daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 22 November 2014
Week 47

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • Update: Vanaf ca. 19.15 extra uitzending op Midland FM i.v.m. vogelgriep Hekendorp. Persconferentie Gemeente Oudewater start nu.

  De vogelgriep die is vastgesteld bij een kippenboerderij in Hekendorp is een zeer besmettelijke en ook voor mensen gevaarlijke variant. Om die reden worden beschermende maatregelen genomen voor mensen die in direct en intensief contact kunnen komen met besmet pluimvee. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken vandaag laten weten.

  De ongeveer 150.000 kippen worden afgemaakt. Het ruimen vraagt veel heen en weer rijden van vrachtauto’s.
  Om de NVWA hierbij behulpzaam te zijn heeft de Gemeente Oudewater de Hekendorpse Buurt afgesloten voor alle verkeer tussen de Touwfabriek in Oudewater en de sluis in Hekendorp. Ter plekke staan omleidingsroutes aangegeven. Bewoners hebben wel vrije doorgang.

  Het is voor het eerst sinds 2003 dat er een uitbraak is van deze zeer besmettelijke variant van vogelgriep. Vanwege het hoge besmettingsgevaar geldt vanaf zondag 16 november, 11.30 uur in heel Nederland een totaal vervoersverbod voor pluimvee, eieren, mest en gebruikt strooisel. Het verbod geldt voor maximaal 72 uur. Tijdens die periode geldt een ophokplicht. Ook is er een gebied rond het bedrijf afgezet.

  Bij twee pluimveebedrijven in de buurt wordt nog onderzocht of de ziekte daar ook heerst. De uitkomst van dat onderzoek wordt maandag verwacht.

  LANGER VERBOD ROND HEKENDORP

  In een zone van ruim 10 kilometer rond de kippenboerderij in Hekendorp geldt het vervoersverbod langer, namelijk 30 dagen. Binnen dat gebied liggen 16 andere pluimveebedrijven.

  Bron: RTV Utrecht
  Foto: Zsuzánna Griffioen-van Dijk

 • De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft zaterdag 15 november in Hekendorp bij een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Dit bedrijf heeft, verdeeld over zes stallen, rond de 150.000 legkippen. Er is geen buitenuitloop.

  Om verdere besmetting te voorkomen zal op zondagochtend 16 november op het bedrijf worden gestart met het ruimen van het pluimvee met influenza. Dit gebeurt op basis van Europese regels. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

  Maatregelen

  Het NVWA heeft een vervoersverbod opgelegd dat vanavond, zaterdag 15 november 2014 om 20.30 uur is ingegaan. Er geldt in een zone van ruim een kilometer rond het bedrijf in Hekendorp een vervoersverbod voor alle pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Dit verbod geldt in principe voor 21 dagen. Binnen dit gebied liggen twee andere pluimveebedrijven. De NVWA zal bij deze bedrijven monsters nemen en onderzoek op vogelgriep uitvoeren.

  Zie voor het precieze gebied: http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ez/nieuws/2014/11/15/vogelgriep-...

  Volksgezondheid

  In zeer zeldzame gevallen - bij zeer nauw contact met besmette watervogels of pluimvee - kunnen sommige varianten van het virus dat vogelgriep veroorzaakt ook mensen infecteren. Dit gebeurt alleen als er sprake is van direct en intensief contact tussen besmette dieren en mensen, zoals bij verzorgers van de dieren of bij mensen die betrokken zijn bij ruimingen.

  Bron: Gemeente Oudewater

 • Stichting Hospice Oudewater, Onderling Sterk en De Parel van Oudewater zijn door Stichting Oudewater 750 jaar Stad uitgeroepen als goede doelen die gekoppeld worden aan het evenement Radio Ooievaarsnest.
  Tijdens dit radio evenement, dat loopt van donderdag
  11 december 20.00 uur tot zaterdag 13 december 23.00 uur, wordt in samenwerking met Midland FM vanuit de studio boven de Haven geld ingezameld voor deze drie Oudewaterse organisaties.

  Stichting Hospice Oudewater

  Deze stichting is vier jaar geleden opgericht met als doel te komen tot een hospice in Oudewater. Een hospice is een huis waar mensen de laatste fase van hun leven kunnen verblijven. Het biedt deze mensen, een veilige omgeving, die voelt als thuis. Het hospice is bestemd voor iedereen, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond en levensovertuiging.
  Naast de medische en verpleegkundige zorg, is er speciale aandacht voor de emotionele, sociale en spirituele behoeften van de individuele gast. De bemensing bestaat vrijwel geheel uit vrijwilligers.

  Onderling Sterk

  Dit is een vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking, soms ook in combinatie met een lichamelijke beperking. Doel is om leden tijdens de georganiseerde activiteiten, zoals muziekworkshops en knutsel- en bingomiddagen een stukje zelfredzaamheid mee te geven, waarbij het plezier prioriteit nummer één is. Bovendien proberen de vrijwilligers hen wat omgangsmanieren mee te geven en laten daarnaast duidelijk blijken dat we elkaar accepteren zoals we zijn. Verder vindt Onderling Sterk het ontzettend belangrijk dat de mensen niet in een sociaal isolement raken en merken zij keer op keer dat de deelnemers het enorm gezellig vinden om een activiteit bij te wonen.

  De Parel van Oudewater

  Stichting De Parel van Oudewater is opgericht vanuit een ouderinitiatief voor het realiseren van een kleinschalig woonproject voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking in Oudewater en voor bewoners uit Oudewater( en directe omgeving). Er is een locatie aangekocht in de Hekendorpse Buurt waar het project tot leven gebracht gaat worden. Het pand wordt verbouwd, zodat er uiteindelijk een 8-tal appartementen voor de bewoners + appartement voor het zorgechtpaar kunnen starten. Verwachting is dat dit medio 2015 zal gaan gebeuren. Begin 2016 verwacht de stichting met de bewoners de locatie te betrekken.

  Luister naar 107.5 of kom naar de studio!

  Tijdens Radio Ooievaarsnest is er ook de nodige entertainment in de vorm van radiospelletjes, komt er een heuse bingo en wordt de top 750 van Oudewater samengesteld. Het evenement wordt georganiseerd in het kader van Oudewater 750 jaar Stad in samenwerking met Midland FM. Via 107.5 FM is Radio Ooievaarsnest te beluisteren op de radio, maar voor de studio boven de Haven is het spektakel ook live te bewonderen. Begin december ontvangt iedereen een kaart in de bus, zodat favoriete platen tegen betaling aangevraagd kunnen worden.

  Winterwonderland

  Radio Ooievaarsnest is een onderdeel van het grote Winterwonderland
  Het evenement start op donderdag 11 december om 20.00 uur en wordt op vrijdag 12 december gevolgd door de kerstmarkt van Stichting Reddingsplan Franciscuskerk; de kaarsjesavond door Vrienden van Oudewater, de kerstfair van de NOVO, kramen in winterse sferen door de stad en een ijsbaan met activiteiten georganiseerd door Schaatsvereniging Oudewater.

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De Amerikaanse vice-president Joe Biden heeft bij een bezoek aan Kiev felle kritiek geuit op Rusland. Hij riep Poetin op om zich te houden aan de wapenstilstand die in september is ingegaan en zich terug te trekken uit Oekraïne. Doet hij dat niet zal Rusland verder worden geïsoleerd.

  Ook zullen de sancties die het Westen Rusland heeft opgelegd voorlopig niet worden opgeheven of versoepeld, zei Biden.

  Herdenking protesten

  De Amerikaanse vice-president was in Kiev om de 'Maidanprotesten' te herdenken, die vrijdag precies een jaar geleden begonnen. Dat gebeurde nadat de toenmalige president Janoekovitsj toch geen handelsverdrag met de EU wilde sluiten.

  Op het Maidanplein in Kiev kwamen gisteravond duizenden mensen bij elkaar. President Porosjenko legde een krans voor de slachtoffers die tijdens de protesten werden doodgeschoten door sluipschutters. 21 november is uitgeroepen tot de Nationale Dag van Vrijheid en Waardigheid.

  De protesten tegen president Janoekovitsj vorig jaar waren het startschot voor de val van de Oekraïense regering in februari. Daarop volgde de annexatie van de Krim door Rusland en de strijd in het oosten van het land.

 • In een grote misbruikzaak in Amerika heeft het schooldistrict van Los Angeles een schikking getroffen met de ouders van kinderen die zijn misbruikt door een basisschoolleraar. Het gaat om een bedrag van 140 miljoen dollar (ruim 112 miljoen euro).

  De 63-jarige leraar Mark Berndt misbruikte jarenlang zijn leerlingen. De zaak kwam aan het licht toen een technicus van een fotowinkel foto's van de leraar zag waarop de geblinddoekte kinderen waren te zien.

  Tweede schikking

  Tachtig families dienden een aanklacht in tegen de leraar van groep 5. In totaal is met 150 families een schikking getroffen. Eerder betaalde de school al zo'n 30 miljoen dollar (ruim 24 miljoen euro) aan zeventig andere gezinnen.

  Een rechter bepaalt hoe het geld over de kinderen wordt verdeeld. Berndt, die in januari 2012 werd gearresteerd, zit een celstraf van 25 jaar uit.

 • In Landgraaf is een gewonde gevallen bij een schietpartij op straat. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.

  De schoten werden even voor middernacht gelost. Volgens de Limburgse politie waren er meerdere mensen bij betrokken. Er is nog niemand aangehouden.

  Op de plek van de schietpartij wordt technisch onderzoek verricht en zijn agenten bezig met een buurtonderzoek. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 22 Nov 2014 03:37:44 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot