daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 30 Maart 2015
Week 14

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In Singapore is onder grote belangstelling de uitvaart van oud-premier Lee Kuan Yew gehouden. Oud-minister van VROM Pieter Winsemius was met zijn zus uitgenodigd om bij de ceremonie aanwezig te zijn. Hij vertelde in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen over zijn relatie met de 'vader des vaderlands' en de band die zijn vader had met Lee.

  Albert Winsemius was de economisch adviseur van Lee Kuan Yew van 1960 tot 1984. "Lee Kuan Yew was een van zijn grootste vrienden", zei Winsemius.

  In 1960 kwam zijn vader voor het eerst in contact met Lee. Hij kwam met een equipe van de Verenigde Naties in Singapore om een analyse te maken van de mogelijkheden van het land. "Daarna is hij gevraagd om terug te blijven keren", zei Winsemius. Zo kwam Albert Winsemius in een vaste groep mensen terecht die Lee om zich heen had.

  Pieter Winsemius omschrijft het als een heel diepe, persoonlijke relatie. "Hij voelde zich in Singapore heel erg op zijn gemak, had hier ook echt vaste relaties met al die mensen. Hij was ook enorm trots op wat er hier gebeurde en terecht."

  Thee drinken met Lee Kuan Yew

  Zelf heeft Pieter Winsemius Lee meerdere keren ontmoet. "We zijn ook bij hem thuis geweest. Ik was met mijn vrouw in Australië, en dan bel je twee dagen van tevoren op en dan zaten we thee te drinken met Lee Kuan Yew en zijn vrouw. Dat is natuurlijk fenomenaal."

  Zijn zus ging vorig jaar met haar familie op bezoek bij Lee. "Toen was Lee Kuan Yew zelf al zwakjes, maar hij wilde hen ontvangen", aldus Winsemius.

  Indrukwekkende uitvaart

  Door die hele geschiedenis was de uitvaart voor Winsemius "bijzonder emotioneel". "Dit was eigenlijk voor ons ook een afsluiting van de vriendschap, van die hele periode."

  De ceremonie zelf was volgens hem simpel, maar ontzettend mooi. De twee zoons van Lee Kuan Yew hielden toespraken. "De oudste zoon gaf een prachtig verhaal over de rol van zijn vader om dit land tot stand te laten komen en de jongste zoon gaf een prachtig verhaal over Lee Kuan Yew als vader en als familieman. Die combinatie was schitterend, heel ontroerend."

  Lee Kuan Yew overleed vorige week zondag op 91-jarige leeftijd.

 • De herdenkingsmars in Tunis van vanmiddag is geëindigd in een chaos. Dat heeft minister Koenders gezegd, die met andere hoogwaardigheidsbekleders meeliep in de mars.

  Koenders heeft nooit zoiets meegemaakt. "Alle hoogwaardigheidsbekleders namen hun eigen beveiligingsteams mee en die raakten in de verdrukking", zei Koenders tegen NU.nl. "Je kunt wel zeggen dat er sprake was van chaos."

  Vermoedelijk is de verdrukking ontstaan vanwege het grote aantal deelnemers dat meeliep, zegt een woordvoerder van Koenders. De minister reageerde op een opstootje waar hij getuige van was en desgevraagd tegenover nu.nl zijn indruk gaf.

  De mars werd gehouden om de slachtoffers te herdenken van de aanslag bij het Bardo Museum in Tunis. Onder de deelnemers waren de Franse president Hollande, de Italiaanse premier Renzi en verschillende Europese ministers van Buitenlandse Zaken.

 • Onder het puin van drie ingestorte appartementencomplexen in New York zijn twee lichamen gevonden. De slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd.

  Donderdag was er een gasexplosie in de wijk East Village in Manhattan. Na de ontploffing brak er brand uit en stortten de gebouwen in.

  Date

  25 mensen raakten gewond. Twee mensen werden vermist. Eén van hen had een date in het restaurant in het gebouw, de ander werkte in het restaurant.

  De New Yorkse burgemeester De Blasio zei dat de gasexplosie vermoedelijk is ontstaan door een gasleiding die verkeerd werd afgetapt. De onderzoekers kunnen vanwege het puin nog geen onderzoek doen naar de oorzaak van de explosie.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Mon, 30 Mar 2015 00:20:03 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot