daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 30 Maart 2015
Week 14

Geselecteerde regio:
Montfoort

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Midland FM

 • Voor en door Oudewater, dat is precies wat de bedoeling was van de musical ‘Tussentijd’ die speciaal voor het 750-jarig jubileum van de stad Oudewater geschreven is, en gedurende de maand maart 2015 vijftien keer opgevoerd is. Met speciaal voor deze musical gecomponeerde muziek. Met ruim zeventig acteurs, solisten, koorleden, regisseur, decorbouwers, belichters, souffleuses, rekwisietenmaaksters en kleedsters, garderobedames: allemaal Oudewaternaars. Met live muziek van Oudewaters eigen Muziekgroep. Met tientallen Oudewaterse sponsors. Na drie weken voorstellingen één grote toneelfamilie, met afkickverschijnselen. Vijftien voorstellingen met per keer 340 bezoekers, tot de laatste stoel uitverkocht, en dan hebben we het toch over ruim 5000 (van de 9800) Oudewaternaars die de voorstelling intens meebeleefd hebben.

  Oudewater750jaar.nl

 • Het jubileumjaar brengt in Oudewater een flink enthousiasme naar boven. Het inspireert ook tot de organisatie van een nieuw initiatief: het Groot Oudewaters Dictee. Oudewater schrijft geschiedenis.

  Op 8 april zal het Groot Oudewaters Dictee worden afgenomen in het onlangs geopende nieuwe gebouw van de Mariaschool. Aanvangstijd: 19.30 uur. Initiatiefnemer is de Rotaryclub Oudewater. Vorig jaar organiseerde deze club voor het eerst een dictee voor de eigen leden en hun partners. Winnares Marga Smits: ‘Behalve de eer van dat moment zat er het maken van een dictee voor het volgende jaar aan vast.’

  Samen met Sigrid Hooftman maakte ze een dictee met als thema ‘Oudewater 750’. Een mooie aanleiding om het breder te trekken, vonden de dames. ‘We hebben ontzettend veel plezier gehad bij het bedenken,’ lacht Marga. ‘En we hopen dat veel Oudewaternaren er net zo van gaan genieten door op 8 april mee te komen schrijven.’

  De Rotary heeft als doel evenementen te organiseren om geld bijeen te brengen voor goede doelen. Daarom komt de gehele opbrengst ten goede aan de Stichting Lezen en Schrijven ten behoeve van laaggeletterden in Oudewater en omgeving. Het inschrijfgeld bedraagt in dit verband tien euro.

  Het belooft een mooie en spannende avond te worden. Sigrid Hooftman zal de avond inleiden, Marga Smits leest het dictee voor en Marja Verhoeve zal de nabespreking en prijsuitreiking voor haar rekening nemen. Een team van correctoren zal de correctie zorgvuldig ter hand nemen, zodat de winnaar nog dezelfde avond bekend zal zijn.

  Doelstelling is om er een jaarlijkse traditie van te maken. Marga Smits: ‘Het is even afwachten hoe het gaat lopen. Dat is altijd spannend met zo’n nieuw initiatief.’ Hopelijk klimt Oudewater massaal in de pen.

  Enthousiast geworden? Doe mee en schrijf je in via grootoudewatersdictee@gmail.com.

  Redactie Oudewater.net

 • Vandaag zijn de verslaggevers van Sportmix aanwezig bij 5 wedstrijden in het amateurvoetbal.
  Vanaf 14.00 is er verslag van: ESTO – Unio, Olympia – Poortugaal, Gouda – AGE, Gouderak – Haastrecht, en Cabauw – Ammerstol. Te beluisteren via 107.5 / kabel: 98.3 en via de deze website.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Een Chinese man is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf omdat hij een baard heeft laten staan. Een rechter in de autonome regio Xinjiang oordeelde dat hij daarmee problemen heeft uitgelokt.

  Baardgroei wordt geassocieerd met extremisme en wordt daarom ontmoedigd. Een jaar geleden werd een campagne gestart tegen baarden. Ook werd een beloning uitgeloofd aan mensen die hun buren en kennissen met een baard aangaven.

  Deze door de Chinese overheid opgelegde regels druisen in tegen de culturele tradities van de islamitische Oeigoeren die in de provincie wonen. De spanningen tussen de Oeigoeren en Han-Chinezen zijn daardoor toegenomen.

  Boerka

  Ook de vrouw van de veroordeelde Oeigoer moet ook de cel in. Zij droeg een boerka waardoor haar gezicht bedekt was en ook dat mag niet in Xinjiang. Zij kreeg twee jaar gevangenisstraf van de rechter.

  Volgens de lokale autoriteiten was het echtpaar meerdere keren gewaarschuwd. Sinds begin dit jaar is in Xinjiang een aantal mensen veroordeeld die de regels met betrekking tot het dragen van baarden en boerka's hebben overtreden.

 • De inwoners van Sierra Leone mogen na drie dagen de straat weer op. De bevolking moest dit weekeinde binnenblijven om de verspreiding van ebola tegen te gaan.

  In september ging het land ook al eens drie dagen 'op slot' vanwege de ebola-epidemie. De regering hoopt dat nu de laatste slag is toegebracht aan het virus. De afgelopen weken nam het aantal nieuwe gevallen van ebola in Sierra Leone al af.

  Voorlichtingsteams

  In het hele land gingen voorlichtingsteams langs de deuren om mensen voor te lichten over hoe ebola zich verspreidt en hoe mensen dat kunnen voorkomen.

  De ebola-epidemie heeft het hardst toegeslagen in Sierra Leone. Zo'n 12.000 mensen kregen de ziekte, velen van hen zijn overleden. Ook buurlanden Liberia en Guinee werden getroffen.

 • Een ontstekingsremmend middel voor patiënten met de darmziekten Crohn en Colitis Ulcerosa is mogelijk binnenkort weer beschikbaar via de gewone apotheek. Nu moeten patiënten naar de ziekenhuisapotheek voor hun medicijn.

  Minister Schippers van Volksgezondheid zei in het Radio 1-programma Reporter Radio dat ze heroverweegt om het middel AcesTG weer via de stads- of dorpsapotheken beschikbaar te stellen.

  Medicijn tegen leukemie

  AcesTG is een specialistisch maar goedkoop middel, oorspronkelijk gemaakt voor mensen met leukemie. Een aantal geneesmiddelen tegen kanker worden sinds 1 januari alleen nog maar verstrekt door ziekenhuisapotheken.

  Maar AcesTG wordt ook voorgeschreven tegen Crohn en Colitis Ulcerosa, al staat het niet als medicijn daartegen geregistreerd. Chronisch zieken moeten tot hun grote frustratie vaak ver reizen voor hun medicijnen.

  "Er zijn zoveel signalen, dat ik wel heel goede argumenten moet horen om het te laten zoals het is", zegt Schippers. In mei maakt ze haar besluit definitief. Eerst wil de minister met verschillende partijen spreken over de kwestie.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Mon, 30 Mar 2015 04:16:44 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot