daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 6 Maart 2015
Week 10

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • Sporthal de Eiber is in de ‘Theatermaand’ maart het theater van Oudewater. Vanaf donderdag 5 maart is daar de musical ‘Tussentijd’ te zien. Dit theaterspektakel wordt neergezet door de Stichting Oudewater 750 jaar Stad en Stichting Treatief Producties.

  Tussentijd is een flashback door het Oudewater van vroeger. Bekende en minder bekende inwoners uit de geschiedenis komen voorbij. Bijna tachtig mensen staan er op de planken.
  De musical wordt uitgevoerd op de volgende data: donderdag 5 maart (avond), vrijdag 6 maart (avond), zaterdag 7 maart (middag en avond), donderdag 12 maart (avond), vrijdag 13 maart (avond), zaterdag 14 maart (middag en avond), donderdag 19 maart (avond), vrijdag 20 maart (avond), zaterdag 21 maart (middag en avond). De middagvoorstellingen beginnen om 14.00 uur, de avondvoorstellingen om 20.00 uur.

  De entree bedraagt 12,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij The Readshop, Emté of TIP in Oudewater of per mail via tussentijd@oudewater750jaar.nl. Voor senioren en mindervaliden is het ook mogelijk om Tussentijd te zien. Zij kunnen een kaart voor de middagvoorstelling op zaterdag 7, 14 of 21 maart reserveren via senioren@oudewater750jaar.nl of telefonisch, dagelijks tussen 17.00 en 18.00 uur bij Gonnie de Groot, 0348-562932, Nel Yperlaan, 0348-562344 of Sanne Koning, 0348-448090. Reserveren voor deze mogelijkheid kan tot 4 maart.

  Zenderstreek Montfoort/Oudewater

 • De spanning zal straks op “Kaagjesland” voelbaar zijn als daar RVC ’33 en UNIO om 14.30 aftrappen voor de kraker in de 3e Klasse B. De druk zal groot zijn op RVC ’33. De Reeuwijkers gaan vanaf het begin van de competitie aan de leiding met UNIO hijgend in de nek. Vorige week leed RVC ’33 pijnlijk verlies in en tegen Haastrecht, waardoor de voorsprong op UNIO slonk tot 1 punt. Althans als we mogen aannemen dat Unio ook nog de in te halen wedstrijd tot een goed einde zal brengen.

  In de strijd om het kampioenschap tussen RVC ’33 en UNIO zou Haastrecht weleens de scherprechter kunnen zijn. RVC ’33 ondervond al hoe moeilijk het is bij Haastrecht met succes weg te komen. Ook UNIO moet nog naar Haastrecht en daar verheugen ze zich al op de komst van de Oudewaternaren. Ook ESTO zou nog een rol kunnen spelen in de tweestrijd. Zowel RVC ’33 als UNIO moeten nog naar Bodegraven.

  Veel live verslag vanuit Reeuwijk en natuurlijk aandacht voor andere wedstrijden.
  Zo zijn de verslaggevers van Sportmix ook aanwezig bij:

  Olympia - Goes
  Gouda - Spartaan'20
  Gouderak - FC Zoetermeer

  Via 107.5 of luister via de website.

  Bron: André van Egdom / RTV Bodegraven / Redactie Sportmix

 • De Oude Touwfabriek in Oudewater is een begrip. Het oude complex met historische industriële gebouwen wordt herontwikkeld tot een bijzondere woonwijk, met respect voor de omgeving. Het resultaat is een karakteristieke combinatie van Rijksmonument en een grote diversiteit aan woningen, wat zorgt voor een unieke uitstraling. Vandaag, woensdag 18 februari, gaat met een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats de bouw officieel van start.

  Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van de Provincie Utrecht en Pieter Verhoeve, burgemeester van Oudewater, gaven op woensdag 18 februari rond 16.00 uur gezamenlijk het officiële startsein voor de bouw en restauratie van De Oude Touwfabriek te Oudewater. Voorafgaand is een korte introductie van het project, ontworpen door Braaksma & Roos, gegeven door initiatiefnemers Saskia van der Lee en Henk Jan Hollander.

  Het Rijksmonument wordt behouden, waardoor de oude industriële sfeer wordt gecombineerd met het wooncomfort van deze tijd. De spontane samenstelling van de huidige fabrieksgebouwen volgt de onderlegger voor de nieuwbouwwoningen.

  Momenteel is een deel van de woningen al in de verkoop, waaronder negen tweekamerwoningen en vijf driekamerwoningen in het Rijksmonument, zes halfvrijstaande familiehuizen en twaalf eengezinswoningen. De rest van het plan bevat nog eens zes eengezinswoningen, drie geschakelde bungalows, drie vrijstaande woningen, het Rijksmonument Oude Ketelhuis en een vrije kavel.

  Bron: De Architect | 18 februari 2015

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 06 Mar 2015 03:23:28 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot