daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 25 September 2016
Week 38

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken, Utrecht en het Groene Hart

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • Vanmiddag vanaf 14.00 verslag van ondermeer de volgende voetbalwedstrijden:

  • CVC Reeuwijk - BSC '68
  • WDS - Zevenhoven
  • Rohda '76 - FC Oudewater

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / (98.3 FM kabel Oudewater), Tune-in of via de livestream op deze website.

 • De Onafhankelijken hebben vanavond aan het begin van de raadsvergadering een motie van wantrouwen ingediend tegen het college van B&W. Deze is gesteund door VVD / D66.

  Agendawijziging

  Bij aanvang van de vergadering werd door de Onafhankelijken gevraagd om een agendawijziging. Zij wilden een motie indienen. Gebruikelijk is dan dat deze aan het eind van de agenda wordt behandeld. Maar de Onafhankelijken vroegen behandeling direct na de ingekomen stukken, wat door de rest van de raad werd toegestaan. Toen bleek het te gaan om een motie van wantrouwen tegen het college, vanwege het negeren van de raad en het functioneren van de wethouder financiën. Deze zou wankele begrotingen presenteren en de begroting van 2014 zonder een juiste accountantsverklaring hebben laten goedkeuren door de raad. De woordvoerder van D66 / VVD maakte er zelfs melding van dat de accountant aangifte zou willen doen bij de Autoriteit Consument en Markt. Het college is verder, volgens de motie, onkundig m.b.t. de financiële huishouding van de gemeente.

  Stemming

  Na een drie kwartier durende schorsing hebben alleen SGP/CU en het CDA nog op de motie gereageerd. De inwoners van Oudewater worden in de steek gelaten vanavond, aldus Kees de Bruin van het CDA. De SGP, die wel een deel van de kritiek deelde, vond het middel veel te zwaar en geen aanleiding om het college naar huis te sturen. De motie is in stemming gebracht en aangenomen met 7 stemmen voor en 5 tegen.

  Nieuwe coalitie

  In een gezamenlijke persverklaring komen De Onafhankelijken en de oppositiepartij D66 / VVD enkele uren later met het bericht dat ze samen verder gaan. "De tijd tot aan de volgende verkiezingen is kort, toch hebben beide partijen de ambitie uitgesproken om zich in die tijd constructief in te zetten voor het belang van Oudewater." Daardoor is het CDA buitenspel gezet.

  Volgens fractievoorzitter René van den Hoogen van De Onafhankelijken is dit een "unieke situatie voor Oudewater." Volgens hem kwam het nog niet eerder voor dat op deze manier een college naar huis is gestuurd. De nieuwe wethouders worden snel gepresenteerd, aldus Van den Hoogen.

  Aanstaande zaterdag in 'Het Praathuis' tussen 9 en 11.00 meer over dit onderwerp.

  Lees de motie zoals ingediend door de Onafhankelijken hier (Beschikbaar tot 29-9-2016)

  Foto: Gemeente Oudewater

 • Vanmiddag vanaf 14.00 verslag van ondermeer de volgende voetbalwedstrijden:

  Bodegraven - PVC
  ONA - ESTO
  Woerden - Olympia

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / (98.3 FM kabel Oudewater), Tune-in of via de livestream op deze website.

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Sun, 25 Sep 2016 05:37:10 +0200]