daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Wo. 20 September 2017
Week 38

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
RTV Totaal
rss feed van www.RTVTotaal.nl

 • De Nijmeegse politie heeft een Facebookbericht geplaatst, volledig in het Chinees geschreven. Het bericht moet Chinese restauranteigenaren in de stad waarschuwen voor inbraken. Er wordt de laatste tijd steeds meer ingebroken in de huizen van Chinese horeca-ondernemers.

  In het bericht geeft de politie tips hoe men inbraken tegen kan gaan. Zo wordt ondernemers aangeraden contant geld uit het restaurant niet thuis te bewaren, en goede sloten en scharnieren te laten installeren.

  Ook wordt de restauranteigenaren op het hart gedrukt naar de politie te stappen als ze bestolen zijn.

  Via mediapartner N1
 • Vorig jaar hebben 107 inwoners van de gemeente Beuningen gebruikgemaakt van het project Buurthulp van stichting Perspectief. Dat staat in de jaarcijfers over 2016 van Perspectief.

  Buurthulp is een van de diverse projecten waar vrij veel behoefte aan blijkt te zijn. Ruim 20 vrijwilligers zijn hierbij betrokken. Zij helpen ouderen en mensen die slecht ter been zijn met allerlei zaken. Dat kan het schoonmaken van een kooi van een huisdier zijn, of bijvoorbeeld het verplaatsen van meubels in de woning.

  Alles is er op gericht dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.
 • Perspectief is betrokken bij 27 groepen van 55-plussers die bezig zijn met sporten en bewegen. Ruim 380 personen nemen hier aan deel.

  In 2016 hebben 335 senioren adviezen gekregen over financiën, belastingen en andere zaken. De 18 vrijwillige ouderenadviseurs van Perspectief hebben 135 personen van advies gediend.

  Bij het Steunpunt Mantelzorg zijn 531 mantelzorgers bekend. Zij ontvangen de nieuwsbrief voor mantelzorgers. Dat is slechts een deel van alle mantelzorgers die in de gemeente Beuningen wonen. Waarschijnlijk telt Beuningen enkele duizenden mantelzorgers.
De Gelderlander
gelderlander.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Facebook, YouTube, Twitter en Microsoft moeten extremistische content binnen twee uur gaan verwijderen. Als ze dat niet lukt, kunnen ze een boete krijgen. Dat gaan de regeringsleiders van Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië vandaag voorstellen tijdens een overleg bij de Algemene Vergadering van de VN.

  De drie landen willen dat de techbedrijven sneller actie ondernemen dan nu het geval is. De grens ligt nu op 24 uur. Dat is voor de bedrijven soms al een worsteling, zegt de politieke nieuwssite Politico.

  Volgende week zullen de EU-landen tijdens een top over digitale zaken in Talinn hier nog verder over praten. Ook wordt erover gesproken tijdens de G7-top in oktober.

  Druk wordt groter

  De vraag is dus of het wel lukt om binnen twee uur de content te verwijderen. De landen willen dit omdat de verspreiding volgens hen vooral de eerste twee uur plaatsvindt. Bij het overleg zijn ook vertegenwoordigers van de techbedrijven aanwezig. Zij hebben recentelijk samen de Global Internet Forum to Counter Terrorism gevormd om zo content beter aan te kunnen pakken.

  Op vragen van de NOS over de nieuwe tijdslimiet zeggen de techbedrijven in een gezamenlijke verklaring "er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de platforms niet worden gebruikt voor het verspreiden van terroristische content". Over de nieuwe eisen wordt vooralsnog niets gezegd.

  Er is al maanden discussie over de snelheid waarmee techbedrijven extremistische content verwijderen. Brussel zei al eerder dat dat niet snel genoeg gaat, al is er wel verbetering zichtbaar.

  Verder en sneller

  De Britse premier May ziet dat er aandacht voor is vanuit techbedrijven, maar is van plan om ze vandaag aan te moedigen "verder en sneller te gaan" om zo terreurgroepen zoals IS te stoppen. "Terroristen weten dat hun propaganda eerder wordt verwijderd en doen dus hun best om dit steeds sneller te doen, zodat ze het verwijderen voorblijven."

  Twitter liet eerder vanochtend weten dat het de eerste zes maanden van dit jaar bijna 300.000 accounts heeft verwijderd die "terrorisme promoten". Volgens persbureau Reuters is dat een daling van 20 procent ten opzichte van zes maanden daarvoor. Volgens Twitter wordt driekwart van de accounts gesloten voordat de eerste tweet is geplaatst.

  In december vorig jaar kondigden de bedrijven aan een gezamenlijke database aan te maken waar extremistische foto's en video's in worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat als Facebook iets tegenkomt, Twitter er bijvoorbeeld sneller iets aan kan doen.

 • De Spaanse politie heeft invallen gedaan in kantoren van het Catalaanse regiobestuur in Barcelona. Onder meer op het ministerie van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en het presidentiële kantoor doet de Guardia Civil huiszoekingen. Twaalf mensen zijn aangehouden.

  Er wordt gezocht naar documenten die erop wijzen dat er geld van het regiobestuur is gebruikt voor het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum.

  Op 1 oktober willen de Catalanen stemmen over onafhankelijkheid voor de noordoostelijke regio. Het Constitutioneel Hof heeft de stemming verboden.

  Onder de aangehouden functionarissen is ook Josep Maria Jové, de tweede man van het Catalaanse ministerie van Economische zaken.

  Jordi Sánchez, de voorzitter van de Catalaanse Nationale Assemblee roept op tot een vreedzaam protest. "Het moment is daar. We moeten onze instituties verdedigen." Voor de ministeries waar de huiszoekingen gaande zijn, verzamelen zich demonstranten.

 • Op een fietspad in Braamt (bij Doetinchem) is afgelopen nacht een dode man gevonden.

  Een voorbijganger zou het lichaam rond half vier uur hebben gevonden. Op de weg zijn brokstukken van een auto gevonden. Het is niet duidelijk of het slachtoffer op het fietspad liep of fietste.

  In het Duitse Emmerich, net over de grens, is enige tijd later een auto staande gehouden die forse schade heeft. De bestuurder is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een ongeluk. Onderzocht wordt of dat het ongeluk in Braamt is.

  De automobilist zit vast op een Duits politiebureau, schrijft Omroep Gelderland.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Wed, 20 Sep 2017 11:03:26 +0200]