daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 2 Juli 2015
Week 27

Geselecteerde regio:
Bodegraven

Regio:
RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Alphen Stad FM Nieuws --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Het is opnieuw onrustig in de Schilderswijk. Ongeveer honderd jongeren hebben zich op het Hobbemaplein en de straten daaromheen verzameld. Ze steken vuurwerk af en gooien met stenen en flessen naar de politie.

  Tot grote confrontaties is het niet gekomen, maar de ME voert charges uit en de sfeer is grimmig.

  Aanleiding voor het protest is de dood van Mitch Henriquez in het Haagse Zuiderpark afgelopen weekend. Hij overleed na zijn arrestatie door zuurstofgebrek na een wurggreep van politieagenten.

  "Het is behoorlijk chaotisch in de Schilderswijk", zegt verslaggever Henrik Willem Hofs ter plaatse. "Er is politie te paard. De ME is in actie gekomen. Sinds 23.00 uur is het weer onrustig. Er is met vuurwerk gegooid, er wordt getoeterd en grote groepen jongeren verplaatsen zich over het plein. Het is een soort kat-en-muisspel tussen de jongeren en de politie."

  Scooters en auto's rijden er wild rond en er zouden antisemitische leuzen zijn geroepen. Een aantal jongeren probeerde de De Heemstraat in te lopen, waar een politiebureau ligt, maar ze zijn door de ME tegengehouden. De straat is afgesloten.

  Er is een aantal mensen opgepakt, maar het is nog niet bekend hoeveel.

  Eerder op de avond waren enkele honderden mensen naar het politiebureau aan de De Heemstraat gegaan om te demonstreren tegen het optreden van de Haagse politie bij de arrestatie van Henriquez. De demonstranten werden gesommeerd zich richting het Hobbemaplein te bewegen, anders zouden er arrestaties volgen.

  Bij het politiebureau aan braken maandagavond ook al rellen uit. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag waren er opstootjes en werd brand gesticht. Enkele tientallen mensen werden opgepakt.

 • Een Saudische prins is van plan zijn complete fortuin weg te schenken. Alwaleed bin Talal zal 28 miljard euro geven aan goede doelen.

  Prins Alwaleed zegt dat hij geïnspireerd is door de oprichter van Microsoft, Bill Gates. Die heeft in de loop der jaren ook een groot deel van zijn fortuin weggeschonken via de Bill & Melinda Gates Foundation. Alwaleed wil een soortgelijke organisatie oprichten die het geld in de loop der jaren zal uitgeven.

  Alwaleed (60) staat 34ste op de lijst die het tijdschrift Forbes elk jaar opstelt van de rijkste mensen ter wereld. Hij is de topman van een Saudische investeringsmaatschappij, Kingdom Holding Company.

  Ramadan

  In een verklaring zegt Alwaleed dat hij zijn geld wil gebruiken om "bruggen te bouwen tussen culturen, gemeenschappen te ontwikkelen, vrouwen mondiger te maken, mogelijkheden te creëren voor jongeren, noodhulp te verstrekken en een tolerantere wereld te scheppen.

  Alwaleed maakte zijn besluit bekend tijdens de vastenmaand ramadan, waarin moslims worden aangemoedigd minderbedeelden te helpen.

 • De twee gevangenen die vorige maand ontsnapten uit een gevangenis in de Amerikaanse staat New York, waren een nacht eerder ook al uit hun cel gebroken. Ze zagen toen op het laatste moment af van een ontsnapping, vertelde de gevangen moordenaar David Sweat tegen de politie.

  Sweat zei dat hij met Richard Matt op 5 juni, een dag voor hun uitbraak, al eens via het riool de straat had bereikt. Toen ze een putdeksel optilden, oordeelden ze echter dat ze te dicht bij de gevangenis terecht waren gekomen. Ze kozen er daarom voor terug te gaan en de volgende avond een andere uitgang van het riool te nemen.

  De politie arresteerde Sweat afgelopen zondag na een klopjacht van 23 dagen. Zijn partner Richard Matt was enkele dagen eerder gevonden en was bij een vuurgevecht om het leven gekomen. Sweat werd neergeschoten bij de arrestatie, maar is inmiddels voldoende aangesterkt om zijn verhaal te doen aan agenten.

  IJzerzaagje

  Sweat vertelde verder dat hij al sinds januari werkte aan de ontsnappingsroute. Met het lemmet van een ijzerzaag wist hij door de ijzeren muur van zijn cel te komen, waarna hij via een kruipruimte en het riool het gebouw uit kon komen.

  Sweat ontkende dat hij elektrisch gereedschap had gebruikt, zoals de politie vermoedde. Ook zei hij dat hij al het werk heeft gedaan, omdat de oudere Matt een slechte conditie had.

  Volgens Sweat had een bewaker hem het ijzerzaagje toegespeeld. De man is inmiddels opgepakt, maar ontkent dat hij wist dat de gevangenen een ontsnapping voorbereidden.

AD.nl groene hart
Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Thu, 02 Jul 2015 01:07:58 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot