daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 1 November 2014
Week 44

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV
Webfm

 • De Voedselbank in Beuningen hoeft niet te rekenen op veel steun van de gemeente. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering. De Voedselbank heeft nu huisvesting op de Hutgraaf, maar moet daar volgend jaar weg.

  De gemeente geeft geen subsidie en wil hooguit kijken of er misschien tijdelijk in een van de gemeentelijke panden plaats is voor de Voedselbank.

  Een motie van het CDA, waarin het college van B&W werd opgeroepen om samen met de Voedselbank te zoeken naar huisvesting, werd weggestemd. Alleen PvdA en GroenLinks steunden dit voorstel. CDA-raadslid Pim van Teffelen wees erop dat er steeds wordt gepraat over de participatiesamenleving. In dat kader wordt er nu om hulp gevraagd, maar geeft de gemeente niet thuis, zo zei hij.

  Raadslid Ria Straathof van de PvdA noemde de Voedselbank een typisch burgerinitiatief, waarvoor onder de Beuningse bevolking veel support is. Zij benadrukte dat bijvoorbeeld Nijmegen en Wijchen wel subsidie geven aan de Voedselbank.

  Volgens wethouder Piet de Klein is de gemeente niet verantwoordelijk voor de Voedselbank, maar omarmt het college de bank weldegelijk
 • Het is nog helemaal niet zeker of de gemeente Druten haar medewerking verleent aan de komst van een zwarte markt. Twee ondernemers zien hier mogelijkheden voor in het voormalige pand van Trio Woonplaza langs de Van Heemstraweg in Druten.

  Omdat de initiatiefnemers nog geen officieel verzoek hebben ingediend bij de gemeente, wil wethouder Sjef van Elk er nog niet veel over zeggen. De plannen moeten passen in het bestemmingsplan, en als dat zo is, dan kunnen de ondernemers een omgevingsvergunning aanvragen.

  Uiteindelijk beslist dan de gemeenteraad of de zwarte markt er komt.
  De initiatiefnemers beogen een overdekte markt met vooral 2e hands spullen. In het grote pand van Trio Woonplaza zouden 500 marktkramen moeten komen.

  Van Elk is op voorhand niet blij met grootschalige activiteiten, die een negatief effect kunnen hebben op de detailhandel in Druten. Hij noemt het wel positief als er weer bedrijvigheid komt in het nu lege pand.

  De ondernemersvereniging OVD wil nog niet reageren. De OVD wil eerst alle voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Na het verhaal in de krant hebben zich volgens een woordvoerder al wel ongeruste winkeliers gemeld.
 • Het CDA in Beuningen is teleurgesteld dat het Mantelzorgcompliment is wegbezuinigd. Dit compliment bestaat uit 200 euro steun voor elke officiële mantelzorger.

  De gemeente krijgt jaarlijks 90.000 euro van het rijk voor hulp aan mantelzorgers. De kosten van het compliment beslaan slechts een klein deel van dit bedrag. Het CDA wijst er op dat de gemiddelde mantelzorger 1100 euro per jaar kwijt is aan extra onkosten.

  In de gemeenteraad deed het CDA een vergeefse poging om het compliment te behouden. De 90.000 euro gaat nu op aan hulp voor mantelzorgers die overbelast zijn.
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Teletekst

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 01 Nov 2014 11:07:40 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot