daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 12 Februari 2016
Week 06

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken Utrecht het Groene Hart

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • Sinds de sleutel van de stad door Burgemeester Verhoeve is overhandigd aan Prins Nije is het feest aan in Uivergein. Met als thema 'Samen bouwen' is het carnaval 2016 losgebarsten!

  Nieuw lid in de orde van slapleuters dit jaar: Jan van Dam! Hieronder hoor je zijn reactie in 'Het praathuis' van afgelopen zaterdag.

  07-02-2016: Jan van Dam Slapleuter 2016 by Midlandfm on Mixcloud


  Carnaval 2016 Uivergein v.a. zondag 7 februari

  10:00 uur

  Carnavalsmis. Deze uiterst bijzondere kerkdienst zal geleid worden door onze Pater Huub Spaan. Deze mis zal, zoals altijd, prachtig muzikaal omlijst worden. Dit mag u echt niet missen!!! Iedereen is welkom in de kerk, maar wees op tijd!

  11:11 uur

  Tegen betaling van € 6,- kunt u ook dit jaar weer terecht voor een overheerlijk en goed verzorgd ontbijt in “De Klepper”. Voor clubleden is dit ontbijt, op vertoon van “De club van 111-pas”, gratis. Deze culinaire versnapering is heerlijk, dus wees op tijd!

  14:30 uur

  Het carnavalsfeest in de leutbunker van v.v. UNIO. “DJ Bossie” zal zijn muzikale keuze weer ten gehore brengen om ook de allerkleinsten mee te laten delen in deze feestvreugde. Prins Nije en zijn gevolg nemen deze kinderen dan ook mee in de polonaise. Laten we er een gezellig feest van maken waar ook deze feestvierdertjes met veel plezier op terug kunnen kijken!

  21:30 uur

  Een wervelende carnavalsavond zal weer van start gaan in “De Klepper”. “Havenzangers 2.0” zullen een feestje bouwen als vanouds. Met “DJ Jeroen Gras” zal de laatste steen gelegd worden aan een geweldige carnavalsavond. Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien!

  Maandag 8 februari 2016

  14:00 uur

  “De Klepper” zal nog even in de steigers worden gezet met muzikale ondersteuning van “De Zware Jongens” en “De Lawineboys”. Samen met “DJ Bossie” bereiden we ons voor op wat de avond nog gaat brengen… Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien!

  21:30 uur

  Wilt u weten hoe drie man een tent verbouwen? Kom dan zeker weer naar “De Klepper” want het dak gaat er af dankzij het “Superrr Trio”. Zij zullen natuurlijk ondersteund worden door onze eigen DJ Bossie! Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien!

  00:00 uur

  Voor Prins Nije en zijn gevolg zitten alle verplichtingen erop. Het moment is daar dat de officiële titels worden neergelegd en zij zich als “gewone” carnavalsvierders zullen gaan begeven onder de rest. En het blijft vast nog lang onrustig in “De Klepper”…

  Dinsdag 9 februari 2016

  15:00 uur

  Voor een goede fundering voor de laatste feestavond zal in diverse leutbunkers de traditionele boerenkool met worst te verkrijgen zijn. We laten het ons smaken, u ook?

  20:00 uur

  Kunnen we het maken? Nou en of!!! Deze immens populaire slotavond vindt natuurlijk weer plaats in “De Klepper”. “DJ Bossie” zal alle toppers van het afgelopen carnaval nogmaals voorbij laten komen. Het zal nog lang onrustig blijven. Neem uw slaapmuts (of bouwhelm) mee! Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien.

  Foto's:
  Danny de Koning
  Wil v/d Heiden

 • In verband met graafwerkzaamheden in de binnenstad van Oudewater was Midland FM vanaf donderdagmiddag tijdelijk alleen via de live-stream te ontvangen. Later op de avond zijn de uitzendingen via 107.5 en kabel 98.3 via een noodvoorziening hervat.

 • Drugsgebruik onder jongeren en jong-volwassenen in Oudewater is een veel groter probleem dan tot dusver is aangenomen door het stadsbestuur. Uit onderzoek door de GGD blijkt dat sprake is van vele honderden gebruikers in Oudewater.

  ,,Er is sprake van zwijgende acceptatie rond drugsgebruik,'' constateert wethouder Ad de Regt. Uit een GGD-rapport blijkt onder meer dat bijna 40 procent van de jongeren tussen de 19 en 24 jaar drugs gebruikt of dat heeft gedaan. Ook blijkt dat 6 procent van de 13 tot 17-jarigen cannabis (heeft) gebruikt.

  Het onderzoek dat is uitgevoerd in het westelijk deel van de provincie Utrecht en in de Lopikerwaard laat verder zien dat meer dan de helft van de 15- tot 35-jarigen in het onderzochte gebied afgelopen jaar drugs tot zich heeft genomen.

  Pillen
  ,,Dit zijn enorm hoge cijfers,'' vindt De Regt. Daarom is het volgens hem en burgemeester Pieter Verhoeve tijd voor actie. ,,Het gebruik van pillen in Oudewater is relatief hoog. We willen nu écht weten hoe het zit.'' Daarom wordt komende maanden niet alleen rioolwater onderzocht op drugssporen.

  Ook volgen gesprekken met de gemeenteraad en met deskundigen. ,,Denk aan huisartsen, welzijnsorganisaties en mensen uit het onderwijs,'' zegt De Regt. ,,Het is niet dat we niet weten dat in Oudewater drugs wordt gebruikt, de cijfers worden alleen steeds harder. Dit is hier een groot probleem. Er is sprake van een smoking gun. Het blijkt zeer eenvoudig om in Oudewater aan drugs te komen.''

  Opvoedingsmilieu
  Onlangs nog is een dealer van de weg geplukt met duizend xtc-pillen in zijn auto. Toch stelt Verhoeve: ,,De maatschappelijke overlast door drugsgebruik is minimaal.'' Maar dat wil niet zeggen dat Oudewater zich neerlegt bij de situatie. De Regt: ,,Uit het rapport komt naar voren dat veel ouders het niet zo'n probleem vinden dat hun kinderen gebruiken, mede omdat ze zelf gebruikers zijn geweest. Van dat 'opvoedingsmilieu' schrik ik.''

  ,,Het is noodzakelijk om dit probleem aan te pakken,'' vult hij aan. De bestuurders wijzen op de gezondheidsrisico's en ook de sociale risico's van drugs. De GGD wilde gisteren nog niet reageren, omdat het rapport nog niet bij elke gemeente is besproken.

  AD

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • EU-voorzitter Nederland wil dat er snel een wereldwijd prijskaartje komt voor de uitstoot van CO2. Als bedrijven overal moeten betalen voor vervuiling, komt er eerlijke concurrentie en wordt het aantrekkelijker om naar duurzame oplossingen te zoeken, is de gedachte.

  Staatssecretaris Dijksma zal het wereldwijde prijskaartje voor de uitstoot van broeikasgassen vandaag bepleiten op een klimaatbijeenkomst in Parijs, die zij met de Franse minister voor Milieu heeft georganiseerd. Die bijeenkomst is een vervolg op de klimaattop van vorig jaar. De uitstoot van CO2 is een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde.

  Nu worden her en der nog verschillende methodes gebruikt om de prijs voor CO2-uitstoot te bepalen. De Europese Unie heeft bijvoorbeeld al jaren een emissiehandelssysteem, waarbij uitstootrechten tussen de lidstaten kunnen worden verhandeld. Dijksma vindt dit een slecht systeem, omdat het ertoe leidt dat bedrijven de uitstoot naar andere landen verplaatsen.

  Windmolenparken

  De Wereldbank zal proberen om alle verschillende methodes aan elkaar te knopen, en tot één prijs te komen. Nederland heeft hiervoor een bijdrage van 2 miljoen euro toegezegd.

  "Een prijskaartje voor het gebruik van fossiele brandstoffen maakt investeren in duurzame alternatieven zoals windmolenparken aantrekkelijker", zegt Dijksma. "Zo betaalt de vervuiler en concurreert de industrie op een mondiaal eerlijk speelveld."

 • Een diplomatieke doorbraak. Zo wordt het tijdelijke bestand genoemd dat de leden van de International Syria Support Group (ISSG) zijn overeengekomen. "Maar", zegt correspondent Arjan van der Horst in Washington, "er is weinig voor nodig om dit akkoord uit elkaar te laten donderen."

  De ISSG bestaat uit zeventien landen en vier internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties. De ministers en vertegenwoordigers van die partijen spraken gisteravond af dat er gefaseerd een eind moet komen aan de strijd in Syrië. Ook moet er snel humanitaire hulp worden gebracht naar Syrische burgers.

  Rusland en de Verenigde Staten speelden een belangrijke rol in het tot stand komen van dit akkoord. "Deze stap kan de levens van vele Syriërs veranderen", zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry op een persconferentie kort na middernacht. "De komende dagen zullen we zien of deze woorden op papier worden vertaald naar de praktijk."

  Correspondent David-Jan Godfroid in Moskou zegt dat de Russen tevreden zijn met dit bestand. Zij vinden dat het akkoord er ligt dankzij Russische inspanningen. "Het Kremlin zegt dat de geslaagde onderhandelingen het resultaat zijn van de zware bombardementen door Russische gevechtsvliegtuigen in Syrië."

  Volgende week moet er al een tijdelijke wapenstilstand ingaan in Syrië. "Het eerste onderdeel van het plan wordt komend weekend al uitgevoerd", zegt Van der Horst. "Russische vliegtuigen gaan dan voedsel droppen in gebied die zijn afgesloten van de rest van de wereld en die te kampen hebben met grote voedseltekorten."

  Volgens Van der Horst zitten er nog veel haken en ogen aan het bestand. "Zo wordt niet gesproken van een staakt-het-vuren, maar van een staking van vijandigheden", zegt hij. "Rusland en de coalitie onder leiding van de VS blijven IS en al-Nusra gewoon bombarderen. Over een permanente wapenstilstand wordt onderhandeld. Er moeten nog veel details worden uitgewerkt."

  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zei gisteren dat de Russen terroristische groeperingen in Syrië blijven bombarderen. "Maar wat een terroristische beweging is, daar lopen de mening nogal over uiteen", zegt Midden-Oosten-correspondent Sander van der Hoorn. "Er zijn groepen die door de Russen als terroristen worden gezien, maar door het Westen juist weer niet."

  "Ook over de toekomstige rol van president Assad zijn de VS en Rusland het absoluut niet eens", zegt Van der Horst. Volgens Godfroid staat het Kremlin vierkant achter Assad. "Voor de Russen is Assad een garantie dat Syrië hun bondgenoot blijft."

  Van Hoorn noemt het akkoord ambitieus. "In hoeverre de partijen zullen doorpakken, moet nog blijken. Er zijn de afgelopen jaren al meerdere bestanden geweest in Syrië en die zijn allemaal na korte tijd geschonden."

  Rusland, de VS en een aantal andere landen uit de ISSG praten vandaag verder op de internationale veiligheidsconferentie in München. Op die bijeenkomst wordt ook verder gepraat over Syrië.

  "Dit akkoord kan de humanitaire situatie in dat land al verbeteren", denkt Van der Horst. Hij zegt dat het bestand een noodgreep is van de Amerikanen. "Zij zagen dat Assad dankzij de Russische steun vorderingen boekte op het strijdtoneel en moesten actie ondernemen. Nu ligt er dit gammele akkoord."

 • Met de bekendmaking gisteren dat er voor het eerst zwaartekrachtsgolven zijn waargenomen, hebben we ook voor het eerste directe metingen van een zwart gat.

  Omdat zelfs licht niet uit een zwart gat kan ontsnappen, waren metingen tot nu toe niet mogelijk. Alles wat we wisten over het natuurfenomeen, moesten we afleiden uit de invloed van zwarte gaten op hun omgeving. Doordat nu de deining in de ruimte door zwaartekrachtsgolven is gemeten, is er een compleet nieuwe manier om zwarte gaten te bestuderen.

  Amerikaanse wetenschappers hebben de trillingen die in de ruimte werd veroorzaakt omgezet in een audiobestand. Daardoor is voor het eerst te horen hoe de botsing tussen twee zwarte gaten klinkt.

  Voor een gebeurtenis die anderhalf miljard jaar geleden gebeurde en waarbij twee objecten van ongeveer dertig zonnemassa's botsten, valt het resultaat misschien wat tegen: de kosmische botsing niet meer dan een vaag bliepje van nog geen seconde.

  Toch noemen onderzoekers dit een "knetterhelder signaal". De trilling werd vorig jaar opgepikt, op de eerste dag dag dat de vernieuwde detectoren werden aangezet.

  Het meten van zwaartekrachtsgolven levert een compleet nieuwe manier op van astronomisch onderzoek. Omdat wetenschappers nu niet meer afhankelijk zijn van het elektromagnetisch spectrum zoals licht en andere straling, is het alsof ze een nieuw zintuig hebben ontwikkeld.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 12 Feb 2016 08:36:00 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot