daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 27 September 2016
Week 39

Geselecteerde regio:
Montfoort

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken, Utrecht en het Groene Hart

Midland FM

 • Bij de gemeente Woerden zijn mogelijk onbekwame ambtenaren actief. Dat schrijft een inwoner van Woerden in een brief aan de gemeente. In de brief uit de schrijver zijn kritiek op wat hij noemt 'illegale verkeersborden' die her en der worden neergezet.

  Zo staat er volgens hem op Gerverscop in Harmelen een bord 'einde alle verboden' waardoor er een maximum snelheid van 80 kilometer per uur zou zijn toegestaan. Aan het eind van de weg staat een bord 60 kilometer per uur. Volgens de brievenschrijver strookt dat niet. Van eenzelfde situatie zou ook op de Zegveldse Uitweg sprake zijn.

  In de brief vraagt de schrijver op basis van welke verordening de borden zijn geplaatst. Komt de gemeente Woerden niet voor 1 oktober met een antwoord dan dient hij een verzoek op basis van de Wet openbaarheid van bestuur in.

  Bron: RPL FM
  Foto: Henk Wit

  Tags:
 • Wethouder Ad de Regt (Sociaal Domein en Financiën) heeft vandaag zijn ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Oudewater. Het ontslag gaat per direct in. Daarover geeft De Regt de volgende verklaring.

  Afgelopen donderdag 22 september 2016 heeft de coalitiepartij van het CDA – de Onafhankelijken met steun van VDD/D66 – een Motie van Wantrouwen ingediend tegen het voltallige college van burgemeester en wethouders. Dit vóórdat het Sociaal Beleid voor de komende jaren (met investeringen in voorzieningen voor mensen) door de raad zou worden vastgesteld.

  Die maatregelen gaan nu dus niet door. De wethouder: ,,Zonder vertrouwen van een meerderheid van de raad kun je feitelijk geen stap meer zetten. Gelukkig heb ik als wethouder Sociale Zaken de afgelopen jaren uitstekende resultaten weten te bereiken voor de inwoners van onze mooie gemeente. Dat kon dankzij een prima samenwerking met vele maatschappelijke organisaties en dankzij deskundige en gemotiveerde Oudewaterse en Woerdense ambtenaren. Ik laat bovendien als wethouder Financiën een gezonde meerjarenbegroting achter die op goedkeuring kan rekenen van onze toezichthouder, de provincie Utrecht.''

  In de Motie van Wantrouwen staan volgens De Regt diverse beweringen die feitelijk en aantoonbaar onjuist zijn en die volgens hem bijzonder schadelijk zijn voor het aanzien en belang van de gemeente. De wethouder hecht eraan, vanwege dat belang, te verklaren dat alleen een solide sluitende begroting op goedkeuring van de toezichthouder kan rekenen. ,,Is dat niet het geval, dan kan dit leiden tot financiële ondertoezichtstelling. Dat is op termijn een reële bedreiging voor de bestuurlijke zelfstandigheid van Oudewater,'' voegt De Regt toe.

  Bij zijn aantreden als wethouder in april 2014 heeft Ad de Regt het volgende voornemen uitgesproken: ,,Ik wil het ambt vervullen met visie, met durf en gewetensvol. Met visie voor de kansen van de kleine gemeente die Oudewater is, kansen door de grote onderlinge verbondenheid van alle burgers, waardoor we van nature al samen-sterk zijn en dat zonder twijfel zullen blijven. Met durf om, samen met uw raad, ook de moeilijke beslissingen in de komende jaren te nemen en ervoor te stáán. Gewetensvol door in alles en voor zover het van mij afhangt met respect om te gaan met elkaar in deze raadszaal en met alle inwoners hierbuiten, op een manier zoals een gemeentelijke overheid dat behoort te doen: helder in democratisch genomen keuzes, in goede samenspraak met hen die het aangaat en vanuit een grote betrokkenheid bij mensen.''

  De Regt dankt een ieder die heeft bijgedragen aan het praktisch invulling geven aan dit voornemen in het belang van de Oudewaterse inwoners.

  Gemeente Oudewater

 • Dit weekend vanaf 14.00 verslag van o.m. de volgende voetbalwedstrijden:

  Zaterdag 24 september:

  • CVC Reeuwijk - BSC '68
  • WDS - Zevenhoven
  • Rohda '76 - FC Oudewater

  Zondag 25 september:

  • Olympia - Boshuizen
  • DONK - Den Hoorn
  • ESTO - NOC Kralingen

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / (98.3 FM kabel Oudewater), Tune-in of via de livestream op deze website.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Tue, 27 Sep 2016 22:36:42 +0200]