daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 5 Juli 2015
Week 27

Geselecteerde regio:
Rotterdam

Regio:
Nieuws.nl - Rotterdam
Een andere nieuwssite

Dichtbij.nl - Capelle-Krimpen
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

 • CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De Tour de France deed zondagmiddag Capelle aan. De wielrenners startten in Utrecht en finishten in Zeeland. Het peloton passeerde Capelle via de Abram van Rijckevorselweg die vanwege het evenement enige uren was afgesloten.

 • CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Leefbaar Capelle-raadslid Martin van Gent dient maandag tijdens de raadsvergadering een motie in: Veel fleur in Capelle. Aanleiding zijn de ophoogwerkzaamheden in de Capelse wijk ’s-Gravenland, waarbij onder de platanen weidebloemen zijn ingezaaid. Van Gent: "Dit is niet alleen goed voor het groene aanzien van de stad, maar ook de bijen doen er hun voordeel mee."

 • KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Ben je altijd al benieuwd geweest hoe mensen overleven tijdens een atoomaanval?
RTV Rijnmond
Het laatste nieuws

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • "Tsipras lijkt zijn overwinning binnen te hebben. Je hoort hier al het gejuich in de straten", zegt verslaggever Eva Wiessing in Athene. Bij het referendum in Griekenland over het doorvoeren van hervormingen lijkt het nee-kamp met een ruime meerderheid te winnen.

  De helft van de stemmen is geteld, waarbij meer dan 61 procent 'nee' heeft gestemd en nog geen 39 procent 'ja'. "Nee staat echt volop aan kop. Bij het regeringsgebouw en op het Syntagmaplein zijn nee-stemmers de overwinning al aan het vieren. Ik hoor ze hier 'ochi', 'ochi' roepen", vertelt Wiessing.

  Nieuwe koers

  De regering van Tsipras had de Grieken opgeroepen om 'nee' te stemmen. Hij en minister van Financiën Varoufakis hebben hun politieke lot verbonden aan het referendum. Bij een overweldigend 'ja' zullen ze aftreden.

  Volgens Wiessing laten de Grieken nu duidelijk zien dat ze de bezuinigingen beu zijn. "Griekenland wil een nieuwe koers en af van die grote schuld. Ondanks dat de banken dicht zijn en de gepensioneerden niet bij hun geld kunnen, willen ze de economie op een eigen manier hervormen."

  De Grieken nemen daarbij het risico dat het ze terug moeten naar de drachme, stelt Wiessing.

 • De drie fractieleden van 50Plus in de Eerste en Tweede Kamer, Henk Krol, Jan Nagel en Martin van Rooijen, overleggen dinsdag op uitnodiging van premier Rutte en vice-premier Asscher over hun mogelijke steun aan de belastingverlaging van het kabinet.

  Eerste Kamerlid Nagel: "Wij gaan ervoor pleiten dat de ouderen ook een beetje financieel tegemoet gekomen worden". Van de vijf miljard euro lastenverlichting wil 50Plus een miljard euro gebruiken voor het verhogen van de AOW. In de plannen van het kabinet krijgen niet-werkende ouderen er nauwelijks iets bij.

  Doorslag

  Ondanks het feit dat 50Plus maar twee zetels in de Eerste Kamer heeft, denkt Nagel toch iets te kunnen bereiken. "Het CDA wil ook dat er iets gebeurt voor de ouderen. Men moet tellen. Men heeft geen meerderheid in de senaat en twee zetels kunnen net de doorslag geven."

  De ouderenpartij vindt dat gepensioneerden de afgelopen jaren al veel hebben moeten inleveren en nu ook mogen meeprofiteren van de voorgenomen lastenverlaging.

  Politiek verslaggever Ron Fresen: "Er kan deze week dus ineens een alternatief opdoemen voor samenwerking met de traditionele 'C3-partijen'. Dan moet Rutte de partij wel iets willen geven. En dat is nog maar de vraag natuurlijk."

  D66-leider Pechtold stapte vorige week uit de onderhandelingen omdat volgens hem het kabinet het belastingstelsel niet voldoende wil hervormen. Daardoor mislukten de onderhandelingen over een belastingherziening zoals voorgesteld door het kabinet.

  "50 plus zelf denkt al snel iets te kunnen winnen in het Torentje", zegt Ron Fresen. "Want nu gaan alle belastingcadeaus naar werkenden, En door maar iets voor ouderen binnen te halen wil de partij maar wat graag kunnen zeggen: kijk wij doen er toe."

 • In Zeeland stonden aan het begin van de avond lange files als gevolg van de massale uittocht van wielerfans die vandaag langs de route stonden van de Tour de France. Volgens de VerkeersInformatieDienst stond er rond kwart over zeven meer dan 10 kilometer op de N59 tussen Burgh-Haamstede en Zierikzee.

  Veel automobilisten kozen om de drukte te ontlopen voor de N57 richting Rotterdam, maar daar liep het verkeer ook vast. De VID zegt dat er ook veel files stonden op lokale wegen. Op het hoogtepunt stond er ruim 20 kilometer file in Zeeland.

  De tweede etappe van de Tour de France ging van Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland. In totaal stonden er zo'n 325.000 toeschouwers langs de route.

  Rond Utrecht heeft de toeloop van wielerfans nauwelijks geleid tot files. Volgens de VID komt dat omdat veel mensen daar gehoor gaven aan de oproep om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 05 Jul 2015 21:19:38 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot