daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 19 Januari 2017
Week 03

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken, Utrecht en het Groene Hart

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • Woensdagavond 18 januari is rond zes uur in de avond Banketbakkerij Treur overvallen.

  Rond 18.00 uur kwam een onbekende man de winkel binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een steekwapen. Met buit ging hij er lopend vandoor. Niemand raakte gewond. In de omgeving zochten agenten naar de verdachte, maar hij werd niet aangetroffen. De politie heeft burgernet ingezet om de man op te sporen.

  Signalement

  Het zou gaan om een man met een blanke huidskleur, rond de 30 jaar oud, rond de 1.80 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een spijkerbroek, een blauwe trui met witte letters op de voorkant, een blauwe sjaal en hij had een blauwe muts op. Opvallend was dat hij geen jas aan had. Hem gezien of andere info die het onderzoek kan helpen? Neemt u dan contact op met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

  Beluister de melding van burgernet: https://www.burgernet.nl/sites/default/files/mp3/81773.mp3

  Waddinxveen

  In Waddinxveen vond gisteravond een soortgelijke overval plaats op Banketbakkerij 'De Vlaam'. Ook daar werd het personeel bedreigd met een steekwapen. En ook hier is de dader ontkomen. Op dit moment is de politie hard bezig met het onderzoek naar de overval in Oudewater, aldus een woordvoerder. In deze onderzoeken wordt er gekeken of er soortgelijke overvallen zijn geweest en of deze verband met elkaar houden. Dat wordt nu ook gedaan. De politie meldt verder nog geen details. Burgemeester Verhoeve heeft ook met de eigenaar van de bakkerij gesproken.

  Foto: Streetview

 • Oudewater heeft een preventiemedewerkster in de arm genomen die het drugsgebruik in kaart gaat brengen. Op basis van haar onderzoeksresultaten kan de gemeente nog voor de zomervakantie preventieve maatregelen nemen om het gebruik terug te dringen.

  Het besluit tot nader onderzoek volgt op de uitkomsten van een rioolwateronderzoek in 2016. Daaruit bleek dat Oudewater ten opzichte van andere Utrechtse gemeenten een hoog drugsgebruik kent. Vooral amfetamine (speed), maar ook mdma (xtc), cocaïne en cannabis.

  Het onderzoek gaf geen antwoord op de vraag wie nu precies die gebruikers zijn, de plek waar zij drugs gebruiken en onder welke omstandigheden zij dit doen. Dat gaat de preventiemedewerkster van Jellinek de komende maanden uitzoeken. Jellinek is een Utrechtse organisatie die problemen wil voorkomen die ontstaan door alcohol, drugs, gamen en gokken.

  ,,Mensen met zorgen over hun eigen gebruik of dat van een ander kunnen bij mij terecht voor vragen en hulp. Daarnaast ga ik in gesprek met bewoners, huisartsen, horeca, sportclubs, wijkagenten, jongeren, ouders enzovoort,'' zegt preventiemedewerkster Irene Alberti. Op die manier probeert zij achter het werkelijke drugsgebruik te komen en gaat zij aanbevelingen doen om het drugsgebruik terug te dringen.

  Wethouder Bert Vermeij is blij met de professionele ondersteuning. Die is volgens hem ook hard nodig. ,,Er bestaat in Oudewater nog steeds een taboe op het bespreekbaar maken van het drugsgebruik. Dat willen we doorbreken. Het is en blijft een gevaar voor de volksgezondheid. En daar willen we samen met opvoeders, gebruikers en betrokken inwoners in de preventieve sfeer wat aan doen.''

  Foto-onderschrift: preventiemedewerkster Irene Alberti

  Gemeente Oudewater

 • Nog even en er liggen twee nieuwe bruggen in de buurt van het Zwartje Veldje in de wijk Klein Hekendorp. Deze week is de firma Damsteeg BV namens de gemeente begonnen met het vervangen van de oeververbinding bij de Heemraadsingel. Zodra die klaar is, volgt de nieuwe brug bij de Ambachtsdreef, bij de basisscholen Klavertje Vier en Jozef.

  De kwaliteit van de bruggen liet nogal te wensen over. Die bij de Heemraadsingel moest uit veiligheidsoverwegingen zelfs worden afgesloten.

  Voor de vervanging konden de Klein Hekendorpers hun voorkeur kenbaar maken. Wethouder Bert Vermeij. ,,In september van het afgelopen jaar mochten de wijkbewoners zich uitspreken over twee varianten: óf beide bruggen vervangen door één nieuwe brug óf de twee bruggen vervangen door twee nieuwe bruggen.''

  Van de circa 50 omwonenden die naar het stadskantoor kwamen om zich op de hoogte te stellen van de varianten, koos het overgrote deel - en met goede argumenten - voor het vervangen van beide bruggen door twee nieuwe exemplaren. Daarop besloot het college beide bruggen te vervangen.

  Die worden overigens niet meer uitgevoerd in hout, maar krijgen een stalen constructie en een kunststof brugdek. Om het fietsen te ontmoedigen worden de nieuwe bruggen smaller.

  Foto-onderschrift: De brug bij de Heemraadsingel die wordt vervangen.

  Gemeente Oudewater

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • 50Plus heeft de voorzitter van de afdeling Noord-Holland, Nico Vos, uit de partij gezet. Volgens regionale media heeft hij een schoolreisje van zijn kleindochter betaald met geld uit de partijkas.

  Vos zou een schoolreisje naar het Binnenhof in Den Haag hebben georganiseerd, om kinderen kennis te laten maken met de parlementaire democratie. Een van de leerlingen was zijn kleindochter. De kosten van het busvervoer declareerde hij bij 50Plus.

  Privé-uitgaven

  Partijvoorzitter Nagel noemt dat onacceptabel. "We hebben richtlijnen voor waar geld wel en niet aan besteed mag worden. Schoolreisjes voor je kleinkinderen kunnen wij niet financieren. We kunnen niet toestaan dat privé-uitgaven uit de partijkas worden betaald", zegt Nagel tegen de regionale omroep NH.

  Nico Vos is zich van geen kwaad bewust. Hij zegt dat het hem een goede campagne-activiteit leek, om te laten zien dat 50Plus er niet alleen maar is voor ouderen, maar ook voor kinderen. Hij heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit om hem uit de partij te zetten.

 • Om middernacht plaatselijke tijd, 01.00 uur in Nederland, verloopt de deadline die West-Afrikaanse landen hebben gesteld aan president Yahya Jammeh van Gambia. Als hij dan niet is afgetreden, trekken Senegalese troepen mogelijk de grens over om hem te dwingen. Nigeria en Ghana hebben ook troepen gestuurd.

  NOS-correspondent Koert Lindijer is in de Gambiaanse hoofdstad Banjul. Volgens hem hangt er een vreemde sfeer, als je je realiseert dat ieder moment een invasie kan beginnen. De meeste winkels zijn gesloten en militairen hebben wegversperringen opgericht. "Toch zijn ze niet overdreven nerveus en ook intimideren ze mensen niet die daar langs komen."

  De gek

  Ook bij de bevolking merkt Lindijer weinig nerveusheid. Zijn chauffeur zei dat "de gek" voor middernacht vertrekt. "Dat mensen dit soort dingen na 22 jaar dictatuur durven zeggen, is een teken dat de angst is verdwenen en dat niemand ervan uitgaat dat Jammeh het gevecht om de macht gaat winnen."

  Op het vliegveld zag Lindijer een delegatie van president Aziz van Mauretanië. Die probeert Jammeh te overreden om alsnog af te treden.

  De afgelopen dagen verlieten tienduizenden Gambianen hun land. Zij vertrokken naar Senegal dat Gambia bijna volledig omringt.

  President Jammeh verloor in de december de verkiezingen van Adama Barrow, maar erkent de uitslag niet.

  De reisorganisaties TUI en Corendon proberen klanten die in Gambia op vakantie zijn terug te halen. Als alles goed verloopt komen de laatste vluchten vannacht terug op Schiphol.

 • Het Nederlandse transportbedrijf Van der Lee wordt overgenomen door de Belgische branchegenoot Vervaeke. Samen worden de bedrijven een van de grootste ondernemingen in het transport in de chemische en petroleumsector in West-Europa.

  Familiebedrijf Van der Lee, opgericht in 1919, heeft ongeveer 400 mensen in dienst en een jaaromzet van 50 miljoen euro. De transporteur is gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke stoffen. Vervaeke, ook een familiebedrijf, is marktleider in België.

  Eigenheid

  De precieze reden voor de overname is niet bekendgemaakt. Wel meldt Vervaeke dat het blij is met uitbreiding van de activiteiten in Nederland en Duitsland, waar Van der Lee ook een vestiging heeft. De bedrijven houden hun eigen karakter, meldt 1Limburg. Managing director Frans van der Lee stelt dat de samenvoeging hem geruststelt en zijn bedrijf zijn activiteiten hierdoor in de toekomst optimaal kan voortzetten. 

  De nieuwe onderneming is goed voor een omzet van 110 miljoen euro. Er zijn dan 900 mensen aan het werk en 700 vrachtauto's op de weg.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Thu, 19 Jan 2017 01:11:14 +0100]