daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 29 Augustus 2014
Week 35

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV
Webfm

 • Druten stelt zich garant voor een sponsorbedrag van 2500 euro voor ondernemersvereniging OVD. Dat geld is nodig voor de organisatie van het evenement Elite Model.

  De garantstelling is bij hoge uitzondering, zegt de gemeente. De OVD moet zich dan ook maximaal inspannen om het bedrag alsnog binnen te halen. Het college geeft daarnaast ook een subsidie van 2500 euro.

  De catwalk van Elite Model trekt zondag 21 september waarschijnlijk veel belangstellenden. De OVD organiseert dat weekend rondom dit evenement “Smaakvol Druten”. Er zijn dan veel stands met food, fashion en beauty.
 • De stimuleringsmaatregel ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ is verder uitgebreid, zo meldt de gemeente Beuningen. Naast agrariërs kunnen nu ook voormalige boerenbedrijven en eigenaren van oude agrarische panden gebruikmaken van de regeling.

  De regeling die het aantrekkelijk maakt om asbestdaken te saneren en zonnepanelen te plaatsen, blijft van kracht tot en met volgend jaar.

  Dankzij de maatregel kan een flink grotere groep bewoners van het buitengebied met subsidie worden verlost van hun asbest .
 • Bioscoop van Heemstrabaan in Beuningen organiseert vanaf 18 september de eerste editie van het Beuningse Cultureel Filmfestival. Een week lang staat de bioscoop in het teken van de betere culturele film.

  De Stichting Filmhuis Beuningen zegt alles in het werk te hebben gesteld om de beste filmtitels binnen te halen.

  Manager Koen Brits van de bioscoop benadrukt dat in Beuningen nooit eerder een Cultureel Filmfestival is gehouden. “We merken dat juist hier veel belangstelling is voor de betere culturele films,” aldus de manager. Wethouder Driessen heeft het bestuur van de stichting Filmhuis begin juli gevraagd om de komende twee jaar speciale activiteiten en evenementen te organiseren. De stichting moet daarvoor een plan op tafel leggen.

  Kort daarvoor had Webfm & Webtv gemeld dat het Filmhuis zich de afgelopen drie jaar nauwelijks heeft geprofileerd en weinig organiseerde op het gebied van art films.

  Tot en met 2016 krijgt het Filmhuis in totaal 150.000 euro subsidie van de gemeente voor de exploitatie van cultuurfilms. Een van de subsidievoorwaarden is dat men filmfestivals en evenementen organiseert.
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek
Omroep Groesbeek, lokale omroep voor de gemeente Groesbeek. Op radio en televisie.

 • Op zondag 24 augustus vond op het schuttersterrein van schutterij st. Hubertus op de Horst het traditionele Koningschieten plaats. Er waren twee kandidaten die meedongen naar de titel. Frans Eeren nam het op tegen Diny Theunissen Roelofs om te bepalen wie er op 7 september op de troon mag zitten tijdens de kermis van Groesbeek.Met een record aantal van honderdnegen schoten wist Diny Theunissen de vogel, geprepareerd door Pieter Zeegers, uiteindelijk naar beneden te halen. Waardoor Diny zich tot Koningin van st. Hubertus voor 2014/2015 liet kronen.

 • Op Vrijdag 5 september a.s. is er op de Horst een reünie voor alle leerlingen van de lagere school 'Op de Horst' in verband met het 100 jarig bestaan van deze school.De reünie is vanaf 21.00 uur in de feesttent op de Horst bij Café Hopmans.

NU.nl
nu.nl Rich Site Summary

NOS Nieuws
NOS Teletekst

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 29 Aug 2014 13:59:22 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot