daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Wo. 10 Februari 2016
Week 06

Geselecteerde regio:
Bodegraven

Regio:
RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken Utrecht het Groene Hart

Dichtbij.nl - Alphen
Alles uit de regio op internet

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Bij een dubbele zelfmoordaanslag in het noordoosten van Nigeria zijn tientallen mensen om het leven gekomen. De lokale autoriteiten gaan uit van zeker 56 doden en bijna 80 gewonden.

  Twee vrouwen bliezen zichzelf op in een vluchtelingenkamp. Een derde vrouw met soortgelijke plannen werd gearresteerd. Zij heeft de politie verteld dat er nog meer aanslagen zijn gepland op het kamp in de buurt van de stad Maiduguri.

  De explosies waren al gisterochtend, maar het nieuws kwam vandaag pas naar buiten omdat er slecht contact te krijgen is met de bewoners van het afgelegen kamp.

  Er wonen zo'n 50.000 mensen in het tentenkamp. Zij zijn gevlucht voor de islamitische terreurgroep Boko Haram, die vooral in het noordoosten van Nigeria erg actief is.

 • Bij betogingen in het centrum van Den Haag tegen het bezoek van de Turkse premier Davutoglu zijn 34 mensen aangehouden. Eén van de arrestaties was bij het Spuiplein en 33 in de buurt van het Catshuis.

  Veel demonstranten, vooral Koerden, hadden zich vanochtend op het Plein verzameld, maar daar mochten ze niet staan. Ze werden daarna begeleid naar het Spuiplein. Tijdens die tocht werd een betoger aangehouden. Hij zou een politiepaard hebben geslagen met een paraplu.

  Later vanmiddag werden bij het Catshuis de andere 33 mensen aangehouden, volgens een politiewoordvoerder vanwege het verstoren van de openbare orde. De arrestanten worden verhoord en hoogstwaarschijnlijk daarna vrijgelaten.

 • Voor winkeliersvoorman Peter Erdman is het bericht dat er opnieuw een politiepost in Ter Apel komt een bevestiging van zijn gelijk: in augustus trok hij aan de bel over het toegenomen aantal diefstallen in het plaatselijke winkelcentrum. De winkeliers merkten dat veel diefstallen door asielzoekers werden gepleegd, maar de burgemeester noemde dat toen "stemmingmakerij".

  Erdman nu: "We hebben verschillende keren doorgegeven: er speelt iets in het dorp, u weet nu wat de waarheid is". Het aantal aangiftes van winkeldiefstal nam toe van 68 in 2014 tot 238 vorig jaar, drieënhalf keer zo veel.

  Na Erdmans pleidooi van afgelopen zomer kwam er veel aandacht van gemeenteraadsleden voor de diefstallen, maar burgemeester Kompier (PvdA) zei zich toen te storen aan het beeld dat asielzoekers er verantwoordelijk voor waren.

  Profiteurs

  Inmiddels rijst uit politiecijfers een ander beeld. De burgemeester zei gisteravond in een raadsvergadering dat de daders vooral komen uit het uitzetcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers: "Voor het merendeel zijn het mensen die hier eigenlijk niets te zoeken hebben. Iemand noemde ze profiteurs, daar ben ik het eigenlijk wel mee eens." In het uitzetcentrum zitten voornamelijk asielzoekers uit Midden- en Oost-Europa die geen recht hebben op een verblijfsvergunning.

  Politiepost

  De nu aangekondigde maatregelen houden onder meer in dat Ter Apel een permanent bemande politiepost krijgt. Ook komt er een extra wijkagent. Erdman is blij met de maatregelen, al zit de uitspraak over stemmingmakerij hem nog wel dwars: "Ik heb me erover verbaasd, maar mijn rug is gelukkig heel breed. Je hebt altijd mensen nodig die zaken op de kaart zetten, laat ik het maar netjes zeggen."

  De burgemeester laat weten niet via de media het gesprek te willen voeren met de winkeliers.

AD.nl groene hart
Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Wed, 10 Feb 2016 20:56:48 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot