daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 13 November 2018
Week 46

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Midland FM

 • Foto: Tonnie Morsink en herfsttinten. In de ochtend is het wisselend bewolkt en er zijn opklaringen. Er kan nog een bui vallen. In de middag zien we zonnige perioden. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt vanmiddag op naar 13°C. In de nacht is het vrij helder. De tempeatuur daalt naar 6°C. Woensdag een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De matige wind wordt zuid. De thermometer geeft in de middag 13°C aan.

 • Burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater denkt rond de jaarwisseling weer volledig aan de slag te kunnen. Half september maakte Verhoeve bekend dat hij zich tijdelijk terug trok om zijn accu weer op te laden. Sinds enkele weken is Verhoeve weer voor een beperkt aantal uren aan het werk. Vandaag keert hij terug in zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad. Morgen leidt Verhoeve de vergadering van het college van burgemeester en wethouders voor de eerste keer na zijn afwezigheid.

  In de afgelopen tijd nam locoburgemeester Bob Duindam de taken van Verhoeve waar, bijgestaan door de wethouders Walther Kok en Bas Lont. Voor een deel blijft dat zo totdat Verhoeve weer volledig aan het werk is.

  RPL Woerden

   

 • Dit weekend verslag van de volgende voetbalwedstrijden:

  Zaterdag 03 november

  - Jodan Boys – ‘s-Gravenzande
  - CVC Reeuwijk – Sporting Leiden
  - Bunnik ‘73 - FC Oudewater
  - Moerkapelle – Gouda
  - Bodegraven - WDS
  - Siveo ‘60 - Rohda ‘76

  Zondag 04 november

  - Olympia – VUC
  - FC IJsselmonde - DONK
  - RVC ‘33 - ONA

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater & Bodegraven) / 97.7 FM (Kabel Gouda) / 103.4 FM (Kabel Ziggo Gemeente Bodegraven), Tune-in of via de live-stream op deze website.

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De militante groeperingen in de Gazastrook hebben een Egyptische voorstel aanvaard voor een wapenstilstand met Israël.

  De mededeling komt van Hamas en kleinere organisaties zoals de Islamitische Jihad in een gezamenlijke verklaring. Het gaat voorlopig om een eenzijdig afgekondigd bestand.

  Met een bestand zou er een eind komen aan het hevigste geweld tussen Hamas en Israël in vier jaar.

  Onbekend is wanneer het bestand ingaat. Een verklaring van Israëlische kant is er nog niet.

 • In Enschede zijn bij een schietpartij meerdere slachtoffers gevallen. De schoten werden gelost in een woning aan de Van Leeuwenhoekstraat.

  Volgens RTV Oost zijn er twee doden gevallen bij het schietincident. De politie spreekt van meerdere slachtoffers, maar kan nog niks zeggen over eventuele doden.

 • De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil een Europees leger. "Zo kunnen we de wereld laten zien dat er nooit meer oorlog komt in Europa."

  Merkel zei dat in het Europees Parlement in Straatsburg, twee dagen na de grote herdenking in Parijs van het eind van de Eerste Wereldoorlog. "Ik wil een echt Europees leger, niet alleen een eenheid die we zo af en toe kunnen inzetten", zei Merkel.

  De bondskanselier wil niet de bevoegdheden en het bestaansrecht van de NAVO ter discussie stellen. "Het gaat me er om dat we efficiënter zijn."

  'Europese ziel staat onder druk'

  Ze vergeleek het aantal wapensystemen van de Europese Unie met die in de Verenigde Staten. "Wij hebben meer dan 160 systemen, in de VS zijn dat er maar 55. In Europa doet iedereen het op eigen houtje, maar in een tijd dat elke euro telt moeten we het beter doen. Ik stel de NAVO niet ter discussie, maar ik wil meer en beter samenwerken."

  Merkel had het in haar toespraak over de ziel van Europa. "Die ziel staat onder druk, maar daar moeten we weerstand aan bieden." Het gaat volgens haar om tolerantie en respect. "Tolerantie is de ziel."

  Haar toespraak wordt door Brusselse waarnemers gezien als een voorschot op haar erfenis. Merkel maakte ook excuses voor de migratiecrisis. "We hebben te veel tijd nodig gehad om te beseffen dat het niet alleen een Duitse crisis was, maar juist een Europese. Dat hebben we niet goed gedaan."

  Boegeroep

  De rede van Merkel werd geregeld onderbroken door luid applaus, maar ook door boegeroep. Op het moment dat de voorzitter wilde ingrijpen zei Merkel dat ze er wel tegen kon. Ze benadrukte dat in een parlement alles mag worden gezegd.

  In het tweede deel van haar betoog zei de bondskanselier dat de Europa alleen relevant kan blijven door samen te werken. Dat betekent, wat haar betreft, ook samen optrekken als het gaat om buitenlands beleid. "Ik ben voor een Europese veiligheidsraad. Daar kunnen we het beleid afstemmen. Laten we meer met één stem spreken."

  Solidariteit

  Merkel vindt het tijd voor een nieuw Europa. "Oude bondgenoten stellen overeenkomsten op de proef. Het Verenigd Koninkrijk heeft ons verlaten."

  Daarom is het volgens de bondskanselier nodig dat eigen belangen aan de kant worden geschoven en er wordt gekozen voor solidariteit. "Het is moeilijker dan ooit om in te schatten wat er op ons afkomt."

  Meer Europees nieuws volgen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief Brussel Inside, waarin de Europa-correspondenten van de NOS opinies, geruchten en reportages hebben verzameld. De nieuwsbrief verschijnt iedere zondagochtend.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Tue, 13 Nov 2018 17:09:34 +0100]