daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 26 Mei 2015
Week 22

Geselecteerde regio:
Woerden

Regio:
RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

Midland FM

 • Woensdag 3 en donderdag 4 juni beklimmen duizenden mensen weer de Alpe d’Huez. Natuurlijk om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding onder het motto: 'Opgeven is géén optie'.

  Radio d’Huzes is een samenwerkingsverband van diverse lokale omroepen in midden-Nederland. Een groep van ongeveer 20 vrijwilligers staat in Nederland en Frankrijk klaar om 2 dagen live verslag te doen van dit mooie evenement.

  Onze verslaggevers staan zowel bij de start beneden als bij de finish boven op de Alpe d’Huez. Nieuw dit jaar is een radio/tv-team dat de uitdaging aangaat om de berg te bedwingen! Ze lopen donderdag de ruim 15 kilometer naar boven en doen natuurlijk verslag van hun belevenissen.

  Niet alleen radio

  Niet alleen op de radio is de tocht te volgen, ook zijn er 2 cameraploegen en verschillende fotografen actief. Gemaakte beelden en foto's worden gedeeld via de social media en natuurlijk via de websites van de deelnemende omroepen. Reportages worden (later) op tv uitgezonden. De voorbereiding, de beklimming en de achtergronden. Beleef het mee via Radio d'HuZes!

  Radio d'HuZes is te horen via:

  Studio Alphen: FM 90.0, FM 105.1, FM 106.5 - RTV Papendrecht: FM 105.0 - RTV Krimpenerwaard: FM 105.5, FM 105.9, FM 106.6, FM 107.7 - Lokale Omroep Krimpen: FM 106.0 - Radio Stad Montfoort: FM 106.8 - Midland FM 107.5 - RTV Bodegraven: FM 107.8

  www.radiodhuzes.nl - facebook.com/radiodhuzes - @radiodhuzes

 • Oudewater heeft nog altijd geen beslissing genomen over de toekomst van het zwembad in de gemeente. De gemeenteraad wilde donderdagavond spijkers met koppen slaan, maar het college heeft meer tijd nodig.

  De gemeente is voorstander van een buitenbad, de goedkoopste optie. De oppositie vindt een bad waar maar vijf maanden per jaar kan worden gezwommen echter zonde van het geld.

  Lokale ondernemers hebben een plan gemaakt voor een gedeeltelijk overdekt zwembad. Hoewel die variant veel duurder is, zou hij ook meer opleveren dan alleen een buitenbad.

  RTV Utrecht

 • Op donderdag 28 mei presenteert de werkgroep Oudewater op Stelten het resultaat van haar speurwerk naar mooie beelden en tv-opnames van het jarige stadje door de audiovisuele archieven van Nederland.

  Samen met tv-presentator Koert Westerman richtte burgemeester Piete Verhoeve enige tijd geleden een werkgroep op, die hun plan om van alle beelden die ze zouden vinden een presentatie te maken in het kader van 750 Jaar Stad vorm ging geven. Onder de bezielende coördinatie van mevrouw Lies van Achthoven ging het duo samen met Kees van der Steen en Vincent Pardoel op zoek en aan de slag. Via de collegiale medewerking van het allergrootste tv-archief dat er in ons land bestaat, het museum Beeld en Geluid in Hilversum, diepte de werkgroep unieke beelden op, die de geschiedenis van de afgelopen circa 50 jaar van Oudewater prachtig laten zien. Briljante nieuwsitems en polygoonbeelden, prachtige stukjes film van Oudewater 700 Jaar Stad, epische achtervolgingen in ons buitengebied uit Stadhuis Op Stelten en een schitterende aflevering van Ontdek Je Plekje, waarin een donkerbuine stem de loftrompet steekt over Oudewater en alles wat dit stadje zo mooi en uniek maakt. En nog veel meer. Dus wie even terug wil naar zijn of haar eigen jeugd, wie wil weten in welke tijd zijn of haar ouders of grootouders zijn opgegroeid, die moet dit zeker zien. Eigenlijk moet iedereen dit zien!

  Op donderdag 28 mei is dus het resultaat van al het speurwerk voor alle Oudewaternaren te beleven. Pieter Verhoeve en Koert Westerman presenteren dan samen met een panel van echte Geelbuiken een gezellig en interactief avondje beeld en geluid over Oudewater. Iedereen is die avond welkom in de sfeervolle kantine van sporthal De Noort Syde. De inloop is vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. De avond zelf begint om 20.00 uur, al zou dat zomaar 20.15 uur kunnen worden. Het is per slot van rekening Oudewater! Wees wel op tijd als u hierbij wilt zijn, want bij grote toeloop is die kantine natuurlijk een keertje vol. Maar, geen nood! Mocht blijken dat de belangstelling voor Oudewater Op Stelten het aantal stoelen overstijgt, dan organiseert de werkgroep gewoon nóg een voorstelling op een andere datum.

  www.oudewater750jaar.nl

RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RTV Utrecht
RTV Utrecht - nieuws- en sportoverzicht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In het vorige decennium was de BlackBerry de koning van de smartphones. Een beter mobiel apparaat om te kunnen e-mailen en tekstberichten te versturen, was er volgens velen niet. De helft van alle smartphones was een BlackBerry. Dat marktaandeel is nu nog maar 1 procent. Over de spectaculaire achtbaan die BlackBerry heeft doorgemaakt, is vandaag een boek verschenen.

  Losing the Signal is geschreven door twee Canadese journalisten en vertelt het verhaal van Blackberry, eveneens Canadees, dat tot 2013 nog RIM (Research In Motion) heette.

  Gesprekken met bestuurders, sleutelfiguren en concurrenten geven een blik achter de schermen bij het bedrijf, waarvan vaak wordt vergeten dat het een revolutie in mobiele communicatie ontketende.

  Strategische verwarring

  Voor gevestigde smartphone-fabrikanten trad in 2007 de wet van de remmende voorsprong in werking, toen Apple de eerste iPhone lanceerde. Voor het eerst kregen ook grote groepen consumenten interesse in smartphones, die tot dat moment vooral in de zakelijke wereld werden gebruikt.

  De iPhone, die op grote schaal muziek, video en websurfen op telefoons introduceerde, bracht de BlackBerry-top "in strategische verwarring", schrijven de auteurs.

  Vasthouden of overstappen

  In veel opzichten was de iPhone zwak op punten waarop BlackBerry juist sterk was. De BlackBerry werd geroemd om zijn toetsenbord, lange batterijduur en snelle internetverbinding. De iPhone had een beperkt touchscreen-toetsenbord, een batterij die in een dag leeg was en traag internet.

  Toch stonden er mensen te springen om een iPhone, tot verbazing van de BlackBerry-top. Het bedrijf raakte in een identiteitscrisis: moest BlackBerry vasthouden aan zijn eigen krachten of noodgedwongen de overstap maken naar telefoons met multimediale touchscreens?

  BlackBerry kon niet kiezen. De bekende telefoons met plastic toetsenbord bleven bestaan, maar daarnaast zette het bedrijf vol in op de Storm, een telefoon met groot touchscreen, die het de iPhone moeilijk had moeten maken. De Storm flopte door een reeks technische en fysieke gebreken. Ook had hij geen wifi.

  De BlackBerry Storm 2 moest verbetering brengen, maar ook dat toestel kon het succes van de iPhone of de 'oude' BlackBerry's niet evenaren.

  Op dat moment ontstond bij BlackBerry het besef dat het bedrijf zijn leidende positie op de smartphonemarkt was kwijtgeraakt. Toch moest het genantste moment nog komen.

  Vermoeide directeur

  In 2011 ging BlackBerry's netwerk door een technisch probleem vier dagen plat. Miljoenen gebruikers over de hele wereld konden hun smartphone niet meer gebruiken om te e-mailen.

  Een vermoeide Mike Lazaridis, mededirecteur en oprichter van BlackBerry, zei herhaaldelijk tegen zijn klanten dat er hard aan het probleem werd gewerkt.

  Lazaridis en de andere BlackBerry-directeur, Jim Balsillie, stonden onder grote druk om op te stappen. Drie maanden na de grote storing gebeurde dat ook. Inmiddels is het bedrijf twee directeuren verder.

  Overnamekandidaat

  BlackBerry maakt nog steeds toestellen, maar is met een marktaandeel van ongeveer 1 procent maar een kleine speler. De BlackBerry Passport met vierkant scherm is niet bepaald handig voor video en de BlackBerry Classic, die er precies zo uitziet als de naam doet vermoeden, spreekt waarschijnlijk alleen echte BlackBerry-verslaafden aan.

  Omdat het bedrijf flink wat patenten op zijn naam heeft staan, is het voor concurrenten interessant om over te nemen. Al een paar jaar steken geregeld geruchten daarover de kop op; vorige week nog werd gezegd dat Microsoft het plan heeft om BlackBerry over te nemen voor 7 miljard dollar. Ook Chinese tech-bedrijven als Huawei, Lenovo en Xiaomi zouden interesse hebben.

  BlackBerry is nog altijd niet stabiel. Precies op de dag dat Losing the Signal uitkwam, werd een nieuwe ontslagronde aangekondigd.

 • Vijf dagen nadat een gewapende vrouw een gevangene had bevrijd in de Duitse plaats Kleef, is de politie de twee nog niet op het spoor. De autoriteiten hebben wel veel tips binnengekregen, maar de gouden tip zit er nog niet bij. De tips zijn zowel uit Duitsland als Nederland afkomstig, zegt een politiewoordvoerster.

  De 27-jarige Sirat Ates zat op de forensische afdeling van een kliniek in Bedburg-Hau, net over de grens bij Nijmegen, om van zijn drugsverslaving af te komen. Vorige week donderdag werd hij onder begeleiding naar zijn behandelend arts gebracht, een paar kilometer verderop. Na het artsenbezoek verscheen de 22-jarige Nadia Lohja. Zij bedreigde de begeleider met een vuurwapen en sloeg met Ates op de vlucht.

  Vervolgens bedreigde de vrouw een passerende automobilist van 75 jaar en trok hem uit zijn auto. In die auto ging het tweetal er vandoor, maar onderweg kregen ze een ongeluk. Ze lieten de auto staan en gingen er lopend vandoor.

  Signalement

  De politie zei eerder dat de bevrijdingsactie goed was voorbereid en verspreidde een signalement van het duo. De autoriteiten waarschuwen dat de twee bewapend kunnen zijn.

  Ates in 2012 veroordeeld tot 6,5 jaar cel voor een gewelddadige roofoverval op een woning, die hij pleegde met drie anderen, onder wie de vrouw. Zij kreeg geen celstraf opgelegd.

 • In de Chinese stad Yanshi is gisteren een ravage ontstaan door een geslipte tankwagen. Er raakten 25 mensen gewond.

  Op beveiligingscamera's is te zien hoe een tankwagen met flinke snelheid door een straat reed en bij het naderen van een kruispunt omviel en in volle vaart over de straat schoof. Daarbij nam hij een aantal auto's mee.

  De bestuurder van de verwachtwagen verloor de macht over het stuur door een probleem met de rem. Zijn tankwagen was geladen met vloeibare zuurstof, maar dat leverde verder geen gevaar op, zegt de Chinese politie.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Tue, 26 May 2015 17:33:04 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot