daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 3 Mei 2015
Week 18

Geselecteerde regio:
Haarlem

Regio:
Haarlem 105 Internet
Haarlem 105 Nieuws headlines

MeerRadio

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Universiteiten willen meer vrijheid om over hun geld te kunnen beschikken. Ze willen niet dat de minister van Onderwijs de budgetten verdeelt. De vereniging van Nederlandse universiteiten VSNU vindt de huidige prestatieafspraken met de minister over de verdeling van geld "buitengewoon ongewenst".

  Volgens de VSNU weten docenten en studenten veel beter waar de knelpunten in het onderwijs zitten. De universiteiten willen samen met docenten en studenten kunnen beslissen over uitgaven en investeringen.

  Vanaf 2018 krijgen de universiteiten meer geld. Omdat studenten dan geen renteloze lening meer krijgen, houdt het rijk honderden miljoenen euro's over. Dat geld gaat naar de universiteiten.

  Festival

  VSNU-voorzitter Karl Dittrich deed de oproep op het Festival der Wetenschappen, dat wordt georganiseerd door de Nieuwe Universiteit. Dat zijn docenten en studenten die zich inzetten voor meer democratie op de universiteiten.

  De afgelopen maanden bezetten studenten van de Universiteit van Amsterdam meerdere gebouwen om hun eisen voor meer democratie kracht bij te zetten. Onder meer het Maagdenhuis werd enkele weken bezet.

 • De politie is in Roosendaal een café aan de Markt binnengevallen na een vermoedelijke schietpartij. Er is een verdachte aangehouden. Niemand raakte gewond.

  De politie omsingelde het café vanochtend nadat een aantal mensen schoten had gehoord. De mogelijke schutter verschanste zich daarna in het pand.

  Op beelden was een naakte of halfnaakte man te zien, die voor het raam van de eerste verdieping stond. Er werd een onderhandelaar gestuurd om met de man in gesprek te gaan.

  "Verwarde man"

  De eigenaar van het café zegt tegen RTL Nieuws dat een verwarde man de zaak binnenliep en direct begon te schieten. Er waren op dat moment geen klanten binnen. De eigenaar en twee personeelsleden konden via de achterdeur vluchten.

  RTL Nieuws citeert ook een andere getuige, die zegt dat zeker zes keer is geschoten.

  Een deel van de Markt blijft voorlopig afgesloten.

 • Het aantal voedseldroppings komt in een stroomversnelling. Bloemendaal krijgt vandaag bijvoorbeeld een regen aan paketten. Pakken van 20 kilo die uit een vliegtuig vallen. Op de pakken schrijven de afzenders, in dit geval Amerikanen: "Blijft naar ons uitzien. Wij komen terug."

  De Britten en Amerikanen voorzien het westen van Nederland van voedsel via de lucht. In een week wordt met ruim 5000 vluchten meer dan 11.000 ton aan goederen afgeworpen.

  De bevrijding van heel Nederland is ophanden. De NOS heeft veel persoonlijke herinneringen van gewone Nederland aan Bevrijdingsdag in kaart gebracht. Die zijn verzameld op een interactieve kaart, waar ook andere historische beelden van de bevrijdingsdagen zijn terug te zien.

  De NOS besteedt op 5 mei veel aandacht aan de Bevrijding van Nederland, zeventig jaar geleden. In het programma De Meidagen, van 18.20 - 19.55 op NPO 1 en NOS.nl, wordt uitgebreid teruggeblikt op de bewogen dagen rond de bevrijding.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 03 May 2015 13:50:00 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot