daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 20 December 2014
Week 51

Geselecteerde regio:
Rotterdam

Regio:
Nieuws.nl - Rotterdam
Nieuws.nl - Doorlopend het laatste nieuws

Dichtbij.nl - Capelle-Krimpen
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

RTV Rijnmond
Het laatste nieuws

NU.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Topman Michael Lynton van Sony Pictures Entertainment zegt dat de filmmaatschappij de mogelijkheden onderzoekt van het uitbrengen van de film The Interview. De première werd woensdag afgelast na dreigementen van een groep hackers die volgens de FBI aan het Noord-Koreaanse regime zijn verbonden.

  In een interview met CNN spreekt de Sony-topman veel berichtgeving van de afgelopen dagen tegen. "President Obama, de media en het grote publiek zien de gang van zaken verkeerd", aldus Lynton.

  Trailer

  The Interview is een komedie over twee mannen die van de CIA het verzoek krijgen om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om het leven te brengen. Sony besloot woensdag om de première op Eerste Kerstdag af te blazen na dreigementen van de hackers. Ook werd gezegd dat de film niet meer zou worden uitgebracht. In de dagen erna werd al het materiaal van de film, zoals de trailer op YouTube verwijderd.

  Het besluit leidde leidde tot felle kritiek van acteurs en politici. Zo bekritiseerde ook president Obama Sony gisteren het laten vallen van The Interview. Hij zei het te betreuren dat de filmmaatschappij niet eerst contact met hem had opgenomen. Ook stelde hij dat een dictatuur zoals Noord-Korea niet mag bepalen wat wel en niet kan in de VS en wees hij op het gevaar van zelfcensuur.

  Distributeur

  Lynton zegt dat het anders is gegaan. Sony moest de première wel schrappen, omdat de grote bioscoopketens de film niet wilden draaien. Ook zou er wel degelijk overleg zijn geweest met het Witte Huis.

  Volgens de Sony-topman is het altijd de bedoeling geweest dat het grote publiek de film te zien krijgt. De film online uitbrengen wees Sony eerder van de hand. De filmmaatschappij wil The Interview via een distributeur uitbrengen, maar vooralsnog heeft Sony die niet gevonden.

 • Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. De bombardementen waren gericht op doelen van Hamas, als vergelding voor een raketaanval.

  Getuigen melden dat ze twee explosies hebben gehoord. Volgens de autoriteiten in Gaza zijn er geen slachtoffers gevallen.

  De raket die gisteren vanuit de Gazastrook werd afgevuurd kwam neer in een open veld in het zuiden van Israël en richtte geen schade aan.

  Het is de eerste keer dat Israël zo'n militaire actie onderneemt sinds er in augustus een wapenstilstand werd gesloten tussen Hamas en Israël. Het was de derde keer dat er een raket van Hamas in Israël terechtkwam.

  Het staakt-het-vuren in augustus maakte een eind aan zeven weken van gevechten. Bij die strijd vielen ruim 2200 doden, voornamelijk Palestijnen.

 • De moeder van zeven van de acht kinderen die dood zijn gevonden in een huis in het Australische Cairns is in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van moord. Ze ligt in het Cairns Base Hospital waar ze wordt bewaakt.

  De 37-jarige vrouw is volgens de politie helder. Ze heeft al gesproken met rechercheurs. De vrouw werd in het huis gevonden met steekwonden in de nek en in haar borststreek. Over het mogelijke motief van de vrouw is nog niets bekend.

  In het huis zijn een aantal "mogelijke wapens" gevonden, waaronder messen. De vrouw was volgens inspecteur Bruno Asnicar niet bekend bij jeugdzorg of aanverwante organisaties.

  De gedode kinderen waren 1,5 jaar tot 15 jaar. Zeven kinderen waren van de vrouw, het achtste kind was haar nichtje. Ze werden gevonden door een 20-jarige man, broer van sommige kinderen. De lijken zijn inmiddels uit het huis gehaald. Het huis en de omgeving blijven nog een paar dagen afgesloten voor verder onderzoek.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 20 Dec 2014 01:54:37 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot