daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Dit domein (daginfo.nl) is te koop. Interesse? Neem contact met ons op via info@daginfo.nl

Vr. 3 Februari 2023
Week 05

Geselecteerde regio:
Groene hart

Regio:
RTV Krimpenerwaard --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
RPL FM
Voor het laatste nieuws van Woerden en omgeving

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

BR6
De lokale omroep voor Bodegraven - Reeuwijk

Midland FM

 • In de ochtend wisselen wolken en een paar opklaringen elkaar af. De matige wind kiest voor de westhoek. De temperatuur is 9°C.

  In de middag over het algemeen bewolkt en in de avond gaat er regen vallen. De wind blijft west en het kwik loopt op naar 11°C.

  In de nacht bewolkt en een deel van de nacht valt er regen. Het koelt daarbij af naar 8°C.

  Zaterdag drijft er veel bewolking over. In de loop van de avond en in de nacht vallen er enkele buien. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft deze dag 10°C aan.

  Foto: De Groene wereld  Zon komt op

   

   

   

   

  Tags:
 • Integrale controle op bedrijventerreinen in Oudewater en Harmelen

  Gemeenten trekken samen op in strijd tegen ondermijning                                              

  Op dinsdag 31 januari vonden twee integrale controles plaats op bedrijventerreinen in Oudewater en Harmelen. Onder andere de gemeente Woerden en Oudewater, de Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) en de politie voerden deze controle samen uit. Bij de controle is bij twee bedrijven gecontroleerd of de regels op het gebied van onder andere bestemmingsplannen, brandveiligheid en milieu worden nageleefd.

  De controle bracht bij beide bedrijven enkele misstanden aan het licht op het gebied van milieuregels. De eigenaren krijgen hiervoor een waarschuwing. Daarnaast werd bij het bedrijf in Harmelen een doos met illegaal vuurwerk aangetroffen.

  Tags:
 • 10-12.00 uur. Oudewaterse Praat:

  Eerste uur: na het nieuws onze weerman Mees Weststrate over het weer dit weekend en de komende week. Daarna onze vaste columnist Otto Beaujon.

  10.30 uur: vandaag een gesprek met Erik Honkoop raadslid voor Progressief Oudewater en Vakbondsbestuurder bij het CNV.

  Oudewater heeft een vergunningstelsel aangekondigd voor het verhuren van  kamers i.v.m. huisvesting van de arbeidsmigranten. Hoe kijkt hij ernaar, als raadslid en vakbondsman.

  11.00-12.00 uur.

  Tweede uur Oudewaterse Praat:

  Oudewater en Woerden hebben dit jaar een extra opgave om meer statushouders op te vangen. Een gesprek met Marieke van Oort van vluchtelingenwerk Woerden en Omstreken.

  Om 11.30 uur: een gesprek met Ria van Roekel over het opzetten van een Thuishuis in Diemerbroek.

  Als laatste hebben we de agenda voor de komende weken.

  13-14.00 Weekend-Lift:

  Stel. Je vakantie loopt ten einde en het weekend staat voor de deur. Wat doe je dan?

  Dan pak je snel je (internet)radio, een verkoelend drankje en ...luister je alvast naar Weekend Lift! Met deze week o.a. zomerse klanken van E.G. Daily, Owen Paul, Amy McDonald, Albert one, Don Henley e.v.a. Ook op zaterdagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur te beluisteren in de ether via BR6, Gouwestad Radio en Midland FM. En ook via DAB+. Weekend Lift: Hits met de eeuwige jeugd!

  Enjoy your weekend! (Herhaling op zondag tussen 17-18.00)

  Midland FM is te ontvangen via: Kabel 98.3, DAB+, en online via midlandfm.net,Tune-IN en RadioNed

  Tags:
RTV Utrecht --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Een vader uit de Amerikaanse staat Michigan zal zich in de toekomst wel twee keer bedenken voor hij zijn smartphone aan zijn zoontje geeft om voor het slapen gaan nog een spelletje te spelen. In plaats daarvan ging de kleine Mason (6) helemaal los en bestelde via maaltijdplatform Grubhub in korte tijd de ene na de andere maaltijd. De schade: zo'n duizend dollar.

  Terwijl Masons moeder Kristin zich nietsvermoedend vermaakte in de bioscoop voltrok zich bij haar thuis een financiële ramp. Vader Keith had besloten om zijn zoon niet voor te lezen, maar om hem voor het slapengaan een spelletje te laten spelen op de smartphone, waarmee hijzelf zojuist een maaltijd had besteld via Grubhub.

  Toen na enige tijd de ene na de andere bezorger voor de deur stond met achtereenvolgens reuzengarnalen, salades, shoarma en pita-broodjes kip, kreeg vader argwaan en ging hij op onderzoek uit. Toen was het kwaad al geschied, want Mason had voor ruim duizend dollar aan maaltijden besteld.

  Spaarvarken geleegd

  De hoeveelheid bestellingen viel ook de bank van Keith op, die hem een fraudealarm stuurde toen Mason een bestelling bij Happy's Pizza deed ter waarde van 439 dollar. Die bestelling werd geannuleerd, maar de reuzengarnalen van 183 dollar die Mason bij hetzelfde restaurant had besteld, kwamen moeiteloos door de fraudedetectie van de bank.

  Vader Keith en moeder Kristin waren op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het gedrag van hun zesjarige. Ze spraken hem bestraffend toe en vertelden hem dat wat hij had gedaan gelijk stond aan stelen. Om het hem helemaal in te peperen, leegden ze ook nog het spaarvarken van het jongetje, waar 115 dollar in zat, gekregen op zijn verjaardag in november.

  De maaltijden die Mason had besteld zijn voor een groot deel in de vriezer verdwenen voor gelukkigere tijden.

  Grubhub heeft de pijn voor Keith en Kristin verzacht door het gezin een tegoedbon van duizend dollar te geven. Ook overweegt de maaltijdbezorgapp de familie een rol te geven in een reclamecampagne, meldt persbureau AP.

 • Het Amerikaanse ministerie van Defensie houdt al dagen een ballon in de gaten waarmee China de Amerikanen zou bespioneren. De Amerikaanse legertop heeft overwogen om het apparaat uit de lucht te schieten, maar heeft besloten om dat voorlopig niet te doen in verband met schade op de grond door neerstortend puin. President Biden is op de hoogte gebracht door het Pentagon.

  De ballon dook enkele dagen geleden boven Amerikaans grondgebied, op grote hoogte. Via de Aleoeten vloog het ding over Canada richting de westelijke Amerikaanse staat Montana, waar de ballon woensdag werd gezien. Het Pentagon, dat de ballon onder meer heeft laten volgen met een militair vliegtuig, wilde gisteravond niet zeggen waar de ballon nu uithangt.

  "Het is duidelijk dat het de bedoeling is om te spioneren met deze ballon", vertelde een woordvoerder van het ministerie van Defensie aan verzamelde journalisten. Washington denkt niet dat het apparaat op dit moment veel gevoelige inlichtingen kan vergaren, omdat precies bekend is waar de ballon is. Wel zou de ballon later nog over een aantal belangrijke plekken heen kunnen vliegen.

  Intercontinentale ballistische raketten

  Het precieze doel van de Chinese operatie in deze regio in de VS is niet duidelijk. In Montana ligt onder andere vliegbasis Malmstrom, waar de VS intercontinentale ballistische raketten vandaan kan afvuren. Op de basis staan zo'n 150 van dat soort raketten. Het Pentagon wil niet bevestigen of bekend is of de Chinezen die basis in de gaten willen houden.

  In de afgelopen jaren zijn er wel vaker spionageballonnen boven de VS gespot. Ditmaal lijkt de ballon er volgens het ministerie wel langer over te doen.

  Blinken naar China

  De Amerikanen hebben de Chinese ambassade in Washington aangesproken op de operatie en ook in Peking hebben Amerikaanse diplomaten hun bezwaren kenbaar gemaakt. "We hebben ze laten weten hoe serieus we dit nemen", aldus de woordvoerder. De Chinese missie in Washington reageert tegenover media niet op de zaak.

  Vermoedelijk komt de kwestie ook nog ter sprake wanneer minister Blinken van Buitenlandse Zaken de komende dagen een bezoek brengt aan China. Hij zal - tegen het decor van de sterk opgelopen spanningen tussen de VS en China - onder meer praten over Taiwan en het coronavirus. Mogelijk zal hij ook de Chinese president Xi Jinping spreken.

 • In de Duitse plaats Recklinghausen, in Noordrijn-Westfalen, zijn zeker twee kinderen aangereden door een trein. Eén van hen is overleden, de ander is zwaargewond geraakt, melden de autoriteiten in de Duitse deelstaat.

  De slachtoffers zouden langs of op het spoor hebben gelopen. Hoe oud ze zijn, is nog niet bekendgemaakt.

  Het is nog onduidelijk of de twee kinderen de enige slachtoffers zijn van het ongeluk. Duitse media, waaronder de publieke omroep WDR en dagblad Bild, meldden eerder dat een groep mensen was aangereden. Zij zouden enkele honderden meters zijn meegesleurd door de trein, meldde de politie.

  Het ongeluk gebeurde zo'n 500 meter van het centraal station van Recklinghausen. Er zijn veel hulpdiensten ter plaatse. De brandweer heeft met drones langs het spoor gezocht naar slachtoffers.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Fri, 03 Feb 2023 03:53:32 +0100]