daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 25 December 2014
Week 52

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV
Webfm

 • Onder alle inwoners van West Maas en Waal moet een referendum worden gehouden over de toekomst van de gemeente. Dat stelt de Socialistische Partij, nu de samenwerking tussen West Maas en Waal, Buren en Neder-Betuwe is beëindigd.

  De vraag met welke gemeenten men dan wel moet gaan samenwerken, is volgens de SP te belangrijk om over te laten aan de gemeenteraad. Bij een referendum weet je in elk geval hoe de bewoners er over denken, zegt de SP.

  Overigens wil de SP geen gemeentelijke herindeling. Men wil wel samenwerking met Druten en Beuningen.
 • De gemeente Druten houdt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners op 5 januari. Dat gebeurt dit keer in dorpshuis ’t Trefpunt in Deest.

  In tegenstelling tot eerdere jaren is er nu geen samenwerking met de Ondernemersvereniging Druten OVD. Die hebben ervoor gekozen om een bijeenkomst te organiseren samen met andere ondernemersclubs uit Maas en Waal.

  Tijdens de receptie, die om 19.30 uur begint, houdt burgemeester Van Riswijk een toespraak. Ook leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool ’t Klosterhufke in Deest leveren een bijdrage aan de nieuwjaarsreceptie.
 • De gemeente Druten wil de komende jaren doorgaan met het project Buurtbemiddeling. Dat zegt wethouder Jac van Dongen. Het college van B&W heeft voor volgend jaar bijna 12.000 euro uitgetrokken voor dit project.

  De inzet van vrijwilligers is volgens de gemeente succesvol. De bemiddelaars overleggen met buren die een conflict hebben en nemen zo veel werk uit handen van politie en woningcorporaties.

  Bij Buurtbemiddeling ligt de nadruk op een goede communicatie tussen de buurtbewoners. Dat vergroot de leefbaarheid en veiligheid in de buurt, zo stelt de gemeente.
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In Zweden zijn vijf mensen gewond geraakt bij een brand in een moskee. Ooggetuigen zagen dat iemand iets naar binnen gooide waardoor brand ontstond.

  De aanslag werd gepleegd in de plaats Eskilstuna. Op het moment van de actie waren er ongeveer twintig mensen in de moskee, die is gevestigd op de begane grond van een flatgebouw. Er is niemand aangehouden.

  De moskee wordt gebruikt door de Somalische gemeenschap in Eskilstuna. De politie gaat uit van brandstichting.

 • Pieter-Jaap Aalbersberg is zelf nooit op de rampplek van de MH17 geweest. Dat zegt het hoofd van de repatriëringsmissie voor de slachtoffers van de ramp in het NOS Radio 1 Journaal.

  "Ik was daar als hoofd van de missie een risico-object. Het was mijn taak ook niet om naar de crash-site te gaan. Dat was voor professionals. De crash-site was voor ons een plaats delict waar alleen forensisch experts moeten komen."

  Aalbersberg heeft vooral in Kiev gewerkt, zegt hij. Daar lagen zijn belangrijkste taken: onderhandelen met de Oekraïense regering, overleggen met Australië en Maleisië die ook bij het onderzoek betrokken waren, overleggen met de OVSE en met de Nederlandse regering. "Mijn belangrijkste taak was om ervoor te zorgen dat we in het gebied konden zijn en blijven en dat het veilig was."

  Tevreden

  Aalbergsberg is tevreden over de missie, hoe moeilijk en frustrerend die soms ook was en hoe veel slaap het hem ook heeft gekost. "We deden het voor de nabestaanden. We wilden iedereen terughalen, iedereen identificeren. Een paar weken later was ik in Nederland terug en dan vertel je wat je doet en dan zie je dat het heel belangrijk is voor de nabestaanden dat ze iets kunnen begraven of cremeren."

  Hij roemt ook het regeringsbesluit om van de repatriëringsmissie geen politiemissie of militaire missie te maken. "Daardoor waren wij in wezen geen partij. We waren voor iedereen acceptabel voor het doel waarvoor we daar waren. We waren voor de Oekraïense overheid en de OVSE een goede partij en geen bedreiging voor de separatisten. Met de separatisten hebben we overigens niet onderhandeld, dat deed de OVSE voor ons. Daarnaast is Nederland ook een land met veel professionals en expertise op het gebied van rampen-identificatie."

  Respectloos

  Het contact met de lokale bevolking verliep aanvankelijk niet gemakkelijk. Dat verwonderde Aalbersberg niets. "De inwoners van die dorpen hadden ook iets vreselijks meegemaakt. Zo maar een vliegtuig dat uit de lucht komt vallen, lichamen in je tuin en in je huis. En nadat je met 800 mensen met respect hebt geprobeerd te zoeken naar slachtoffers, schrijft de internationale pers dat je respectloos bent. Het kostte even om een goede band op te bouwen met die mensen."

 • Bij een steekpartij in een woning in Amsterdam is een man zwaargewond geraakt. Hij is met een mes in zijn borst gestoken. Volgens omstanders is de man overleden, maar de politie heeft dat niet bevestigd.

  De dader meldde zich kort na het incident zelf gemeld op het politiebureau. Hij had het mes bij zich.

  De politie heeft nog niets bekendgemaakt over de relatie tussen de dader en het slachtoffer en over de aanleiding voor de steekpartij.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Thu, 25 Dec 2014 18:07:53 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot