daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 21 Oktober 2016
Week 42

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken, Utrecht en het Groene Hart

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • Burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater gaat bekijken hoe het graf van een van de beroemdste zonen van de gemeente opgeknapt kan worden. Dat zei hij tijdens een bezoek aan Oudewater van Maria Boserup-De Man, de dochter van de in 1946 overleden schrijver Herman de Man.

  De inmiddels 90-jarige dochter liet het graf van haar vader zien aan haar eigen kleinzoon. Herman de Man kwam in november 1946 om bij een vliegtuigongeluk. Hij schreef boeken als Het wassende water, die zich afspelen in de boerengebieden in de omgeving van Oudewater.

  Gé Vaartjes, biograaf van de schrijver:

  “De Lopikerwaard is het decor van zijn boeken, maar ze gaan vooral over de menatliteit van de bewoners. Strenge calvinisten die beperkt werden in hun manier van leven. De Man probeert ze te doorgronden.”
  Maria Boserup-De Man woont tegenwoordig in Denemarken. Ze kwam maandag voor het eerst in vijf jaar terug naar Oudewater om haar kleinzoon het graf te laten zien. De Deense jongen weet van zijn familie dat hij een in Nederland beroemde overgrootvader heeft, maar hij heeft nooit iets van Herman de Man gelezen. Dat had wel gekund, want Het wassende water is in zeven vertalingen verschenen.

  Woerden.tv

 • Aan het wegdek op de Tuurluur bij de spoortunnel in Papekop laat de gemeente Oudewater volgende week asfalteringswerkzaamheden uitvoeren. Dat geldt ook voor de Vierbergenweg nabij de Papekopperstraatweg. Dat betekent dat er twee weken lang geen doorgaand verkeer mogelijk is tussen Oudewater en de A12.

  De aannemer start maandagmorgen 24 oktober om 07.00 uur. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 4 november om 16.00 uur. In deze periode is het voor auto- en vrachtverkeer niet mogelijk om van Oudewater naar de A12 te rijden. Datzelfde geldt ook in omgekeerde richting. Verkeer vanaf afslag 13 (Waarder/Nieuwerbrug) op de A12 kan niet via de Tuurluur naar Oudewater.

  Papekop is tussen maandag 24 oktober – 28 oktober bereikbaar via de Vierbergenweg en tussen 31 oktober – 4 november via de Tuurluur.

  Wie op de A12 komt vanuit de richting Den Haag/Rotterdam wordt omgeleid via de afrit Woerden (14), de N204 en N228. Op het bijgaande kaartje is de omleidingsroute aangegeven. Ter plekke staan ook omleidingsborden die automobilisten en vrachtwagenchauffeurs helpen hun weg te vinden.

  De bewoners van de Papekopperdijk kunnen hun woning met de auto via de Tuurluur verlaten. Fietsverkeer houdt wel vrije doorgang.

  Bron: Gemeente Oudewater

 • Sportaanbod 15 & 16 oktober 2016:

  Dit weekend vanaf 14.00 verslag van o.m. de volgende wedstrijden:

  zaterdag 15 oktober 2016:

  - Jodan Boys – Achilles Veen (1 - 1)
  - CVC Reeuwijk – Lugdunum (0 - 2)
  - WDS – Perkouw (2 - 3)
  - Rohda ‘76 – Sportief (1 - 2)
  - Oudewater – Bergambacht (3 - 2)

  zondag 16 oktober 2016:

  - Olympia – VELO
  - RVC ‘33 – DOSR
  - ONA – PVCV
  - ROAC - Donk

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / (98.3 FM kabel Oudewater), Tune-in of via de live-stream op deze website.

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Vanaf morgenochtend zijn er op de A27 bij de Merwedebrug overdag in beide richtingen weer twee rijstroken open voor auto’s. Gisterochtend gingen er bij Gorinchem al twee rijstroken richting het noorden open. Het was de bedoeling de twee rijstroken in zuidelijke richting vanochtend al voor de ochtendspits open te stellen, maar volgens Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat lukte dit niet op tijd.Om het verkeer veilig over de rijstroken te leiden en de bussen en vrachtwagens er tussenuit te halen, moeten er mobiele rijstrooksignaleringen worden geplaatst. Gisteravond bleek dat de berm daarvoor niet stevig genoeg was.DoorrijdenVanwege de plaatsing van die mobiele verkeersgeleiders en de versteviging van de berm, moet het verkeer op de A27 richting het zuiden vanavond nog rekening houden met hinder. Hierdoor is vanaf 19.00 uur tussen verzorgingsplaats Scheiwijk en de Merwedebrug voor al het verkeer maar één rijstrook beschikbaar.Volgens Fleuren heeft het openstellen van beide rijstroken naar het noorden al geleid tot een betere doorstroming van het verkeer en zijn de files in die richting afgenomen. Hij verwacht dat vanaf maandag de auto's weer als vanouds kunnen doorrijden bij Gorinchem.Rijkswaterstaat heeft de maatregelen rond de Merwedebrug aangepast voor een vlottere doorstroming van het verkeer en een veilige werkomgeving voor de mensen die het vrachtverkeer wegleiden. Zwaar verkeer mag nog niet over de Mbrug.Rijstroken 's nachts dichtRijkswaterstaat kijkt voortdurend hoe vrachtverkeer en bussen die toch de Merwedebrug op willen rijden, veilig kunnen worden weggeleid. ’s Avonds en ’s nachts blijft de situatie ongewijzigd en zijn in verband met de veiligheid van de verkeersregelaars in beide richtingen beide rijstroken dicht.Al het verkeer wordt bij afritten Avelingen (noordzijde) en Nieuwendijk (zuidzijde) van de A27 afgeleid. Beneden aan de afrit staan verkeersregelaars, die de vrachtwagens en bussen naar de omleidingsroute leiden. Automobilisten mogen via de opritten de snelweg weer op, naar de Merwedebrug.De problemen op de Merwedebrug bij Gorinchem begonnen nadat er begin deze maand haarscheurtjes in de constructie waren ontdekt. Morgen beginnen de werkzaamheden om de brug te herstellen. Die kunnen tot begin december duren.
 • Benieuwd naar de pauselijke slaapkamer in zijn zomerresidentie in Castel Gandolfo? Goed nieuws, want die is nu open voor publiek. Paus Franciscus maakt geen gebruik van zijn 'vakantiehuis' op 30 kilometer van Rome in de Albanese Heuvels, dus heeft het Vaticaan besloten om de deuren te openen voor geïnteresseerden.Maar wie een enorm gouden bed, tierelantijntjes en overdreven dure meubels verwacht, komt bedrogen uit. Het bed in de pauselijke slaapkamer is namelijk smal met een messing omlijsting. De sprei is beige en er staan twee nachtkastjes naast het bed. In de rest van de kamer staan nog een grote houten kast, een bureau en drie stoelen en er liggen twee tapijten. Toevluchtsoord en kraambedBenedictus XVI was de laatste paus die in de slaapkamer verbleef. Er zijn nog wat sporen van hem te vinden: een vlaggetje van Beieren en een portret. Het verblijf is al 500 jaar in het bezit van het Vaticaan. Eerder werd de slaapkamer ook gebruikt als toevluchtsoord. Zo zou paus Pius XII zich er tijdens WO II hebben verstopt. In diezelfde periode kwamen er ook veel zwangere vrouwen. In het pauselijk bed zijn minstens veertig baby's geboren, die 'de kinderen van de paus' worden genoemd.
 • Canada heeft de onderhandelingen met Wallonië over het vrijhandelsverdrag CETA opgeschort. De Walen zijn tegen dat verdrag en er zit geen schot in de gesprekken. Ook de Europese leiders willen meer tijd om het over CETA eens te worden.Ze willen niet het risico lopen dat Wallonië 'nee' blijft zeggen tegen dat CETA-verdrag en dat daarmee de hele handelsovereenkomst van de baan is.Het gaat traag, erkende premier Rutte na afloop van de EU-top. De besprekingen met Wallonië om in te stemmen met CETA verlopen moeizaam. "Dat is niet fraai, maar het gaat wel in alle openheid. Europa maakt heel zichtbaar de worst, dat geeft niet, als er maar goede worst uitkomt."Als het niet lukt om met Canada tot een overeenkomst te komen dan is dat heel slecht voor Europa, denkt de premier. "Het slechte nieuws is nu alleen dat het niet zo snel gaat en dat is niet zo erg"De Belgische premier Michel wilde na afloop niet veel kwijt over de besprekingen. Hij heeft tot diep in de nacht gesproken met de Canadese premier Trudeau. "Ik wil geen olie op het vuur gooien, maar we moeten wel laten zien dat Europa functioneert. Dat we nog beslissingen kunnen nemen over dit soort verdragen", aldus Michel.  Brexit"Op deze top hebben we het over de brexit gehad. Iedereen weet dat we de komende tijd gaan spreken over de toekomstige relatie tussen Groot-Brittannië en de EU. Als we het nu niet eens kunnen worden over een handelsverdrag met Canada, dan worden de discussies over de brexit ook erg ingewikkeld."Voorlopig staat de ondertekening van CETA gepland voor 27 oktober. Dan komt de premier van Canada naar Brussel. Hij wil wel voor maandagochtend weten of hij deze week het vliegtuig moet nemen naar Europa, of dat de ondertekening op een later tijdstip plaatsvindt, als de besprekingen met de Walen in alle rust zijn afgerond.
Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Fri, 21 Oct 2016 16:55:11 +0200]