daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 1 Februari 2015
Week 05

Geselecteerde regio:
Bodegraven

Regio:
RTV Bodegraven
Het laatste nieuws

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Alphen Stad FM Nieuws

 • ALPHEN AAN DEN RIJN - Rond 20.15 uur is de stille tocht in Alphen aan den Rijn ter nagedachtenis aan de doodgestoken Pierre Weymans van start gegaan.

  Zo'n 200 mensen lopen mee. Voorop een bakfiets met een grote foto van Pierre. De stoet gaat van de Ridderhof naar de Julianastraat.

  Iedereen werd opgeroepen om wasdoekfakkels mee te brengen. Daar is in grote getale gehoor aan gegeven. Via de President Kennedylaan gaan de mensen naar de Koningin Julianabrug. Vervolgens wordt onder de brug door gelopen, via de Hooftstraat, de Van Mandersloostraat en Van Boetzelaerstraat, naar de Julianastraat.

  De gemeente Alphen zet verkeersregelaars in om de stoet te begeleiden. De mensen zullen niet over de Kennedylaan lopen. Er wordt gewandeld over de stoep en het fietspad. De Hooftstraat wordt wel afgesloten. Daar is het trottoir te smal. Bij de Adventskerk staat een podium, waar toespraken worden gehouden en een minuut stilte is.

  Zinloos geweld

  Pierre Weymans (27) uit Alphen aan den Rijn werd op 14 december 2014 na een avond stappen neergestoken in de Julianastraat. Hij zou een ruzie tussen de verdachte en een vriend van hem hebben proberen te sussen. Ruim een week na de steekpartij overleed hij aan zijn verwondingen. Op 30 december geleden werd de Alphenaar herdacht met een lange indrukwekkende rouwstoet van Fiat 500-auto's.

  De politie heeft een verdachte aangehouden. Hij blijft minimaal tot eind maart in voorlopige hechtenis zitten.

 • HAZERSWOUDE-DORP - De C1000 in Hazerswoude-Dorp wordt getransformeerd tot een Albert Heijn-supermarkt. Onno Beugelsdijk blijft de ondernemer.

  'De C1000-formule houdt op te bestaan. Wij gaan in hetzelfde pand verder met een eigen Albert Heijn', aldus Beugelsdijk.

  Op 21 februari is de C1000 voor het laatst open. Het pand aan de Oude Gemeneweg wordt daarna verbouwd tot een Albert Heijn. 'De nieuwe Albert Heijn wordt ruim van opzet en krijgt een overzichtelijke indeling. Deze formule biedt veel keuze in producten en in prijs', aldus Beugelsdijk.

  De opening van de Albert Heijn is dinsdag 3 maart om 16.00 uur.

 • ALPHEN AAN DEN RIJN - Het begon met een vloeitje voor een sigaret. De ruzie tussen vrienden van Pierre Weymans en de verdachte van de dodelijke steekpartij.

  Dat zegt Weymans' moeder in een interview met AD Groene Hart. 'Die was gewoon op rottigheid uit en anders niet.'

  Volgens de vrouw was de verdachte eerder die nacht uit een uitgaansgelegenheid gezet, omdat hij rotzooi aan het trappen was. Hij blijkt een bekende in het uitgaansleven van Alphen aan den Rijn te zijn. De verdachte is een bekende van politie, bevestigde politie vorige maand al aan Alphen Stad FM/TV. 'Wij kennen hem van naam', aldus politieteamchef John Nieumeijer toen. Hij zou eerder vast hebben gezeten voor geweldsmisdrijven. 'Hij had gewoon in de bak moeten zitten, dan had mijn jongen nog geleefd', zegt Irene Pardieck in de krant.

  Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op het krantenartikel en de uitspraken van Pierre Weymans' moeder. Pas als het onderzoek is afgerond, zal justitie reageren. De officier van justitie zegt dat te doen in belang van het onderzoek. Op 30 maart is de eerste pro-formazitting in de rechtbank. Dan hoort de verdachte van de rechter of zijn voorarrest wederom wordt verlengd. Dan worden mogelijk ook de details bekendgemaakt van het fatale misdrijf.

  'Ik voel angst'

  Burgemeester Liesbeth Spies zal zaterdagavond na de stille tocht voor Pierre Weymans een statement tegen zinloos geweld uitspreken. Spies doet dat op verzoek van de organisatoren. Ze heeft hen, en de moeder van Weymans, haar condoleance overgebracht. 'Er zit geen greintje kwaad in Pierre. Die jongen heeft het niet verdiend', aldus Pardieck. 'Als je hoort van schietpartijen in Amsterdam of Den Haag komt de steekpartij op het pleintje voor de kerk weer helemaal terug en voel ik angst. Anders ben ik nooit bang.'

  Zelf zal Spies, evenals de andere leden van het college van burgemeester en wethouders, niet mee lopen in de stille tocht. Wel faciliteert de gemeente de wandeling. Er worden onder andere verkeersregelaars ingezet. Bij de Adventskerk komt een podium te staan. Daar wordt een gedicht voorgelezen, spreekt Spies, neemt nog een aantal mensen het woord, is er een minuut stilte en een minuut herrie. 'Dat laatste hoort bij Pierre. Hij was nooit stil', zegt een van zijn vrienden in het AD.

  Ridderhof-Kennedylaan-Hooftstraat-Julianastraat

  De stoet vertrekt zaterdag om 20.00 uur bij winkelcentrum Ridderhof, vlak waar Weymans woonde. Vanaf 19.30 uur kunnen belangstellenden verzamelen. Via de President Kennedylaan gaan de mensen naar de Koningin Julianabrug.

  Vervolgens wordt onder de brug door gelopen, via de Hooftstraat, de Van Mandersloostraat en Van Boetzelaerstraat, naar de Julianastraat. De Willem de Zwijgerlaan wordt niet via het kruispunt voor de Julianabrug overgestoken, om verkeershinder te voorkomen.

  De brandweer geeft toestemming om wasdoekfakkels mee te nemen. Tijdens de stille tocht wordt muziek gedraaid waar Pierre van hield.

  Zinloos geweld

  Pierre Weymans (27) uit Alphen aan den Rijn werd op 14 december 2014 na een avond stappen neergestoken in de Julianastraat. Hij zou een ruzie tussen de verdachte en een vriend van hem hebben proberen te sussen. Ruim een week na de steekpartij overleed hij aan zijn verwondingen. Op 30 december geleden werd de Alphenaar herdacht met een lange indrukwekkende rouwstoet van Fiat 500-auto's.

  De politie heeft een verdachte aangehouden. Hij blijft minimaal tot eind maart in voorlopige hechtenis zitten.

  Foto: Marvin Weijers

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

AD.nl groene hart
Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 01 Feb 2015 12:39:35 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot