daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Ma. 26 September 2022
Week 39

Geselecteerde regio:
Mijdrecht

Regio:
0297 Online
0297.nl RSS feed

 • Bij een steekpartij op de Legmeerdijk in Aalsmeer is maandagochtend één man gewond geraakt. Het slachtoffers liep de steekwonden op bij een ruzie tussen twee mannen, meldt de politie. Agenten konden één verdachte aanhouden. De verwondingen van het slachtoffer zijn volgens een politiewoordvoerder niet levensbedreigend en ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel. De ruzie liep rond 07.05 uur uit de hand bij een woning aan de Legmeerdijk, waarna de politie in actie moest komen. Naar het steekincident wordt door agenten onderzoek gedaan. De aangehouden man zit vast en moet nog worden verhoord.
 • Kinderburgemeester Brian Brocx trapte samen met Mirelle Valentijn, voorzitter van Stichting Omgaan met Pesten en ontwikkelaar van de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’, de Week tegen Pesten af. Samen gingen zij aan de slag met gezinnen en gedachtekracht.‘Grapje? Moet toch kunnen?!’ Dat is dit jaar het thema van de Week tegen Pesten. Het verschil tussen plagen & pesten herkennen is niet altijd eenvoudig. Je grens aangeven kan een uitdaging zijn, net de grenzen van een ander bewaken en beschermen. Positieve gedachten spelen daarbij een belangrijke rol.Brian opende de middag en sprak de aanwezige ouders, opa’s en oma’s, (klein)kinderen toe. “Je kunt allerlei gedachten hebben als ziet dat iemand wordt gepest:- Ik wil wel helpen, maar durf het niet.- Dit is niet oké, maar wat moet ik zeggen? Als je zelf gepest wordt kun je je bang voelen en denken: ik zeg maar niets, straks wordt het erger. Jezelf sterk denken helpt om voor jezelf of een ander op te komen. Dan durf je wel iets te zeggen!”Na het openingswoord van Brian werd gedachtekracht de lucht in geblazen en verspreid via ballonnen, allen gevuld met een briefje met daarop een zelfgekozen positieve gedachte. Aansluitend werd de nieuwe Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ feestelijk gelanceerd. Brian goochelde deze tevoorschijn nadat met elkaar een spreuk was opgezegd. De eerste Toolkit werd als dank overhandigd aan het Kids College in Wilnis die als gastschool ruimte beschikbaar stelde.Tijdens de workshop luisterden de aanwezigen naar een verhaal, speelde het ‘Ik denk me Sterk’ spel en ontdekte het geheim van de kracht van gedachten. Iedereen ging naar huis met een zelfgemaakte gedachtekracht dobbelsteen en een ballon met briefje om in de komende week te lezen op het moment dat positief denken je zou kunnen helpen. Brian en Mirelle kijken terug op een geslaagde aftrap van de Week tegen Pesten.
 • CSW is het seizoen 2022-2023 gestart met een nipte overwinning op titelkandidaat Waterwijk. Afgelopen seizoen was Waterwijk nog veel te sterk in de nacompetitie door CSW met 2-0 te verslaan, dit keer was het CSW dat met een 2-1 zege het seizoen opende.Door de vele afwezigen in de selectie was het voor coach Michel Strating wederom puzzelen om de juiste elf spelers het veld in te sturen. Vanaf het eerste fluitsignaal was Waterwijk duidelijk de beter voetballende ploeg en was CSW met name in balbezit erg onrustig. CSW werd noodgedwongen teruggedrongen en vooral via de zijkanten zorgde Waterwijk voor veel gevaar. Na 18 minuten spelen kwam Waterwijk dan ook verdiend aan de leiding. Onoplettendheid werd door de handige aanvaller genadeloos afgestraft. Even later kwam CSW goed weg toen de spits van Waterwijk via de handen van doelman Rahim Gok op de lat kopte. Aan de andere kant het eerste gevaar voor CSW toen Matt Veerhuis de bal terug lag op Stefan Tichelaar die vervolgens de bal maar half raakte. Vlak voor rust wederom Veerhuis die de bal in de voeten speelde van Tichelaar maar nu ging de bal hoog over het doel.Na rust een veel feller CSW dat veel brutaler ging spelen en zodoende wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Het kwam veel meer in de buurt van het vijandelijke doel en dat resulteerde na 57 minuten spelen in de gelijkmaker. Bij een afgeslagen aanval rolde de bal voor de voeten van Noah Steen die zich geen moment bedacht en de bal snoeihard in de kruising schoot. Achterin bleef het oppassen geblazen en moest de verdediging van CSW alle zeilen bijzetten om onheil te voorkomen. Een leep stiftballetje ging maar net over het doel van doelman Gok en bij enkele voorzetten mocht CSW in de handen knijpen dat het niet op achterstand kwam. Met nog 20 minuten op de klok mocht CSW een vrije trap nemen vanaf de zijkant. De loepzuivere trap van Dennis Prange werd door Calvin Bergkamp nog aangeraakt en zo verdween de bal in het doel. Hierna kwam CSW nog meer onder druk te staan en ontstonden er enkele gevaarlijke situaties voor het CSW doel. Mede ook dankzij de prima CSW verdediging kon Waterwijk geen echte grote kansen meer creëren. Het laatste fluitsignaal klonk als een bevrijding in Wilnis want de eerste competitiezege was een feit.
RTV Utrecht --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Wielrenner Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld voor het aanvallen van twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter gaf hem een boete van duizend dollar voor het aanvallen van een meisje en vijfhonderd dollar voor het andere meisje. Dat is omgerekend in totaal iets meer dan duizend euro.

  De rechter rekende het Van der Poel zwaar aan dat hij het recht in eigen hand nam. Volgens de rechter had hij dat niet mogen doen, maar had hij de beveiliging van het hotel moeten bellen.

  Van der Poel bracht de nacht van zaterdag op zondag in de cel door omdat hij de meisjes van 13 en 14 had geduwd. Dat deed hij omdat ze lawaai maakten en herhaaldelijk op zijn deur klopten. Hij raakte daardoor gefrustreerd omdat hij niet kon slapen vlak voor zijn deelname aan het WK.

  Een meisje duwde hij tegen een muur aan en het andere meisje duwde hij naar beneden waardoor ze haar arm bezeerde. De rechter hield er echter geen rekening mee dat hij een professionele sporter is. Het feit dat hij deelnam aan een grote wedstrijd was voor de rechter geen verzachtende omstandigheid.

  In beroep tegen uitspraak

  De rechtszaak tegen de wielrenner zou eigenlijk morgen plaatsvinden, maar omdat hij vandaag terug naar huis vliegt, werd de agenda van de rechtbank aangepast. Zijn advocaat had daarom gevraagd.

  Om 10.00 Nederlandse tijd vliegt Van der Poel terug naar huis. Zijn advocaat zegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak en hoopt op vrijspraak van de renner. Van der Poel wilde na afloop van de rechtszaak geen reactie geven.

 • De radicaal-rechtse Giorgia Meloni heeft in een eerste reactie gezegd dat ze een rechtse regering wil vormen. "De Italianen hebben een duidelijke boodschap afgegeven dat zij een rechtse regering onder leiding van Fratelli d'Italia wensen." Ze sprak van een "nacht van trots" en een "nacht van verlossing".

  Haar partij Fratelli d'Italia behaalde volgens de exitpolls tussen de 22 en 26 procent van de stemmen bij de Italiaanse parlementsverkiezingen. Ze riep ook op tot vereniging van het land.

  Fratelli d'Italia vormt samen met de andere rechtse partijen Lega en Forza Italia een blok. Samen haalden ze tussen de 41 en 45 procent van de stemmen binnen. Dat zou volgens het Italiaanse kiessysteem voldoende zijn voor een meerderheid en dat zou mogelijk betekenen dat Meloni premier wordt. Ze zou dan de eerste vrouwelijke premier van Italië zijn en de eerste radicaal-rechtse na de Tweede Wereldoorlog.

  'Alles om land te verenigen'

  In de eerste reactie zegt de 45-jarige Meloni dat als zij de taak krijgt om een nieuw kabinet te vormen ze er alles aan zal doen om haar land te verenigen. "We doen het voor iedereen, voor alle Italianen. En we doen het met het doel om de inwoners van dit land te verenigen", zei ze op het hoofdkwartier van haar partij in Rome.

  "Italië heeft ons gekozen", zei ze. "We zullen het land niet verraden, net zoals we dat nog nooit hebben gedaan." Haar gematigde toon is een poging om de EU en andere internationale partners gerust te stellen, schrijft persbureau AP.

  "Het is nu tijd om verantwoordelijk te zijn", zei ze live op televisie. Ze omschreef de situatie in Italië en de Europese Unie als "bijzonder complex". Meloni voerde de afgelopen tijd campagne met het motto "God, land en familie" en keerde zich tegen wat zij de "lhbti-lobby", "woke-ideologie" en "het geweld van de islam" noemt. Ze heeft beloofd de tienduizenden migranten tegen te houden die elk jaar aan de Italiaanse kust arriveren.

  Links erkent verlies

  Het centrumlinkse Partito Democratico heeft in een reactie de verkiezingsnederlaag toegegeven. De partij zegt nu de grootste oppositiepartij te zijn en daar de focus op te leggen in het volgende parlement.

  "Rechts krijgt een meerderheid in het parlement, maar niet in het land", zegt Debora Serracchiani, een hooggeplaatst lid van de partij. Daarmee doelt ze op het percentage stemmen dat het rechtse blok volgens de exitpolls binnenhaalde. Ze noemt het "een trieste avond voor het land".

 • Er kan in Nederland binnen enkele jaren een tekort aan drinkwater ontstaan. Daarvoor waarschuwen tien drinkwaterbedrijven in een rapport, waar NRC over bericht.

  Volgens de drinkwaterbedrijven loopt het watersysteem "tegen zijn grenzen aan door droogte, verzilting en een toenemende watervraag door een groeiende bevolking, regionaal stedelijke uitbreiding en economie".

  De tien bedrijven stellen dat als er geen maatregelen worden genomen ze niet kunnen garanderen dat de 900.000 nieuwe woningen die het kabinet wil bouwen, op tijd kunnen voorzien van goed drinkwater. Ze pleiten volgens de krant dan ook voor meer maatregelen en urgentie vanuit de politiek.

  De tien Nederlandse drinkwaterorganisaties zijn per wet verplicht om drinkwater te leveren. Er moet voldoende water zijn om nu en in de toekomst drinkwater aan consumenten en andere afnemers te kunnen voorzien. In het rapport stellen alle tien bedrijven dat ze voor 2030 meer drinkwater moeten produceren om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.

  Drinkwater niet vanzelfsprekend

  Om dat te kunnen blijven doen moet de productie-, zuiverings- en distributiecapaciteit worden opgeschaald. Bij drie bedrijven, Dunea, Vitens en Waterbedrijf Groningen, is dat zelfs al acuut nodig. "Dat er water uit de kraan komt lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet", schrijft de vereniging van waterbedrijven in het document.

  "De beschikbaarheid van water voor de drinkwatervoorziening staat onder druk. Daarnaast verslechtert de kwaliteit van de drinkwaterbronnen door vervuiling van landbouw, industrie en huishoudens. Toekomstige generaties dreigen te worden opgezadeld met een minder zekere levering van betrouwbaar drinkwater."

  Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen zouden wat de bedrijven betreft de vergunningen om water te winnen makkelijker moeten worden uitgegeven. Verder zou er geïnvesteerd moeten worden in nieuwe manieren van waterwinning, zoals drinkwater uit zeewater.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Mon, 26 Sep 2022 22:11:59 +0200]