daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 5 Mei 2016
Week 18

Geselecteerde regio:
Montfoort

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken Utrecht het Groene Hart

Midland FM

 • De jaarlijkse dodenherdenking in Oudewater zal dit jaar ook te volgen zijn via Midland FM.

  Om 19.00 uur precies begint de herdenkingsplechtigheid in de Grote of Sint Michaëlskerk.

  Na de opening door comitélid Peter Heemskerk, houdt brigade-generaal der fuseliers b.d. Arie Vermeij een vrijheidslezing. Dit onder de titel: Freedom is not for free, in het Nederlands: Vrijheid is niet gratis. De heer Vermeij, wonend in Reeuwijk, is meermalen uitgezonden geweest voor missies in onder andere Bosnië en Afghanistan.

  Net als vorige jaren betrekt het 4-5 mei comité jongeren bij de herdenking. De jongeren van Scouting lezen de namen voor van de Oudewaterse gevallenen.
  De basisschoolleerlingen Jerro van Midden (Klavertje Vier), Evert-Jan Maaijen (Immanuelschool) en Donna van Zuilen (Mariaschool). mogen hun zelf geschreven gedicht voordragen tijdens deze herdenking in de kerk.

  Gerben Mourik (orgel) en Angelique Oudejans (fluit) verzorgen een muzikaal intermezzo, waarna stadsdichteres Jose Knuijt haar voor deze gelegenheid geschreven gedicht voordraagt.

  Aan het einde van de plechtigheid in de kerk begeven de bezoekers zich naar buiten om de stoet voor de stille tocht te formeren. Om 19.45 uur begint de stille tocht naar het monument aan de Waardsedijk, waar om 20.00 uur twee minuten volkomen stilte in acht wordt genomen.

  Na het spelen van het Wilhelmus houdt burgemeester Verhoeve een toespraak en aansluitend speelt Angelique Oudejans op fluit.
  Vervolgens vindt de kranslegging plaats; iedere kranslegging wordt tevoren aangekondigd en tijdens de kranslegging is er stilte. Hierna opent het college van burgemeester en wethouders het defilé langs het monument en ook langs de oorlogsgraven van de omgekomen bemanning van de Britse bommenwerper "Barbara Mary". Alle inwoners kunnen aan het defilé deelnemen.

  Het 4-5 mei Comité hoopt op een waardige herdenking en brede belangstelling. Na afloop van de plechtigheid bij het monument staat er in het oude stadhuis op de Visbrug (ingang Kapellestraat) koffie/thee, frisdrank klaar; aangeboden door de gemeente. De uitzending start om 19.00.

 • Vanmiddag weer een nieuwe editie van Sportmix op Midland FM.

  De competitie is in een beslissende fase belandt en wij zijn vanzelfsprekend bij de belangrijkste wedstrijden live aanwezig.

  Vandaag aandacht voor de wedstrijden :

  UNIO – Spartaan'20
  Haastrecht - Zoetermeer
  Stolwijk - Ommoord

  Natuurlijk volgen wij ook de voorlaatste speelronde in de eredivisie. Na 16.00 uur een terugblik met de trainers van vv Haastrecht, Stolwijk en Unio.

  Sportmix is te beluisteren via 107.5 FM, 98.3 ( kabel Oudewater ), Tune-in of via de livestream op deze website.

 • WOERDEN – Een zeer grote uitslaande brand heeft vannacht het bedrijf APOX in Woerden in de as gelegd. De eerste melding van de brand was rond tien voor twaalf gisterenavond. Het vuur verspreidde zich snel, waardoor de brandweer als snel heeft opgeschaald naar 'grote brand' en later GRIP 1. Er zijn geen personen in het pand aangetroffen.

  De weg naar de Daggeldersweg ter hoogte van de kruising Barwoutswaarder-Gildeweg werd door de politie afgesloten en er is een NL-Alert gegeven voor de wijk Molenvliet. Er zijn geen schadelijke stoffen gemeten. Brandweerkorpsen uit o.m. Houten en IJsselstein zijn vannacht ingezet om assistentie te verlenen. Burgemeester Victor Molkenboer van de gemeente Woerden is ook aanwezig geweest vannacht. Het bedrijf Apox is een groothandel dat gericht is op leveren van medische artikelen en koffers voor de duikindustrie, duiksport, traumadiensten, brandweer, rijksoverheid, ziekenhuizen, e.d.

  Explosiegevaar

  De brandweer kon bij aankomst het pand niet betreden omdat de rolluiken waren vergrendeld. Hierdoor konden zij niets anders doen dan afwachten tot de brand naar buiten kwam en vervolgens van buitenaf te gaan blussen. Omstreeks 01.00 uur waarschuwde de Veiligheidsregio Utrecht voor explosiegevaar. Door de aanwezigheid van zuurstofflessen in het pand en hevige brandontwikkeling binnen is de brandweer extra voorzichtig. 'Publiek' werd op ruime afstand gehouden.

  De brandweer heeft, door het zagen van een sleuf in de dakbedekking, kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen pand. Wel is dit zwaar beschadigd door de bluswerkzaamheden. Rond half vier werd bekend dat het pand als verloren kan worden beschouwd. Het sein 'brand meester' werd omstreeks 5 uur vanmorgen gegeven. De brandweer is voorlopig bezig met nablussen.


  Foto's: Remco Gerritsen & Justin Egberts.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Thu, 05 May 2016 16:11:12 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot