daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 26 Januari 2015
Week 05

Geselecteerde regio:
Montfoort

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Midland FM

 • Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden moet ook in de toekomst een belangrijke functie houden voor de omliggende gemeenten. Dat is de uitkomst van het overleg dat wethouder Ad de Regt van Oudewater heeft gevoerd met de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.
  Regt sprak met de ziekenhuistop namens de gemeenten uit het verzorgingsgebied van het ziekenhuis: De Ronde Venen, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort, Stichtse Vecht, Nieuwkoop en Oudewater.
  Het is de bedoeling dat het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis gaat fuseren met het Sint Antonius Ziekenhuis. Daardoor zou in Woerden alleen een polikliniek overblijven. De cliëntenraad van het Hofpoort kwam in december vorig jaar met een alternatief scenario, dat inhield dat de spoedeisende hulp, de klinische zorg en de afdeling verloskunde behouden blijven.
  De betrokken gemeenten en de Raad van Bestuur hebben afgesproken dat ze plannen gaan maken en vastleggen om de belangrijke zorgfunctie voor de regio te behouden. Zo kijken de gemeenten bijvoorbeeld wat nodig is voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook willen ze goede vervoersmogelijkheden van en naar de medische voorzieningen.
  Half februari zitten de partijen weer aan tafel. De Regt is blij met het tot nu toe behaalde resultaat. "Het is goed dat de Raad van Bestuur en de gemeenten samen optrekken. Dat is in het belang van al onze inwoners die aangewezen zijn op de zorg van het ziekenhuis."

  Bron: RTV Utrecht

 • Woensdag 21 januari 2015 tussen 10.00 en 11.00 uur en op zaterdag 24 januari 2015 om 17.00 uur op Midland FM een reportage van ons bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum te Schoonhoven.

  Dit naar aanleiding van het verhaal achter de bijzondere ambtsketen daterend uit 1914 overgedragen aan het museum door de laatste Burgemeester van Schoonhoven de heer André Bonthuis.

  De honderd jaar oude keten heeft een mooie plaats gekregen in het museum en is te bewonderen op de tweede etage in een daarvoor mooi ingerichte vitrine.

  Tevens is er een expositie op de derde etage te bewonderen over drie eeuwen Theetaferelen met daarbij de mogelijkheid mee te doen aan de wedstrijd voor de mooiste DIY (Do It Yourself) Theemuts.

  Voor meer informatie kun je terecht op de website www.zilvermuseum.nl

 • Morgen 18 januari 2015 zendt Midland FM nog een keer de TOP 30 van de TOP 750 uit. De hitlijst was er eerder dit jaar als onderdeel van Radio Ooievaarsnest. De goede doelenactie georganiseerd i.s.m Oudewater 750. Vanaf 10.00 tot 13.00 uur is er de Top 30 en kijken we ook terug met de leukste fragmenten van Radio Ooievaarsnest. Presentatie: Wil de Vries, techniek: Jesse Bijkerk.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Rusland naar beneden bijgesteld. S&P beschouwt Russische staatsobligaties nu als 'junk' oftewel rotzooi.

  Het is voor het eerst in een decennium dat Russische obligaties als 'junk' worden bestempeld. De Russische economie heeft zwaar te lijden onder de gedaalde olieprijs en de sancties van de EU en de VS vanwege de Russische bemoeienis met Oekraïne.

  Volgens S&P is het perspectief op groei voor de Russische economie afgenomen. En de beoordelaar verwacht dat de kredietwaardigheid van het land eerder verder verslechtert dan verbetert.

  Na de bekendmaking van S&P zakte de roebel verder weg tegenover de dollar. De Russische munt is nu zo'n 6 procent minder waard ten opzichte van de slotkoers op vrijdag. Bij de kredietbeoordelaars Fitch en Moody's heeft Ruslang nog wel een status net boven 'junk'.

 • De Nederlandse Patriotmissie in Turkije is vandaag na precies twee jaar beëindigd. In een ceremonie op het vliegveld Incerlik nam NAVO-bondgenoot Spanje de taak van de Nederlanders over.

  In de afgelopen twee jaar hebben Nederlandse militairen met het Patriot-luchtverdedigingssysteem de Turkse miljoenenstad Adana beschermd. Het systeem biedt bescherming tegen gevechtsvliegtuigen en helikopters, en ook tegen raketten. De stad werd in deze jaren niet één keer aangevallen.

  Het ministerie van Defensie in Den Haag laat weten dat het luchtverdedigingssysteem om verschillende redenen terug moet naar Nederland. Het noodzakelijke onderhoud kan volgens Defensie niet ter plekke worden uitgevoerd.

  Bij de afscheidsceremonie roemde de Nederlandse commandant de samenwerking met Duitsland en de Verenigde Staten in Turkije. Uit handen van een Turkse generaal kreeg hij de Turkse Medaille van Verdienste. Vredegoor sprak waardering uit voor de inzet van de Nederlandse militairen in Adana, die 17.000 uur paraat hebben gestaan.

 • Het Openbaar Ministerie in Rotterdam zet grote vraagtekens bij de manier waarop in het verleden is omgegaan met Bart van U., de man die verdachte is in de zaak-Els Borst. Van U. zit sinds 12 januari vast vanwege de moord op zijn zus in Rotterdam.

  Zo is gebleken dat na een eerdere veroordeling van Van U. in 2012 geen DNA-materiaal is afgenomen. Van U. kreeg destijds drie jaar celstraf opgelegd wegens verboden wapenbezit, meldt RTV Rijnmond. Van U. heeft die straf niet uitgezeten.

  Behandeling

  Verder heeft het OM vastgesteld dat er geen behandeling, bijvoorbeeld door de GGZ, is gestart voor Van U. terwijl er wel grote zorgen zijn over zijn geestelijke gezondheid.

  Het Openbaar Ministerie stelt daarom een onderzoek in naar de aanpak van de verdachte.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Mon, 26 Jan 2015 21:24:22 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot