daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 9 Oktober 2015
Week 41

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV
Rss feed van www.promed.nl. 2015 Promed

 • De gemeente West Maas en Waal wil weten of de inwoners tevreden zijn met de zorg en of men daar goede ideeën over heeft. Onder het motto van “Anders naar Beter” wordt daarom een werkconferentie georganiseerd.

  De zorg in West Maas en Waal heeft de afgelopen jaren veel veranderingen doorgemaakt, zo stelt de gemeente.

  De werkconferentie wordt op donderdag 29 oktober gehouden in kulturhus d’n Dulper in Boven-Leeuwen, van 12.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan via sjansen@westmaasenwaal.nl
 • Het is nog onduidelijk hoe de zwarte pieten eruit zullen zien bij de Sinterklaasintocht in Beuningen. “Wat dat betreft sluiten we ons aan bij het Sinterklaas-journaal op de tv,” zegt Raymond Kersjes, die de activiteiten organiseert in het winkelcentrum.

  De centrum-manager hoort op 2 november hoe ze het bij de NOS in Hilversum aanpakken.

  “De kinderen kijken naar het Sinterklaas-journaal en het is dan logisch als wij dat volgen,” aldus Kersjes. Volgens hem presenteren de Beuningse scholen wel de traditionele zwarte piet. De intocht in Druten wordt georganiseerd door de stichting “De Vrienden van Sinterklaas Druten”. Zij hebben unaniem besloten om de traditionele zwarte piet aan te houden. De stichting zegt daar geen moment aan te hebben getwijfeld.

  Sinterklaas komt op zondag 15 november aan op de Veerdam in Druten. Dat gebeurt om half twee ’s middags. Om drie uur arriveert hij bij sporthal de Heuvel.

  In Beuningen is de Sinterklaasintocht een dag eerder. Hij komt op zaterdagmiddag14 november om twee uur aan op het Julianaplein.
 • In de gemeente Nijmegen wordt op maandag 12 oktober op grote schaal meegedaan aan de landelijke Coming Out Dag.

  Op deze dag wordt benadrukt dat iedereen altijd zichzelf moet kunnen zijn, ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Dit wordt gesymboliseerd door de regenboogvlag, die maandag op vele gebouwen zal wapperen.

  Dit gebeurt onder andere op het stadhuis, St. Stevenstoren, politiebureau, NEC-stadion De Goffert en op heel veel scholen. De Coming Out Dag wordt aangegrepen om duidelijk zichtbaar een gezamenlijk gebaar te maken.
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Afgelopen week is het aantal migranten dat op de Griekse eilanden aankomt weer flink toegenomen, tot zo'n 7000 per dag. Eind vorige maand ging het nog om een dagelijkse toestroom van ongeveer 4500 mensen.

  De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) vermoedt dat de toename te maken heeft met het weer. Er is slechter weer op komst. Migranten willen waarschijnlijk nog profiteren van de gunstige weersomstandigheden.

  Soepeler

  Hoewel er steeds meer migranten bijkomen op het eiland Lesbos, verlopen de vluchtelingenstromen soepeler. Dit komt deels doordat 70 procent van de migranten die vorige week in Griekenland aankwamen, meteen doorreisde naar Macedonië. Ook is de registratieprocedure weer veranderd.

  Migranten moeten hun in Griekenland hun eigen vervoer betalen. Syriërs hebben meestal meer geld en kunnen de tickets makkelijker betalen dan Afghanen, die eerst moeten werken of geld moeten lenen. Daardoor reizen Syriërs sneller door naar andere Europese landen.

  Herverdeling

  VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR hoopt dat de vluchtelingen in Griekenland ook snel gebruik kunnen maken van de Europese herverdeling van 160.000 vluchtelingen die over zee Italië en Griekenland zijn binnengekomen. Daar werden vorige maand afspraken over gemaakt. Vanochtend vertrok een eerste groep Eritreërs van Italië naar Zweden.

 • De gemeente Heerhugowaard opent een condoleanceregister voor de dode baby die gisteren werd gevonden in een schuur in de Scheldestraat. RTV Noord-Holland schrijft dat op Facebook een speciale pagina is geopend ter nagedachtenis aan de baby. De pagina 'Heerhugowaards sterrenkindje' heeft inmiddels meer dan 450 leden.

  Het babylijkje werd gisteren toevallig ontdekt. De bewoonster zou al enige tijd spullen van een vriendin hebben opgeslagen in haar schuur. Omdat uit de schuur een penetrante geur kwam, besloot ze samen met haar overbuurvrouw te gaan kijken wat er in de tas zat. Daarna hebben ze meteen de politie ingeschakeld.

  De politie doet nog onderzoek en kan nog niks zeggen over de leeftijd en het geslacht van het kindje. Ook over de doodsoorzaak is nog niets bekend gemaakt. Omwonenden worden vandaag nader geïnformeerd met een brief van de gemeente.

 • De alimentatie die ouders moeten betalen gaat in veel gevallen omhoog. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad.

  Begin dit jaar kwamen er nieuwe regels voor de partneralimentatie. Alleenstaande ouders krijgen meer kindgebonden budget. Omdat de overheid meer ging meebetalen aan de kosten van de kinderen, hoefden ouders minder of zelfs geen alimentatie te betalen.

  Tot nu toe werd het kindgebonden budget namelijk rechtstreeks afgetrokken van het bedrag van de alimentatie voor het kind. De Hoge Raad heeft bepaald dat de toeslag moet worden opgeteld bij de draagkracht van de ouders. In de praktijk gaat daardoor in de meeste gevallen de alimentatie omhoog.

  Verwarring

  De nieuwe regels leidden tot veel verwarring bij de rechtbanken. Volgens sommige rechters is het kindgebonden budget een extra toeslag die naar de ouder gaat, en niet per definitie bedoeld is voor het kind. Daarom lieten zij de extra toeslag buiten beschouwing bij het bepalen van de hoogte van de alimentatie.

  Ouders moesten dus meer alimentatie betalen als ze bij deze rechters voorkwamen. De uitspraak van de Hoge Raad moet een einde maken aan de verschillende interpretaties van de regels.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 09 Oct 2015 12:28:17 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot