daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 26 Maart 2017
Week 12

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken, Utrecht en het Groene Hart

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • Nieuw record voor FC Oudewater

  Sportief - Oudewater 1-6 13 seconden Oppassen voor Sportief, ze zijn uit op wraak of noem het revanche voor de kansloze nederlaag in Oudewater aan het beging van het seizoen. Dus snel druk zetten en vroeg storen was het credo voor de mannen van trainer Akkermans.

  Bron & foto: FC Oudewater

 • Dit weekend vanaf 14.00 verslag van o.m. de volgende wedstrijden:

  Zaterdag 25 maart:

  - Linschoten - CVC Reeuwijk (1 - 2)
  - Siveo ‘60 - WDS (1 - 9)
  - Gouda – Moerkapelle (5 - 2)
  - Sportief – FC Oudewater (1 - 6)
  - Rijnstreek – Rohda ‘76 (0 - 4)

  Zondag 26 maart:

  - Olympia – CVV Zwervers
  - DONK – Foreholte
  - Bodegraven – Cabauw

  Het 3e uur, tussen 16.00 - 17.00, uur staat helemaal in het teken van een uitgebreid interview met 2 paralympiërs: Ronald Hertog en Duncan van Haaren.

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater & Bodegraven) / 97.7 FM (Kabel Gouda) / 103.4 FM (Kabel Ziggo Gemeente Bodegraven), Tune-in of via de live-stream op deze website.

 • Prairie State Investments (PSI) heeft het college en alle raadsleden van Oudewater een brief gestuurd met daarin een mogelijke schadeclaim van bijna 930.000 euro en beschuldigingen aan wethouder Bob Duindam, het hele college en de raad.

  Met de brief van Wyn & Stael Advocaten reageert PSI op het besluit van de gemeente om niet verder mee te werken aan het plan van PSI voor een nieuw zwembad en woningbouw op Statenland. PSI eist eerst dat het college voor dinsdag dat besluit intrekt. Anders stapt PSI naar de rechter. De schadevergoeding die PSI in het uiterste geval eist, is opgebouwd uit inmiddels gemaakte kosten van bijna 180.000 euro en gederfde inkomsten van 750.000 euro.

  Onbetrouwbaar
  PSI verwijt de gemeente gelegenheidspolitiek en is van mening dat het opzeggen van de samenwerking in strijd is met een eerder raadsbesluit. Advocaat Patricia Kleijn schrijft dat de gemeente zich een onbetrouwbare contractspartij toont en apert in strijd handelt met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur.

  De raad wil van PSI af, mede omdat ze inschat dat de bouwgrond van Statenland veel meer zou kunnen opleveren dan de 2,1 miljoen euro die PSI aan de gemeente zou betalen. Het waardeverschil zou voor PSI extra winst zijn die de gemeente liever zelf incasseert. Kleijn beschuldigt Duindam ervan de raad op dit punt onvolledig te hebben geïnformeerd. Die had de raad moeten wijzen op twee taxatierapporten - één in opdracht van de gemeente en één in opdracht van PSI - die de waarde van 2,1 miljoen euro bevestigen.

  De raad heeft PSI uitgenodigd bij nieuwe planvorming weer een plan in te dienen. Kleijn meldt dat Duindam later aan PSI heeft gezegd dat ze niet worden uitgenodigd als PSI gaat procederen. Kleijn: "Ik ga ervan uit dat de gemeente zich realiseert dat een dergelijke chantage onbetamelijk en ontoelaatbaar is.''

  Reactie
  Het college wil vooralsnog niet inhoudelijk op de brief reageren. Duindam laat via een woordvoerder weten eerst deskundigen te willen raadplegen en begin volgende week de raad te informeren hoe het college met de brief zal omgaan. Wel laat Duindam weten dat PSI gewoon meedoet in toekomstige aanbestedingen. ,,Er is geen sprake van dat ze worden uitgesloten van welk plan dan ook.''

  AD

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De parlementsverkiezingen in Bulgarije hebben een overwinning voor de voormalige premier Borisov opgeleverd. Zijn conservatieve pro-Europese GERB-partij haalde volgens twee exitpolls ruim 32 procent van de stemmen. Borisov is voor handhaving van de EU-sancties tegen Rusland.

  De Socialistische Partij van ex-communisten werd tweede met 28 procent van de stemmen. De socialisten zijn voor het opheffen van de sancties en willen de economische banden met Rusland aanhalen. Ook beloofden ze hogere salarissen en pensioenen. 

  Turkije

  Borisov zal vermoedelijk een coalitie vormen met een alliantie van drie nationalistische partijen. De alliantie profiteerde van de onvrede over de toevloed van migranten, die via Griekenland, Roemenië en Turkije binnenkwamen.

  Daarnaast was er veel ergernis over de steun die de partij van de Turkse minderheid in Bulgarije uit Ankara ontving. Die partij deed voor het eerst aan de parlementsverkiezingen mee. Zo'n tien procent van de Bulgaren heeft een Turkse achtergrond.

  Ergernis was er ook over het optreden van Turkije aan de andere kant van de grens. Leden van de Bulgaarse minderheid in Turkije zouden gedwongen worden om op de partij van de Turkse minderheid in Bulgarije te stemmen. Bulgaarse nationalisten protesteerden bij de Turkse grens.

 • Heb je dit weekend geen tijd gehad om al het nieuws te volgen? Geen probleem, wij hebben de opvallendste en belangrijkste verhalen voor je op een rij gezet.

  Blamage Oranje tegen Bulgarije

  Het Nederlands Elftal heeft zaterdagavond na een dramatische wedstrijd uit met 2-0 verloren van Bulgarije. Daardoor komt plaatsing voor het WK in Rusland volgend jaar op losse schroeven te staan. Bondscoach Danny Blind liet na de wedstrijd doorschemeren dat hij twijfelt over zijn toekomst.

  'Schippers de enige informateur'

  Edith Schippers wordt de enige informateur. Ze blijft de gesprekken tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks over een mogelijke kabinetsformatie begeleiden. Schippers is nu verkenner en brengt morgen verslag uit aan de Tweede Kamer. De informateur wordt benoemd door de Tweede Kamer.

  Bij de vorige formatie ging verkenner Henk Kamp ook door, maar de VVD'er kreeg toen wel een tweede informateur naast zich: de voormalige PvdA-leider Wouter Bos. Nu zou een tweede informateur van GroenLinks misschien voor de hand liggen, maar dat gaat dus niet gebeuren.

  Verkeershinder op de A1

  Het was zaterdag chaos op de autowegen rond Amsterdam en Utrecht omdat de A1 tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg was afgesloten voor sloop- en asfalteringswerkzaamheden.

  Daardoor moesten automobilisten omrijden via de A2, de A12 en de A27. Daar liepen de vertragingen op tot een uur. Dat het mooi weer was en veel mensen naar pretparken en evenementen gingen, hielp ook niet mee. Voor zondag was ook veel drukte voorspeld maar dat bleek mee te vallen. 

  Russische oppositieleider Navalny opgepakt

  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is in Moskou opgepakt. Hij had de Russen opgeroepen om mee te doen aan demonstraties tegen overheidscorruptie, in verschillende Russische steden. In het centrum van de hoofdstad demonstreerden duizenden mensen. 

  Volgens het Kremlin was de demonstratie illegaal. Medestanders probeerden nog te voorkomen dat de politie Navalny afvoerde in een busje.

  Navalny is één van de felste critici van president Poetin. Hij had zich kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar. In februari werd hij schuldig bevonden aan corruptie waardoor hij niet meer mee mag doen aan die verkiezingen, maar hij voert daar nog steeds campagne voor.

  EU viert 60-jarig jubileum

  Een verjaardag met gemengde gevoelens. 27 Europese leiders hebben dit weekend gevierd dat zestig jaar geleden het Verdrag van Rome werd getekend, het startschot van de Europese Economische Gemeenschap, de voorloper van de Europese Unie.

  In dezelfde zaal als waar destijds het verdrag werd getekend, in het stadhuis van Rome, zetten de huidige Europese regeringsleiders (zonder de Britse premier May) hun handtekening onder de Verklaring van Rome. 

  Daarin worden de successen van de EU benoemd en ook doelen voor de komende tien jaar geformuleerd. Zo willen de EU-leiders werken aan veiligheid en een welvarend en duurzaam Europa. Ook moet Europa sterker worden op het wereldtoneel, zo valt te lezen.

  Eerste Grand Prix Formule 1: Verstappen vijfde

  Het Formule 1-seizoen is weer begonnen, met de Grand Prix van Melbourne. De Duitser Sebastian Vettel won. Max Verstappen werd vijfde in Australië. "Dit resultaat is misschien zelfs beter dan verwacht. De snelheid was in de race beter dan tijdens de kwalificatie", reageerde Verstappen.

  Merkel wint in Saarland

  Het Duitse verkiezingsjaar is begonnen met de deelstaatverkiezingen in Saarland. De stembusgang werd in Berlijn met spanning gevolgd, omdat de uitslag wordt gezien als test voor de landelijke verkiezingen in september.

  De christen-democratische CDU van bondskanselier Merkel is de duidelijke winnaar. De sociaal-democraten van de SPD profiteerden niet van het nieuwe leiderschap van de populaire Martin Schulz. CDU en SPD zitten niet alleen landelijk samen in de regering, maar ook in Saarland.

  De CDU heeft volgens de exitpolls 41 procent van de stemmen gekregen, een winst van 5 procent. De SPD verliest ongeveer een procent en blijft steken op 29,5 procent. Die Linke krijgen 13 procent en de rechts-populistische Alternative für Deutschland 6 procent.

  In september zijn landelijke verkiezingen in Duitsland.

  Franse kiezer twijfelt

  Ook in Frankrijk zijn er binnenkort verkiezingen. Op 23 april en 7 mei kiezen de Fransen een nieuwe president. Uit een recent grootschalig opinie-onderzoek blijkt dat één op de drie Franse kiezers nog niet zeker weet of ze gaan stemmen. "Dat is een dramatisch hoog cijfer als je het vergelijkt met voorgaande verkiezingen", zeggen onderzoekers Gilles Finchelstein en Martial Foucault.

  Correspondent Frank Renout peilde bij een Parijse kiosk de stemming onder de Franse kiezers.

  Zomertijd ingegaan

  En dan toch nog even een herinnering. De zomertijd is ingegaan in de nacht van zaterdag op zondag. Check nog even alle klokken in je huis en je auto om te voorkomen dat je morgen een uur te laat op je werk verschijnt.

  De komende dagen...

  Edith Schippers komt maandag met een verslag van haar verkenning naar een nieuw kabinet. Het wordt om 10.00 uur beschikbaar gesteld via de website www.kabinetsformatie2017.nl. Dinsdag is er waarschijnlijk een Kamerdebat over de verkiezingsuitslag en de formatie.

  Op Tenerife is om 16.30 uur een herdenking van de vliegramp van 40 jaar geleden. Er is geen herdenking in Nederland. Maar ieder jaar komen op begraafplaats Westgaarde in Amsterdam nabestaanden bijeen. De vliegramp van Tenerife was in 1977. Op de luchthaven van het Canarische eiland botsten twee vliegtuigen van het type Boeing 747 - een van Pan Am en een van KLM - op elkaar. Daarbij kwamen 583 mensen om het leven. 

  Giro 555 actiedag op woensdag. Sinds zaterdag wordt een vijfdaagse actie gehouden die wordt afgesloten in Beeld en Geluid. Daar vandaan zendt NPO Radio 2 de hele dag live uit met live bands en artiesten. Ook is er een groot gaming event met jongeren, en een belpanel met bekende Nederlanders. Er wordt geld ingezameld voor de hongersnoden in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan.

  Fijne week!

 • De oproep van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny om te demonstreren tegen corruptie bij de Russische overheid is onverwacht een groot succes geworden. Waarschijnlijk gingen in heel Rusland tienduizenden betogers de straat op, zegt NOS-correspondent Geert Groot Koerkamp. Daarmee was dit het grootste protest in Rusland sinds de uitbarsting van onvrede na de parlementsverkiezingen van december 2011; na die massale betogingen kwam er een strenge anti-demonstratiewet. 

  Groot Koerkamp noemt het opmerkelijk dat het protest niet beperkt bleef tot de grote steden in Europees Rusland, maar zich tot meer dan negentig steden in heel Rusland uitstrekte. "In sommige steden waren er een paar honderd deelnemers, in sommige duizenden. In Sint-Petersburg waren het er vele duizenden."

  De autoriteiten hadden gewaarschuwd dat veel demonstraties illegaal waren, omdat er geen vergunning voor was afgegeven. Deelnemers liepen het risico te worden opgepakt. Dat is in veel steden ook gebeurd, in Moskou waren er volgens sommige berichten meer dan vijfhonderd arrestaties. De arrestanten zullen worden beboet, sommigen worden mogelijk tot een kampstraf veroordeeld. "Daarom is het zo bijzonder dat zo veel mensen het risico hebben genomen", zegt Groot Koerkamp.

  Navalny en naaste medewerkers van zijn Comité ter Bestrijding van Corruptie werden opgepakt toen ze een metro-station in Moskou verlieten om naar de demonstratie te gaan. Medestanders trachtten tevergeefs zijn aanhouding te voorkomen. Navalny zal de nacht in een cel doorbrengen en morgen bij een rechtbank worden voorgeleid. Hij riskeert een boete of een celstraf.

  De oproep van Navalny om massaal de straat op te gaan, volgde op de verschijning op YouTube van een film die hij had gemaakt. Daarin wordt premier en oud-president Medvedev beschuldigd van corruptie. Hij zou op die manier puissant rijk zijn geworden, gezien de paleizen, jachten, landerijen en wijngaarden die hij bezit. De film is door meer dan tien miljoen mensen bekeken.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Sun, 26 Mar 2017 22:40:39 +0200]