daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 20 Oktober 2014
Week 43

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV
Webfm

 • Beuningen, familievoorstelling “De appelprinses” voor kinderen vanaf 4 jaar, in poppentheater Tingeling, Tempelstraat 6. Aanvang 14.00 uur. Kosten 4 euro. Reserveren op 024-6777034 of www.poppentheatertingeling.nl

  Beneden-Leeuwen, expositie in het gemeentehuis, Dijkstraat 11. Sharon Willems exposeert divers fotografisch werk van mens tot natuur. Elke foto heeft een eigen verhaal. Van 8.30 tot 19.00 uur. Info op www.sharonwillems.nl

  Boven-Leeuwen, cursus schildersclub Het Lauwes Palet in D’n Dulper, Pastoor Schoenmakersstraat 5-7. Van 19.30 - 22.00 uur. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich aanmelden bij Riet van Kampen: 0487-591693.
 • In West Maas en Waal is sinds 2012 negen keer subsidie aangevraagd in het kader van de regeling ‘Jongeren maken er werk van’. Dat antwoordt wethouder Van Swam op raadsvragen van Sociaal Maas en Waal.

  Van de negen aanvragen zijn er vier toegewezen. Er waren onder meer aanvragen voor een zeepkistenrace, cursussen en dorpsbarbecue. De afgewezen aanvragen waren te commercieel of ze waren niet nieuw. In totaal is er 1700 euro subsidie toegekend.

  Via de regeling kunnen jongeren van 12 tot 23 jaar een plan indienen. Daar krijgen ze maximaal 500 euro voor.
 • De PvdA in Beuningen heeft kritiek op de gemeentelijke subsidie voor het schaatsevenement Beuningen On Ice. Fractieleider Ria Straathof van de PvdA noemt de 2500 euro gemeentelijke steun “wel erg sober”.

  Zij wijst er op dat de organisatie van het schaatsfestijn verplicht is om het geld te gebruiken voor het huren van zuinige apparatuur. “Maar daar heeft men eigenlijk alleen wat aan bij bepaalde temperaturen,” zegt Straathof.

  Beuningen On Ice is volgens haar het meest vernieuwende evenement in de gemeente, maar hangt het steeds aan een zijden draadje of het wel doorgaat. In 2013 ging Beuningen On Ice niet door, omdat de gemeente geen geld gaf en sponsors afhaakten. Straathof vraagt zich af waarom de gemeente niet een keer doorpakt en het evenement echt helpt.

  Raadslid Roel van Beuningen van BN&M is het niet met de PvdA eens. Het evenement gaat dit jaar door en dat is naar zijn mening mede te danken aan de gemeente. Gezien de slechte financiën van de gemeente is 2500 euro een goede bijdrage, zegt Van Beuningen.

  Vóór de verkiezingen noemde BN&M het schaatsfestijn van grote maatschappelijke meerwaarde en hét visitekaartje van Beuningen.
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek
Omroep Groesbeek, lokale omroep voor de gemeente Groesbeek. Op radio en televisie.

 • In de Maria-Rozenkransmaand is op 26 oktober het huismuseum 'de kleine Heilige Geest' open van 10.00 tot 17.00 uur.Er zijn vele religieuze en devotionalia te bezichtigen. Beelden van vroeger voor vandaag. Op andere dagen na een telefonische afspraak, ook van harte welkom.Voor info: Diny Kuijpers-Rutten, van Ruysdaelweg 37 Groesbeek tel. 024-6636755. Website www.dekleineheiligegeest.nl

 • De fuserende gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek maken werk van duurzaamheid! Samen met bewoners, maatschappelijke organisaties, instellingen en ondernemingen organiseren zij een Duurzaamheidstop op maandagmiddag 27 oktober a.s. in conferentieoord de Poort in Groesbeek.De bedoeling is dat na de Duurzaamheidstop een vervolgtraject wordt uitgezet dat kan leiden tot een energieconvenant tussen de gemeenten en ondernemers en tot duurzame ontwikkelingen, zoals het opwekken van hernieuwbare energie binnen de eigen gemeente.

 • Op zaterdagen en de zondagen van 25 oktober tot en met 2 november is er in de grote hal van de oude ZOMA fabriek aan de Spoorlaan in Groesbeek een bijzondere groepsexpositie te zien, getiteld:Salon 2. Te zien zijn schilderijen van Petra Langenkamp, Martha van der Linden en Mieke Jonker en beeldhouwwerken van Yvette Ahsmann. De expositie is open van 25 oktober tot en met 2 november 2014. Op zaterdagen en zondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. Spoorlaan 5a 6562AL Groesbeek. De entree is € 2,-

NU.nl
nu.nl Rich Site Summary

NOS Nieuws
NOS Teletekst

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Mon, 20 Oct 2014 10:05:07 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot