daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 23 December 2014
Week 52

Geselecteerde regio:
Ijsselmuiden

Regio:
Radio 794
Het station voor de gemeente Heerde en Epe

RTV Oost
RTV Oost logo

NU.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Ben Oude Nijhuis, de man die de problemen in verpleeghuizen aankaartte, is door kijkers van het tv-programma Pauw verkozen tot Held van het jaar 2014. Dat is bekendgemaakt in de laatste aflevering van het VARA-programma van dit seizoen.

  Oude Nijhuis kreeg 31 procent van de stemmen. Er waren 16 kandidaten voor de titel.

  Misstanden

  Oude Nijhuis zocht begin november de publiciteit met een artikel in het Algemeen Dagblad. Samen met de vader van staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) vroeg hij aandacht voor misstanden in een Haags verpleeghuis waar zijn vrouw woont.

  De dag erop ging Oude Nijhuis daarover in Pauw in gesprek met de staatssecretaris.

  Trots

  Omdat Oude Nijhuis inmiddels is overleden, nam zijn zoon de titel Held van het jaar 2014 in ontvangst. Ron Oude Nijhuis zei trots te zijn op zijn vader. Hij hoopt dat zijn vader iets heeft bereikt voor de zorg en dat zijn strijd niet voor niets is geweest.

  Het debat over de zorg is dan wel aangezwengeld, volgens Ron Oude Nijhuis moet er nog veel gebeuren. "Vorige week zondag zaten we met alle kinderen bij onze moeder en dan vraag je iets aan de verpleegkundige en hoor je weer: ik weet het niet, ik ben vandaag invaller," zei hij in Pauw.

  Oude Nijhuis overleed een kleine twee weken na de uitzending van Pauw aan een hersenbloeding.

 • De Nigeriaan met ebola die werd verpleegd in het UMC Utrecht, is weg uit Nederland. Hij werd afgelopen vrijdag al genezen verklaard. De Nigeriaan is nu teruggevlogen naar Liberia, het land waar hij als VN-militair is gelegerd, zo heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen het ANP gezegd.

  De man werd begin december naar Nederland gevlogen en verpleegd op een speciale afdeling van het UMC Utrecht. Het was de eerste keer dat er tijdens deze uitbraak een ebolapatiënt in Nederland werd verpleegd.

  De Wereldgezondheidsorganisatie van de VN liet maandag weten dat het aantal mensen dat besmet is geraakt met ebola is opgelopen tot 19.340. Van hen zijn er 7518 doodgegaan, van wie de meeste in Liberia. Ook in Guinee en Sierra Leone heeft de ziekte veel slachtoffers gemaakt.

 • In Nigeria hebben aanslagen maandag aan zeker 27 mensen het leven gekost. Er vielen ruim zestig gewonden. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is niet opgeëist, maar aangenomen wordt dat de islamitische terreurgroep Boko Haram erachter zit. Beide aanslagen waren in het noordoosten van het land.

  Eerst was er een dubbele aanslag op een busstation in het stadje Gombe, met twee explosies kort na elkaar. Dat is een veel beproefde tactiek van terroristen: na de eerste explosie stromen mensen toe om te helpen, waarna er nog een bom afgaat. In Gombe vielen in totaal twintig doden en veertig gewonden.

  De overige slachtoffers vielen een paar uur later toen in het stadje Bauchi, zo'n 150 kilometer verderop, een bom op een markt afging. Het staat vast dat er bommen zijn gebruikt, maar of het om zelfmoordaanslagen gaat, is niet duidelijk.

  Boko Haram wil van Nigeria een streng-islamitische staat maken. De beweging pleegt geregeld aanslagen. Geweld in het noordoosten van Nigeria heeft dit jaar al aan meer dan 10.000 mensen het leven gekost.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Tue, 23 Dec 2014 02:36:41 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot