daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 25 Mei 2015
Week 22

Geselecteerde regio:
Montfoort

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Midland FM

 • Oudewater heeft nog altijd geen beslissing genomen over de toekomst van het zwembad in de gemeente. De gemeenteraad wilde donderdagavond spijkers met koppen slaan, maar het college heeft meer tijd nodig.

  De gemeente is voorstander van een buitenbad, de goedkoopste optie. De oppositie vindt een bad waar maar vijf maanden per jaar kan worden gezwommen echter zonde van het geld.

  Lokale ondernemers hebben een plan gemaakt voor een gedeeltelijk overdekt zwembad. Hoewel die variant veel duurder is, zou hij ook meer opleveren dan alleen een buitenbad.

  RTV Utrecht

 • Op donderdag 28 mei presenteert de werkgroep Oudewater op Stelten het resultaat van haar speurwerk naar mooie beelden en tv-opnames van het jarige stadje door de audiovisuele archieven van Nederland.

  Samen met tv-presentator Koert Westerman richtte burgemeester Piete Verhoeve enige tijd geleden een werkgroep op, die hun plan om van alle beelden die ze zouden vinden een presentatie te maken in het kader van 750 Jaar Stad vorm ging geven. Onder de bezielende coördinatie van mevrouw Lies van Achthoven ging het duo samen met Kees van der Steen en Vincent Pardoel op zoek en aan de slag. Via de collegiale medewerking van het allergrootste tv-archief dat er in ons land bestaat, het museum Beeld en Geluid in Hilversum, diepte de werkgroep unieke beelden op, die de geschiedenis van de afgelopen circa 50 jaar van Oudewater prachtig laten zien. Briljante nieuwsitems en polygoonbeelden, prachtige stukjes film van Oudewater 700 Jaar Stad, epische achtervolgingen in ons buitengebied uit Stadhuis Op Stelten en een schitterende aflevering van Ontdek Je Plekje, waarin een donkerbuine stem de loftrompet steekt over Oudewater en alles wat dit stadje zo mooi en uniek maakt. En nog veel meer. Dus wie even terug wil naar zijn of haar eigen jeugd, wie wil weten in welke tijd zijn of haar ouders of grootouders zijn opgegroeid, die moet dit zeker zien. Eigenlijk moet iedereen dit zien!

  Op donderdag 28 mei is dus het resultaat van al het speurwerk voor alle Oudewaternaren te beleven. Pieter Verhoeve en Koert Westerman presenteren dan samen met een panel van echte Geelbuiken een gezellig en interactief avondje beeld en geluid over Oudewater. Iedereen is die avond welkom in de sfeervolle kantine van sporthal De Noort Syde. De inloop is vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. De avond zelf begint om 20.00 uur, al zou dat zomaar 20.15 uur kunnen worden. Het is per slot van rekening Oudewater! Wees wel op tijd als u hierbij wilt zijn, want bij grote toeloop is die kantine natuurlijk een keertje vol. Maar, geen nood! Mocht blijken dat de belangstelling voor Oudewater Op Stelten het aantal stoelen overstijgt, dan organiseert de werkgroep gewoon nóg een voorstelling op een andere datum.

  www.oudewater750jaar.nl

 • Oudewater heeft 750 jaar stadsrechten en viert feest. Projectkoor Cessibon viert dit feest mee met een spetterend project: Celebrate! De concerten vinden plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei in Oudewater.

  Het programma bestaat uit feestelijke muziek in de breedste zin van het woord, uit de popmuziek, de opera, musical en zelfs uit vroegere eeuwen.
  Denk aan Alegria uit Cirque du Soleil, Merano uit Chess en Droom, durf, doe en deel van Marco Borsato.
  Maar ook Iedereen is van de wereld van The Scene en Celebration van Kool and the Gang. ‘‘Maar nog vele andere verrassende muziek passeert de revue’’, laat het projectkoor weten.
  De concerten worden gegeven door twee koren, onder de bezielende leiding van Monique van den Hoogen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Michiel Rozendal op piano, Frank Jansons met gitaar, Ferry Bisschop met drums en Angelique Oudejans op dwarsfluit.

  De concerten worden gegeven op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei in het Zalencentrum aan de Westsingel 2 in Oudewater. Beide concerten beginnen om 20.00 uur.
  Kaarten zijn verkrijgbaar bij Emté Heijmans, The Readshop in Oudewater en via de website van koor Cessibon: www.cessibon.nl.
  Op de website www.cessibon.nl. is ook meer informatie te vinden over andere projecten die het koor oppakt in het kader van Oudewater 750 jaar Stad.

  Zederstreek Montfoort/Oudewater

RTV Utrecht
RTV Utrecht - nieuws- en sportoverzicht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Als in Suriname vannacht de stemmen worden geteld, volgen de 350.000 Surinaamse Nederlanders de verkiezingen op de voet. In Amsterdam Zuid-Oost is de hele avond en nacht een speciale verkiezingsbijeenkomst.

  Met discussies, live muziek en webcamgesprekken met Suriname trekt het wijkcentrum Kormelink vanavond een volle zaal. De mensen zijn zich bewust van het grote belang van de verkiezingen voor de toekomst van het land. Er heerst eensgezindheid, de politieke voorkeuren lijken geen rol te spelen.

  "Het is toch spannend allemaal", zegt een van de aanwezigen. "We leven echt mee met de mensen in Suriname."

  Studenten

  Surinamers die in Nederland wonen, kunnen niet stemmen. Dat geldt ook voor de ongeveer duizend Surinamers die in Nederland studeren. "Ze kunnen nergens heen om te stemmen", zegt Arnold Dwarka van de Surinaamse studentenvereniging. "Dat is door de ambassade niet mogelijk gemaakt. Dat is wel gek. Ik wil graag mijn burgerplicht doen, maar dat kan dus nergens."

  De verkiezingsbijeenkomst in Amsterdam duurt tot het moment dat de uitslag bekend is, waarschijnlijk ergens diep in de nacht.

 • Twee dochters van de overleden blueslegende B.B. King zeggen dat hij is vermoord. Volgens de beide erfgenamen, Karen Williams en Patty King, hebben twee naaste medewerkers hun vader vergiftigd.

  Zondag is er onderzoek gedaan op het gebalsemde lichaam van de artiest, zegt lijkschouwer John Fudenberg. De resultaten worden over uiterlijk acht weken verwacht. De politie in Las Vegas bevestigt dat er een moordonderzoek loopt.

  Verdachten

  De beschuldigde medewerkers zijn de voormalige manager van B.B. King, LaVerne Toney, en zijn persoonlijke assistent Myron Johnson. Zij wilden niet reageren op het nieuws. LaVerne Toney beheert de nalatenschap van B.B. King.

  Het lichaam van B.B. King is na het onderzoek teruggebracht naar het mortuarium. Het onderzoek heeft naar verwachting geen gevolgen voor de geplande herdenkingsbijeenkomst deze week in Memphis (Tennessee) en Indianola (Mississippi).

  De dochters liggen al langer overhoop met de manager van hun vader. Ze beschuldigden LaVerne Toney er eerder van dat hij geld had gestolen van B.B. King. Ook zou hij ze hebben weggehouden bij hun vader toen die op sterven lag.

  Uitdrogingsverschijnselen

  Anderhalve week geleden overleed B.B. King op 89-jarige leeftijd in Las Vegas in zijn slaap. Hij leed aan diabetes en zijn gezondheidstoestand ging de afgelopen maanden snel achteruit. Kort voor zijn dood was hij met uitdrogingsverschijnselen in een hospice opgenomen.

  Dit weekend namen honderden fans afscheid van de blueszanger en -gitarist in Las Vegas. Zaterdag wordt hij begraven in zijn geboorteplaats Indianola.

 • Taliban-strijders zijn bezig met de belegering van een politiebasis in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand. Een hoge politiefunctionaris zegt tegen persbureau AP dat er negentien politiemensen zijn gedood en zeven militairen.

  De politiechef, Napas Khan, zit zelf op de basis en AP sprak hem telefonisch. De Taliban zouden het complex tot op 20 meter zijn genaderd. "De regering moet onmiddellijk ingrijpen. Ze schieten op ons vanaf de heuvels bij de basis", zegt Khan.

  De aanval begon eerder vandaag toen strijders controleposten in de buurt veroverden. "Ze hebben de meeste checkpoints vernietigd of bezet", aldus Khan. "En ze zijn nu bij het hoofdkwartier." De provincie Helmand is de thuisbasis van de Taliban. De extremisten verdienen veel geld met de opium die er wordt verbouwd.

  Provinciehuis

  Er waren meer aanslagen vandaag in Afghanistan. In de provincie Zabul, ook in het zuiden, explodeerde een autobom in een vrachtwagen. Het voertuig reed door het hek van het provinciehuis en explodeerde daarna. Daarbij vielen vijf doden, onder wie drie leden van de provincieraad. In de belendende provincie Kandahar vielen zes doden bij een aanslag met een bermbom.

  In maart is het Afghaanse leger begonnen met een offensief tegen de Taliban. De regering probeert daarmee het jaarlijkse lente-offensief van de extremisten de kop in te drukken. Desondanks is het aantal aanslagen van de Taliban gestegen.

  Terreurbeweging

  Ook de activiteit van terreurgroep Islamitische Staat lijkt toe te nemen in het land. In de provincie Farah vechten Taliban al drie dagen tegen strijders die zeggen bij IS te horen. Daarbij zijn volgens de gouverneur 25 doden gevallen.

  Overigens is het onduidelijk in hoeverre IS voet aan de grond krijgt in Afghanistan. Wel sympathiseren kleinere groepen afvalligen van de Taliban met de terreurbeweging. Zij maken ook gebruik van de zwarte vlag van IS.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Mon, 25 May 2015 23:22:31 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot