daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 21 Oktober 2016
Week 42

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

  • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

  • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

  • Staren naar Vincent van Goghs Zonnebloemen terwijl de beats van dj Armin van Buuren in je oren knallen. Embrace Vincent is een muzikale rondleiding door het Van Gogh Museum, waarvoor de Leidense dj elf schilderijen uitzocht en daar zijn eigen muziek bij maakte. Dus je bekijkt een doek van Van Gogh en hoort de muziek die Armin van Buuren daarbij vindt passen.Ter gelegenheid van de lancering van de expositie gaf Van Buuren vanavond een optreden in het entreegebouw van het Van Gogh Museum. De schilderijen van Van Gogh werden weergegeven met metershoge lichtprojecties.InspiratiekrachtAlex Rüger, directeur van het museum, noemt de multimedia-rondleiding een verfrissende samenwerking. "Kijken en luisteren door de oren en ogen van Armin maakt dat je nieuwe dingen ziet, beleeft of voelt. We werken graag met hedendaagse kunstenaars en performers samen om de inspiratiekracht van Van Gogh te laten zien."Van Buuren, die de schilderijen koppelde aan nummers van zijn nieuwe album Club Embrace, ziet de expositie als mooie gelegenheid om de jeugd en kunst samen te brengen. "Als kleine jongen hoorde ik mijn ouders al praten over Van Goghs schilderijen, maar echt begrijpen deed ik het niet. De kans om jongeren via mijn muziek met deze kunst in aanraking te brengen, kon ik daarom niet laten lopen."
  • Facebook gaat minder censuur toepassen op "nieuwswaardige en belangrijke berichten", zelfs als die in strijd zijn met de eigen richtlijnen. Het sociale netwerk wil daar binnen een paar weken mee beginnen.De aanleiding hiervoor is dat er de afgelopen tijd verschillende keren  ophef is ontstaan over het verwijderen van foto's waarop bijvoorbeeld naakt of geweld te zien was.BorstkankerZo verwijderde Facebook vorige maand de iconische foto van het napalm-meisje in Vietnam omdat er te veel naakt te zien zou zijn. Begin deze maand werd een advertentie van de Brandwonden Stichting geweigerd, met een foto van een brandwondenslachtoffer.In Zweden werd deze week nog een filmpje van het kankerfonds offline gehaald waarin werd uitgelegd hoe je borstkanker in een vroeg stadium kan ontdekken. In al deze gevallen heeft Facebook de verwijderde berichten later teruggeplaatst.Aanstootgevend"We willen meer beelden en verhalen toestaan, zonder dat daardoor veiligheidsgevaren ontstaan of er aanstootgevende foto's te zien zullen zijn voor minderjarigen en anderen die ze niet willen zien", zegt Facebook.Samen met Facebookgebruikers, partners van het bedrijf en experts zoals journalisten en fotografen wil Facebook nieuwe methoden ontwikkelen die dit mogelijk maken.
  • In Kameroen zijn bij een treinramp zeker 53 mensen omgekomen, meldt de staatstelevisie van het land. Er zijn meer dan driehonderd gewonden, de verwachting is dan ook dat het dodental nog stijgt.Een afgeladen passagierstrein was op weg van de hoofdstad Yaoundé naar de economisch belangrijke stad Douala. Even voordat de trein zou aankomen bij een andere stad, Eseka, ging het mis. Door nog onbekende oorzaak ontspoorde de trein, deelde de minister van Transport mee.De trein zat extra vol met passagiers omdat er grote verkeersproblemen waren op de weg tussen Yaoundé en Douala. Een brug over een rivier was ingestort door de regen.  
Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Fri, 21 Oct 2016 23:58:23 +0200]