daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Wo. 6 Mei 2015
Week 19

Geselecteerde regio:
Montfoort

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Midland FM

 • Oudewater 750 jaar Stad is een jubileumjaar voor iedereen, waarbij aan alle leeftijdsgroepen is gedacht. Vrijdag 12 juni staan 65+’ers en mensen met een beperking uit Oudewater centraal. We nodigen iedereen van harte uit in de Ontmoetings- kerk (zalencentrum) aan de Westsingel in Oudewater. Het belooft een gezellige, verrassende, maar vooral muzikale dag te worden met een geweldig optreden van Willeke Alberti!

  Keuze voor de middag of avond

  Er is een middagprogramma van 14.00 uur tot 16.30 uur en een avondprogramma van 19.30 uur tot 22.00 uur. Het programma blijft op beide dagdelen gelijk en de zaal is een half uur voor aanvang geopend. Gasten worden verwend met koffie of thee met gebak en tussendoor een hapje en een drankje. Muziek en ‘theater van toen’ staan, naast veel gezelligheid centraal. Als klap op de vuurpijl hebben wij in beide programma’s na de pauze een geweldige artieste: Willeke Alberti.

  Willeke Alberti en de Willeke Alberti Foundation

  Muziek is een taal zonder grenzen. Naast onderwijs, gezondheidszorg, voeding en een veilig heenkomen hebben mensen het recht op sociale en culturele ontspanning. Willeke Alberti heeft daarom een speciale foundation opgericht. Willeke betrekt de mensen in haar muzikale wereld, praat met de mensen, en maakt ze aan het lachen, zodat ze alles even helemaal kunnen vergeten. De Willeke Alberti Foundation streeft ernaar om zoveel mogelijk senioren en mindervaliden te laten genieten van speciale kleinschalige optredens. Ook in Oudewater! Kom en geniet van een heerlijke middag of avond uit met bekende en minder bekende nummers uit haar repertoire.

  Kaarten zijn o.a. verkrijgbaar via http://www.oudewater750jaar.nl/

  Bron: Oudewater 750 jaar Stad

 • De dodenherdenking in Oudewater op maandag 4 mei trok bijzonder veel mensen, zowel naar de Grote of St. Michaëlskerk, waar comitélid Peter Heemskerk de plechtigheid opende als naar het monument aan de Waardsedijk.

  In de kerk hield Jan van Hemert, oud-inwoner van de Hekendorpse buurt een korte vrijheidslezing. Oudewaterse jongeren lazen de namen van de gevallenen voor, basisschoolleerlingen lazen gedichten voor en Angelique Oudejans speelde ‘Air’ op fluit.

  Tot slot hield Han Heijnen, voorzitter van het 4-5 mei comité, een korte overpeinzing van een naoorlogse generatie.
  Na deze plechtigheid in de kerk begaven de bezoekers zich naar buiten voor de stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Waardsedijk, waar om 20.00 uur twee minuten volkomen stilte in acht werd genomen.

  Na het spelen van het Wilhelmus hield Burgemeester Verhoeve een toespraak. Na nogmaals toepasselijk fluitspel van Angelique Oudejans vond de kranslegging plaats. Hierna opende het college van Burgemeester en Wethouders het defilé langs het monument en ook langs de oorlogsgraven van de omgekomen bemanning van de Britse bommenwerper ‘Barbara Mary’.

  Bron: Redactie Oudewater.net, gemeente Oudewater | 4 mei 2015
  Foto: Bert van der Horst

 • In en tegen Gouderak haalde Unio vanmiddag de laatste punten die nodig waren om het kampioenschap in de 3e klasse B veilig te stellen. Er werd met 2-1 gewonnen van Gouderak. De rechtstreekse concurrent, RVC'33 verspeelde dure punten tegen Blijdorp waardoor Unio niet meer in te halen valt met nog 1 competitiewedstrijd voor de boeg. Die is volgende week. Unio speelt dan thuis tegen ONA. RVC'33 speelt nacompetitie om een plaats in de 2e klasse. Voor ONA is het van belang dat zij van Unio winnen om zeker te zijn van een nacompetitieplek voor lijfsbehoud in de 3e Klasse. Felicitaties namens Midland FM Sportmix!

RTV Utrecht --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Minister Asscher van Sociale Zaken verwacht binnen enkele weken een akkoord met Marokko over de sociale zekerheid. Nederland zet daarom de procedure stop die een eind zou maken aan het zogenoemde sociale zekerheidsverdrag. Marokko vangt per direct weer illegalen vanuit Nederland op. Dat laten beide landen weten in een gezamenlijke verklaring.

  Minister Asscher : "Na een lange impasse zit er nu eindelijk schot in de zaak. We kennen een lange vriendschapsband van 400 jaar met Marokko, het heeft mijn voorkeur het verdrag in overleg te wijzigen in plaats op te zeggen."

  Onderwerp van het conflict zijn de uitkeringen die Nederland betaalt aan Marokkaanse burgers die weer in Marokko zijn gaan wonen. Volgens Nederland moeten die uitkeringen met 40 procent omlaag. Marokko vindt dat ze net zo hoog moeten blijven als in Nederland. Asscher dreigde op het laatst het hele verdrag op te zeggen, waardoor het recht op bepaalde uitkeringen in Marokko zou komen te vervallen.

 • De politiebonden voeren zondag actie in de buurt van de stadions tijdens de voetbalwedstrijden Feyenoord-Vitesse en FC Groningen-PEC Zwolle. Daardoor zullen er bij deze duels niet voldoende agenten beschikbaar zijn. Het is nu aan de burgemeesters van Rotterdam en Groningen om te beslissen of de wedstrijden kunnen doorgaan, laten de bonden weten.

  De politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP houden tijdens de wedstrijden vakbondsbijeenkomsten. Ze roepen politiemedewerkers op daarbij aanwezig te zijn. De informatiebijeenkomsten in de buurt van de stadions duren van 13.00 tot 15.00 uur. De wedstrijden beginnen om 14.30 uur.

  De bonden voeren al wekenlang actie voor een betere cao. Ze vinden dat het bod van minister Van der Steur het politiewerk geen recht doet en dat de arbeidsvoorwaarden erdoor verslechteren.

  Grote evenementen

  Eerdere acties van de politie, zoals een langzaamaanactie op de snelwegen, hebben niet tot resultaat geleid. De bonden zeggen dat ze daardoor genoodzaakt zijn om actie te voeren op plaatsen waar veel agenten worden ingezet, zoals grootschalige evenementen. "Als het aan de bonden ligt, kan het voetbal komend weekend fluiten naar ondersteuning vanuit de politie", staat in een verklaring.

  Volgens de politie hangt er aan grote evenementen zoals voetbalwedstrijden een hoog prijskaartje. Er zijn veel mensen voor nodig en bij de eredivisiewedstrijden zijn de meeste incidenten, zoals confrontaties met supporters, vuurwerkincidenten en vernielingen. "Dat werk verdient waardering, om te beginnen door een fatsoenlijke nieuwe cao."

 • Het kabinet en de fracties van regeringspartijen VVD en PvdA in de Tweede Kamer vinden dat minister Dijsselbloem weer voorzitter van de eurogroep moet worden als zijn termijn deze zomer afloopt. Zij vinden dat hij het als voorzitter van de ministers van Financiën van de eurolanden "geweldig" heeft gedaan.

  Formeel neemt het kabinet geen besluit over de kandidatuur van Dijsselbloem, maar die gaf vrijdag zelf aan door te willen. Het kabinet steunt hem daarin. Premier Rutte voert geen actieve lobby "maar Nederland kijkt goed om zich heen op dit moment", laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

  Gezag

  Ook in de Tweede Kamer is er waardering voor hoe Dijsselbloem het doet. VVD-Kamerlid Harbers zegt dat Dijsselbloem "veel gezag" heeft opgebouwd met zijn harde en heldere aanpak van de crises rond Griekenland en Cyprus.

  PvdA-Kamerlid Nijboer sluit zich daarbij aan. Als voorbeeld noemt hij de onorthodoxe oplossing om de aandeelhouders van banken te laten betalen voor de crisis in op Cyprus, in plaats van de belastingbetaler. "En zijn voorzitterschap geeft Nederland een plaats aan tafel bij Merkel, Hollande, Draghi van de ECB en Lagarde van het IMF."

  D66 is het eens met de coalitiepartijen.

  Belangen geschaad

  Bij andere oppositiepartijen leven meer twijfels. De SP vindt dat de Nederlandse belangen worden geschaad doordat Nederland steeds het goede voorbeeld moet geven en niet al te snel kan klagen over het eurobeleid.

  GroenLinks vindt dat Dijsselbloem te weinig oog heeft voor de problemen van de zuidelijke landen zoals Griekenland, Spanje en Italië, en teveel meedenkt met de noordelijke eurolanden.

  De voorstanders van Dijsselbloem hopen in ieder geval dat zijn 'politieke kleur' op dit moment gunstig is. De belangrijkste tegenkandidaat, de Spaanse minister van Financiën De Guindos, is christendemocraat. De christendemocraten hebben al veel belangrijke Europese posities. Spanje vindt juist dat zuidelijke landen de functie nu verdienen.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Wed, 06 May 2015 16:29:59 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot