daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 27 Februari 2015
Week 09

Geselecteerde regio:
Breda

Regio:
Dichtbij.nl - Breda
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

Omroep Brabant
Omroep Brabant RSS

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov is in Moskou op straat doodgeschoten. Dat meldt de Russische regering. Details zijn nog niet bekend.

  Nemtsov was eind jaren negentig een jaar lang vice-premier onder Boris Jeltsin. Later werd hij een uitgesproken criticus van president Poetin.

  Volgens een functionaris is hij voor het Kremlin neergeschoten, toen hij daar samen met een vrouw liep. Een auto met daarin enkele mannen stopte en een van hen vuurde vier schoten af.

  Nemtsov was 55 jaar.

 • Het was een beetje een sollicitatiegesprek voor Jeb Bush. De Amerikaanse politicus is erop gebrand een gooi te doen naar het Witte Huis, maar moest eerst door de ballotage van de CPAC komen, de grootste jaarlijkse bijeenkomst van conservatieven in Washington.

  Het was een moeilijke balanceeract voor Bush. Wil hij de Republikeinse voorverkiezingen winnen, dan kan hij niet zonder de rechtervleugel van de partij. Maar als hij te ver naar rechts opschuift, verliest hij de gematigde kiezers bij de stembusgang enkele maanden later.

  Duidelijk was wel dat meer conservatieve politici hartelijker werden ontvangen bij de CPAC, zoals gouverneur Walker van Wisconsin of senator Rand Paul, die beiden ook nadenken over een presidentskandidatuur.

  Gejuich en boe-geroep

  Op vragen over zijn beleid moest Bush daarom op de conferentie laveren tussen paaien en standhouden. Het leverde hem een mix van gejuich en boe-geroep op van de aanwezigen. Enkele mensen verlieten zelfs de zaal toen Bush begon te spreken.

  "Ik weet dat we het niet over alles eens zijn", stelde Bush. "Sommigen hier zijn er boos over en dat kan ik me wel enigszins voorstellen."

  Het meest heikele punt waren Bush' immigratieplannen. Bush herhaalde dat met hem valt te praten over een amnestieregeling voor miljoenen illegalen in het land. "Je kunt niet 11 miljoen mensen deporteren. We moeten ze dus een weg naar een legale status bieden."

  Tweede keus?

  Eerder hadden medewerkers al in de Amerikaanse pers herinnerd aan het conservatieve verleden van Jeb Bush, die van 1997 tot 2007 gouverneur was in de staat Florida. Ze wezen bijvoorbeeld op het feit dat hij elk jaar de belastingen verlaagde, een noodweerwet verruimde en de bonden aanpakte.

  Bush richtte zich op de conferentie rechtstreeks tot zijn tegenstanders. "Iedereen die boe heeft geroepen, als het dat was, zie ik als neutraal. Ik wil graag jullie tweede keus zijn als ik besluit verder te gaan."

  Officieel heeft Bush zich nog niet verkiesbaar gesteld, maar iedereen gaat ervan uit dat hij volgend jaar een gooi naar het Witte Huis zal doen. Mocht hij winnen, dan is hij de derde Bush die president wordt, na zijn vader en broer.

 • Op station Amsterdam RAI is een chaos ontstaan door een wisselstoring. Honderden mensen die de Huishoudbeurs hebben verlaten staan te wachten op het kleine station.

  Door de storing rijden tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer Arena geen treinen. De NS raadt reizigers aan de metro te nemen tussen Amsterdam RAI en Bijlmer Arena, maar die is overvol.

  Bussen

  De NS heeft bussen ingezet om mensen naar andere stations te brengen. De meeste reizigers gaan naar Amsterdam Centraal. Volgens de NS verloopt de operatie rustig.

  De NS verwacht dat de technische problemen rond 02.00 uur vannacht zijn verholpen.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 27 Feb 2015 23:36:31 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot