daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Do. 30 Mei 2024
Week 22

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Midland FM

 • De storingen blijven geleidelijk aan op afstand maar ideaal lente weer wordt het nog niet.

  In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Tevens is er kans op een bui. De matige wind is noordwest en de temperatuur 16°C.

  In de middag en avond weinig verandering, namelijk een mix van wolken, opklaringen en een enkele bui. De wind is matige en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

  In de nacht bewolkt en perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 14°C.

  Zaterdag is er veel bewolking waaruit af en toe regen valt. In de avond klaart het op. De thermometer geeft 18°C aan.

  Foto: Leo Petersen  Kans op buien

  Tags:
 • Controle van schuren en loodsen in het buitengebied binnen de gemeente Oudewater,

  Op woensdag 29 mei heeft de gemeente Oudewater een integrale controle gehouden in het buitengebied. Samen met de politie en de ODRU zijn inwoners en bedrijven buiten de bebouwde kom bezocht. Er is gecontroleerd of aan de regels wordt gehouden van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving. Een ander doel van de bezoeken is ondermijning in het buitengebied tegengaan.

  Bij de controle zijn vier adressen in het buitengebied bezocht. Er zijn geen grote overtredingen opgemerkt. Wel werd er een paar keer opgemerkt dat een schuur of loods voor andere activiteiten werd gebruikt dan in het bestemmingsplan stond.

  Door de anonimiteit en de toenemende leegstand is het buitengebied kwetsbaar voor criminaliteit, zoals inbraak en diefstal. Ook zoeken criminelen wel eens contact met ondernemers en inwoners in het buitengebied voor bijvoorbeeld verhuur van leegstaande opstallen voor onduidelijke doelen. Schuren en loodsen die ver weg van alles liggen en/of niet meer in gebruik zijn, kunnen interessant zijn voor ondermijnende criminaliteit, zoals hennepkwekerijen of druglabs.

  Door de controle weten we beter waarvoor schuren en loodsen in het buitengebied worden gebruikt. Er is gekeken naar eventueel aanwezige risico’s en gelet op verkeerd gebruik van de panden. Daardoor kan de overheid beter en sneller optreden. De controle helpt mee aan het verbeteren van de veiligheid van het buitengebied in de gemeente Oudewater..

   

   

  Tags:
 • Gast uit de streek vandaag is John Ramaekers.

  Geboren in het uiterste puntje van Limburg in Noorbeek op de grens van Valkenburg. Door zijn werkzaamheden in Oudewater neer gestreken. Inmiddels is hij gepensioneerd en heeft hij in de afgelopen jaren met heel veel plezier veel vrijwilligers werk gedaan op velerlei gebied.

  Een van zijn topics was zijn passie voor de Blauwbaadjes , de plaatselijke Carnavals vereniging. Het was John die ieder jaar weer zorg droeg voor een nieuwe Prins Carnaval.

  Na ruim twintig jaar geeft hij het stokje door aan de jongere generatie…

  Kortom een veelzijdig man met een mooi verhaal, veel luisterplezier.

  Interviewer: Wil deVries

  Montage: Arjan Tegelenbosch

   

  Tags:
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Thu, 30 May 2024 18:14:25 +0200]