daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 27 April 2015
Week 18

Geselecteerde regio:
Rotterdam

Regio:
Nieuws.nl - Rotterdam --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Dichtbij.nl - Capelle-Krimpen
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

RTV Rijnmond
Het laatste nieuws

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Het dodental van de aardbeving van zaterdag in Nepal is opgelopen tot boven de 3000. De Nepalese politie noemt een aantal van 3218.

  Verder zijn 6538 mensen gewond geraakt bij de ergste aardbeving die het land in 81 jaar heeft getroffen. In India zijn zeker 62 mensen omgekomen en in China 20.

  Veel overlevenden hebben opnieuw, uit angst voor naschokken, een nacht in de buitenlucht doorgebracht. Het was koud en het regende. Ook de hulpverlening wordt gehinderd door het slechte weer. Er zijn inmiddels bijna honderd naschokken geweest.

 • Dordrecht is vandaag het decor voor Koningsdag 'nieuwe stijl'. In twee uur tijd krijgt de stad, samen met gemeenten uit de regio, de gelegenheid zich te presenteren aan koning Willem-Alexander en zijn familie.

  Dat gebeurt met veel schepen, veel geschiedenis en cultuur, een actief bedrijfsleven en tot slot muziek en dans met jongeren. Er worden zo'n 100.000 toeschouwers in Dordrecht verwacht.

  De NOS zendt Koningsdag in Dordrecht rechtstreeks uit op NPO 1 van 10.45 - 13.15 uur.

  Prinsesjes

  Voor het eerst is Koningsdag precies op de verjaardag van de koning, want die valt dit keer niet op een zondag. Koning Willem-Alexander wordt vandaag 48 jaar.

  De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zijn er op een deel van de route bij. Verder neemt het koningspaar prins Constantijn en prinses Laurentien mee en drie neven van de koning en hun vrouwen: Maurits en Marilène, Bernhard en Annette en Floris en Aimée. Het is nog niet duidelijk of Pieter-Christiaan en Anita ook aanwezig zijn.

  Prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven gaan voor het eerst niet meer mee. Ook prinses Mabel is er niet bij.

  Grande Parade

  Het koninklijk gezelschap komt om 11.00 uur per waterbus aan bij het Groothoofd in Dordrecht, op het punt waar de rivieren de Oude Maas, de Noord en de Beneden-Merwede bij elkaar komen.

  Vanaf een tribune kijkt de koninklijke familie naar een Grande Parade van zo'n vijftig historische en moderne schepen die het belang van de scheepvaart voor de zes Drechtsteden laten zien. Alle schepen, van het evenementenschip de Ark van Noach tot een kraanschip en boorplatform, brengen een verjaardagsgroet aan de koning.

  De koning en zijn gevolg schepen daarna aan de Mattenkade in op een open elektrische boot, de Dordtevaar. Via de Wolwevershaven en de Nieuwe Haven varen ze door het strengbeveiligde historische centrum naar de Oude Kerk. Daar luisteren ze naar enkele korte muziekstukken die zijn geïnspireerd op het tweejaarlijkse Bachfestival.

  Slotfeest

  Per elektrische bus gaat de koninklijke familie verder naar het Scheffersplein, waar lokale ondernemers hun producten presenteren op het gebied van design, delicatessen en eigentijdse ambachten. Hier wordt ook de Amalia-viool getoond, die een Dordtse vioolbouwer voor de oudste dochter van het koningspaar heeft gebouwd.

  Het gezelschap gaat vervolgens lopend naar het Hof, waar het historische museum Het Hof van Nederland is gevestigd. Acteurs spelen de geschiedenis van de Eerste Vrije Statenvergadering uit 1572 na, die de basis legde voor Nederland als zelfstandige rechtsstaat. De koning opent het nieuwe museum.

  Het slotfeest speelt zich af op het Statenplein, waar ruimte is voor de Dordtse jeugd. Er zijn onder meer optredens van dj Lucien Foort en de singer-songwriter Nielson. Duizenden belangstellenden kunnen het muzikale feest bijwonen. De koninklijke familie neemt hier kort na 13.00 uur afscheid van Dordrecht.

  NOS Koningsdag, 10.45 - 13.15 uur op NPO 1. Vanavond van 18.50 - 19.50 uur op NPO 1 is er een uitgebreide terugblik op Koningsdag. Presentatie: Astrid Kersseboom.

 • De vrijmarkten in diverse steden en andere festiviteiten voor Koningsdag zijn vannacht over het algemeen goed verlopen. Volgens de politie was het overal druk, maar waren er niet veel meer incidenten dan op andere weekenddagen.

  Op de vrijmarkt van Utrecht was het gisteravond zo druk dat de Weerdsingel enige tijd werd afgesloten om opstoppingen te voorkomen. Volgens de politie waren er zo'n 100.000 mensen op de been, ongeveer net zo veel als vorig jaar.

  In Den Haag was het met 200.000 bezoekers erg druk op het festival Life I Live. Er waren maar enkele arrestaties voor kleine vergrijpen. Ook in de andere grote steden waren er geen noemenswaardige problemen.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Mon, 27 Apr 2015 05:59:39 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot