daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 5 Maart 2015
Week 10

Geselecteerde regio:
Rotterdam

Regio:
Nieuws.nl - Rotterdam --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Dichtbij.nl - Capelle-Krimpen
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

RTV Rijnmond
Het laatste nieuws

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De Amerikaanse ambassadeur in Zuid-Korea is gewond geraakt toen hij bij een lezing werd aangevallen met een scheermes. Het Witte Huis meldt dat de verwondingen niet levensbedreigend zijn. Ambassadeur Lippert is wel naar een ziekenhuis in Seoul gebracht.

  Op foto's is te zien dat Lipperts linkerhand onder het bloed zit. Hij houdt zijn hoofd vast; het lijkt erop dat hij een hoofdwond heeft. Lippert loopt op de foto's wel op eigen kracht.

  Gearresteerd

  De dader is een man van 55. Hij riep tijdens de aanval dat Noord- en Zuid-Korea herenigd moeten worden. Ook zou hij hebben geroepen dat hij tegen militaire oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten is. De man is door veiligheidspersoneel tegen de grond gewerkt en gearresteerd.

  Het incident was om 07.40 uur in een cultureel centrum in Seoul. Lippert woonde daar een ontbijtbijeenkomst bij en zou ook een lezing geven. President Obama heeft hem inmiddels gebeld om hem beterschap te wensen.

 • Nieuwsuur heeft het bij het rechte eind met het bedrag van zo'n 4,7 miljoen gulden dat justitie aan Cees H. heeft overgemaakt. Dat zei de advocaat van H., Jan-Hein Kuijpers, in het tv-programma Pauw.

  Kuijpers heeft een bonnetje waar het exacte bedrag op staat, maar hij mag dat niet laten zien van zijn cliënt. "Ik kan niets laten zien op papier, omdat Cees H. dat niet wil. Maar ik kan bevestigen dat wat Nieuwsuur zegt, juist is", zei Kuijpers.

  Deal

  In 2001 sloot toenmalig officier van justitie Fred Teeven, de huidige VVD-staatssecretaris van Justitie, een deal met crimineel Cees H. De afspraak werd vorig jaar openbaar en minister Opstelten beweerde toen dat het om 1,25 miljoen gulden ging.

  Advocaat Piet Doedens, die H. in 2001 bijstond, zei in april vorig jaar al tegen de Volkskrant dat het bedrag veel hoger was. "Op 10 september 2001 heeft het OM bijna 5 miljoen gulden overgemaakt."

  Maar het bonnetje was volgens Opstelten onvindbaar. Vandaag meldde Nieuwsuur, dat documenten heeft ingezien, dat het om 4,7 miljoen gulden ging.

  Stalking

  Justitie deed het afgelopen jaar onderzoek naar het bedrag en documenten waar dat op zou staan, maar kon niets vinden. Volgens Kuijpers hebben ze ook bij hem navraag gedaan. "Maar over de inhoud van dat gesprek doe ik geen mededelingen."

  Nieuwsuur kon de documenten wel vinden. "Waar het om gaat is dat ze informatie hebben, van justitie zeggen ze, die klopt met wat er op mijn bonnetje staat."

  De advocaat zei dat hij niet de bron is van Nieuwsuur. "De redacteur heeft mij gestalkt, die wilde echt mijn bonnetje hebben. Maar mijn bonnetje heeft hij niet gezien", aldus Kuijpers. "Dus er moeten andere papieren zijn waaruit blijkt dat wat er op mijn bonnetje staat, klopt."

 • World Press Photo trekt toch een omstreden prijs in voor de Italiaanse fotograaf Giovanni Troilo. Die kreeg de eerste prijs in de categorie 'Hedendaagse kwesties' voor een serie over de Belgische stad Charleroi. De serie La Ville Noir moet een indruk geven van het dagelijks leven in de stad.

  Maar de burgemeester had bezwaar gemaakt tegen de prijs, omdat de serie geënsceneerde foto's zou bevatten. De burgemeester noemde de foto's "een vervalsing van de werkelijkheid" en "nadelig voor de stad".

  Regels

  De organisatie wilde eerst niet op de bezwaren ingaan. Nu zegt World Press Photo nieuwe informatie te hebben gekregen. Een van de foto's was niet genomen in Charleroi, maar in de Brusselse voorstad Molenbeek. Daarmee heeft Troilo de regels van de prestigieuze fotowedstrijd overtreden.

  "Dit is duidelijk een geval van misleidende informatie", zegt directeur Lars Boering. "We kijken nu anders naar dit verhaal. Er is een regel overtreden, en daarmee is een grens overschreden."

  De eerste prijs gaat nu naar tweede-prijswinnaar Giulio di Sturco, ook een Italiaan, voor zijn serie Chollywood, over het maken van een Chinese tv-serie.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Thu, 05 Mar 2015 03:29:04 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot