daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 31 Juli 2015
Week 31

Geselecteerde regio:
Bodegraven

Regio:
RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Dichtbij.nl - Alphen
Alles uit de regio op internet

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Het geduld van de reizigers is jaren op de proef gesteld, maar vandaag is een belangrijk deel van het nieuwe station Utrecht Centraal feestelijk geopend. De bezoekers hebben meer ruimte en kunnen gebruik maken van nieuwe winkels en horecavoorzieningen.

  Om het groeiend aantal reizigers aan te kunnen is de stationshal vergroot van 8.000 vierkante meter naar 21.000 vierkante meter. Als het project is voltooid, komt daar nog 4.000 vierkante meter bij.

  Het nieuwe station heeft een markant golvend dak dat zorgt voor extra lichtinval. Volgens de architect, Jan Benthem, verdwijnt daarmee het kenmerkende licht dat door de dakkoepels van de oude stationshal scheen. "Ik denkt dat de meeste mensen zich dat blauwe licht zullen herinneren van de vorige hal. Maar dat was gedateerd en de mensen zagen er ook niet op hun voordeligst uit in dat spookachtige licht."

  Verbinding

  Ook nieuw is een 'stadsstraat' die het oude centrum van Utrecht verbindt met de Jaarbeurszijde. Deze boulevard loopt van het centrum naar het nieuwe Stadskantoor, een ander in het oog springend onderdeel van het nieuwe hart van de Domstad.

  De verbinding maakt het mogelijk om langs het station te lopen. Voorheen moesten reizigers altijd door winkelcentrum Hoog Catharijne en het station om de andere kant te komen.

  Utrecht werk al jaren aan het stationsgebied. Naast het station vernieuwde de stad onder meer het muziekcentrum, winkelcentrum Hoog Catharijne en het Vredenburg. Ook gaat er in de toekomst weer water stromen door de Catharijnesingel die in de jaren zeventig werd gedempt. Na verwachting zijn alle werkzaamheden in 2021 voltooid.

  Ook aan de vernieuwing van het spoor wordt gewerkt, maar gisteren werd bekend dat dat project mogelijk een jaar vertraging oploopt.

 • De Telegraaf Media Groep, eigenaar van onder meer De Telegraaf en Metro, blijft lezers verliezen. Het afgelopen halfjaar daalden de abonnementsinkomsten met bijna 4 miljoen euro.

  Ook verdient het bedrijf steeds minder aan adverteerders. De advertentie-inkomsten daalden met 13,4 miljoen euro. Dat is een daling van 15 procent.

  Niet alleen in kranten wordt er minder geadverteerd, ook bij de radiozender Sky Radio van TMG krimpen de advertentie-inkomsten.

  Bij puzzelboekjes en kleurboeken voor volwassenen die TMG verkoopt, stijgt juist de verkoop. Onderaan de streep blijft er voor TMG een verlies over van 2,9 miljoen euro.

  Veranderende consument

  Het uitgeverijconcern kampt al jaren met dalende omzetcijfers. Om de trend te keren wil het bedrijf meer inzetten op internet. De digitale merken van TMG, waaronder Relatieplanet.nl, worden onder één vlag samengebracht, zodat de verschillende merken kennis kunnen uitwisselen.

  Bij TMG lopen verschillende reorganisaties. Vorige maand werd bekend dat de drukkerij in Alkmaar wordt gesloten.

  Eerder vandaag werd officieel bekendgemaakt dat politiek commentator Paul Jansen de nieuwe hoofdredacteur wordt van De Telegraaf. Hij is de opvolger van Sjuul Paradijs, die in het voorjaar vertrok na een conflict over de reorganisaties.

 • Nog nooit exporteerde Nederland zoveel bier als afgelopen jaar. In 2014 ging er voor 1,6 miljard euro aan bier ons land uit, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is vier procent meer dan het jaar ervoor.

  Nederlands bier wordt volgens de onderzoekers over de hele wereld gedronken. Amerikanen drinken het meest van onze bieren, 37 procent van onze uitvoer gaat naar de VS. Wel daalde de export naar Amerika met 4 procent naar 599 miljoen euro. De uitvoer naar Frankrijk, China en Taiwan nam juist toe.

  Bier dat ons land uit gaat, is voor het overgrote deel op Hollandse bodem gebrouwen. In slechts zeven procent van de gevallen gaat het om bier dat ergens anders is gemaakt, maar via Nederland verspreid wordt.

  Mexico

  Tot een paar jaar geleden was Nederland de grootste bierexporteur ter wereld. Sinds 2010 gaat die eer echter naar Mexico. Daar groeit de uitvoer hard. Afgelopen jaar exporteerde het land voor 1,8 miljard euro aan bier, anderhalf keer zoveel als negen jaar daarvoor.

  De Verenigde Staten halen een steeds groter deel van hun bierimport bij hun zuiderburen. Het Nederlandse deel van hun import neemt dus juist af.

  Overigens doen de zuiderburen van Nederland het ook goed. Afgelopen tien jaar verdubbelde België zijn bierexport nagenoeg, tot 1,1 miljard euro. Dat is evenveel als Duitsland het afgelopen jaar uitvoerde. Daarmee staan de landen op plaats drie en vier van de wereldranglijst.

AD.nl groene hart
Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 31 Jul 2015 09:15:59 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot