daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 21 December 2014
Week 51

Geselecteerde regio:
Breukelen

Regio:
DeStadAmersfoort.nl
DeStadAmersfoort.nl RSS feed

NU.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Vandaag moet duidelijk worden wie de nieuwe president van Tunesië wordt. De strijd gaat tussen de zittende president Moncef Marzouki en zijn uitdager Beji Caid el-Sebsi. Vast staat dat Tunesië een president op leeftijd krijgt: Marzouki is 69 en oppositieleider el Sebsi is 88.

  In de campagne trokken de twee kandidaten fel van leer tegen elkaar. Marzouki, die sinds 2011 aan de macht is, heeft duidelijk laten weten dat hij niet van plan is om het veld te ruimen. El Sebsi noemt zijn tegenstander extremistisch en hij zegt dat de huidige president wordt gesteund door salafisten en jihadisten.

  Marzouki ziet zichzelf als bewaker van het erfgoed van de Arabische lente. Maar in Tunesië is hij inmiddels een omstreden figuur. Dat komt vooral doordat het economisch slecht gaat in het land. De werkloosheid is groot en de prijzen van de eerste levensbehoeften stijgen nog altijd.

  Eerste ronde

  In de eerste ronde kreeg Sebsi meer stemmen dan de zittende president. Waarnemers sluiten niet uit dat Marzouki zijn dreigement waarmaakt en blijft zitten als hij ook vandaag minder stemmen krijgt.

 • De Verenigde Staten voelen niets voor het aanbod van Noord-Korea om samen uit te zoeken wie er achter de grootschalige hack bij Sony Pictures zit. Noord-Korea zegt niets met de computerinbraak te maken te hebben, maar Amerika blijft het stalinistische land als schuldige aanwijzen.

  Een woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad eist dat Noord-Korea zijn schuld toegeeft en de filmmaatschappij compenseert. Dat is volgens hem de enige manier waarop Noord-Korea kan helpen.

  Dreigementen

  Aanleiding voor de hack zou de film The Interview zijn. Die gaat over een moordaanslag op de Noord-Koreaanse leider Kim-Jung-un. Na dreigementen besloten bioscopen in de VS de film niet te tonen. Het is nog maar de vraag of de film ooit nog uitkomt.

  De hele affaire zou Sony al miljoenen hebben gekost. Alleen al de productie van de film kostte 36 miljoen euro.

 • Gisteren was het verschrikkelijk druk in Antwerpen. Belgen en vooral ook veel Nederlandse dagjesmensen kwamen kerstinkopen doen. Vandaag zijn de winkels ook open en er worden weer hordes mensen verwacht.

  Om te voorkomen dat al het verkeer vastloopt laat de Antwerpse politie vandaag geen auto's toe in het centrum. De politie raadt aan om met het openbaar vervoer of op de fiets te gaan. Verder is er de mogelijkheid om de auto een flink eind buiten het centrum te parkeren en dan met een pendelbus naar het centrum te gaan.

  Gisteren was het een tijdje een puinhoop wat betreft het verkeer. Alle parkeerplaatsen en parkeergarages waren vol en de automobilisten die een plaats zochten voor hun wagen veroorzaakten overal opstoppingen.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 21 Dec 2014 06:28:06 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot