daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 27 Mei 2019
Week 22

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Midland FM

 • Weersverwachting
  Mees Weststrate
   
  In de ochtend is er veel ruimte voor de zon. In de middag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. Het kwik loopt op naar 18°C. In de avond nog zon en in de nacht zijn er opklaringen maar valt er ook een enkele bui. De temperatuur daalt naar 10°C. Dinsdag vallen er n de ochtend enkele buien. In de middag zijn er brede opklaringen. De matige wind draait naar het noorden. Het wordt niet veel warmer dan 16°C.
 • OUDEWATER - Vanavond is ook in Oudewater de dodenherdenking. Het programma ziet er als volgt uit:

  Inleidend orgelspel van stadsorganist Gerben Mourik
  19.00-19.40 uur: Herdenkingsplechtigheid met korte toespraak door comitélid Peter Heemskerk;
  - Voordracht van stadsdichteres Nelleke den Boer-Strien en Joke van Diest in het kader van het thema ‘In vrijheid kiezen’, een tweespraak onder de titel: ‘Twee stemmen’;
  - Vrijheidslezing door oud-minister van defensie, de heer Hans Hillen;
  - Muzikaal intermezzo door Anneke de Hoop. Zij zingt ‘Lascia ch’io pianga’ (G.F. Händel);
  - Voorlezen van namen van de gevallenen door betaald voetbalscheidsrechter Ingmar Oostrom;
  - Muzikaal intermezzo door Anneke de Hoop. Zij zingt ‘Nachtstück’ (F. Schubert);
  - Winnaressen gedichtenwedstrijd - Kiki Zengerink en Lynn van der Weide – dragen hun winnende gedicht voor.

  19.40-19.50 uur
  Stille tocht naar de begraafplaatsen aan de Waardsedijk

  19.50-20.00 uur
  Het koor De Banier zingt een aantal koralen

  20.00-20.02 uur
  Twee minuten stilte

  20.02-20.25 uur
  Zingen van het Wilhelmus, toespraak burgemeester Pieter Verhoeve, zang door Anneke de Hoop, kranslegging, gedicht door Nelleke den Boer-Strien en een defilé langs het oorlogsmonument en de -graven van de omgekomen bemanning van de Britse bommenwerper ‘Barbara Mary’

  Midland FM zal op de radio verslag doen. In ieder geval van de plechtigheden bij het monument v.a. 19.30 en mogelijk ook om 19.00 vanuit de St. Michaëlkerk.

  Te beluisteren via: 107.5 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater), Tune-in of via de live-stream op deze website.

  Tags:
 • Dit weekend bekervoetbal en inhalen. De volgende voetbalwedstrijden brengen we live:

  Zaterdag 30 maart 2019:

  - Zwaluwen Vl. – Jodan Boys (Beslissingswedstrijd om de 2e periodetitel in de hoofdklasse A)

  - Woerden – WDS

  - Rijnstreek - Rohda ‘76

  Zondag 31 maart 2019:

  - ONA – RVC ‘33

  - FC IJsselmonde - DONK

  De zondag-uitzending duurt tot 16.00.

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater & Bodegraven) / 97.7 FM (Kabel Gouda) / 103.4 FM (Kabel Ziggo Gemeente Bodegraven), Tune-in of via de live-stream op deze website.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

 • PROVINCIE UTRECHT - Utrecht had bij de Europese verkiezingen van donderdag de hoogste opkomst van alle Nederlandse provincies. Maar liefst 48,5 procent van alle kiesgerechtigden ging hier naar de stembus.

  In Bunnik deden ze daar nog een schepje bovenop. Daar ging maar liefst 59 procent naar het kieslokaal. Bunnik is daarmee de hoogst scorende gemeente in de provincie. Nieuwegein scoorde met een opkomst van 38,4 procent het laagst.

  PRO-EUROPA
  De pro-Europese partijen hebben ook in de provincie Utrecht de meeste stemmen gehaald. In zeven gemeenten kwam de PvdA als grootste uit de bus, net als de ChristenUnie/SGP in zeven andere Utrechtse gemeenten. De VVD is in zes gemeenten in onze provincie de grootste.

  De provincie loopt daarmee redelijk in de pas met het landelijke beeld waar de PvdA de grootste is, gevolgd door de VVD en het CDA. Nieuwkomer Forum voor Democratie kwam in onze provincie alleen in Nieuwegein en Renswoude in de top-drie. In Nieuwegein kreeg het Forum 13,2 procent van de stemmen en in Renswoude 11,9 procent.

  UTRECHT
  In de gemeente Utrecht heeft GroenLinks de meeste stemmen gehaald bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. De PvdA eindigde als tweede. GroenLinks is al langer de grootste in de studentenstad en haalde nu 27,2 procent van de stemmen. Net iets meer dan de helft van de kiesgerechtigden kwam in Utrecht stemmen.

  In geen enkele andere Utrechtse gemeente is GroenLinks de grootste. De NOS heeft een kaartje met alle uitslagen per gemeente.

  OPKOMST
  De opkomst was trouwens in heel Europa aanzienlijk hoger dan vijf jaar geleden, toen 42,6 procent naar de stembus ging. Deze keer bracht ongeveer de helft van de kiesgerechtigden een stem uit.

 • UTRECHT - Afgelopen nacht is een winkel aan het Prins Bernhardplein in de Utrechtse wijk Zuilen beschoten. De schoten werden rond 05.00 uur gelost.

  Het gaat om Slagerij van Zuilen. Onder meer in het rolluik van de slagerij zijn kogelgaten aangetroffen. De politie heeft de omgeving enige tijd afgezet voor onderzoek.

  Dit onderzoek is inmiddels afgerond en de afzetting is weer opgeheven. Later vandaag zal de politie ook een buurtonderzoek houden.

 • AMERSFOORT - Voertuigen die een rood kruis boven de weg negeren, hebben een grotere kans op een bekeuring door slimme camera's. Rijkswaterstaat en het Openbaar Ministerie beginnen vandaag met een proef op de A28 bij Amersfoort. De bedoeling is dat de pakkans wordt vergroot en het aantal overtredingen daalt.

  De camera maakt een foto van zowel het rode kruis als het voertuig van de overtreder. Ook wordt er een filmpje van de overtreding gemaakt, zodat de situatie goed beoordeeld kan worden. Tijdens de proef leest een weginspecteur van Rijkswaterstaat met boa-status de beelden uit en wordt bij een geconstateerde overtreding een proces-verbaal uitgeschreven.

  SPRINGEN
  Het werd tijd dat de pakkans wordt vergroot, vindt oud-verkeersofficier Koos Spee: "Er zijn wegwerkers die moeten springen voor hun leven. Handhaven is geen overbodige luxe." Dat is ook Gert Jan Weijerink, de Utrechtse voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, met hem eens. "Automobilisten denken: ik zie niets liggen, dus ik rijd door. Maar mensen moeten begrijpen dat ze als ze een rood kruis zien direct de rijbaan moeten verlaten."

  Een rood kruis boven de weg heeft veelal te maken met een ongeval, wegwerkzaamheden of inspecties. De kruizen lichten op om de weggebruikers, inspecteurs, hulpverleners en wegwerkers te beschermen. "Een rood kruis gaat vaak ook automatisch aan, bijvoorbeeld als er iets op de weg ligt. Dat is ook puur voor de veiligheid van de automobilist," zegt Weijerink.

  MEER MOGELIJKHEDEN
  Zowel Weijerink als Spee zijn dan ook enthousiast over de proef. Spee ziet zelfs nog meer mogelijkheden voor de camera's. "Op inhaalverboden zou beter gehandhaafd moeten worden, dat zou ook met slimme camera's kunnen."

  De test duurt tot 1 juli. Rijkswaterstaat en het OM beslissen daarna of de camera's ook op andere plekken worden ingezet. De boete voor het negeren van een rood kruis is 230 euro.

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Rusland is voorlopig niet van plan de 24 Oekraïense zeelieden vrij te laten die eind vorig jaar werden vastgezet. Het Internationaal Zeerechttribunaal in Hamburg oordeelde afgelopen week dat Rusland hen moet vrijlaten, maar een woordvoerder van de Russische regering zegt tegen de krant Vedomosti dat het onderzoek en de rechtszaak tegen hen eerst moet zijn afgerond. Bovendien erkent Rusland het tribunaal niet.

  Het Russische leger dwong eind november met geweld drie Oekraïense marineschepen om naar de Krim te varen. Dat gebeurde nadat de drie schepen de Straat van Kertsj, die ligt tussen Rusland en het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim, wilden passeren. De bemanning werd meegenomen en overgebracht naar Moskou.

  De Russen zeggen dat de Oekraïense schepen bewust in hun wateren kwamen, om hen uit te dagen. Volgens Oekraïne hadden de schepen het volste recht om door te steken naar de Zee van Avov.

  Het is niet duidelijk hoelang het Russische onderzoek naar de bemanning van het schip nog duurt.

 • Fans van MVV Maastricht hebben dit weekend negen tonnen achtergelaten bij het Roda JC-stadion in Kerkrade. Ze steken de draak met de concurrent, die in diepe financiële problemen zit.

  Supportersvereniging Angel-Side zit achter de actie. Op de tonnen hing een spandoek met de tekst 'Hier negen ton voor RJC, met de groeten van MVV.'

  Het voortbestaan van Roda JC hangt aan een zijden draadje. Voor het komend seizoen is er een tekort van 900.000 euro. Voor 15 juni moet de voetbalclub een sluitende begroting hebben ingediend bij de KNVB.

  Faillissement?

  Eigenaar Frits Schrouff - die zo'n 80 procent van de club in handen heeft - is niet langer bereid geld in de club te steken. Als er niet snel een nieuwe investeerder is, zal hij faillissement aanvragen, schrijft 1Limburg.

  Morgen komen de aandeelhouders bijeen voor een vergadering. Daar is ook de gemeente Kerkrade bij aanwezig, als eigenaar van het Parkstad Limburg Stadion.

 • Burgemeester Boog van Diemen is woedend dat honderden Roemenen gisteren niet hebben kunnen stemmen in zijn gemeente. Hij noemt dat op Facebook "een zeer kwalijke zaak" en vraagt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken om de Roemeense autoriteiten hierover aan te spreken.

  Roemenen konden gisteren niet alleen stemmen voor het Europees Parlement, maar ook over een referendum over een mildere aanpak van corruptie in hun land. Dat stemmen kon maar op een paar plekken in Nederland, onder meer in Diemen en Den Haag.

  Volgens burgemeester Boog waren er bij de stembureaus veel te weinig faciliteiten en mensen om goede verkiezingen te kunnen houden. Met lange rijen tot gevolg. "Veel mensen konden na sluiting van de stembureaus niet stemmen, ook al stonden zij al uren in de rij, soms al acht uur lang. Schande!", schrijft hij op Facebook.

  Volgens de Roemeense wet mogen alleen mensen die na sluitingstijd in een stembureau aanwezig zijn nog stemmen, niet de mensen die buiten in de rij staan. De Roemeense autoriteiten kozen niet voor een langere openingstijd van de stembureaus.

  Verzoek om versterking

  Een verzoek van Boog aan de Roemeense ambassade om versterking zodat het stemmen sneller zou verlopen, is niet gehonoreerd. Daardoor konden honderden mensen die naar Diemen waren gekomen hun stem niet uitbrengen. "Dit is in vele andere steden in Europa ook gebeurd. Dat is uit democratisch standpunt een zeer kwalijke zaak."

  Verslaggever Marc Hamer sprak gisteren een aantal Roemenen die in de rij stonden in Diemen. Vooral het referendum dat bepaalde vormen van corruptie minder strafbaar wil stellen, trok veel mensen naar de stembus. "Wij willen dingen veranderen in Roemenië", zei een van hen. "De partij is daar is heel corrupt, daarom komen er zo veel mensen, ze willen die partij weg hebben."

  Burgemeester Boog zei gisteren al dat hij van Roemenen uit de rij had gehoord dat de verkiezingen bewust zo waren georganiseerd dat veel mensen hun stem niet zouden kunnen uitbrengen.

  Ook in Den Haag wachtten Roemeense kiezers urenlang. Na sluiting van de stembureaus greep de ME in, omdat mensen boos over de hekken van de ambassade klommen en op de deur bonsden.

  Corruptie legaliseren

  Het referendum waarover de Roemenen konden stemmen, gaat over de vraag of bepaalde vormen van corruptie gelegaliseerd moeten worden. "Het zijn extreme justitiewetten die de regering er al een paar jaar doorheen probeert te krijgen", zei correspondent Mitra Nazar in het NOS Radio 1 Journaal. "Volgens de regering zijn de wetten nodig omdat de gevangenissen vol zitten en omdat ze vinden dat er een onterechte heksenjacht bezig is op politici en ambtenaren."

  Niet alleen in Nederland stonden lange rijen Roemenen die hun stem wilden uitbrengen, ook in andere landen in Europa was dat het geval. "Je ziet dat mensen weinig vertrouwen hebben in hun regering", zei Nazar.

  Of de problemen bewust zijn veroorzaakt om te voorkomen dat mensen konden stemmen, is volgens de correspondent niet te zeggen. "Chaotische bureaucratie is ook niet uit te sluiten. Maar mocht het toch zo zijn, dan heeft het gezien de verkiezingsresultaten niet geholpen, want de regeringspartij is bij de verkiezingen flink afgestraft."

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Mon, 27 May 2019 09:37:55 +0200]