daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 13 Februari 2016
Week 06

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV
Rss feed van www.promed.nl. 2016 Promed

 • Het project Weurt-lab, dat is bedoeld om van Laan 1945 het dorpshart van Weurt te maken, neemt zeker 10 tot 20 jaar in beslag. Dat staat in een ambtelijke notitie, die wordt besproken door de raadscommissie Ruimte van de gemeente Beuningen.

  Laan 1945 is een soort proeftuin waar ondernemers en inwoners veel soepeler mogen omgaan met bestuurlijke regels. De gemeente hoopt dat inwoners en ondernemers op deze wijze sneller geneigd zijn initiatieven te nemen.

  Een groep actieve bewoners heeft een wens-plan gemaakt voor Laan 1945 en hoopt ook andere inwoners hierbij te betrekken.
 • Het Vrijwilligers Informatiepunt in de gemeente Beuningen zoekt momenteel enige tientallen vrijwilligers voor zeer uiteenlopende onbetaalde baantjes.

  Men is met name op zoek naar mensen die anderen kunnen begeleiden. Dat kan gaan om het helpen van mensen die in een sociaal isolement verkeren, huiswerkbegeleiding, of het ondersteunen van mensen die moeite hebben met hun administratie.

  Ook zoekt het Vrijwilligers Informatiepunt gastgezinnen voor honden die nog van alles moeten leren, zoals het goed aan de riem lopen.
 • Een groep ondernemers in Nijmegen, die zich bezighoudt met sociaal maatschappelijk ondernemen, heeft zich verenigd in een samenwerkingsverband. Onder de naam Inclusief Ondernemers Netwerk (ION) gaan ze vrijdag 19 februari officieel van start.

  Het netwerk bestaat uit ondernemers die nu al werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

  De ondernemers geloven dat sociaal maatschappelijk ondernemen de toekomst heeft. Ze willen anderen stimuleren om ook met deze doelgroep aan de slag te gaan. NXP, Radbouduniversiteit, ARN en DAR zijn enkele van de deelnemers.
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Jim Gilmore doet niet langer mee aan de Republikeinse voorverkiezingen. De voormalige gouverneur van Virginia speelde geen enkele rol van betekenis en heeft daarom de handdoek in de ring gegooid.

  De 66-jarige Gilmore haalde bij de voorverkiezingen in Iowa en New Hampshire opgeteld 135 stemmen. Hij wijt zijn slechte resultaten onder meer aan de opzet van de tv-debatten. Omdat hij er in de peilingen slecht voor stond, was hij bij de belangrijkste debatten niet welkom.

  Gilmore meldde zich vorige zomer als zeventiende kandidaat bij de Republikeinen. Van hen zijn er nu nog zes over: Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio, John Kasich, Jeb Bush en Ben Carson. In de peilingen gaat Trump aan kop, gevolgd door Cruz en Rubio. Die laatste heeft de steun van het partijbestuur.

  Bij de Democraten is het deelnemersveld een stuk overzichtelijker: daar strijden alleen Hillary Clinton en Bernie Sanders om de nominatie tot presidentskandidaat.

 • Paus Franciscus en de Russische patriarch Kirill hebben een "verklaring van eenheid" getekend na hun historische ontmoeting in Cuba. De twee kerkleiders roepen op tot vrede in Syrië, Irak en Oekraïne.

  "In veel landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika worden families, dorpen en steden van onze christelijke broeders en zusters compleet uitgeroeid", zeiden de mannen in hun gezamenlijke verklaring. "Hun kerken worden vernietigd en geplunderd, hun gewijde objecten ontheiligd, hun monumenten gesloopt."

  Duidelijk en direct

  Verder vroegen ze aan Europa om trouw te blijven aan de christelijke wortels. Voordat de paus naar Mexico vloog voor een vijfdaags bezoek zei Franciscus dat hij en Kirill "duidelijk en direct" met elkaar hebben gesproken. "Ik waardeer zijn wens voor verzoening", voegde hij daar nog aan toe.

  De paus en de patriarch hadden een ontmoeting van zo'n drie uur op het vliegveld van Havana. De katholieke leider maakte daar een tussenstop op weg naar Mexico.

  Het was de eerste ontmoeting tussen een katholieke paus en een Russische patriarch. De katholieken en Russisch-orthodoxen groeiden na het Grote Schisma in 1054 steeds verder uit elkaar.

 • Diederik Samsom moet bij de Tweede Kamerverkiezingen niet de lijsttrekker van de Partij van de Arbeid zijn. Dat zegt PvdA-Kamerlid Monasch in de Leeuwarder Courant, aan de vooravond van het PvdA-congres in Amersfoort waar de 70ste verjaardag van de partij wordt gevierd.

  Volgens Monasch is Samsom niet degene die de PvdA uit het slop kan trekken. Hij zegt dat de partij "een lijsttrekker van statuur" nodig heeft. Ook de PvdA-kopstukken Lodewijk Asscher, Jeroen Dijsselbloem en Hans Spekman zijn volgens het Kamerlid niet geschikt.

  Monasch heeft zijn hoop nu gevestigd op een kandidatuur van de burgemeesters Van der Laan van Amsterdam en Aboutaleb van Rotterdam. "Dat zou een geschenk zijn voor de partij", aldus Monasch in de krant. Vooral over Aboutaleb is hij lovend; die zou benoemen wat je wel en niet kunt tolereren en duidelijke grenzen stellen. "Daar heeft dit land behoefte aan. En de partij evenzeer."

  Samsom zegt in een reactie dat alle PvdA-leden zich mogen uitspreken over de volgende lijsttrekker. Dat geldt ook voor fractieleden, benadrukt hij. "Het is een beetje vroeg, want de verkiezing van de lijsttrekker is pas in oktober. Maar als fervent voorstander van een echte lijsttrekkersverkiezing verwelkom ik de gedachte dat er mogelijk meer kandidaten zijn."

  Van 38 naar 10

  Samsom staat sinds 2012 aan het hoofd van de Partij van de Arbeid. Hij volgde toen Job Cohen op. Bij de laatste Kamerverkiezingen haalden de sociaal-democraten onder Samsoms leiding 38 Kamerzetels. In de laatste peilingen staat de partij op 10 tot 14 zetels.

  Monasch zegt dat het al is misgegaan bij de kabinetsformatie. Die noemt hij "een valse start", waar de partij nooit meer bovenop is gekomen. Ook zegt hij in de Leeuwarder Courant dat de PvdA een bestuurderspartij is geworden, die het gevoel met de samenleving is kwijtgeraakt.

  Jacques Monasch zit sinds 2010 in de Tweede Kamer. Bij de verkiezingen in 2002, toen de PvdA een monsterverlies leed, was hij campagneleider.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 13 Feb 2016 03:23:29 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot