daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 30 Augustus 2015
Week 35

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • Nu de zomervakantie weer is afgelopen begint bij Midland FM de nieuwe programmering voor seizoen 2015-2016. Zaterdag om 9.00 is er weer 'Het Praathuis' met Trudie Scherpenzeel. Actuele gasten, politiek en een goed gesprek. Tussen 11 en 13.00 is Wil de Vries weer terug met 'Laat in de Morgen' . Cultuur, muziek en de gevonden of vermiste dieren. Naast deze programma's is er uiteraard de vertrouwde programmering die wordt voortgezet.

  Op zaterdag is er voortaan tussen 14 en 17.00 'Sport op Zaterdag' te horen i.s.m. onze collega's van RTV Gouwestad. Voetbal is de hoofdmoot met elke week aandacht voor de voetbalclubs in de regio. Wekelijks zullen o.a. WDS en Oudewater / OVS worden gevolgd. Zondag is er vanaf 13.00 al 'Sportmix' te beluisteren op de Oudewaterse zender. Tot 17.00 veel aandacht voor sport in de regio. Voor en nabeschouwingen, veel live voetbal, maar ook aandacht voor andere sporten en natuurlijk alle uitslagen. Herman van Heusden, Jaime Cruz Torres en Hafid Bartal zorgen ervoor dat u op sportief gebied niets mist!

  Aanstaande zondag met een voorbeschouwing op de wedstrijden van Unio, Haastrecht en Stolwijk met Theo Ducaneaux, Jack Harmsen en Bert Potuyt. Vanaf 14.00 uur live-verslagen van deze wedstrijden. Na 16.00 uur kijken wij terug op de wielerronde van Oudewater en de bekerwedstrijden in het amateurvoetbal. De trainers zullen dan hun visie geven op de gespeelde wedstrijden.

 • In september is het feest in de Oude Hollandse Waterlinie. De vestingsteden zijn het decor om de Waterlinie en haar rijke geschiedenis te vieren. Stichting Groene Hart heeft tijdens de Prinsenmaand van alles voor bezoekers in petto: van een opera in een modern jasje tot Prinsenconcerten van het Groene Hart Orkest, historische wandelingen door vestingsteden en een bustocht langs de steden in de linie in een oldtimer dubbeldekker. Ook in Oudewater wordt er opgetreden.
  Het Groene Hart Orkest vereert Oudewater tijdens de Prinsenmaand met een bezoek: zaterdagavond 26 september spelen zij in de Grote of St. Michaëlskerk.
  Het orkest onder leiding van dirigent Jim Roodnat laat onder andere stukken horen van Haendel, Bach, Purcell en Haydn. Sanne van den Bosch en Merel Smid met fluit, Guido Boogaard met cello en zangeres Eline van Maanen verzorgen de solostukken. Het concert in Oudewater begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te koop via www.ontdekdewaterlinie.nl.

  De Prinsenmaand wordt gehouden, omdat het 200 jaar geleden is dat de Oude Hollandse Waterlinie werd opgeheven. Het was de jonge Prins Willem III die destijds de linie tot leven bracht. In 1672, ook wel het Rampjaar, stonden de Fransen op het punt om Holland binnen te vallen. Maar met behulp van het water hield de prins en zijn leger de vijand buiten de deur. De Oude Hollandse Waterlinie is achtergebleven, en op de verdedigingswerken na onzichtbaar voor het ongetrainde oog.

  Stichting Groene Hart en de Unie van Vestingsteden willen de geschiedenis tot leven roepen en delen met de huidige bewoners. Informatie: www.ontdekdewaterlinie.nl.

  Zenderstreeknieuws Montfoort/Oudewater

 • Wie volgende week vanuit Oudewater richting de A12 wil, zal om moeten rijden via Willeskop en Montfoort / Linschoten. Om dan vervolgens bij Woerden de snelweg op te gaan.
  Dit vanaf maandag 31 augustus 7.00 tot en met vrijdag 4 september 16.00. Aan het wegdek bij de tunnel in Papekop laat de gemeente Oudewater namelijk asfalteringswerkzaamheden uitvoeren. Dat geldt ook voor het bruggetje tussen de J.J. Vierbergenweg en de Tuurluur.

  Datzelfde geldt ook in omgekeerde richting. Verkeer vanaf afslag 13 (Waarder/Nieuwerbrug) op de A12 kan niet via de Tuurluur naar Oudewater.

  Wie op de A12 komt vanuit de richting Den Haag/Rotterdam wordt omgeleid via de afrit Woerden (14), de N204 en N228. Op het bijgaande kaartje is de omleidingsroute aangegeven. Ter plekke staan ook omleidingsborden die automobilisten en vrachtwagenchauffeurs helpen hun weg te vinden.

  Doordat de werkzaamheden gefaseerd plaatsvinden, kunnen de bewoners van de Papekopperdijk hun woning wel met de auto verlaten. Zowel richting A12, als richting Oudewater.

  Hierboven is de omleidingsroute weergegeven.

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Tijdens een honkbalwedstrijd in de Amerikaanse stad Atlanta is een supporter om het leven gekomen na een val van ruim 15 meter. De man viel uit de tweede ring en kwam terecht op een betonnen ondergrond.

  De politie heeft geen aanwijzingen voor een misdrijf en gaat uit van een ongeval. Volgens ooggetuigen was de man op een hek geklommen en verloor hij zijn evenwicht. Er raakten geen andere mensen gewond.

  Het slachtoffer zou een trouwe bezoeker van rond de zestig zijn. Na zijn val werd hij enkele minuten lang behandeld door een medisch team. Uiteindelijk werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

  Op het moment van het ongeluk zaten er zo'n 50.000 toeschouwers in het Turner Field-stadion. De wedstrijd tussen de Atlanta Braves en de New York Yankees ging ondanks het incident gewoon door.

  Derde keer

  Het is de derde keer dat een supporter omkomt na een val in het stadion in Atlanta. Twee jaar geleden overleed een 30-jarige man na een val van 25 meter. Volgens de politie was er sprake van zelfmoord. In 2008 kwam een 25-jarige man om het leven toen hij van een trap viel.

  Het stadion werd in 1996 geopend en was gebouwd voor de Olympische Zomerspelen. Het werd een jaar later omgebouwd tot honkbalstadion.

 • Zware buien hebben vanochtend tot veel overlast geleid in België. Vooral in West- en Oost-Vlaanderen is sprake van schade en overlast. In Torhout is zelfs het rampenplan in werking getreden, omdat het centrum van de stad onder water is gelopen.

  "Iets na vijf uur vanmorgen is de hel hier losgebarsten", zei burgemeester Norbert De Cuyper. "We hebben het rampenplan in werking gestoken en zijn nu volop bezig met de coördinatie en de hulpverlening."

  Hagelstenen

  In Brugge vielen hagelstenen met een diameter van twee tot drie centimeter. De brandweer in de regio rond Brugge kreeg veel meldingen van ondergelopen kelders en stormschade. In Kortemark stortte een huis voor een deel in door een windhoos. In Oostkamp kwam een deel van een gevel naar beneden en bij een ander huis werden sommige ramen weggeblazen.

  De buien zijn ook over Nederland getrokken. In Brabant, Gelderland en Twente kwamen zware onweersbuien voor.

 • De Duitse deelstaat Saksen schort een imagocampagne voor de regio tijdelijk op. Aanleiding is de verontwaardiging over de gebeurtenissen rond de opvang van migranten in Heidenau en de demonstraties van Pegida, eerder dit jaar.

  Onder de slogan Simply Saxony (So geht Sächsisch) presenteert Saksen in binnen- en buitenland onder meer de lokale cultuur, tradities, natuur en succesvolle ondernemers. Doel is om meer bedrijven en toeristen naar de Oost-Duitse deelstaat te trekken. De slogan is te zien op zo'n 10.000 billboards en op vervoermiddelen. Zo reden in Londen wekenlang zes bussen rond die reclame maakten voor Saksen.

  Clichébeeld

  Maar na de uit de hand gelopen demonstraties tegen vluchtelingen in Heidenau zit de deelstaatregering met de campagne in de maag. "Zo'n campagne moet ook de werkelijkheid laten zien", zegt een woordvoerder. "Het is moeilijk om tegenover de beelden die we nu zien, en die ook in het buitenland te zien zijn, een clichébeeld van Saksen te tonen."

  De campagne wordt niet helemaal beëindigd, maar er worden voorlopig geen pr-evenementen georganiseerd. Ook worden geen tv- en radiospots uitgezonden.

  Rond de jaarwisseling had Saksen al te maken met betogingen van de anti-islambeweging Pegida. Die trokken op het hoogtepunt meer dan 25.000 mensen. De regionale omroep MDR meldt dat Dresden last heeft van alle negatieve publiciteit: in de eerste zes maanden van dit jaar kwamen er aanzienlijk minder toeristen.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 30 Aug 2015 09:48:26 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot