daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 2 September 2014
Week 36

Geselecteerde regio:
Beuningen

Regio:
Web FM/TV
Webfm

 • De gemeente Beuningen neemt waarschijnlijk maatregelen om de verkeersveiligheid op de Burgemeester Geradtslaan te verbeteren. Aanleiding is een dodelijk verkeersongeluk, waarbij een bejaarde man werd aangereden op het zebrapad bij de kruising met de Houtduiflaan.

  Op dat kruispunt komt mogelijk betere verlichting, terwijl het zebrapad bij het centrum waarschijnlijk iets wordt verplaatst richting Wilhelminalaan.

  De gemeente denkt verder aan het instellen van een stopverbod op de hele Geradtslaan. Ook mogen vrachtauto’s er straks mogelijk niet meer laden en lossen.
 • Inwoners van de gemeente Beuningen kunnen reageren op de beleidsplannen voor jeugdhulp en ondersteuning van ouderen en mensen met een beperking. De gemeente roept de bewoners op hun mening bekend te maken.

  Tot woensdag 10 september kunnen de mensen een brief sturen naar de gemeente of e-mailen.

  Vanaf volgend jaar valt de jeugdhulp en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning WMO onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Beuningen heeft die nieuwe taken samengevat in twee verordeningen en een beleidsplan. De reacties worden mogelijk verwerkt in de definitieve plannen.
 • Er komt een databank waarin alle mooie locaties, toeristische attracties, historische wetenswaardigheden en andere positieve zaken over de gemeente Beuningen worden samengebracht.

  Het Beuningse college van B&W heeft dit plan onlangs gelanceerd. In welke vorm deze databank wordt gegoten en wie die gaat beheren is nog niet duidelijk. Dit moet volgens het college in samenspraak met de inwoners worden besloten.

  Het is de bedoeling dat alle fraaie beelden en filmpjes over de gemeente bijeen worden gebracht. Al dat materiaal wordt straks gebruikt als promotie van de gemeente.
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Groesbeek
Omroep Groesbeek, lokale omroep voor de gemeente Groesbeek. Op radio en televisie.

 • Kermiszondag speelt voor U in café De Ontmoeting 'Just Play Music' met een speciaal optreden van Jean Knipping bekend van de hit 'Naar de kroeg'. Jean heeft zijn sporen verdiend op diversen Mega Piraten Festijnen en Sterren.nl. In zijn repertoire zullen de hits als De Woonboot en het Reuzenrad zeker niet ontbreken. De aanvang is om 19.00 uur.Maandag vanaf 13.00 uur speelt voor U Cor Kersten (Kameleon). ook dit zal een geweldige middag te worden. Iedereen is van harte welkom.

 • Tijdens de kermisdagen is er een leuk programma in cafe Boslust. Vrijdagavond 5 september is er een optreden van 'One Woman' zangeres Pearl. Aanvang 20.30 uur.Zaterdagavond 6 september Just play music met Frank,Luuk en Helen met optreden van Diana Honig. Aanvang 20.30 uur.Zondag 7 september en maandag 8 september spelen Leo de Kraai en Bernadette beide dagen vanaf 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

 • Op Vrijdag 5 september a.s. is er op de Horst een reünie voor alle leerlingen van de lagere school 'Op de Horst' in verband met het 100 jarig bestaan van deze school.De reünie is vanaf 21.00 uur in de feesttent op de Horst bij Café Hopmans.

NU.nl
nu.nl Rich Site Summary

NOS Nieuws
NOS Teletekst

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Tue, 02 Sep 2014 11:05:24 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot