daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Zo. 25 Februari 2024
Week 08

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
Voor het laatste nieuws van Woerden en omgeving

Midland FM

 • .

  In de ochtend een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind is zuid tot zuidwest. De temperatuur is 6°C.

  In de middag brede opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden tot zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

  In de nacht trekt er een regengebied over. Het koelt daarbij af naar 5°C.

  Maandag geen fijne dag. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Het waait flink door. De thermometer geeft deze dag 7°C aan.

  Foto:Tonnie  Kans op een bui

  Tags:
 • Willeskop wordt waterberging.

  Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden richt natuurgebied Willeskop bij Oudewater in Utrecht in als waterberging. In het gebied kan het Hoogheemraadschap bij hevige regen dan zo’n 200.000 kubieke meter water kwijt. Het gebied, eigendom van Staatsbosbeheer, krijgt meteen natuurvriendelijke oevers, eilandjes en meer rietmoeras om het aantrekkelijker te maken voor allerlei soorten vogels en planten.

  Het gaat volgens het Hoogheemreaadschap harder en vaker regenen en daardoor ontstaat in het poldergebied wateroverlast. Daarom is een nieuwe plaats nodig om het teveel aan water tijdelijk op te slaan als het hard regent. In het gebied wordt ook een doorvoerroute aangelegd voor water vanaf de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel naar de Lek.

  Bron  RPL Woerden

  Tags:
 • Welkom         weekend       

  Actueel radiomagazine           RPL  Woerden   & Midland FM

  no. 1735       *Techniek:      Kees  Kok – &  Ron Vermeulen    - *Presentatie : Lambert Reijns 

  Zaterdag:   24   februari  2024    en     Zondag   25   februari 2024    10.00-12.00 uur      

   

  01       Sweet - Funny Funny

  02       ABBA - Gimme! Gimme! Gimme!

  03       Mindbenders – Groovey kind of love

  04       Beatles – Now and Then

  05       Johnny Ray – Just walking in the rain

  06       Peter Wiedemeyer _ De tijd van vroeger

  07       Beach Boys – Sloop John B

  08       Amanda Lear – Follow Me

  09       Joe Jackson - Steppin' Out

  10       Slim Whitman – Rose Marie

  11       Lyle Lovett - She's No Lady

  12       Glenn Campbell – Rhinestone cowboy

  13       Julien Clerc - Si On Chantait

  14       Son Mieux - Tonight

  15       Fats Domino – Blueberry Hill

  16       Ed Struijlaart - Heart of Stone

  17       Twice as Much – Sitting on a fence

  18       Ray Charles – I can’t stop loving you

  19       Yardbirds – Hearts full of soul

  20       Spice Girls - Too Much

  21       Conny Vandenbos - Weet Je Wat We Doen

  22       Bob Marley - Could You Be Loved

  23       Lutricia McNeal - Ain't That Just The Way

  24       Boudewijn De Groot - Een Tip Van De Sluier

  25       Benson Boone - Beautiful Things 

  *Judit Bos 11.20 uur

  *Column Nico Ramaer

  *Weeroverzicht Mees Weststrate

  Tags:
RTV Utrecht --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De man die wordt verdacht van de moord op drie vrouwen in een bordeel in Wenen, heeft bekend. De politie zegt bij de Oostenrijkse omroep ORF dat de precieze toedracht nog altijd onduidelijk is, maar dat de Afghaanse verdachte wel heeft toegegeven dat hij de vrouwen heeft gedood.

  Vrijdagavond werden in een bordeel in het noorden van Wenen de lichamen van drie vrouwen gevonden. Ze hadden grote snij- en steekwonden. De politie gaat ervan uit dat de slachtoffers Chinese vrouwen zijn.

  Door een bloedspoor kwamen agenten al snel na de moorden uit bij de verdachte, een Afghaanse asielzoeker van 27. Volgens de politie lijkt het erop dat die het moordwapen, een mes, van tevoren bij zich had en doelbewust het bordeel is binnengegaan. Wat zijn motief was, wordt nog onderzocht.

  Verontwaardiging

  De moorden op de vrouwen leidden tot verontwaardiging bij vrouwenorganisaties en bij oppositiepartijen. Die riepen de Oostenrijkse regering om op snel met een actieplan te komen om geweld tegen vrouwen te bestrijden.

  In die oproepen werd ook verwezen naar de dood van een Weense moeder en haar dochter, op dezelfde dag. In die zaak, die losstaat van de bordeelmoorden, is de vader van het gezin de hoofdverdachte.

 • In de Belgische stad Gent zijn vanochtend twee mannen van in de veertig om het leven gekomen toen een auto inreed op een groepje van vijf wielrenners. De drie anderen raakten gewond. Het ongeluk gebeurde in het havengebied van Gent.

  De bestuurder van de auto is gearresteerd. Hij testte positief bij een blaastest.

  De automobilist is volgens Belgische media waarschijnlijk tegen een stoeprand gereden, waarna hij de macht over het stuur verloor. De wielrenners reden aan de andere kant van de weg op het fietspad toen de auto hen aanreed.

 • Waar de Oekraïners het op het slagveld moeilijk hebben, is er op zee wel wat succes geboekt. De graanexport via de Zwarte Zee is de afgelopen maanden weer fors toegenomen. Volgens Oekraïne was de export in januari zelfs weer terug op het niveau van voor de oorlog. De Russische zeeblokkade lijkt succesvol te zijn doorbroken.

  Oekraïne is economisch erg afhankelijk van het verkopen van graanproducten aan andere landen. In het jaar vóór de Russische invasie bestond zo'n 40 procent van de totale Oekraïense export uit graan. Het land verdiende, als een van de grootste graanexporteurs ter wereld, dat jaar zo'n 12 miljard dollar in deze sector.

  Boeren in Oekraïne merken ook dat ze weer meer kunnen uitvoeren. "Sinds een paar maanden komen er weer meer graanschepen naar Odesa. Waar we eerst andere routes moesten gebruiken, konden we de afgelopen tijd steeds meer via Odesa exporteren", zegt Kees Huizinga, een Nederlandse akkerbouwer in Oekraïne.

  Aan het begin van de oorlog begon de Russische marine een blokkade om de graanhandel stil te leggen. Hierdoor dreigden voedseltekorten, met name in landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

  In juli 2022 kwam onder leiding van de Verenigde Naties een graandeal tussen Oekraïne en Rusland tot stand. Graanschepen konden onder Turkse inspectie de Oekraïense havens weer verlaten via specifieke zeeroutes.

  Een jaar later stapte Rusland uit deze overeenkomst. Het land stelde dat de Russische landbouwexport onder de afspraken niet genoeg beschermd werd. Rusland dreigde opnieuw schepen die Odesa verlieten aan te vallen. Ook volgden massale Russische aanvallen op Oekraïense havens om de export zo hard mogelijk te raken.

  Als antwoord daarop probeerde Oekraïne zijn graan via andere manieren te exporteren, bijvoorbeeld via havens aan de rivier de Donau. Maar via die route kon maar een fractie van het Oekraïense graan uitgevoerd worden. Oekraïne zocht daarom naar andere oplossingen.

  Eigen corridor

  Het land kondigde in augustus een eigen corridor aan om de handel via de Zwarte Zee weer op gang te brengen. Volgens Frederik van Lokeren, expert op het gebied van de Russische marine, slaagde Oekraïne in zijn opzet door steeds nieuwe middelen in te zetten om de Russische marine uit de buurt van Odesa te houden.

  Met behulp van antischeepsraketten werden de wateren bij de Oekraïense kust een gevaar voor Russische schepen. En door aanvallen op Russische radarsystemen in de regio verloren de Russen hun overzicht in dat deel van de Zwarte Zee. Verder zorgt de dreiging van zeedrones en kruisraketten ervoor dat de Krim niet langer een veilige haven is voor de Zwarte Zeevloot.

  Oekraïne heeft zo stukje bij beetje de Russische schepen weggedreven van de Oekraïense kust. "Deze wapens ondermijnen de Russische mogelijkheden om schepen van en naar Odesa aan te vallen. Hierdoor kunnen deze schepen dus weer graan exporteren", aldus Van Lokeren.

  Dankzij deze nieuwe zeeroute nemen de Oekraïense exportvolumes nu weer flink toe. "De corridor in de Zwarte Zee lijkt goed te werken en je kunt zeker spreken van een sterk herstel aan het einde van het afgelopen jaar", zegt sectoreconoom Rico Luman van ING.

  Lage prijzen

  De prijzen die Oekraïense boeren krijgen voor hun graan zijn echter nog niet zoals voor de oorlog, vertelt agrariër Huizinga. "We hebben alles kunnen verkopen, maar wel voor lage prijzen. De schepen worden duurder vanwege de extra risico's, ook de kosten in de haven zijn hoger en de graanhandelaren pakken ook hogere marges."

  Toch verlicht het heropenen van de route vanuit Odesa de kosten voor Huizinga wel. "Naar Odesa is voor ons een veel minder omslachtige route dan naar de havens aan de Donau, dus dit scheelt ons weer transportkosten. Ook zijn de verkoopprijzen in Odesa beter en is er daar meer capaciteit."

  De Oekraïners zijn er dus in geslaagd om de zeehandel weer op gang te brengen. Volgens Frederik van Lokeren is de Russische blokkade nu dan ook definitief gebroken. "Om een blokkade effectief te laten zijn, moet je hem kunnen afdwingen. Op dit moment zijn de Russen niet in staat om dat succesvol te doen."

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Sun, 25 Feb 2024 16:28:32 +0100]