daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 30 Augustus 2015
Week 35

Geselecteerde regio:
Rotterdam

Regio:
Nieuws.nl - Rotterdam
Een andere nieuwssite

Dichtbij.nl - Capelle-Krimpen
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

RTV Rijnmond
Het laatste nieuws

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In Maleisië zijn voor de tweede achtereenvolgende dag duizenden mensen de straat opgegaan om te demonstreren tegen premier Najib. Ze eisen zijn aftreden en willen nieuwe verkiezingen.

  In de hoofdstad Kuala Lumpur brachten honderden demonstranten de nacht op straat door. Ze waren veelal gekleed in het geel, de kleur van protestbeweging Bersih. Bersih is het Maleisische woord voor schoon.

  De premier ligt onder vuur sinds er vorige maand een corruptieschandaal aan het licht kwam. Najib zou 626 miljoen euro hebben weggesluisd uit een investeringsfonds. Later zei hij dat het geld een donatie was uit het Midden-Oosten.

  Voormalige mentor

  Gisteren waren tienduizenden demonstranten op de been. De voormalige machthebber van Maleisië, Mahathir Mohamad, sprak toen zijn steun uit voor de protestbeweging. De 90-jarige Mahathir is de voormalige mentor van Najib. Hij heeft zich ontwikkeld tot een van diens grootste tegenstanders.

  Hoewel de demonstraties van dit weekend verboden zijn, heeft de politie nog niet ingegrepen. In 2011 en 2012 gebeurde dat wel. Demonstranten werden toen uit elkaar gejaagd met traangas en waterkanonnen.

 • De burgemeester van de Duitse plaats Heidenau is door rechts-extremisten bedreigd, omdat hij zich inzet voor vluchtelingen. De vrouw van burgemeester Opitz vond een briefje in de brievenbus, meldt de krant Sonntag Express. In het briefje werd "concreet" gedreigd met geweld.

  Christendemocraat Opitz denkt na over beveiliging, maar hij zegt niet bang te zijn. "Ik blijf mij uitspreken tegen racisme en vind dat de mensen in Heidenau solidair moeten zijn met asielzoekers."

  In Heidenau, dat vlak bij Dresden ligt, is het al dagen onrustig. Sinds de opening van een opvanglocatie voor asielzoekers, protesteren tegenstanders tegen de komstvan vluchtelingen. Ook voorstanders die de vluchtelingen welkom willen heten, hebben de afgelopen dagen gedemonstreerd.

 • In Beiroet zijn duizenden mensen de straat opgegaan uit protest tegen de regering. Ze geven de autoriteiten nog drie dagen de tijd om een oplossing te vinden voor de vuilniscrisis in het land, die volgens hen aantoont dat de regering incompetent en corrupt is.

  De demonstranten schreeuwden leuzen als 'revolutie, revolutie' en probeerden de afzettingen voor een regeringsgebouw in brand te steken. De politie dreef de betogers uiteindelijk uit elkaar.

  Het was een van de grootste Libanese demonstraties die niet door een politieke partij georganiseerd werd. Het protest werd geleid door activisten die zich hebben verenigd onder de naam 'You Stink'.

  Stank

  De groep riep de Libanezen op de straat op te gaan, omdat het de overheid al ruim een maand niet lukt om goede afspraken te maken over het wegwerken van afval. In de straten van de stad liggen grote hopen vuilnis, die door de warmte erg stinken.

  De demonstranten eisen niet alleen dat het vuilnis wordt opgehaald, ze willen ook dat de minister van Milieu opstapt. Daarnaast vragen ze om nieuwe verkiezingen en een nieuwe president; Libanon zit al een jaar zonder.

  Geweld

  Vorig weekend liep een vergelijkbaar protest in Beiroet uit de hand. De betogers gooiden met stenen, flessen en benzinebommen naar de politie. Die zette waterkanonnen en traangas in. Tientallen mensen raakten gewond.

  Premier Salam waarschuwde na de protesten dat Libanon op de rand van de afgrond staat en in chaos dreigt weg te zinken.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 30 Aug 2015 07:48:56 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot