daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 1 Augustus 2014
Week 31

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV
Webfm

 • Het is een goed voorteken dat de Raad van State zich onlangs kritisch heeft uitgelaten over de Nijmeegse plannen met het industrieterrein Kanaalhavens. Dat zegt voormalig raadslid Dick Zeeman van GroenLinks in Beuningen.

  Zeeman heeft in de Beuningse politiek diverse keren het voortouw genomen tegen het nieuwe bestemmingsplan Kanaalhavens. In dat plan wordt volgens hem te veel ruimte geboden aan de industrie in het kanaalgebied. Dat zal naar zijn mening ten koste gaan van het dorp Weurt.

  De gemeente Beuningen heeft bij de Raad van State bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan. Beuningen is naar de Raad van State gestapt omdat men onder meer bang is dat de woningbouw in Weurt in de toekomst wordt belemmerd.

  Zeeman is blij dat de Raad van State tijdens een zitting diverse kritische kanttekeningen heeft geplaatst bij de plannen. “De verruiming voor de zware industrie staat ook haaks op het beleid van Nijmegen in de laatste tien jaar,” zo meent Zeeman.

  Wanneer de Raad van State uitspraak doet is niet bekend.
 • De gemeenten Druten en West Maas en Waal houden een onderzoek onder de inwoners over hun woonwensen. Dit gebeurt in samenspraak met de woningcorporaties, zoals Standvast Wonen en De Kernen.

  Het gaat om een online onderzoek waaraan men anoniem kan deelnemen.

  De gemeenten en corporaties willen bijvoorbeeld weten of de toekomstige bouwplannen overeenkomen met de behoeften van de bewoners. De resultaten van de enquête zijn daarbij een hulpmiddel. In het onderzoek wordt onder andere aan de mensen gevraagd of men prettig woont en welke wensen er nog zijn wat betreft wonen.
 • Woningcorporatie Standvast Wonen meldt dat het aantal gevallen van overlast door huurders is afgenomen. Mogelijk komt dit omdat er beter wordt doorverwezen naar instanties, zegt Standvast in het jaarverslag 2013.

  In 23 gevallen was er sprake van geluidsoverlast, 20 keer burenoverlast en vier keer problemen met huisdieren. Standvast was gedwongen om 15 huurders uit hun woning te zetten. In 13 gevallen vanwege huurachterstand en in twee gevallen door overlast.

  De corporatie heeft ruim 8800 woningen in haar bezit, vooral in Nijmegen maar ook in de gemeenten Beuningen en Druten.
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek
Omroep Groesbeek, lokale omroep voor de gemeente Groesbeek. Op radio en televisie.

NU.nl
nu.nl Rich Site Summary

NOS Nieuws
NOS Teletekst

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 01 Aug 2014 15:52:12 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot