daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Do. 30 Mei 2024
Week 22

Geselecteerde regio:
Groene hart

Regio:
RTV Krimpenerwaard --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
RPL FM
Voor het laatste nieuws van Woerden en omgeving

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

BR6
BR6 - De lokale omroep van Bodegraven - Reeuwijk

Midland FM

 • Controle van schuren en loodsen in het buitengebied binnen de gemeente Oudewater,

  Op woensdag 29 mei heeft de gemeente Oudewater een integrale controle gehouden in het buitengebied. Samen met de politie en de ODRU zijn inwoners en bedrijven buiten de bebouwde kom bezocht. Er is gecontroleerd of aan de regels wordt gehouden van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving. Een ander doel van de bezoeken is ondermijning in het buitengebied tegengaan.

  Bij de controle zijn vier adressen in het buitengebied bezocht. Er zijn geen grote overtredingen opgemerkt. Wel werd er een paar keer opgemerkt dat een schuur of loods voor andere activiteiten werd gebruikt dan in het bestemmingsplan stond.

  Door de anonimiteit en de toenemende leegstand is het buitengebied kwetsbaar voor criminaliteit, zoals inbraak en diefstal. Ook zoeken criminelen wel eens contact met ondernemers en inwoners in het buitengebied voor bijvoorbeeld verhuur van leegstaande opstallen voor onduidelijke doelen. Schuren en loodsen die ver weg van alles liggen en/of niet meer in gebruik zijn, kunnen interessant zijn voor ondermijnende criminaliteit, zoals hennepkwekerijen of druglabs.

  Door de controle weten we beter waarvoor schuren en loodsen in het buitengebied worden gebruikt. Er is gekeken naar eventueel aanwezige risico’s en gelet op verkeerd gebruik van de panden. Daardoor kan de overheid beter en sneller optreden. De controle helpt mee aan het verbeteren van de veiligheid van het buitengebied in de gemeente Oudewater..

   

   

  Tags:
 • Gast uit de streek vandaag is John Ramaekers.

  Geboren in het uiterste puntje van Limburg in Noorbeek op de grens van Valkenburg. Door zijn werkzaamheden in Oudewater neer gestreken. Inmiddels is hij gepensioneerd en heeft hij in de afgelopen jaren met heel veel plezier veel vrijwilligers werk gedaan op velerlei gebied.

  Een van zijn topics was zijn passie voor de Blauwbaadjes , de plaatselijke Carnavals vereniging. Het was John die ieder jaar weer zorg droeg voor een nieuwe Prins Carnaval.

  Na ruim twintig jaar geeft hij het stokje door aan de jongere generatie…

  Kortom een veelzijdig man met een mooi verhaal, veel luisterplezier.

  Interviewer: Wil deVries

  Montage: Arjan Tegelenbosch

   

  Tags:
 • Welkom    weekend       Actueel radiomagazine           

  no. 1749      *Techniek:      Kees  Kok – &  Ron Vermeulen    - *Presentatie : Lambert Reijns 

  Zaterdag:   1  juni    2024    en     Zondag   2  juni   2024    10.00-12.00 uur       

  muziek:

  01       Gloria Gaynor - I Will Survive

  02       Beach Boys & Kathy Troccoli - I Can Hear Music

  03       4 Non Blondes - What's Up

  04       Chef Special - Fly Like Me

  05       Mark Ambor - Belong Together

  06       Lauren Daigle - You Say

  07       Barry Manilow - Hey Mambo

  08       Gabriella Cilmi - Sweet About Me

  09       Ub40 - Watchdogs

  10       MEAU - Stukje van mij

  11       ABBA - Head Over Heels

  12       Racoon - Nickel For Goodbye

  13       Mark Ambor - Belong Together

  14       Dido - White Flag

  15       Louise Tucker - Midnight Blue

  16       Time Bandits - Endless Road

  17       Lutricia Mc Neal - My Side Of Town

  18       Dan Hartman - I Can Dream About You

  19       Ilse DeLange - Hurricane

  20       Kadanz - De Stad

  21       Jimmy Cliff - Reggae Night

  22       Ellen Foley - What's A Matter Baby

  23       Gloria Gaynor - How High The Moon

  24       In-Grid - Tu Es Foutu

  25       Simon Webbe - Coming Around Again

  Tags:
RTV Utrecht --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Het einde van de verkiezingscampagne in Mexico is zeer bloedig verlopen. Komend weekend zijn de verkiezingen, waar niet alleen gestemd wordt voor een nieuwe president, maar ook voor parlementsleden, gouverneurs en burgemeesters.

  Kandidaat zijn voor het burgemeesterschap blijkt levensgevaarlijk: dinsdag zei de regering dat sinds september minstens 22 lokale kandidaten zijn vermoord. Gisteren kwam daar nummer 23 bij, toen burgemeesterskandidaat José Alfredo Cabrera vlak voor zijn laatste campagnebijeenkomst werd doodgeschoten.

  Op videobeelden is te zien dat Cabrera eerst vrolijk door een menigte loopt, waarna iemand dicht achter hem meerdere keren op zijn hoofd schiet en er chaos en paniek ontstaat onder de aanwezigen. Cabrera is op slag dood. Hij was kandidaat voor de stad Coyuca de Benitez, in het zuiden van Mexico.

  Juan Miguel Ramírez is burgemeesterskandidaat in Celaya, een van de meest gewelddadige steden ter wereld. Ook hier vechten kartels om de macht over smokkelroutes. Ramírez is nog maar kort kandidaat, namelijk sinds april. Toen werd de vorige kandidaat van zijn partij doodgeschoten. Na haar dood kregen alle politici in de staat Guanajato politiebeveiliging.

  Ramírez: "Eerst wilde ik geen bewaking, maar mijn collega's vertelden me dat als ik word beschermd, zij ook worden beschermd." Toch denkt hij niet dat de bewaking gaat helpen: "Als ze ons dood willen hebben, gebeurt dat. Daar kan geen bewaking tegenop."

  Vrouwelijke president

  Dit weekend worden bij de verkiezingen ongeveer 27.000 militairen en leden van de Nationale Garde ingezet.

  Als de peilingen kloppen, zal Mexico voor het eerst een vrouwelijke president krijgen: Claudia Sheinbaum. Zij is oud-burgemeester van Mexico-Stad. Haar grootste concurrent om president López Obrador op te volgen is ook een vrouw, Xóchitl Gálvez.

 • Het treinverkeer rond Utrecht is urenlang ontregeld geweest vanwege een chemische geur. Een machinist die de vreemde geur rook, moest zijn goederentrein rond 13.30 uur stilzetten in de buurt van station Vaartsche Rijn.

  Vanwege de inzet van hulpdiensten reden er vervolgens urenlang vrijwel geen treinen op meerdere trajecten rond Utrecht.

  Metingen

  ProRail en de brandweer hebben metingen verricht. Er bleek geen sprake van een lekkage of gevaarlijke situatie. Even na 16.00 uur meldde de NS dat de beperkingen voorbij waren.

  Waar de chemische geur vandaan kwam, is nog niet bekend. ProRail zegt tegen RTV Utrecht dat er mogelijk later nog een extra check wordt gedaan.

 • Cyprus geeft de stoffelijke resten van vijftien Griekse militairen terug aan hun nabestaanden. De militairen streden in 1974 op Cyprus tegen Turkse troepen die het eiland aanvielen. Hun lichamen werden onlangs geïdentificeerd.

  In de Cypriotische hoofdstad Nicosia werd een speciale uitvaartdienst gehouden voor de overleden soldaten. Daar was ook president Christodoulides van Cyprus aanwezig. Volgens hem is het minste wat de staat kan doen, de overledenen eren en respect tonen.

  Turkse invasie

  Turkije viel in juli 1974 Cyprus binnen nadat een week eerder nationalisten en aanhangers van de Griekse militaire junta een staatsgreep hadden gepleegd op het eiland. De invasie eindigde met etnische verdeeldheid op Cyprus en een verdeling van het land door de VN. In 1983 riepen de Turkse Cyprioten hun deel uit tot onafhankelijke staat.

  Tot op de dag van vandaag is Cyprus verdeeld. Het Turkse deel, Noord-Cyprus, wordt echter alleen internationaal erkend door Turkije. Dat land heeft nog altijd meer dan 35.000 militairen gestationeerd op het eiland. De internationale gemeenschap en het internationaal recht zien het als een illegale bezetting. Het Griekse deel van Cyprus trad in 2004 toe tot de EU.

  Herbegraven

  Van de vijftien militairen zullen er acht worden herbegraven in Griekenland. Nabestaanden van zes militairen kozen ervoor om de stoffelijke resten te laten begraven in een massagraf in Nicosia, nabij een oorlogsmonument. Van één militair zijn geen familieleden meer gevonden.

  In totaal zijn er nog altijd 769 Grieks-Cypriotische en 200 Turks-Cypriotische soldaten als vermist opgegeven. De oorlog in 1974 duurde een maand en kostte aan zo'n 6000 mensen het leven.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Thu, 30 May 2024 17:03:55 +0200]