daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 6 Oktober 2015
Week 41

Geselecteerde regio:
Eindhoven

Regio:
Dichtbij.nl - Eindhoven
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

 • EINDHOVEN -
  Een aantal maanden geleden werd er veel geschreven en gesproken over het IJssportcentrum. Nu is het stil. Misschien wel te stil? Over twee weken gaat de ijsbaan open voor het nieuwe schaatsseizoen. Heeft iemand daar iets over gezien of gehoord?
Omroep Brabant
Omroep Brabant RSS

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Het dodental door noodweer in de Amerikaanse staat South Carolina is gestegen naar tien. Na een week van zware regenval zijn straten volgelopen met water en zitten naar schatting 40.000 mensen zonder drinkwater.

  Ruim vijfhonderd wegen staan onder water, bruggen zijn ingestort en dammen doorgebroken. Op sommige plekken zijn alle wegen naar dorpen afgesloten, zoals de stad Manning, waar 4000 mensen door het water zijn ingesloten.

  Sommige plekken zijn alleen maar bereikbaar per helikopter. "Ik ben een politiechef van eilanden", zegt een lokale politieman. Volgens het hoofd van de National Guard in South Carolina is de ramp te vergelijken met orkaan Hugo, die in 1989 over het gebied trok.

  Afgelopen zondag was er regenval van ruim 42 centimeter; de meeste neerslag gemeten in de VS in meer dan zestien jaar.

 • Cipiers maken zich zorgen over de celdeuren in Nederlandse gevangenissen. In De Telegraaf stellen leden van de groepsondernemingsraad van de Dienst Justitiële Inrichtingen dat de deuren makkelijk van binnenuit te vergrendelen zijn.

  Als voorbeeld noemen zij in de krant het incident in de gevangenis van Zoetermeer. Daar stak een 25-jarige man een medegedetineerde van 82 dood. "Bewaarders hebben vorige maand in Zoetermeer machteloos door het luikje van een vergrendelde celdeur moeten toekijken hoe een gedetineerde een andere gevangene op cel afslachtte", aldus een van de opgevoerde bronnen in de krant.

  De ondernemingsraad zou het ministerie van Veiligheid en Justitie jaren geleden al gewaarschuwd hebben. Het ministerie wil niets over de dodelijke steekpartij in Zoetermeer zeggen omdat het onderzoek naar het incident nog loopt.

  Telefoonkaartje

  Volgens de verontruste gevangenenbewaarders is het vergrendelen van de deur van binnenuit kinderlijk eenvoudig. Met een stukje karton of een telefoonkaartje kan een deur al geblokkeerd worden zodat cipiers niet van buitenaf zomaar de cel in kunnen.

  Alleen door de bouten van de deur los te draaien kan deze weer geopend worden. "Adequaat en snel optreden lukt dan niet, want zo'n klus kan minuten tot een kwartier in beslag nemen."

 • De Amerikaanse president Obama gaat vrijdag naar Roseburg in de Amerikaanse staat Oregon. Daar schoot een 26-jarige man donderdag negen mensen dood. De dader kwam zelf ook om het leven. Obama spreekt tijdens zijn bezoek met nabestaanden van de schietpartij.

  Obama hield kort na de schietpartij een pleidooi voor een strengere wapenwetgeving. Het was de vijftiende keer dat de president zijn medeleven moest betuigen na een groot schietincident. Bij eerdere gevallen pleitte hij ook al voor strengere wetten.

  Het terrein van de de school voor volwassenenonderwijs is inmiddels weer bereikbaar. Er worden deze week nog geen lessen gegeven, maar voor de studenten is slachtofferhulp aanwezig.

  Tranen

  De Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton schaarde zich achter Obama. Ook zij vindt dat er strengere wapenwetgeving moet komen. Bij een bijeenkomst over wapengeweld maandag vocht Clinton tegen haar tranen toen ze een moeder van een slachtoffer van een grote schietpartij introduceerde.

  Het kind van de vrouw kwam om het leven bij de schietpartij op de basisschool Sandy Hook, in Newton. Bij die schietpartij kwamen 28 mensen om het leven.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Tue, 06 Oct 2015 05:49:17 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot