daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 2 Augustus 2015
Week 31

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV
Rss feed van www.promed.nl. 2015 Promed

 • Een groep van 164 skydivers heeft in de Verenigde Staten een wereldrecord gevestigd door de grootste verticale formatie ooit te vormen in de lucht. De parachutisten hadden dertien pogingen nodig voordat het lukte.

  Bij Ottawa in de Amerikaanse staat Illionois verbraken ze vrijdag het record uit 2012 dat werd gevestigd met 138 parachutisten.

  De sprong was geen ongevaarlijke onderneming. De skydivers sprongen op 6 kilometer hoogte uit zeven vliegtuigen. Ze bereikten zeer hoge snelheden.
 • Tuin & Groenverzorging Bruisten verhuist naar de Deijnschestraat in Winssen. Dit groenverzorgingsbedrijf is nu gevestigd aan de nabijgelegen Geerstraat 10b.

  De gemeente Beuningen is onlangs definitief akkoord gegaan met de bedrijfsverplaatsing. Volgens de gemeente is de verhuizing in alle opzichten goed voor Winssen.

  De huidige locatie van het bedrijf krijgt een woonbestemming. Dat past beter bij de dichtbij gelegen Beatrixmolen. Het bedrijf heeft nu nog op twee andere locaties materieel gestald. Dat wordt straks beëindigd, waardoor er minder verkeer door Winssen gaat.
 • Het project “Cultuurhistorie in het Land van Maas en Waal” gaat eind september van start. In de gemeenten Druten, Beuningen, West Maas en Waal en Wijchen komen op zo’n 120 plaatsen bordjes te staan met daarop een QR-code.

  Wanneer de code wordt gescand, krijgt men informatie over de locatie. Alle plekken met een QR-code zijn onderling verbonden door middel van fietsroutes.

  Het gaat om locaties waar bijvoorbeeld een historische molen of een oude boerderij staat. Naast de gemeenten werken ook historische verenigingen en het regionale toerismebureau aan het project mee.
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 02 Aug 2015 22:18:57 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot