daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 19 Januari 2017
Week 03

Geselecteerde regio:
Eindhoven

Regio:
Dichtbij.nl - Eindhoven
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

Omroep Brabant
Omroep Brabant RSS

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • 50Plus heeft de voorzitter van de afdeling Noord-Holland, Nico Vos, uit de partij gezet. Volgens regionale media heeft hij een schoolreisje van zijn kleindochter betaald met geld uit de partijkas.

  Vos zou een schoolreisje naar het Binnenhof in Den Haag hebben georganiseerd, om kinderen kennis te laten maken met de parlementaire democratie. Een van de leerlingen was zijn kleindochter. De kosten van het busvervoer declareerde hij bij 50Plus.

  Privé-uitgaven

  Partijvoorzitter Nagel noemt dat onacceptabel. "We hebben richtlijnen voor waar geld wel en niet aan besteed mag worden. Schoolreisjes voor je kleinkinderen kunnen wij niet financieren. We kunnen niet toestaan dat privé-uitgaven uit de partijkas worden betaald", zegt Nagel tegen de regionale omroep NH.

  Nico Vos is zich van geen kwaad bewust. Hij zegt dat het hem een goede campagne-activiteit leek, om te laten zien dat 50Plus er niet alleen maar is voor ouderen, maar ook voor kinderen. Hij heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit om hem uit de partij te zetten.

 • Om middernacht plaatselijke tijd, 01.00 uur in Nederland, verloopt de deadline die West-Afrikaanse landen hebben gesteld aan president Yahya Jammeh van Gambia. Als hij dan niet is afgetreden, trekken Senegalese troepen mogelijk de grens over om hem te dwingen. Nigeria en Ghana hebben ook troepen gestuurd.

  NOS-correspondent Koert Lindijer is in de Gambiaanse hoofdstad Banjul. Volgens hem hangt er een vreemde sfeer, als je je realiseert dat ieder moment een invasie kan beginnen. De meeste winkels zijn gesloten en militairen hebben wegversperringen opgericht. "Toch zijn ze niet overdreven nerveus en ook intimideren ze mensen niet die daar langs komen."

  De gek

  Ook bij de bevolking merkt Lindijer weinig nerveusheid. Zijn chauffeur zei dat "de gek" voor middernacht vertrekt. "Dat mensen dit soort dingen na 22 jaar dictatuur durven zeggen, is een teken dat de angst is verdwenen en dat niemand ervan uitgaat dat Jammeh het gevecht om de macht gaat winnen."

  Op het vliegveld zag Lindijer een delegatie van president Aziz van Mauretanië. Die probeert Jammeh te overreden om alsnog af te treden.

  De afgelopen dagen verlieten tienduizenden Gambianen hun land. Zij vertrokken naar Senegal dat Gambia bijna volledig omringt.

  President Jammeh verloor in de december de verkiezingen van Adama Barrow, maar erkent de uitslag niet.

  De reisorganisaties TUI en Corendon proberen klanten die in Gambia op vakantie zijn terug te halen. Als alles goed verloopt komen de laatste vluchten vannacht terug op Schiphol.

 • Het Nederlandse transportbedrijf Van der Lee wordt overgenomen door de Belgische branchegenoot Vervaeke. Samen worden de bedrijven een van de grootste ondernemingen in het transport in de chemische en petroleumsector in West-Europa.

  Familiebedrijf Van der Lee, opgericht in 1919, heeft ongeveer 400 mensen in dienst en een jaaromzet van 50 miljoen euro. De transporteur is gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke stoffen. Vervaeke, ook een familiebedrijf, is marktleider in België.

  Eigenheid

  De precieze reden voor de overname is niet bekendgemaakt. Wel meldt Vervaeke dat het blij is met uitbreiding van de activiteiten in Nederland en Duitsland, waar Van der Lee ook een vestiging heeft. De bedrijven houden hun eigen karakter, meldt 1Limburg. Managing director Frans van der Lee stelt dat de samenvoeging hem geruststelt en zijn bedrijf zijn activiteiten hierdoor in de toekomst optimaal kan voortzetten. 

  De nieuwe onderneming is goed voor een omzet van 110 miljoen euro. Er zijn dan 900 mensen aan het werk en 700 vrachtauto's op de weg.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Thu, 19 Jan 2017 01:11:37 +0100]