daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 23 November 2014
Week 47

Geselecteerde regio:
Haarlem

Regio:
Haarlem 105 Internet
Haarlem 105 Nieuws headlines

MeerRadio

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In Groningen heeft de politie vannacht de handen vol gehad aan een man met zelfmoordplannen. Uiteindelijk schoot een lid van een arrestatieteam de 32-jarige man in zijn woning in zijn been. Het slachtoffer is gewond naar een ziekenhuis gebracht.

  De politie rukte uit vanwege een melding dat een man zichzelf in zijn appartement aan de Stationsstraat iets wilde aandoen. Ter plekke zagen agenten dat de man een vuurwapen had, waarna ze een arrestatieteam en een onderhandelaar inschakelden. Het appartementencomplex werd ontruimd.

  Inval

  Toen onderhandelingen geen resultaat hadden, viel het arrestatieteam de woning binnen. Daarbij schoot een agent de man neer. Over de ernst van de verwondingen is volgens een politiewoordvoerder nog niets bekend.

  Onduidelijk is nog waarom de agent besloot te schieten. "Blijkbaar waren de omstandigheden dusdanig dat de politiemedewerker zich daartoe genoodzaakt voelde", zegt de woordvoerder.

  Politiebureau

  De ongeveer twintig geëvacueerde omwonenden zijn opgevangen op een politiebureau in de buurt. Zij mochten in de loop van de nacht terug.

 • In Mali zijn twaalf kinderen ontvoerd, waarschijnlijk door islamitische strijders. Twee kinderen die probeerden te vluchten werden doodgeschoten, meldt een woordvoerder van het Malinese leger.

  De kinderen zullen volgens hem vrijwel zeker worden gebruikt als soldaat.

  De ontvoering was in de buurt van de stad Kidal, in het noorden van Mali. Daar is het al een week onrustig. Vrijdag was er een zelfmoordaanslag bij een fosfaatmijn. Daarbij vielen verder geen slachtoffers.

 • De Verenigde Staten trekken 135 miljoen dollar uit voor humanitaire hulp aan mensen die zijn getroffen door de burgeroorlog in Syrië. Vice-president Biden deed die toezegging in Istanbul in een gesprek met de Turkse president Erdogan.

  Het geld is bestemd voor slachtoffers in Syrië zelf, maar ook voor de Syriërs die het land zijn ontvlucht. Een deel zal gaan naar buurland Turkije, dat inmiddels zo'n 1,6 miljoen Syrische vluchtelingen opvangt.

  In totaal heeft de VS sinds het begin van de oorlog in Syrië ongeveer drie miljard dollar aan humanitaire hulp toegezegd.

  IS

  Het gesprek tussen Biden en Erdogan duurde bijna vier uur en ging naar verluidt ook over de aanpak van Islamitische Staat in Syrië en Noord-Irak. Op de gezamenlijke persconferentie na afloop zeiden ze daar echter niets over.

  Het stilzwijgen duidt erop dat de VS en Turkije het nog steeds oneens zijn over de aanpak van IS. De VS wil dat Turkije een grotere rol gaat spelen in de strijd van de internationale gemeenschap tegen de terreurorganisatie.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 23 Nov 2014 05:20:32 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot