daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 28 Februari 2015
Week 09

Geselecteerde regio:
Bodegraven

Regio:
RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Alphen Stad FM Nieuws --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Het aantal reuzenpanda's in het wild is de afgelopen tien jaar gegroeid. Volgens een telling van het Chinese Staatsbosbeheer zijn er nu 1864. Dat zijn er 268 (of 16 procent) meer dan bij de laatste telling, twaalf jaar geleden.

  China houdt het aantal panda's bij sinds het eind van de jaren zeventig. De laatste telling duurde drie jaar.

  Alle wilde reuzenpanda's leven in China. Bijna driekwart leeft in de zuidwestelijke provincie Sichuan. De andere panda's werden gevonden ten noorden daarvan, in de provincies Shaanxi en Gansu.

  Reservaten

  De panda wordt bedreigd door de economische groei. Door de bouw van wegen en waterkrachtcentrales en door het toerisme wordt het leefgebied van de panda's beperkt en versnipperd.

  Dat het aantal reuzenpanda's toch is gegroeid, komt doordat China de laatste jaren veel gebieden heeft aangewezen als pandareservaat. Tweederde van alle reuzenpanda's leeft in zo'n beschermd natuurgebied.

  Van belang is verder dat de dieren nauwelijks nog worden gestroopt. China treedt streng op tegen stropers. De minimumstraf voor het stropen van panda's is tien jaar; de maximumstraf is de doodstraf.

 • In Delft rijden vanaf vandaag de treinen door de nieuwe spoortunnel. Een speciale openingstrein stopte precies om 06.00 uur in het nieuwe ondergrondse station. Sindsdien rijden ook reguliere treinen door de tunnel.

  Vorige week reed de laatste trein over het viaduct door de stad. Daarna werd het bestaande spoor aangesloten op de 2,3 kilometer lange tunnel. Het viaduct dat de stad sinds 1965 in tweeën deelde, wordt afgebroken. Op de plaats van het viaduct moeten huizen en een park komen.

  Stalling

  Onder het nieuwe station is een parkeergarage en een stalling voor 5000 fietsen. Ook is er een parkeergarage voor 650 auto's. Boven op het station komt het stadhuis, waar vanaf 2017 alle ambtenaren van Delft moeten komen werken.

  Het nieuwe station is veel groter dan het oude station uit de negentiende eeuw. Dat gebouw blijft bestaan. Het is de bedoeling dat er horeca in komt.

  Financiële problemen

  De bouw van het project heeft ruim vijf jaar geduurd, en het hele project heeft 1 miljard euro gekost. Alles gebeurde binnen de geplande tijd en begroting.

  Toch is Delft er in grote financiële problemen door gekomen. Delft betaalde voor 264 miljoen euro mee. De gemeente hoopte veel geld te verdienen door de grond boven de tunnel aan projectontwikkelaars te verkopen. De verwachting was destijds dat er 1200 woningen zouden komen. Maar door de economische crisis vallen de opbrengsten tegen. Er zijn nu 800 woningen gepland.

 • Verschillende leiders hebben geschokt gereageerd op de moord op de Russische politicus Boris Nemtsov. De oppositie-politicus werd in Moskou doodgeschoten door onbekenden.

  De Amerikaanse president Barack Obama veroordeelt de "brute moord" en roept de Russen op een "volledig onderzoek" in te stellen. Met de dood van Nemtsov verliezen de Russen volgens Obama een van de meest toegewijde en welbespraakte verdedigers van hun rechten.

  Ook de Oekraïense president Petro Porosjenko heeft laten weten dat hij geschokt is. Hij twijfelt er niet aan dat de daders vroeg of laat worden gestraft. Nemtsov was een aanhanger van de pro-westerse koers van Oekraïne.

  Eurocommissaris Frans Timmermans schreef op Facebook dat ook hij geschokt is door de dood van Nemtsov.

AD.nl groene hart
Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 28 Feb 2015 07:48:26 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot