daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 25 Januari 2015
Week 04

Geselecteerde regio:
Breda

Regio:
Dichtbij.nl - Breda
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

 • BREDA - Prosper Ego, de oprichter en voorzitter van de OSL Stichtingen, voorheen het Oud-Strijders Legioen, is vrijdag in zijn woonplaats Breda overleden na een kort ziekbed. Hij was 87 jaar oud. Dat heeft de website OSL-Stavast zaterdag gemeld.

Omroep Brabant
Omroep Brabant RSS

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Het is Indonesische bergingswerkers opnieuw niet gelukt de romp van het verongelukte AirAsia-toestel uit de Javazee te halen. Gisteren mislukte de eerste poging ook al.

  De bergers proberen de romp van het vliegtuig boven water te krijgen door onder de romp enorme ballonnen op te blazen, zodat het wrakstuk gaat drijven. Gisteren liepen de ballonnen te vroeg leeg, vandaag brak een kabel waaraan de ballonnen vastzaten.

  Roet in het eten

  Een woordvoerder van de Indonesische marine zegt dat de weersomstandigheden roet in het eten gooien. "We kunnen het niet winnen van de natuur. We kunnen alleen maar hopen dat het weer verbetert."

  Bij de tweede bergingspoging vanochtend is het lichaam van een van de inzittenden geborgen. Gisteren werden bij de romp al vier lichamen gevonden.

  De Airbus van AirAsia verongelukte op 28 december boven de Javazee. Alle 162 inzittenden kwamen om het leven. Zeventig lichamen zijn geborgen.

 • In het Amsterdamse Wertheimpark is plechtig stilgestaan bij de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Ongerustheid over oplevend antisemitisme klonk in alle toespraken tijdens de Nationale Holocaust Herdenking.

  De plechtigheid, waarbij ook overlevenden van concentratiekampen aanwezig waren, vond plaats bij het spiegelmonument 'Nooit meer Auschwitz' van Jan Wolkers.

  In zijn welkomstwoord waarschuwde Jacques Grishaver, voorzitter van het organiserende Nederlandse Auschwitz Comité, voor de terugkeer van antisemitisme in Nederland.

  Waarschuwing

  De Amsterdamse burgemeester Van der Laan reageerde op Grishaver met de woorden: "Wij laten dit gruwelijke niet opnieuw gebeuren." Hij verzekerde dat Amsterdam pal staat voor zijn Joodse gemeenschap.

  Ook vice-premier Lodewijk Asscher ging in op de angst dat jodenhaat zal opleven. "We mogen niet wegkijken bij antisemitisme en discriminatie. De waarschuwing van Auschwitz is ook vandaag geldig."

  Rouwgebed

  Rabbijn Menno ten Brink zei kaddisj, het joodse rouwgebed. Ook Ten Brink stond stil bij nieuwe uitingen van antisemitisme. Vervolgens werd 1 minuut stilte in acht genomen. Daarna legden overlevenden van de kampen de eerste krans.

  Dinsdag herdenkt een grote groep staatshoofden en regeringsleiders samen met overlevenden in het Poolse Oswiecim dat de kampen Auschwitz en Birkenau zeventig jaar geleden werden bevrijd door het Rode Leger.

  In deze kampen zijn in totaal 1,1 miljoen mensen, merendeels Joden, vermoord. Onder de slachtoffers waren ook Roma en Sinti, homoseksuelen en politieke gevangenen.

 • De Japanse premier Shinzo Abe heeft boos en geschokt gereageerd op de onthoofding van een Japanse veiligheidsbeambte door strijders van Islamitische Staat (IS). Hij sprak van een waanzinnige en ontoelaatbare terreurdaad en riep de gijzelnemers op de tweede Japanner die wordt vastgehouden, vrij te laten.

  Gisteren circuleerde kort een video van IS op internet, waarop de gevangen journalist Kenji Goto een foto vasthoudt met het onthoofde lichaam van Haruna Yukawa. Aanvankelijk werd betwijfeld of de video wel echt was.

  Authentiek

  Maar vanmorgen noemde Abe de kans groot dat de videoboodschap authentiek was. Hij herhaalde dat Japan nooit zal ingaan op eisen van terroristen.

  Die lieten in de video weten dat het leven van Goto kan worden gespaard als hij wordt geruild tegen een IS-strijdster die in Jordanië gevangen zit. De vrouw werd daar aangehouden nadat ze had geprobeerd zichzelf in een hotel op te blazen.

  Obama

  President Obama heeft Abe vanmorgen vanuit India telefonisch gecondoleerd met de dood van Yukawa. Eerder sprak Obama al van een "wrede moord" en hij benadrukte dat de VS "schouder aan schouder" met Japan staat in de strijd tegen terreur.

  IS heeft tot dusver vijf Britse en Amerikaanse journalisten en hulpverleners onthoofd.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 25 Jan 2015 13:13:16 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot