daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 1 November 2014
Week 44

Geselecteerde regio:
Bodegraven

Regio:
RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RPL FM
Het laatste nieuws uit Woerden en de regio van de RPL FM nieuwsredactie

Alphen Stad FM Nieuws

 • ALPHEN AAN DEN RIJN - Vrijdag even na 12.00 uur is de rechtszaak tussen raadsleden Wil Verschuur en Pauline Heijkoop uit Alphen aan den Rijn aangevangen.

  In de rechtszaal is veel publiek aanwezig. Waaronder veel raadsleden, familieleden en geïnteresseerde Alphenaren.

  Verschuur zou volgens Heijkoop gezegd hebben: 'Ik kan je wel vermoorden, ik ga je vermoorden, ik ga weg anders vermoord ik je, ik doe je wat aan klerewijf.' Ook wordt ze beschuldigd van belediging door woorden als vuile leugenaar, klerewijf en/of tyfuswijf te roepen.

  'Ik heb haar alleen een leugenachtig rotwijf genoemd', reageert Verschuur op het doorzetten van de rechtszaak. 'Het is niet netjes wat ik heb gezegd. Daar bied ik mijn excuses voor aan. Maar ik heb haar absoluut niet met ziektes uitgescholden en ook niet met de dood bedreigd.'

  Belastende verklaring Ronald Geurts (SP)

  De aanklacht is mede doorgezet vanwege getuige Ronald Geurts, de fractievoorzitter van de SP. Waar Nieuw Elan, SGP en RijnGouweLokaal verklaarden de woorden van Verschuur niet als doodsbedreiging te hebben opgevat, deed Geurts dat wel.

  Hij heeft bij de politie verklaard dat Verschuur Heijkoop weldegelijk met de dood heeft bedreigd. 'Ik was bang dat als er geen tafel tussen stond, dat Verschuur mevrouw Heijkoop wat zou hebben aangedaan', aldus de rechter.

  OM: Geen mediation, daarom rechtszaak

  De verklaring van Heijkoop, ondersteunt met de verklaring van Geurts en het feit dat een stoel is omgevallen, is volgens het Openbaar Ministerie voldoende aanleiding om tot een veroordeling over te gaan voor bedreiging en/of belediging. 'Verschuur weigerde mediation om dit op te lossen. Daarom is de aanklacht doorgezet', stelt officier van justitie M. Stolk.

  Het Openbaar Ministerie eist een geldboete van 400 euro tegen Wil Verschuur. Advocaat Robert Jan Stoop pleit voor vrijspraak van Verschuur. Ook al zou de rechter vaststellen dat zijn cliënt daadwerkelijk die woorden heeft gebruikt. 'U moet het in de juiste context plaatsen. Er is nooit een daadwerkelijke, fysieke dreiging geweest', vindt Stoop.

  De rechter doet over twee weken, op 14 november, uitspraak.

  Slachtofferverklaring Pauline Heijkoop

  Heijkoop hekelde de publicaties over de rechtszaak. Iedereen heeft volgens haar een kant gekozen voordat de rechter erover oordeelt. Ze zegt zich continu bedreigd te voelen. Haar gezondheid heeft er onder te lijden, maar ook haar familie en werk. 'Ik had graag mijn raadswerk in oktober voortgezet. Maar ik kon het niet opbrengen. Een grens was bereikt', aldus Heijkoop.

  Ook Verschuur mocht een verklaring voorlezen. Ze reageerde geëmotioneerd. 'Wat mij is aangedaan... De afgelopen maanden waren een hel!', aldus Verschuur.

 • ALPHEN AAN DEN RIJN - Het gerechtshof in Den Bosch heeft Mario van E. vrijdag veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn ex-vrouw Elsa Tisseur.

  Het hof acht doodslag bewezen. De verklaringen tegen vrienden, dat Van E. haar gewurgd heeft, doen hem de das om.

  In 2012 werd Van E., die in hoger beroep ging, al veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor doodslag. Hij zou haar hebben laten stikken of gewurgd en daarna begraven in een bos. Er is niet vast te stellen of Tisseur levend is begraven. Haar lichaam werd in december 2010 gevonden, begraven in een Noord Brabants bos. Van E. had in september de 35-jarige Alphense als vermist opgegeven.

  Lugubere dood

  Tegen twee mannen zou de Veghelse verdachte hebben gezegd dat hij Elsa heeft vermoord. Van E. ontkent iedere betrokkenheid bij Elsa's dood. De bekentenis tegen twee vrienden, de aangetroffen sporen op een schep en het signaleren van Elsa's auto bij het Wijboschbroek, zijn voldoende bewijs om aan te nemen dat de bijna tien jaar oudere Van E. een einde aan het leven van Tisseur heeft gemaakt.

  Het zaak is al jaren bezig. In juni eiste het Openbaar Ministerie twaalf jaar gevangenisstraf tegen Van E. De uitspraak van het gerechtshof stond in juli gepland, maar werd uitgesteld tot eind oktober.

 • ALPHEN AAN DEN RIJN - De Zegerbaan (N207) wordt vrijdagavond om 21.00 uur voor 48 uur afgesloten voor al het verkeer vanwege wegwerkzaamheden.

  De provincialeweg in Alphen aan den Rijn gaat dicht tussen de kruispunten Herenweg en Oostkanaalweg.

  Het is het tweede weekend op rij dat dat deel van de N207 is afgesloten voor weggebruikers.

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Teletekst

AD.nl groene hart
Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 01 Nov 2014 14:41:19 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot