daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 27 November 2015
Week 48

Geselecteerde regio:
Montfoort

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken Utrecht het Groene Hart

Midland FM

 • De toestroom van vluchtelingen in Nederland blijft groot. Daarom vraagt het Rijk gemeenten bij herhaling om tijdelijk ruimten beschikbaar te stellen. Oudewater neemt haar verantwoordelijkheid en bereidt een aanbod voor om begin 2016 maximaal 150 vluchtelingen onderdak te bieden in sporthal De Noort Syde. Dit voor maximaal 6 dagen.

  Veel mensen zijn op de vlucht voor oorlog en geweld en komen naar Europa. Ook naar Nederland. De toestroom naar ons land is zo groot dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie alle gemeenten blijft vragen of zij tijdelijk crisisnoodopvang voor vluchtelingen willen verzorgen. Veel gemeenten hebben hier inmiddels gehoor aan gegeven. De gemeente Oudewater staat positief tegenover de oproep van het ministerie. Zij bereidt een aanbod voor om sporthal De Noort Syde begin 2016 voor maximaal 6 dagen beschikbaar te stellen voor de opvang van maximaal 150 vluchtelingen.

  Elke gemeente heeft een locatie aangewezen waar mensen opgevangen kunnen worden als er sprake is van een calamiteit of crisis. Sporthal De Noort Syde is crisisopvanglocatie van Oudewater. In Nederland is het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers. Op het moment dat Oudewater de sporthal aanbiedt als crisisopvanglocatie, dan hangt het af van het COA of het van dit aanbod gebruik maakt. De opvang is voor een korte periode. Het gaat om maximaal 6 dagen.

  Burgemeester Pieter Verhoeve: ,,De gemeenteraad heeft zich onlangs eensgezind getoond als het gaat om het zoeken naar een bijdrage die Oudewater kan leveren aan de opvang van vluchtelingen. Uiteraard rekening houdend met de zorgen die sommige inwoners hebben. Samen met veel vrijwilligers en Oudewaterse organisaties treffen wij voorbereidingen om crisisnoodopvang aan te bieden.'' Verhoeve vervolgt: ,,Of het daadwerkelijk tot opvang komt hangt af van het COA, maar de nood is erg hoog dus ik denk dat er van ons aanbod gebruikt wordt gemaakt.''

  Los van de crisisnoodopvang trekt Oudewater op met Montfoort, Lopik, IJsselstein en Woerden. Die vijf gemeenten onderzoeken samen met de woningcorporaties naar de mogelijkheden voor het beschikbaar komen van extra woningen. Op die manier kan het toenemend aantal statushouders (mensen met een verblijfsvergunning) gefaseerd instromen op de woningmarkt. Zonder dat dit ten koste gaat van de wachttijd voor reguliere woningzoekenden. In januari 2016 hopen de vijf gemeenten een plan te hebben voor de komende 2 à 3 jaar. De prognose van het COA is dat de vijf gemeenten samen tot 2018 circa 1.000 statushouders zullen moeten huisvesten.

  Gemeente Oudewater

 • Stichting Reddingsplan Franciscuskerk organiseert op vrijdag 11 en zaterdag 12 december de jaarlijkse Kerstmarkt in de sfeervolle, gezellige en warme Franciscuskerk aan de Kapellestraat.

  Openingstijden zijn:

  Vrijdag 11 december: 15 tot 21:00
  Zaterdag 12 december: 10:30 tot 15:00

  U kunt bij onze vrijwilligers terecht voor kerstartikelen, kerststukjes, kerstbomen, eigen baksels, jam, stoofperen op sap, wijn, boeken etc. Natuurlijk zijn er oliebollen en appelflappen en het Rad van Avontuur zal volop draaien met prachtige prijzen! Deze zijn beschikbaar gesteld door de ondernemers uit Oudewater en omgeving. Voor de hongerige of dorstige mens is er onze goed verzorgde catering.

  De opbrengst van de Kerstmarkt (de 14de alweer!) komt helemaal ten goede aan het onderhoud en herstel van het kerkgebouw.

  Op vrijdag organiseren de ‘Vrienden van Oudewater’ vanaf 18.30 uur Kaarsjesavond, waarbij de lichtjes van de kerstboom op de Markt ontstoken worden.

  Ook op vrijdag, om ongeveer 21 uur,zal de cast van de musical 'Franciscus, troubadour van God' onder leiding van Monique van den Hoogen in de kerk een preview geven van dit prachtige muzikale gebeuren.

 • Morgen, 25 november is er van 10.00 tot 12.00 uur weer 50 Beaufort met Wil de Vries, vol muziek en lokale nieuwtjes.
  Er kan worden gebeld met Sinterklaas, die afgelopen zaterdag in Oudewater aangekomen is. Vervolgens een gesprek met Diana Anker over de Happy Notes, een muziekopleiding voor kinderen en ouderen in Oudewater.

  In het 2e uur een gesprek met Klaas-Bemke van Mekkeren, coördinator Streekfonds over de cetificering van de eendenkooi in Blokland.
  Ook is er ruime aandacht voor de kerstmarkt in de R.K. Kerk.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 27 Nov 2015 05:31:35 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot