daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 31 Maart 2015
Week 14

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • Een regenachtige en winderige zondagmiddag, Oudewater 750 jaar heeft weer iets moois in petto. De manier waarop invulling wordt gegeven aan dit feest, een jaar lang van alles en nog wat (er staat ons nog veel meer moois te wachten dit voorjaar en deze zomer) blijkt toch een gouden greep.

  Anna Konings, onze levende “legende”, lang weggeweest voor velen, maar nu weer helemaal terug, op een manier die doet denken: een groot talent van 63 jaar.

  Een afgeladen Klepper laaft zich aan 2 uur vakmanschap, een rijk oeuvre, cabaret, nostalgie, humor en een paar mooie covers.
  Want dat is wat Anna er van weet te maken: een gevarieerde voorstelling, opgeluisterd met enkele gasten, oude beelden, anekdotes.
  Zonder grote pretenties, zichzelf relativerend (“ik ben m’n tekst kwijt”), en het publiek waardeert dit.

  Om 2 uur komt Anna van achter uit de zaal langzaam richting podium, met een lied over kippen en hanen, en waar dit allemaal toe kan leiden, en direct wordt de toon gezet.

  Uiteraard passeren de bekende verhalen over Willem O’Duys, en enkele liedjes uit die tijd: natuurlijk De Heilige Auto, en vele anderen, mooie 70’s folk, zichzelf begeleidend op de akoestische gitaar en een stem die nog niets aan kracht heeft ingeboet.

  Het cabaretachtige karakter komt helemaal tot uiting in spontane kwinkslagen en in een prachtige vertolking van Claudia de Breij’s “Mag ik dan bij jou”.
  Haar samenwerking met het Oudewaterse shantykoor De Kaapstander heeft geleid tot enkele liedjes uit dat genre, aangevuld met enkele leden van dit koor.

  Ook na de pauze wordt deze variatie doorgezet. Zeer verrassend was het eigen geschreven en prachtig gezongen lied van Anna’s leerlinge Anne Vera de Wit. Talent genoeg in Oudewater, zeker als dit onder de hoede van Anna tot wasdom kan komen.

  In het slotnummer even pas op de plaats met een voor haar overleden zoon geschreven lied.
  Dan even stilte en een prachtige middag, die Anna Konings weer helemaal op de Oudewaterse kaart heeft gezet, is ten einde.

  Anna vertelde dat ze graag wilde delen. En dat deed ze in alle opzichten.

  Buiten waait het nog steeds hard, maar het is wel droog.

  Redactie Midlandfm, Paul Snel

 • Voor en door Oudewater, dat is precies wat de bedoeling was van de musical ‘Tussentijd’ die speciaal voor het 750-jarig jubileum van de stad Oudewater geschreven is, en gedurende de maand maart 2015 vijftien keer opgevoerd is. Met speciaal voor deze musical gecomponeerde muziek. Met ruim zeventig acteurs, solisten, koorleden, regisseur, decorbouwers, belichters, souffleuses, rekwisietenmaaksters en kleedsters, garderobedames: allemaal Oudewaternaars. Met live muziek van Oudewaters eigen Muziekgroep. Met tientallen Oudewaterse sponsors. Na drie weken voorstellingen één grote toneelfamilie, met afkickverschijnselen. Vijftien voorstellingen met per keer 340 bezoekers, tot de laatste stoel uitverkocht, en dan hebben we het toch over ruim 5000 (van de 9800) Oudewaternaars die de voorstelling intens meebeleefd hebben.

  Oudewater750jaar.nl

 • Het jubileumjaar brengt in Oudewater een flink enthousiasme naar boven. Het inspireert ook tot de organisatie van een nieuw initiatief: het Groot Oudewaters Dictee. Oudewater schrijft geschiedenis.

  Op 8 april zal het Groot Oudewaters Dictee worden afgenomen in het onlangs geopende nieuwe gebouw van de Mariaschool. Aanvangstijd: 19.30 uur. Initiatiefnemer is de Rotaryclub Oudewater. Vorig jaar organiseerde deze club voor het eerst een dictee voor de eigen leden en hun partners. Winnares Marga Smits: ‘Behalve de eer van dat moment zat er het maken van een dictee voor het volgende jaar aan vast.’

  Samen met Sigrid Hooftman maakte ze een dictee met als thema ‘Oudewater 750’. Een mooie aanleiding om het breder te trekken, vonden de dames. ‘We hebben ontzettend veel plezier gehad bij het bedenken,’ lacht Marga. ‘En we hopen dat veel Oudewaternaren er net zo van gaan genieten door op 8 april mee te komen schrijven.’

  De Rotary heeft als doel evenementen te organiseren om geld bijeen te brengen voor goede doelen. Daarom komt de gehele opbrengst ten goede aan de Stichting Lezen en Schrijven ten behoeve van laaggeletterden in Oudewater en omgeving. Het inschrijfgeld bedraagt in dit verband tien euro.

  Het belooft een mooie en spannende avond te worden. Sigrid Hooftman zal de avond inleiden, Marga Smits leest het dictee voor en Marja Verhoeve zal de nabespreking en prijsuitreiking voor haar rekening nemen. Een team van correctoren zal de correctie zorgvuldig ter hand nemen, zodat de winnaar nog dezelfde avond bekend zal zijn.

  Doelstelling is om er een jaarlijkse traditie van te maken. Marga Smits: ‘Het is even afwachten hoe het gaat lopen. Dat is altijd spannend met zo’n nieuw initiatief.’ Hopelijk klimt Oudewater massaal in de pen.

  Enthousiast geworden? Doe mee en schrijf je in via grootoudewatersdictee@gmail.com.

  Redactie Oudewater.net

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Tue, 31 Mar 2015 19:00:04 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot