daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 5 Maart 2015
Week 10

Geselecteerde regio:
Ijsselmuiden

Regio:
Radio 794
Het station voor de gemeente Heerde en Epe

RTV Oost
RTV Oost logo

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Wekenlang loog, bedroog en misleidde zij haar medekandidaten. Journaliste Margriet van der Linden was dit seizoen de mol in het populaire televisieprogramma Wie is de mol?

  Samen met zangeres en actrice Marlijn Weerdenburg en Journaalpresentator Rik van de Westelaken stond Van der Linden in de finale van het programma dat zich dit jaar geheel afspeelde in Sri Lanka.

  Voor het eerst in de geschiedenis wordt de ontknoping live uitgezonden. De uitzending, vanuit Vondel CS in Amsterdam, is nog aan de gang. Buiten kan het publiek op grote schermen meekijken.

  Winnaar

  Ook de winnaar werd bekendgemaakt. Rik van de Westelaken mag de historisch lage pot mee naar huis nemen. Marlijn Weerdenburg verlaat het programma als verliezend finalist.

  In het programma van AVROTROS proberen tien bekende Nederlanders zo veel mogelijk geld te verdienen met allerlei opdrachten. Een van deelnemers is de mol en die probeert ongezien de opdrachten te laten mislukken.

  Aan het eind van elke aflevering moeten de kandidaten raden wie de mol is. Wie die test het slechtst maakt, moet naar huis.

  Vijftiende seizoen

  Naast de finalisten waren de kandidaten van het vijftiende seizoen Chris Zegers, Martine Sandifort, Carolina Dijkhuizen, Viktor Brand, Ajouad el Miloudi, Evelien Bosch en Pieter Derks.

  De presentatie is in handen van Art Rooijakkers en het programma trekt een publiek van gemiddeld twee miljoen kijkers.

 • Strijders van Boko Haram hebben in een afgelegen dorp in Nigeria zeker 68 jongens en mannen gedood. Bij veel mannen hebben ze de keel doorgesneden. Ze hebben de lijken achtergelaten in de plaatselijke moskee, zeggen ooggetuigen.

  De aanval in het dorp Njaba was tijdens het ochtendgebed. De aanval is nu pas bekend geworden, omdat het dorp zeer afgelegen ligt, zo'n honderd kilometer ten zuidoosten van de stad Maiduguri.

  "Wij, de vrouwen, werden gespaard, maar alle mannen, ook kinderen van 12, 13 en 14 jaar, werden gedood", zei ooggetuige Aminatu Mommodu tegen persbureau Associated Press.

  Vrouwen ontsnapten

  De vrouwen mochten ontsnappen naar de bush. Na de aanval kropen ze terug naar het dorp om hun dode mannen te tellen. Mannen die niet in de moskee waren, werden in hun huizen gedood.

  Boko Haram-strijders zouden de laatste dagen vooral leden van één bepaalde stam hebben gedood. Het gaat om jongemannen van dezelfde etnische groep als veel militairen in het leger van buurland Tsjaad.

  Ooggetuigen hoorden Boko Haram-strijders roepen dat ze wraak namen op het Tsjadische leger.

  "Ze dreven de mensen bijeen in de markt, en scheidden daar de Kanuris van de Shuwa-Arabieren. Ze zeiden tegen de laatsten dat hun Tsjadische stamgenoten Boko Haram aanvallen", zegt een inwoner van het dorp Kala Balge.

  Wraakactie

  Volgens hem trekken de Boko Haram-strijders van dorp tot dorp en hebben ze de afgelopen week tientallen mensen vermoord en talloze huizen in brand gestoken.

  De aanvallen zouden een wraakactie zijn op het leger van Tsjaad, dat Nigeria helpt in de strijd tegen Boko Haram. De samenwerkende militairen hebben de laatste tijd verschillende steden heroverd op Boko Haram.

  Afgelopen maandag boekte het Tsjadische leger opnieuw succes op Nigeriaans grondgebied. De militairen verdreven alle Boko Haram strijders uit de stad Dikwa, op een belangrijk kruispunt van wegen.

  Daarbij hebben ze zeker honderd Boko Haram-strijders gedood, aldus een woordvoerder van het leger.

  Leider ontkomen

  Volgens de president van Tsjaad is de leider van Boko Haram, Abubakar Shekau, ontkomen. "Hij had geluk. Hij was in Dikwa tijdens de aanval. Hij wist te vluchten, maar ik weet waar hij is", zei president Idriss Deby.

  "Hij kan zichzelf maar beter overgeven, omdat hij anders hetzelfde lot ondergaat als zijn medestrijders".

  Het leger van Tsjaad had Dikwa afgelopen maand al willen bevrijden, maar mocht dat toen niet van Nigeria. Het Nigeriaanse leger zou zelf plannen hebben gehad om het stadje aan te vallen. Maar volgens een Tsjadische militair waren de Nigeriaanse militairen maandag in geen velden of wegen te bekennen. Nigeria wordt zwaar bekritiseerd, omdat het niet in staat is de opmars van Boko Haram te stuiten.

  Boko Haram heeft een gebied zo groot als België bezet en er een islamitisch kalifaat uitgeroepen. Vanwege de strijd zijn de verkiezingen in Nigeria met zes weken uitgesteld.

 • De politie heeft gisteren in een huis in Rotterdam twee sporttassen gevonden met daarin 1,5 miljoen euro.

  Een arrestatieteam viel gisteravond een huis binnen na een tip over vuurwapens. In het huis vonden ze de sporttassen. Een 37-jarige Rotterdammer is aangehouden.

  Agenten die in de omgeving van het huis stonden, zagen dat iemand vanaf een balkon voorwerpen in het water gooide. Vanochtend hebben duikteams in het water gezocht, maar zij hebben niets gevonden.

  Verder onderzoek leidde naar een appartement elders in de stad. Daar trof de politie een hennepkwekerij met 700 planten aan.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Thu, 05 Mar 2015 21:09:57 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot