daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Di. 5 December 2023
Week 49

Geselecteerde regio:
Mijdrecht

Regio:
0297 Online
0297.nl RSS feed

 • Gisterenavond is een man met steekwonden in een parkeergarage in Vinkeveen aangetroffen. Het 29-jarige slachtoffer uit Vinkeveen is onderweg naar het ziekenhuis overleden. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.Lees ook: Zwaargewonde bij steekpartij VinkeveenRond 18u45 kwam er een melding binnen van een man die met steekwonden op de grond zou liggen in een parkeergarage aan de Pijlstaartlaan in Vinkeveen. Medewerkers van de ambulance en brandweer hebben de man nog gereanimeerd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht en is daar helaas komen te overlijden aan zijn verwondingen. De politie is direct een groot onderzoek gestart. De verdachte is ontkomen. Via Burgernet is gisterenavond een signalement verspreid. Het gaat om een persoon in zwarte kleding met een pet en capuchon op en met een zwarte sporttas. Mogelijk is hij bij het incident betrokken. Tips?Heeft u camerabeelden in de omgeving van de Pijlstaartlaan of heeft u misschien wel iets gezien of gehoord van dit incident? Misschien heeft u wel iemand horen roepen, wat u niet direct aan dit incident toeschreef? Alle informatie helpt! Heeft u informatie? Bel 0800-6070 of geef uw tip door via het onderstaande tipformulier. Anoniem tippen kan ook. Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nlVragenWie weet wie de dader is?Wie heeft er camnerabeelden?Wie heeft iets gezien of gehoord?Heeft u tips over deze zaak? Vul het tipformulier in!
 • In de nacht van zaterdag op zondag is er een auto van de N201 geglibberd bij Vreeland. Niemand raakte gewond.Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 03:00 uur op de N201 tussen Vreeland en Loenen aan de Vecht. De automobilist verloor, vermoedelijk door de gladheid, de macht over het stuur. De wagen kwam in de berm voor een naastgelegen sloot tot stilstand. De automobilist kon zelfstandig uitstappen. Zijn wagen moest uit de berm worden getakeld.Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de gladheid. Automobilisten moeten rekening houden met winters weer en vanaf zondagmiddag met sneeuw.
 • De politie heeft zaterdag twee jongens staande gehouden in Mijdrecht. Het duo was op pad met inbrekerswerktuig en dat was niet de eerste keer.Getuige zag de twee verdacht lopen op een terrein aan de Vermogensweg. Toen hij de jongens aansprak kreeg hij een vaag verhaal over het bezorgen van pakketjes. Hij vertrouwde het niet en belde de politie.Agenten waren snel ter plekke en troffen de verdachten aan in een auto. Ook de politie kreeg geen duidelijk antwoord op de vraag wat zij op het terrein aan de Vermogensweg het doen waren. Bij het doorzoeken van de auto troffen zij diverse gereedschappen aan om een inbraak te plegen.Gezien het tijdstip, de omstandigheden, en hun ongeloofwaardige verhaal heeft de politie de gereedschappen in beslag genomen. De jongens kregen een proces verbaal voor het in bezit hebben van inbrekerswerktuigen toegezegd. De officier bepaald hier het boete bedrag van, maar volgens agenten op social media zal dat niet misselijk zijn. Het zijn namelijk 'bekende' in het politiesysteem.
RTV Utrecht --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In het noorden van het land heeft gladheid en sneeuw vanochtend geleid tot drukte in het verkeer. Vanwege de gladheid geldt code geel in Groningen, Friesland en Drenthe nog tot morgen 12.00 uur.

  De weerswaarschuwing vanwege sneeuw en gladheid zou eigenlijk tot vanochtend van kracht zijn, maar is dus in heel Noord-Nederland verlengd.

  Ook de ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwen deze ochtend voor gladde wegen in het noorden. Omdat de sneeuw blijft liggen, zijn er ook minder rijstroken beschikbaar. "Pas je snelheid aan en rijd voorzichtig", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat tegen RTV Drenthe. "Het is even niet anders, ga je vooral niet haasten. En denk ook niet: 'Ik heb winterbanden, dus ik kan wel gas geven'".

  Rijkswaterstaat was verrast door de hoeveelheid sneeuw die vannacht viel. "Het was niet helemaal overeenkomstig met de verwachting."

  Via NOS Ooggetuige zijn al veel foto's binnenkomen van de sneeuw in het noorden. Heb jij mooie foto's gemaakt? Stuur ze dan in via NOS Ooggetuige.

  Met name in Groningen leidde het weer vanochtend tot files. Op meerdere wegen kon het verkeer niet goed doorrijden, meldt RTV Noord. Zo stonden er op de A7 meerdere files. Ook rondom de stad Groningen was het druk. Inmiddels zijn de meeste files voorbij.

  Op de A28 tussen Assen en Hoogeveen moest het verkeer rekening houden met vertragingen. Volgens Rijkswaterstaat ligt daar ook het zwaartepunt. "We werken nu met een aantal vrachtwagens met sneeuwschuivers om de boel aan de kant te schuiven", legt de woordvoerder uit. "Daarna gaan de strooiauto's eroverheen. Het is dus onvermijdelijk dat je wat langer onderweg bent."

 • Een Amerikaanse youtuber die twee jaar geleden opzettelijk zijn kleine vliegtuig crashte, is veroordeeld tot zes maanden cel. Hij krijgt de straf voor het vernietigen van het vliegtuigwrak, waardoor hij het onderzoek naar de crash had gesaboteerd.

  Trevor Jacob (30) liet in november 2021 opzettelijk zijn Taylorcraft BL-65 neerstorten in een natuurgebied in Californië, volgens de aanklagers om meer views op zijn YouTubekanaal te genereren. Hij bracht zichzelf in veiligheid met een parachute. Vervolgens plaatste Jacob een video van 13 minuten getiteld I Crashed My Airplane op zijn kanaal, dat zo'n 143.000 abonnees heeft.

  In de video is te zien hoe Trevor Jacob uit het vliegtuig springt en later naar de crashsite loopt:

  Na de crash zei Jacob aanvankelijk mee te willen werken aan het onderzoek van de vervoerveiligheidsautotiteit en de locatie en video's van de crash te delen, maar later verklaarde hij dat niet meer precies wist waar het vliegtuig was neergestort.

  De reden om de crashsite te verzwijgen was dat hij twee weken na het opzettelijke ongeluk samen met een vriend het wrak met een helikopter had opgehaald om het in stukken te zagen en in vuilnisbakken te dumpen.

  Jacob had tegenover de autoriteiten ook valselijk verklaard dat het toestel was neergestort vanwege een motorstoring en omdat hij geen veilige landingsplaats kon vinden.

  Sponsordeal

  Eerder dit jaar bekende de youtuber alsnog schuld bij de Amerikaanse justitie. In zijn verklaring gaf hij aan dat hij een deal met een sponsor had, wiens product hij zou aanprijzen in de video, en dat hij nooit van plan was geweest de vlucht tot een goed einde te brengen.

  Voor het tegenwerken van het onderzoek had Jacob een jarenlange gevangenisstraf kunnen krijgen. Doordat hij meewerkte met justitie valt de straf lager uit. Aanklagers wijten zijn gedrag aan een "uitzonderlijk slecht beoordelingsvermogen". "De boodschap is hier: als je iets doet dat tegen de wet is, dan zijn er gevolgen."

  In een verklaring via zijn advocaat heeft Trevor Jacob laten weten dat de hele ervaring van de afgelopen twee jaar hem tot bescheidenheid heeft gedwongen. "Ik heb meer over mezelf geleerd dan in mijn hele leven hiervoor", schrijft hij, en voegt eraan toe de zes maanden cel te willen gebruiken voor "persoonlijke groei".

 • D66-Kamerlid Steven van Weyenberg wordt de opvolger van staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media). Van Weyenberg neemt vandaag afscheid van de Tweede Kamer en wordt morgen door de koning beëdigd in het demissionaire kabinet.

  Van Weyenberg was elf jaar Kamerlid. Na de val van het kabinet-Rutte IV liet hij weten dat het tijd werd het stokje over te dragen en zich niet opnieuw te kandideren.

  In 2021 was hij demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

  Demissionair premier Rutte reageert op X:

  D66-partijleider Rob Jetten zegt het enorm te waarderen dat Van Weyenberg bereid is de functie van staatssecretaris van Cultuur en Media op zich te nemen. "Hij is een van onze meest ervaren Kamerleden, was al eens staatssecretaris, schreef mee aan het coalitieakkoord en is een uitstekend onderhandelaar. Een gedegen kracht, met een groot hart voor cultuur en media."

  Staatssecretaris Uslu meldde vorige week dat zij terugkeert naar familiebedrijf Corendon.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Tue, 05 Dec 2023 10:28:32 +0100]