daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 21 April 2015
Week 17

Geselecteerde regio:
Bodegraven

Regio:
RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Alphen Stad FM Nieuws --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Het kabinet blijft bij een eerder besluit om komende vrijdag geen bewindslieden te sturen naar de herdenkingen van de massamoord op de Armeniërs 100 jaar geleden. Dat zei minister Hennis van Defensie in Tweede Kamer. De ChristenUnie had het kabinet gevraagd het eerder genomen besluit te heroverwegen.

  Hennis zei het verzoek "te zullen delen" met minister Koenders van Buitenlandse Zaken. Maar ze zei ervan uit te gaan dat het "kabinet zal handelen zoals eerder besloten". Volgens Hennis zijn er bij herdenkingen in Assen en Almelo hoge ambtenaren aanwezig en geeft die vertegenwoordiging op "zeer gepast niveau uiting aan het medeleven".

  De ChristenUnie spreekt van een "teleurstellend besluit. Je geeft pas echt invulling aan medeleven als iemand uit het kabinet aanwezig is".

  Vrijdag is de genocide door Ottomaanse troepen op Armeniërs 100 jaar geleden; vele honderdduizenden en mogelijk anderhalf miljoen Armeniërs vonden de dood.

  Er is een herdenking in de Armeense hoofdstad Jerevan. Moties om Nederland daarbij te laten vertegenwoordigen door de koning en de premier of een minister haalden het niet. Nederland wordt nu vertegenwoordigd door een ambassadeur. ChristenUnie fractievoorzitter Slob vroeg het kabinet daarom te overwegen iemand van het kabinet naar de herdenkingen in Nederland te sturen. Maar dat is dus niet waarschijnlijk.

  Eerder werd een motie waarin het kabinet wordt opgeroepen om over "de Armeense genocide" te spreken in plaats van over "de kwestie van de Armeense genocide" verworpen.

  De paus sprak vorige week wel van genocide en dat leidde tot een politieke rel tussen Vaticaanstad en Turkije. Turkije spreekt tegen dat er sprake was van volkenmoord. Het stelt dat de doden vielen bij gevechten tussen Turkse en Russische troepen. Duitsland liet gisteren weten vanaf nu ook over genocide te spreken.

 • De kosten van veiligheidsonderzoeken door de overheid worden voorlopig nog niet doorberekend aan bedrijven. De Eerste Kamer zou vandaag stemmen over een wetsvoorstel waarin die doorberekening wordt geregeld, maar dat is uitgesteld op verzoek van minister Plasterk.

  Regeringspartij VVD dreigde tegen het plan te stemmen en daarmee zou het voorstel zeer waarschijnlijk worden verworpen.

  De VVD ziet het doorberekenen van kosten als een lastenverzwaring voor het bedrijfsleven en vraagt zich af waarom bedrijven moeten meebetalen aan onderzoeken van de overheid waar ze zelf geen invloed op hebben.

  Bedrijfsbelang

  Plasterk benadrukte eerder dat het in het belang van bedrijven zelf is als werknemers met een vertrouwensfunctie gescreend zijn en volgens hem is het redelijk de bedrijven mee te laten betalen. Eerder ging een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wel met het voorstel akkoord.

  Als het plan niet doorgaat, slaat dat een gat van een paar miljoen euro in de begroting van de AIVD. Plasterk wil daarover nader beraad in de coalitie. Hij hoopt nog steeds dat het wetsvoorstel ook in de Eerste Kamer wordt aangenomen.

 • Bram Moszkowicz begint zijn tweede beroepsleven in de politiek. De voormalige topadvocaat is sinds vandaag partijleider van VoorNederland (VNL). "Ik ben bevrijd van de angst om te vallen en bevrijd van de angst om door de media neergesabeld te worden", zei hij bij zijn presentatie.

  Moszkowicz zegt dat niet voor niets; hij maakte de laatste jaren een diepe val. De flamboyante jurist werd precies twee jaar geleden definitief uit de advocatuur gezet en zit financieel aan de grond. Moszkowicz heeft een grote belastingschuld en is daardoor onder meer zijn huis kwijt.

  Moszkowicz is nooit alleen advocaat geweest. Hij had voordat hij werd geschrapt al geregeld optredens in talkshows, bij RTL Boulevard en als figurant in reclamespots. Ook haalde hij geregeld het nieuws door zijn relatie met tv-presentator Eva Jinek. Samen vormden ze een van de bekendste showbizzkoppels van Nederland. De relatie liep eind 2012 op de klippen.

  Geen verrassing

  De 54-jarige Moszkowicz wil zijn carrière nu vervolgen in Den Haag. Voor wie Moszkowicz kent, kan dat geen grote verrassing zijn. De voormalige advocaat hintte al eerder op een overstap naar de politiek. Die overstap is volgens hem niet eens zo groot: "Ik wil mensen bijstaan, vroeger cliënten, nu burgers".

  Vijf jaar geleden is de jurist naar eigen zeggen gevraagd om minister van Veiligheid en Justitie te worden. Zo ver kwam het niet. "Maar mijn handen jeuken af en toe", zei Moszkowicz later over het verzoek, "Ik volg de politiek op de voet. Als ik het wel eens zie op televisie, vind ik het niveau teleurstellend. Dat kan ik beter."

  Fortuyn

  Welke partij Moszkowicz had benaderd, heeft hij nooit gezegd. Aangenomen wordt dat het de PVV was. Zelf flirtte Moszkowicz ook met D66.

  Bij de opkomst van Leefbaar Nederland in 2001 zag Pim Fortuyn wel wat in de toen talentvolle advocaat, maar tot een samenwerking kwam het niet. Moskowicz sprak vanochtend wel zijn bewondering uit voor de vermoorde LPF-leider.

  Samen met Kamerlid Joram van Klaveren en voormalig PVV-politica Laurence Stassen gaat Moszkowicz nu bouwen aan het liberale VNL. Voor Moszkowicz, die geen politiek ambt heeft en ook geen volksvertegenwoordiger is, zal dat moeilijk zijn. De belangstelling van de media was vanochtend in ieder geval ouderwets groot.

AD.nl groene hart
Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Tue, 21 Apr 2015 15:06:04 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot