daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 26 Oktober 2014
Week 43

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV
Webfm

 • Tv-presentator Jochem van Gelder wil in Druten een “Gelderse comedy night” opzetten. Via de social media roept hij stand-up comedians op om mee te doen.

  Van Gelder, die in Beneden-Leeuwen woont, wil de comedy night houden in het nieuwste zaaltje van evenementencentrum Active Partyworld in Druten. Volgens hem is dit een intieme en sfeervolle zaal. “Als er zeven of acht belangstellenden zijn, dan prikken we een datum”, zegt Van Gelder.

  De bekende stand-up comedian Pieter Derks uit Beuningen wordt volgens Van Gelder waarschijnlijk betrokken bij de openingsavond.
 • Het Beuningse college van B&W is tegen een speciaal onderzoek naar de gevolgen voor het milieu bij plaatsing van het kunstwerk Anima Mundi.

  Volgens wethouder Piet de Klein is er al voldoende inzicht welke effecten Anima Mundi zal hebben op de locatie en de omgeving. Een Milieu Effect Rapportage is dan ook niet nodig.

  De gemeenteraad moet overigens nog een besluit nemen of het kunstwerk er daadwerkelijk komt bij de dijk in Winssen. De PvdA-fractie in de gemeenteraad had gevraagd om een Milieu Effect Rapportage. Volgens de PvdA krijg je met zo’n onderzoek een veel beter inzicht in eventuele gevolgen voor het milieu.

  PvdA-fractieleider Ria Straathof maakt zich met name zorgen over de verkeerssituatie bij de dijk. Heel wat bezoekers zullen volgens haar straks met de auto komen. Ze vraagt zich af waar die auto’s moeten parkeren en ze is bang dat veel auto’s de dijk op gaan rijden.
 • Het belangrijkste evenement in het Land van Maas en Waal. Zo omschrijft de organisatie van de Leste Mert dit festijn, dat op donderdag 6 november voor de 196ste keer wordt gehouden. Er worden enkele tienduizenden bezoekers verwacht.

  De Leste Mert vindt plaats in het hele centrum van Druten. Naast een grote veemarkt, met paarden, pony’s en koeien, zijn er meer dan 300 kramen.

  Nieuw is volgens organisator Martin Pardoel de aanwezigheid van vier straatartiesten. Zij zijn speciaal ingehuurd om de jeugd meer bij het evenement te betrekken.
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek
Omroep Groesbeek, lokale omroep voor de gemeente Groesbeek. Op radio en televisie.

 • Op zaterdagochtend 1 november a.s. doet Landschapsbeheer Groesbeek weer mee aan de Landelijke Natuurwerkdag. We gaan met zoveel mogelijk vrijwilligers aan de slag in het Avonturenbos Stekkenberg. De takkenril heeft onderhoud nodig, en moet wat langer. Van boomstammen moeten nieuwe zitplekken gemaakt worden en er moet een kleine koekeleklef (trap) komen. De werkzaamheden starten om 9 uur bij de grote picknicktafel in het speelbos. Alle hulp is welkom, van jong en oud. Voor koffie/thee/chocomel, koek en soep wordt gezorgd. Ook is er voldoende gereedschap aanwezig. Info:www.wmg-groesbeek.nl of tel. 06-57390742.

 • In de Maria-Rozenkransmaand is op 26 oktober het huismuseum 'de kleine Heilige Geest' open van 10.00 tot 17.00 uur.Er zijn vele religieuze en devotionalia te bezichtigen. Beelden van vroeger voor vandaag. Op andere dagen na een telefonische afspraak, ook van harte welkom.Voor info: Diny Kuijpers-Rutten, van Ruysdaelweg 37 Groesbeek tel. 024-6636755. Website www.dekleineheiligegeest.nl

 • De fuserende gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek maken werk van duurzaamheid! Samen met bewoners, maatschappelijke organisaties, instellingen en ondernemingen organiseren zij een Duurzaamheidstop op maandagmiddag 27 oktober a.s. in conferentieoord de Poort in Groesbeek.De bedoeling is dat na de Duurzaamheidstop een vervolgtraject wordt uitgezet dat kan leiden tot een energieconvenant tussen de gemeenten en ondernemers en tot duurzame ontwikkelingen, zoals het opwekken van hernieuwbare energie binnen de eigen gemeente.

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Teletekst

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 26 Oct 2014 05:22:04 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot