daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 10 Oktober 2015
Week 41

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • Vrijdagavond laat is sporthal Snellerpoort in Woerden door een groep van z'n 20 personen belaagd. Er werden vuurwerk en eieren naar de sporthal gegooid. Volgens de NOS was er sprake van een groep waarvan de leden in het zwart waren gekleed.

  Er zijn met behulp van burgers tien mensen opgepakt. Ze komen uit Utrecht en Montfoort. Burgemeester Victor Molkenboer gaat er vanuit dat de daders bij elkaar horen. Hij spreekt van een zieke groep.

  De groep is niet in de sporthal geweest. Daar verblijven sinds afgelopen week bijna 150 vluchtelingen. Volgens de burgemeester zijn de vluchtelingen enorm geschrokken van het incident. De beveiliging van Snellerpoort is opgeschroefd. Vanmiddag is om 12.00 een persconferentie in het Woerdense stadhuis.

  Bron: RPL FM

  Tags:
 • Duurzaam Oudewater; wie wil dat nu niet? Op zaterdag 10 oktober wordt in het centrum van Oudewater de eerste Duurzame Markt gehouden van 10.30 tot 16.00 uur.

  Op de markt valt veel te beleven, te proeven en te doen. Vele lokale en lekkere producten worden gepresenteerd vanuit de directe omgeving. Je zult verbaasd staan over wat er allemaal is!

  Er wordt praktische informatie verstrekt over producten/diensten met een duurzaam én lokaal karakter. De markt heeft als doel duurzaamheid zo veelzijdig en aansprekend mogelijk onder de aandacht brengen zodat we gemotiveerd worden tot duurzaam koop- en leefgedrag. Lokale duurzaamheid willen we ondersteunen en daarnaast op een aantrekkelijke manier voor thuis en op het werk allerlei praktische ideeën aanreiken.

  De weg naar duurzaamheid is breed

  Duurzaamheid kan je op vele manieren zelf vorm geven. Maar de vraag is vaak hoe? Vernieuwende ideeën zullen op de markt te zien zijn. Goed voor het milieu is regelmatig ook goed voor je portemonnee. Duurzaamheid kan ook mooi en makkelijk zijn! Dat wil deze markt laten zien. Er zijn zo’n veertig verschillende stands met veel lokale ondernemers. De markt is onderverdeeld in vier thema’s; Voedsel, Energie, Hergebruik / Afval en Mobiliteit. Bij verschillende stands kan je gratis energieadvies en duurzaamheidstips op maat krijgen. Er zal op de markt op de brug bij de Heksenwaag voor het eerst in Oudewater een Share Fair (weggeefplein) worden gehouden waar men goede (klein huishoudelijke) spullen gratis afstaat aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Voor grote meubels of witgoed kan een advertentie geplaatst worden op een prikwand. Vanaf 10.00 kunnen goede en nette spullen ingeleverd worden. Hergebruik is een belangrijk thema in duurzaamheid. Het bespaart grondstof, energie en co2-uitstoot.

  Maar er is ook veel te beleven. Op de Visbrug kan je een Twizy uitproberen (een elektrische auto) of stap op een Steppi-E. Vaar gratis een duurzame boottocht met de Geelbuik door Oudewater, die tegenwoordig elektrisch vaart. Kom luisteren naar het pop-up koor o.l.v. Loes en Sebastiaan van Zuijlen van 123-zing, en trommel eens op rommel! Leuk voor en met de kinderen. Er is een energie-quiz met mooie prijzen. Er is veel te doen en te beleven. Deze markt werd mogelijk gemaakt door financiële steun vanuit de gemeente Oudewater. Vanuit het Platform Duurzaam Oudewater is dit initiatief opgepakt en vormgegeven tot een aantrekkelijke markt.

  Kom en laat je inspireren!

  Bron: Gemeente Oudewater

 • De sluis in het oude centrum van Oudewater bij de Vinkenbuurt wordt omgebouwd tot zelfbedieningssluis.

  De sluisdeuren worden uitgerust met een elektrische aandrijving, zodat passanten straks vanuit hun boot met een druk op de knop hun boot kunnen schutten. De sluismeester opent de sluisdeuren nu nog handmatig. Vanwege de geldende Arbo-eisen is het niet meer acceptabel om deze deuren met de zogenaamde kaapstanders en een lange stok te bedienen.

  De schuttijden veranderen niet. Buiten het schutten om wordt de sluis gebruikt als vispassage. Vissen kunnen dan via de sluiskolk vanaf de Lange Linschoten richting de gekanaliseerde Hollandsche IJssel zwemmen en omgekeerd.

  Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden start op 15 oktober met de werkzaamheden. Op 15 maart volgend jaar moet de zelfbedieningssluis klaar zijn. In deze periode kunnen geen bootjes door de sluis heen. De werkzaamheden vinden voor een groot gedeelte vanaf het water plaats, waardoor het verkeer er nauwelijks hinder ondervindt.

  Bron: RTV Utrecht | 6 oktober 2015
  Foto: Aad Kuiper

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In Amsterdam wordt vanmiddag gedemonstreerd tegen TTIP, het handelsverdrag tussen Europa en VS dat in de maak is.

  Tot nu toe is hier in Nederland veel minder aandacht voor dan in bijvoorbeeld Duitsland. Maar Milieudefensie en vakcentrale FNV, de organisatoren van het protest, zeggen dat de belangstelling de laatste tijd merkbaar groeit. Ze verwachten enkele duizenden deelnemers.

  Demonstranten zullen een Paard van Troje meebrengen, dat volgens hen het verdrag symboliseert. "Net als in de Griekse Mythologie weten veel mensen niet wat ze met het verdrag binnenhalen."

  De demonstranten zijn vooral bezorgd dat multinationals te veel macht krijgen als TTIP er komt. Daarnaast vrezen ze dat regels voor bijvoorbeeld voedselveiligheid zo worden veranderd dat producten hier op de markt komen die er nu niet op mogen.

  Eerder deze week overhandigden demonstranten in Brussel drie miljoen handtekeningen tegen het verdrag. Daarvan kwamen er meer dan 100.000 uit Nederland. In Europa en de Verenigde Staten zijn deze week tientallen acties. De demonstratie in Amsterdam is daar één van.

 • De hoogtepunten van de Nederlandse journalistiek: ze zijn allemaal te zien in het Nederlands Persmuseum in Amsterdam, dat zijn 100-jarig bestaan viert. Ter gelegenheid daarvan hebben tien gastconservatoren hun nieuws-top 10 samengesteld; ieder op zijn eigen vakgebied. De tentoonstelling 10 maal 10 is 100 jaar Persmuseum wordt vanmiddag geopend door burgemeester Van der Laan.

  Voor de tentoonstelling heeft fotografe Sascha de Boer persfoto's uitgezocht die allemaal iets laten zien waarvan achteraf bleek dat we iets heel anders zagen.

  Cartoonist Peter van Straaten heeft gekozen voor het thema Oorlog en Vrede. Dat levert tien, deels historische prenten over dit thema op die je anders nooit in deze combinatie ziet. Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra verzamelde de belangrijkste speeches.

  De gastconservatoren maakten hun selectie binnen verschillende thema's. Samen vormen ze het historische verhaal over de hoogtepunten van de Nederlandse journalistiek, over persvrijheid en over censuur.

  Scoops

  Zo is bijvoorbeeld de voorpagina van het Duitse blad Der Spiegel uit 1956 te zien. Dat blad bracht de Greet Hofmans-affaire naar buiten, nadat de hoofdredacteuren van Nederlandse media tot zelfcensuur hadden besloten. Ook hangt er de eerste foto van prinses Beatrix en prins Claus.

  Verder zijn er beelden te zien van de Watersnoodramp en de aanslag op het Franse satirische blad Charlie Hebdo. De beelden moeten duidelijk maken hoe Nederlandse journalisten het nieuws versloegen en verslaan.

  De tentoonstelling gaat ook over de veranderingen op tv: van de eerste uitzending van het Simplistisch Verbond met Kees van Kooten en Wim de Bie, tot een uitzending van Brandpunt over Soekarno.

  Verrassend scala

  Directeur Niels Beugeling stelt dat voor de tien gastconservatoren is gekozen om een gevarieerd beeld te geven. "Daardoor krijg je een verrassend scala; het zijn de keuzes van kenners op hun vakgebied."

 • In Noord-Korea wordt een grote militaire parade gehouden ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de regerende Arbeiderspartij. Tienduizenden militairen en honderden militaire voertuigen doen mee aan de parade in de hoofdstad Pyongyang.

  Leider Kim Jong-un zei tijdens een speech op het Kim Il-sunplein klaar te zijn voor "elke vorm van oorlog tegen de VS". Hij ging verder niet in op het al dan niet gebruik van wapens.

  Verder benadrukte hij in zijn speech dat zijn regering als belangrijkste doel heeft het leven van de burgers zo aangenaam mogelijk te maken.

  Er zijn geen internationale leiders aanwezig bij de parade. Wel zijn er veel buitenlandse journalisten en gasten, onder wie een hoge functionaris van de Chinese Communistische Partij. De Chinese president Xi Jinping feliciteerde gisteren het land al met het zeventigjarig bestaan van de partij.

  In Noord-Korea, formeel de Democratische Volksrepubliek Korea, worden geregeld militaire parades gehouden om historische gebeurtenissen te vieren. Tegelijkertijd wordt tijdens een parade het wapentuig van het land gepresenteerd.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 10 Oct 2015 12:15:15 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot