daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Wo. 26 Oktober 2016
Week 43

Geselecteerde regio:
Bodegraven

Regio:
RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken, Utrecht en het Groene Hart

Dichtbij.nl - Alphen
Alles uit de regio op internet

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

  • Bij een luchtaanval op een dorp in de Syrische provincie Idlib zijn rond de 20 doden gevallen. Berichten van Syrische activisten en het Syrische Observatorium voor Mensenrechten lopen uiteen van 17 tot 22 doden.Gevechtsvliegtuigen voerden aanvallen uit op het dorp Haas. Onder de doelen die geraakt werden, was ook een school. De bommen sloegen volgens lokale media in op het moment dat kinderen zich verzamelden buiten het schoolgebouw. Zeker zeven kinderen en een onderwijzer zouden bij de aanval om het leven zijn gekomen.De Syrische staatstelevisie maakte ook melding van de aanval, maar zei alleen dat een aantal militanten was uitgeschakeld. De provincie Idlib ligt in het noordwesten van Syrië, bij Aleppo, en staat onder controle van opstandelingen. Er zijn geregeld aanvallen van de Syrische en Russische luchtmacht op de rebellen en van Amerikaanse vliegtuigen op posities van terreurgroep Islamitische Staat.
  • In Frankrijk gaan agenten opnieuw de straat op om betere werkomstandigheden af te dwingen. Vooral in Parijs werden veel demonstranten verwacht voor de 'Mars van Woede', die even na 12.00 uur van start ging vanaf de Place de la République."Franse agenten krijgen vaak met geweld te maken", zei correspondent Frank Renout op NPO Radio 1. "Daar maken zij zich zorgen over, want zij hebben weinig middelen om zich te verdedigen." Daarnaast maken zij al bijna een jaar veel overuren, omdat de veiligheidsmaatregelen na de terreuraanslagen in november vorig jaar in Parijs aanzienlijk zijn opgevoerd.In Le Figaro klagen politiemedewerkers over gebrek aan personeel, materieel en gebrekkige huisvesting. Omdat collega's voor bewakingsdoeleinden en bij grenscontroles worden ingezet, neemt de werkdruk voor de anderen toe. Politieauto's met 250.000 kilometer op de teller zijn geen uitzondering.Het ministerie probeert geld vrij te maken, maar het zal enige tijd duren voor het zover is, zei een topambtenaar tegen de krant.De directe aanleiding voor de acties van deze maand was een aanval op vier agenten in een voorstad van Parijs. Daar vielen onbekenden een politieauto aan en staken hem in brand. Twee agenten raakten lichtgewond, twee collega's zwaargewond. Een daarvan ligt met ernstige brandwonden en in coma in een ziekenhuis. Aan het begin van de demonstratie liepen honderden agenten mee. De mars in Parijs eindigt vandaag bij dat ziekenhuis. Ook in andere Franse steden gaan agenten de straat op.
  • De overheid kan barmhartigheid tonen door ruimte te scheppen om op een waardige manier te sterven. Dat zei minister Schippers in het Kamerdebat over het plan van het kabinet om stervenshulp voor mensen met een voltooid leven toe te staan. "Is dat niet een vorm van beschaving?", vroeg Schippers zich af. Ze benadrukte dat er nu mensen zijn die zo naar de dood verlangen dat ze soms "op brute en mensonwaardige wijze" een eind maken aan hun leven en dat het kabinet die groep tegemoet wil komen.Fundamentele beslissingSchippers zei dat het voor het kabinet een complexe afweging was. Schippers noemde het besluit van iemand om zijn leven als voltooid te beschouwen de meest fundamentele beslissing die een mens kan nemen. Ze zei dat het in het plan van het kabinet gaat om een "weloverwogen en duurzame wens, in vrijheid tot stand gekomen". Een in een opwelling gewenste dood, bijvoorbeeld vanwege liefdesverdriet of omdat iemand een geliefde heeft verloren, voldoet niet aan de voorwaarden. De minister benadrukte dat er objectieve maatstaven komen.Een groot deel van de oppositie is zeer kritisch over het voorstel van het kabinet en verwijst naar de commissie-Schnabel. Die vindt dat de wet niet hoeft te worden veranderd.Schippers bestreed dat het kabinet voor de troepen uitloopt. Volgens haar is er in de samenleving juist steun voor het idee om onder deze omstandigheden "invulling te geven aan het recht van zelfbeschikking".PerspectiefZe zei dat het ook mogelijk is dat mensen eerst niet verder willen leven, maar na een gesprek met de ingeschakelde professionals toch nieuw perspectief zien. En volgens haar zijn er ook mensen die het zo'n geruststellende gedachte vinden dat ze ooit geholpen kunnen worden om een eind aan hun leven te maken, dat ze daar helemaal niet aan toekomen. De minister noemde het advies van Schnabel waardevol, maar het kabinet is uiteindelijk tot een ander standpunt gekomen. "Als je een commissie instelt, ben je niet automatisch gehouden dat hele advies over te nemen. In een democratie nemen kabinet en fracties zelf een standpunt in."
AD.nl groene hart --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

  • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Wed, 26 Oct 2016 15:17:16 +0200]