daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 30 Mei 2016
Week 22

Geselecteerde regio:
Montfoort

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken Utrecht het Groene Hart

Midland FM

 • Vanmiddag vanaf 14.00 aandacht voor diverse wedstrijden in de nacompetitie tijdens de sportuitzending. Ditmaal i.s.m. Gouwestad Sport.

  We zijn er met live-verslag van:

  DONK - Hermes / DVS (Om een plaats in de 2e klasse)
  RVC'33 - DOSR (Om een plaats in de 2e klasse)
  Stolwijk - Warmunda (Om een plaats in de 3e klasse)

  We zijn te beluisteren via 107.5 FM, 98.3 ( kabel Oudewater ), Tune-in of via de live-stream op deze website.

 • Waterschap De Stichtse Rijnlanden wil in het buurtschap Snelrewaard in Oudewater een nieuw gemaal bouwen. Het bestaande gemaal is flink verouderd en heeft onderhoud nodig, zegt het waterschap.

  Niet alleen is het oude gemaal aan een opknapbeurt toe, de installatie ligt ook op een slechte plek, zegt het waterschap. Zo staat het gemaal tussen woningen en geeft het geluids- en triloverlast voor omwonenden.

  De Stichtse Rijnlanden wil daarom aan de Noord-Linschoterzandweg een nieuw gemaal aanleggen. Die moet het water uit de polder Noord-Linschoten beter afvoeren via de Oude Rijn richting Bodegraven.

  De nieuwe installatie moet meer capaciteit krijgen, waardoor de kans op wateroverlast kleiner wordt. Ook is een vispassage voorzien en wordt een brede, nieuwe watergang gegraven, de maalvliet.

  Vanaf 27 mei start het inspraaktraject. Op 9 juli moeten alle zienswijzen ingeleverd zijn.

  RTV Utrecht

 • Palen op de Romeijnbrug maken autoverkeer al drie jaar onmogelijk. Een noodzakelijke ingreep, omdat de stalen constructie is doorgeroest. Als het aan burgemeester en wethouders ligt, komt er begin 2017 een nieuwe oeververbinding tussen de Romeijn- en Havenstraat. Eentje met een toog, net als ruim vier eeuwen geleden.

  De Romeijnbrug kent een lange geschiedenis. In 1591 kreeg Gerritsz Paemburch opdracht van het stadsbestuur een brug te ontwerpen op de plek waar de Haven uitmondt in de Hollandse IJssel. Een brug met een toog. Daarop lieten boeren, burgers en buitenlui gedurende bijna drie eeuwen miljoenen voetstappen achter.

  Rond 1860 maakte de toogbrug plaats voor het huidige exemplaar. Deze platte brug met stalen binten kon voetgangers, rijwielen en paard met wagen goed verdragen. Dat gold niet voor de voertuigen die in de loop van anderhalve eeuw steeds zwaarder werden. Met als gevolg dat er zich vanwege de veiligheid sinds medio 2013 alleen nog voetgangers en fietsers mogen verplaatsen tussen de Romeijn- en Havenstraat.

  Portefeuillehouder Bert Vermeij legt uit waarom burgemeester en wethouders kiezen voor een reconstructie. ,,We willen dat de brug weer een volwaardige verkeersfunctie krijgt. Dat vergroot de bereikbaarheid en de veiligheid van de binnenstad. Bij calamiteiten zijn hulpdiensten sneller op de plaats van bestemming. Bovendien ontlasten we op deze manier de Visbrug.'' Maar Vermeij ziet nog een belangrijk argument. ,,Met deze toogbrug herstellen we het oorspronkelijk stadsbeeld op deze plaats. Daarmee komen we tegemoet aan de wens van onder andere de Stichting Hugo Kotestein.''

  De gemeenteraad moet de plannen nog goedkeuren. Als die akkoord gaat en geld beschikbaar stelt, dan begint de reconstructie in de eerste helft van 2017.

  Foto: Wethouder Bert Vermeij bij de huidige Romeijnbrug.

  Gemeente Oudewater

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Mon, 30 May 2016 10:41:59 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot