daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 22 Juli 2014
Week 30

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV
Webfm

 • De gemeente Druten gaat de subsidie voor huishoudelijke hulp aan het hospice Bijna Thuis Huis vereenvoudigen. Daardoor is er minder subsidie nodig en is de huishoudelijke hulp klantvriendelijker, aldus de gemeente.

  In het nieuwe systeem is er steeds één vaste kracht die wordt ingezet. Vroeger hadden de cliënten steeds verschillende mensen over de vloer.

  Voorheen kostte het organiseren van de huishoudelijke hulp 8.000 euro, terwijl dat nu 4200 euro is. Van dat laatste bedrag neemt Druten de helft voor haar rekening en Beuningen en West Maas en Waal samen de andere helft.
 • Voorzitter Van Dijk van het streekhistorisch museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen is niet te spreken over de kritiek die wethouder Ton de Vree in de pers heeft geuit. “Er wordt ons geen recht gedaan,” zegt Van Dijk.

  Wethouder De Vree heeft in het wekelijkse gesprek met de pers gezegd dat het museum gewoon huur moet blijven betalen aan de gemeente West Maas en Waal. Het museum wilde daar namelijk van af.

  Volgens de wethouder moet het streekhistorisch museum veel meer aan de weg timmeren. “Ze moeten meer moeite doen om met goede nieuwe ideeën te komen,” aldus De Vree. De wethouder zegt dat hij het museum al enkele tips aan de hand heeft gedaan om extra geld te genereren.

  Volgens Van Dijk was de insteek van het gesprek met de gemeente vooral het gegeven dat de buurgemeenten Wijchen, Beuningen en Druten te weinig meedoen. Het museum moet naar mening van de voorzitter breder worden gedragen.

  Hij zegt dat het museum en de 85 vrijwilligers er nu al hard aan trekken. “Maar als je elke maand meer dan 1.000 euro aan huur moet betalen, dan valt dat niet mee,” aldus Van Dijk.
 • De 13-jarige Kane Janssen uit Beuningen is onlangs speciaal door burgemeester Carol van Eert met taart ontvangen op het gemeentehuis. De jongen was zonder na te denken het water in gesprongen om een peuter naar de kant te halen.

  De burgemeester vond het “een heldendaad” van de jongen om het meisje uit de sloot te redden.

  Van Eert noemde Kane Janssen een voorbeeld voor andere jonge mensen en volwassenen. “Ik ben blij met mensen zoals jij, die op zulke momenten zonder aarzeling te hulp schieten”, zo sprak de burgemeester.
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek
Omroep Groesbeek, lokale omroep voor de gemeente Groesbeek. Op radio en televisie.

 • Op vrijdag 25 juli vindt er een toeristische zomermarkt plaats bij De Mallemolen in Groesbeek. Het is de eerste markt in de reeks van vier die verder op de vrijdagen 1,8 en 15 augustus plaats gaan vinden.De bedoeling van de markten is om de vele toeristen in Groesbeek tijdens de zomervakantie een aangenaam verblijf aan te bieden. Ook voor de toeristen buiten Groesbeek is het ongetwijfeld een welkome afwisseling om een 'Dagje Groesbeek' te doen. Rondom het culturele centrum in de Kloosterstaat staan een aantal kramen opgesteld.

NU.nl
nu.nl Rich Site Summary

NOS Nieuws
NOS Teletekst

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Tue, 22 Jul 2014 19:25:06 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot