daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 8 Februari 2016
Week 06

Geselecteerde regio:
Eindhoven

Regio:
Dichtbij.nl - Eindhoven
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

 • HAPERT - Helaas, dé optocht van de Kempen gaat niet door. Het waait te hard en daarom is de Kempenoptocht die voor maandag gepland stond afgelast. "In goed overleg met de burgemeester hebben we helaas moeten besluiten de Kempenoptocht af te gelasten", laat CV de Pintewippers Hapert weten. Ook de Bergeijkse optocht gaat niet door: "In overleg met gemeente en de organisatie is besloten de Bergeijkse Bonte Stoet van vanmiddag vanwege de weersvoorspellingen af te gelasten", aldus de gemeente Bergeijk. Verder zijn de optochten in Soerendonk, Spoordonk en Dommelen afgeblazen.

 • EINDHOVEN - De ijsbrug die TU/e’ers - met hulp van anderen - aan het bouwen waren in Finland, is in de nacht van zondag op maandag ingestort. De temperatuur bleef de afgelopen dagen te hoog; op zondag ging het zelfs regenen. Om vier uur vannacht scheurde de ballon, vermoedelijk onder druk van het water. "Het weer heeft ons overwonnen", stelt Roel Koekkoek, een van de kartrekkers.

 • EINDHOVEN - Goedemorgen! Salaai! Eerste dagen carnaval overleefd? En wat kom je dan tegen? Oma op het dak! Eindhoven de gekstuh, zullen we maar zeggen. We vragen nog even na of oma zonder heupbreuken naar beneden is komen. 

Omroep Brabant
Omroep Brabant RSS

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De Koninklijke Marechaussee denkt een mensensmokkelbende te hebben opgerold die met zeilboten asielzoekers naar Engeland wilde brengen. Dat bleek vandaag tijdens het begin van de rechtszaak tegen twee mannen, die in augustus in IJmuiden zijn aangehouden.

  Bij een controle in de zeejachthaven trof een team van de marechaussee 24 asielzoekers aan op een kleine zeilboot. De 25-jarige Amsterdammer Djarno P. en de 26-jarige Sebastiaan van B. uit Wormer maakten zich op om met de groep illegaal naar Engeland te varen. De groep asielzoekers bestond uit dertien Vietnamezen en elf Albanezen.

  Zeewaardig?

  Volgens de marechaussee was de boot geschikt voor hooguit acht personen, konden de twee Nederlanders het schip nauwelijks besturen en was de boot in een slechte technische staat.

  "Als je dat combineert met de oversteek over de Noordzee, een van de drukst bevaren zeeroutes in de wereld, hebben wij ernstige twijfels of deze boot Engeland had bereikt", zegt Herald Meijer van de Koninklijke Marechaussee. "Daarop voortbordurend zou het zomaar kunnen zijn dat deze boot halverwege gezonken zou zijn en dat we 26 slachtoffers hadden gehad."

  Uit het onderzoek dat de marechaussee samen met rechercheurs van de Nationale Politie uitvoerde, blijkt dat er waarschijnlijk een groter mensensmokkelnetwerk achter schuilgaat.

  De asielzoekers moesten voor de overtocht flinke geldbedragen betalen, tussen de 500 en 3000 dollar. Volgens Meijer hadden de mensensmokkelaars geen enkele interesse in het lot van de asielzoekers.

  "Ze werden 'verzameld' in een safe-house in Huizen. Daar verbleven ze een paar dagen en kregen instructies voor ze met busjes naar de haven van IJmuiden werden gebracht", zegt Meijer.

  Op 12 en 19 januari hielden de diensten in Huizen en Bussum nog eens vijf verdachten aan en zijn een zeiljacht en verschillende auto's in beslag genomen.

  Het is voor het eerst dat er in Nederland mensensmokkelaars voor de rechter worden gebracht die op deze manier mensen naar het Verenigd Koninkrijk wilden vervoeren. Volgens de marechaussee zijn er geen aanwijzingen dat het vaker is gebeurd.

 • De verkeersdiensten waarschuwen weggebruikers vanmiddag en vanavond voor harde windstoten. De ANWB vraagt automobilisten om niet met aanhangers de weg op te gaan en vrachtwagens moeten vooral geen lege aanhangers vervoeren.

  Rijkswaterstaat zegt dat weggebruikers in een groot deel van het land rekening moeten houden met (zeer) zware windstoten.

  NOS-weerman Marco Verhoef zegt dat vooral in het westen harde windstoten tot 110 kilometer per uur kunnen voorkomen. De piek ligt aan het einde van de middag en het begin van de avond. De waarschuwing voor harde windstoten geldt tot 23.00 uur.

  Aan het einde van de ochtend sloeg op de Moerdijkbrug op de A16 een auto met een lege aanhanger door de harde wind om. Na ruim een uur kon de weg weer worden vrijgegeven.

  De ANWB raadt weggebruikers aan om vooral op bruggen goed op te letten. Grote problemen voor de avondspits worden nog niet direct verwacht, maar ongelukken zoals op de Moerdijkbrug kunnen aan het eind van de middag wel tot lange files leiden.

  Vanwege de harde wind werd vanochtend al in veel plaatsen besloten om carnavalsoptochten af te gelasten. Onder meer in Den Bosch en Breda gaat de parade niet door, omdat de praalwagens om kunnen waaien.

 • Het aantal huurwoningen neemt verder af als er geen verdere maatregelen worden genomen. Er worden niet genoeg huurwoningen bijgebouwd om de sloop en verkoop van huurwoningen te compenseren, terwijl de vraag naar huurwoningen groot is. Dat blijkt uit een onderzoek van Capital Value, een adviesbureau op het gebied van vastgoedbeleggingen.

  Capital Value benaderde honderden corporaties en beleggers om de plannen voor de komende jaren te inventariseren. Uit die inventarisatie komt naar voren dat er via sloop en verkoop van huurwoningen zonder zittende huurder de komende jaren ongeveer 30.000 woningen per jaar ontrokken worden aan de huurwoningenvoorraad.

  Ondertussen komen er iets minder huurwoningen per jaar bij. Het aantal koopwoningen stijgt ondertussen wel.

  Investeringen blijven liggen

  Er wordt de komende jaren wel veel meer gebouwd om aan de groeiende vraag naar huizen te voldoen. Maar omdat dit voornamelijk gaat om koopwoningen en er ook huurwoningen verdwijnen, lost dit het probleem niet op.

  Volgens Capital Value hebben beleggers wel 5,5 miljard beschikbaar om komend jaar te investeren in huurwoningen, drie keer zo veel als er dit jaar is geïnvesteerd. Dat dit geld op de plank blijft liggen komt volgens Capital Value doordat gemeenten niet voldoende grond beschikbaar stellen voor huurwoningen. Ze kiezen in veel gevallen voor koopwoningen, omdat dat meer geld oplevert.

  Het onderzoek gaat uit van een stijging van het aantal huishoudens met 70.000 op jaarbasis. Er is nog geen rekening gehouden met de asielmigratie. De verwachting is dat er in 2016 in totaal 70.000 koop- en huurwoningen bijkomen, oplopend tot 80.000 in 2018.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Mon, 08 Feb 2016 13:12:14 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot