daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Ma. 26 September 2022
Week 39

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
Voor het laatste nieuws van Woerden en omgeving

Midland FM

 • In de ochtend is er veel ruimte voor de zon. In de middag een afwisseling van wolken en brede opklaringen. Er staat een zwakke tot soms matige noorden tot noordwestenwind. Het kwik loopt op naar 17°C. In de nacht bewolkt weer en later in de nacht valt er wat regen. De minimumtemperatuur wordt 9°C.

   

  Maandag verloopt bewolkt en zijn er perioden met regen. Vooral in de ochtend regent het flink door. De matige wind waait uit het zuidwesten. Veel warmer dan 14°C wordt het niet. In de nacht erop lichte regen. Het koelt daarbij af naar 11°C.

  Dinsdag een zelfde soort weer. Bewolkt en perioden met regen en maar weinig ruimte voor de zon. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 13°C aan. In de nacht naar woensdag eveneens bewolkt en af en toe regen. De Minimumtemperatuur wordt 8°C.

  Woensdag veel bewolking en lichte regen of buien. In de loop van de middag klaart het op. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De middagtemperatuur wordt 13°C.

  Het volgende bulletin op donderdag

   

  Foto:Tonnie Morsink Ruimte voor de zon, de dfagen erna somber en nat

   

  Tags:
 • Zaterdag 24 september 2022

  10-12.00 uur. Oudewaterse Praat:

  Eerste uur: na het nieuws onze weerman Mees Weststrate over het weer dit weekend en de komende week.

  Daarna onze vaste columnist Otto Beaujon met een markant verhaal.

  Om 10.30 uur: een telefonisch gesprek met wethouder Marieke Theunissen.Ze is nu 3 maanden wethouder in Oudewater en zijn benieuwd hoe het haar bevallen is en wat haar plannen voor de toekomst zijn voor Oudewater.

  11.00-12.00 uur.

  Tweede uur Oudewaterse Praat:

  In het kader van het IKO Interkerkelijk Kontact Oudewater, hebben wij een gesprek met Margreet Nachtegaal over de diensten in de gezamenlijke kerken in Oudewater.

  Om 11.30 bellen we Nettie Stoppelenburg in voor een mooi verhaal van over het rampjaar 1672 en wat dat betekende in Oudewater en omgeving dit keer “de brand in Hoenkoop”.

  13-14.00 Weekend-Lift:

  Stel. Je vakantie loopt ten einde en het weekend staat voor de deur. Wat doe je dan?

  Dan pak je snel je (internet)radio, een verkoelend drankje en ...luister je alvast naar Weekend Lift!

  Met deze week o.a. zomerse klanken van E.G. Daily, Owen Paul, Amy McDonald, Albert one, Don Henley e.v.a. Ook op zaterdagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur te beluisteren in de ether via BR6, Gouwestad Radio en Midland FM. En ook via DAB+. Weekend Lift: Hits met de eeuwige jeugd!

  Enjoy your weekend! (Herhaling op zondag tussen 17-18.00)

   

  Midland FM is te ontvangen via: FM 107.5, Kabel 98.3, DAB+ en online via midlandfm.net en Tune-IN

  Tags:
 •  Op zaterdag 24 september 2022 een intervieuw Ella Schaap om 18.00 uur in het radioprogramma Gast uit de Streek. Ze importeert vanille uit haar moederland Madagaskar en verkoopt die via haar webshop. Het geld dat ze daarmee verdient investeert ze in projecten in haar geboorteland.

  Ze is de oudste van een gezin met vier kinderen. Om de studie van haar broertje en 2 zusjes te kunnen betalen brak ze zelf haar studie af om te gaan werken. Ze trouwde op haar 19e  met een jongen van 23 jaar. Toen ze 7 maanden zwanger was overleed haar man op 25-jaige leeftijd aan gele koorts. Terwijl haar dochter bij haar ouders woonde ging zij in Jordanië en Koeweit werken. Haar zus trouwde met een Nederlandse man en woont in Amsterdam. Toen Ella in 2017 bij haar op vakantie was ontmoette ze haar huidige man en woont nu met hem en haar dochter in Bodegraven.

  dit programma wordt op deze zender herhaald op zondag 25 september vanaf 19 -20.00 uur. 

   

   

   

   

  Tags:
RTV Utrecht --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Wielrenner Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld voor het aanvallen van twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter gaf hem een boete van duizend dollar voor het aanvallen van een meisje en vijfhonderd dollar voor het andere meisje. Dat is omgerekend in totaal iets meer dan duizend euro.

  De rechter rekende het Van der Poel zwaar aan dat hij het recht in eigen hand nam. Volgens de rechter had hij dat niet mogen doen, maar had hij de beveiliging van het hotel moeten bellen.

  Van der Poel bracht de nacht van zaterdag op zondag in de cel door omdat hij de meisjes van 13 en 14 had geduwd. Dat deed hij omdat ze lawaai maakten en herhaaldelijk op zijn deur klopten. Hij raakte daardoor gefrustreerd omdat hij niet kon slapen vlak voor zijn deelname aan het WK.

  Een meisje duwde hij tegen een muur aan en het andere meisje duwde hij naar beneden waardoor ze haar arm bezeerde. De rechter hield er echter geen rekening mee dat hij een professionele sporter is. Het feit dat hij deelnam aan een grote wedstrijd was voor de rechter geen verzachtende omstandigheid.

  In beroep tegen uitspraak

  De rechtszaak tegen de wielrenner zou eigenlijk morgen plaatsvinden, maar omdat hij vandaag terug naar huis vliegt, werd de agenda van de rechtbank aangepast. Zijn advocaat had daarom gevraagd.

  Om 10.00 Nederlandse tijd vliegt Van der Poel terug naar huis. Zijn advocaat zegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak en hoopt op vrijspraak van de renner. Van der Poel wilde na afloop van de rechtszaak geen reactie geven.

 • De radicaal-rechtse Giorgia Meloni heeft in een eerste reactie gezegd dat ze een rechtse regering wil vormen. "De Italianen hebben een duidelijke boodschap afgegeven dat zij een rechtse regering onder leiding van Fratelli d'Italia wensen." Ze sprak van een "nacht van trots" en een "nacht van verlossing".

  Haar partij Fratelli d'Italia behaalde volgens de exitpolls tussen de 22 en 26 procent van de stemmen bij de Italiaanse parlementsverkiezingen. Ze riep ook op tot vereniging van het land.

  Fratelli d'Italia vormt samen met de andere rechtse partijen Lega en Forza Italia een blok. Samen haalden ze tussen de 41 en 45 procent van de stemmen binnen. Dat zou volgens het Italiaanse kiessysteem voldoende zijn voor een meerderheid en dat zou mogelijk betekenen dat Meloni premier wordt. Ze zou dan de eerste vrouwelijke premier van Italië zijn en de eerste radicaal-rechtse na de Tweede Wereldoorlog.

  'Alles om land te verenigen'

  In de eerste reactie zegt de 45-jarige Meloni dat als zij de taak krijgt om een nieuw kabinet te vormen ze er alles aan zal doen om haar land te verenigen. "We doen het voor iedereen, voor alle Italianen. En we doen het met het doel om de inwoners van dit land te verenigen", zei ze op het hoofdkwartier van haar partij in Rome.

  "Italië heeft ons gekozen", zei ze. "We zullen het land niet verraden, net zoals we dat nog nooit hebben gedaan." Haar gematigde toon is een poging om de EU en andere internationale partners gerust te stellen, schrijft persbureau AP.

  "Het is nu tijd om verantwoordelijk te zijn", zei ze live op televisie. Ze omschreef de situatie in Italië en de Europese Unie als "bijzonder complex". Meloni voerde de afgelopen tijd campagne met het motto "God, land en familie" en keerde zich tegen wat zij de "lhbti-lobby", "woke-ideologie" en "het geweld van de islam" noemt. Ze heeft beloofd de tienduizenden migranten tegen te houden die elk jaar aan de Italiaanse kust arriveren.

  Links erkent verlies

  Het centrumlinkse Partito Democratico heeft in een reactie de verkiezingsnederlaag toegegeven. De partij zegt nu de grootste oppositiepartij te zijn en daar de focus op te leggen in het volgende parlement.

  "Rechts krijgt een meerderheid in het parlement, maar niet in het land", zegt Debora Serracchiani, een hooggeplaatst lid van de partij. Daarmee doelt ze op het percentage stemmen dat het rechtse blok volgens de exitpolls binnenhaalde. Ze noemt het "een trieste avond voor het land".

 • Er kan in Nederland binnen enkele jaren een tekort aan drinkwater ontstaan. Daarvoor waarschuwen tien drinkwaterbedrijven in een rapport, waar NRC over bericht.

  Volgens de drinkwaterbedrijven loopt het watersysteem "tegen zijn grenzen aan door droogte, verzilting en een toenemende watervraag door een groeiende bevolking, regionaal stedelijke uitbreiding en economie".

  De tien bedrijven stellen dat als er geen maatregelen worden genomen ze niet kunnen garanderen dat de 900.000 nieuwe woningen die het kabinet wil bouwen, op tijd kunnen voorzien van goed drinkwater. Ze pleiten volgens de krant dan ook voor meer maatregelen en urgentie vanuit de politiek.

  De tien Nederlandse drinkwaterorganisaties zijn per wet verplicht om drinkwater te leveren. Er moet voldoende water zijn om nu en in de toekomst drinkwater aan consumenten en andere afnemers te kunnen voorzien. In het rapport stellen alle tien bedrijven dat ze voor 2030 meer drinkwater moeten produceren om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.

  Drinkwater niet vanzelfsprekend

  Om dat te kunnen blijven doen moet de productie-, zuiverings- en distributiecapaciteit worden opgeschaald. Bij drie bedrijven, Dunea, Vitens en Waterbedrijf Groningen, is dat zelfs al acuut nodig. "Dat er water uit de kraan komt lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet", schrijft de vereniging van waterbedrijven in het document.

  "De beschikbaarheid van water voor de drinkwatervoorziening staat onder druk. Daarnaast verslechtert de kwaliteit van de drinkwaterbronnen door vervuiling van landbouw, industrie en huishoudens. Toekomstige generaties dreigen te worden opgezadeld met een minder zekere levering van betrouwbaar drinkwater."

  Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen zouden wat de bedrijven betreft de vergunningen om water te winnen makkelijker moeten worden uitgegeven. Verder zou er geïnvesteerd moeten worden in nieuwe manieren van waterwinning, zoals drinkwater uit zeewater.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Mon, 26 Sep 2022 21:40:08 +0200]