. Er zijn volgens de politie vernielingen aangericht en er is troep achtergelaten in het pand.

  Meer illegale feesten

  Rond middernacht legde de politie ook een feest stil in een gebouw aan de Korte Papaverweg in Amsterdam-Noord. Daar waren zo'n 150 tot 200 mensen aanwezig. Zij gingen rustig weg toen de politie aankwam. Hetzelfde gold voor pakweg 150 feestgangers, iets verderop in Noord in een loods bij het Gedempte Hamerkanaal.

  Een ander feest was er vannacht in een groot gebouw in Amsterdam-Houthavens. Daar waren 300 bezoekers aanwezig. De politie greep rond 00.45 uur in. De organisator van het feest kreeg een boete.

  Geen van de vele honderden feestgangers vannacht kreeg een boete. Dat was woensdagavond anders. Toen kregen de naar schatting twintig mensen die bijeen waren in een illegaal geopend café in Amsterdam-West allemaal een boete van 95 euro. De eigenaar wordt waarschijnlijk extra beboet.

  De woordvoerder van de Amsterdamse politie lijkt niet verbaasd te zijn over het grote aantal feestjes. Hij hekelt bij NH Nieuws vooral de vernielingen. "Je merkt dat de burgers het zat zijn, maar dit kan echt niet."

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Sat, 22 Jan 2022 15:52:46 +0100]