daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 26 April 2015
Week 17

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De man die vannacht in de Amsterdamse wijk Osdorp is doodgeschoten, is de crimineel Baris Önder. Dat bevestigen bronnen aan de NOS.

  De 26-jarige Amsterdammer van Turkse afkomst werd iets na twee uur vannacht met een automatisch wapen onder vuur genomen in zijn auto. De politie spreekt van een liquidatie.

  De politie zegt dat de identiteit van het slachtoffer "nog niet 100 procent" is vastgesteld.

  Turkse onderwereld

  De afgelopen tijd waren er meer liquidaties in de Turkse onderwereld. Zo werd in december Murat Garki doodgeschoten, een compagnon van Önder. De vrouw die in januari op haar balkon werd doodgeschoten, was de moeder van Önders ex-vriendin.

  Baris Önder is de zoon van de bekende crimineel Atilla Önder. Die laatste wordt genoemd als opdrachtgever van de moord op Ali Akgün, in december in Istanbul. Akgün was een van de verdachten in het Amsterdamse liquidatieproces.

  Ontkomen

  De liquidatie in Osdorp vond iets na twee uur vannacht plaats in de S.F. van Ossstraat. De schutter of schutters zijn weggereden.

  De politie kijkt uit naar een zilverkleurige BMW of Mercedes en roept getuigen op zich te melden.

 • Bijna niemand van zijn politieke rivalen én vrienden bleef zaterdagavond gespaard. De Amerikaanse president Barack Obama dreef naar goed gebruik de spot met politici in Washington, inclusief zichzelf. "Ik zie er al zo oud uit dat (Republikein) John Boehner inmiddels Netanyahu heeft uitgenodigd voor mijn begrafenis."

  Obama sprak tijdens het jaarlijkse galadiner voor Witte Huis-correspondenten, "de avond waarop Washington zichzelf viert". Eerder dit jaar was Obama ontstemd toen de Republikeinse meerderheidsleider in het Congres Boehner zonder overleg de Israëlische premier Netanyahu had uitgenodigd.

  Bucketlist

  Dat moment leende zich nu voor een relativerende grap. Zoals Obama ook partijgenoot Hillary Clinton op de hak nam, die volop campagne voert voor het Witte Huis. "Een paar weken geleden had ik een vriendin die nog miljoenen dollars per jaar verdiende. Nu slijt ze haar dagen en nachten in Iowa in een auto."

  Over zijn laatste anderhalf jaar in het Witte Huis schertste Obama: "Ik heb nog een aantal zaken op mijn bucketlist (afvinklijstje, red.), en die rijmen op bucketlist. Nieuwe klimaatregelgeving? Bucket! Wetgeving over immigratie? Bucket", aldus Obama, die 'fuck it' bedoelde. Maar die woorden zijn op de Amerikaanse televisie niet acceptabel.

  De president was zelf ook doelwit. Saturday Night Live-cabaretier Cecily Strong was het niet ontgaan dat Obama's haar na ruim zes jaar in het Witte Huis behoorlijk grijs is geworden. "Uw populariteitscijfer staat op 48 procent, maar uw haar staat inmiddels op 85 procent. Uw haar is zo wit dat het mag terugpraten tegen de politie."

  Ongepast

  Dat was een verwijzing naar de vele recente incidenten tussen blanke agenten en zwarte Amerikanen. Dat hierover en over andere ernstige kwesties grappen worden gemaakt, is volgens sommige critici van het jaarlijkse diner ongepast.

  Obama was wel serieus toen hij over Washington Post-correspondent Jason Rezaian sprak. De journalist zit al negen maanden vast in Iran op verdenking van spionage. Rezaians broer Ali zat in de zaal. "We zullen niet rusten voordat hij weer veilig thuis is bij zijn familie", beloofde Obama.

 • Het aardbevingsgebied in Nepal is opnieuw getroffen door een zware naschok. Mensen renden gillend de straat op en gebouwen in Kathmandu schudden heen en weer.

  Gisteren waren er ook forse naschokken. De naschok van vanochtend was de zwaarste tot nu toe. Volgens de Amerikaanse geologische dienst had hij een kracht van 6,7 op de schaal van Richter.

  Het is vrijwel zeker dat deze schok tot nieuwe schade heeft geleid. De schok was ook in de Indiase hoofdstad New Delhi te voelen. Er zijn nog geen berichten over nieuwe slachtoffers.

  Op de bergflanken van de Himalaya veroorzaakte de naschok nieuwe lawines.

  Zwaardere aardbevingen

  De aardbeving van gisterochtend had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. In ruim 24 uur zijn er bijna 30 naschokken geweest met een kracht hoger dan 4,5 op de schaal van Richter. Bij de Amerikaanse geologische dienst is dat een grens voor zwaardere aardbevingen.

  Het dodental voor Nepal staat nu op 1910. In de buurlanden zijn tientallen slachtoffers gevallen.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 26 Apr 2015 11:40:56 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot