daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 29 November 2015
Week 48

Geselecteerde regio:
Breda

Regio:
Dichtbij.nl - Breda
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

Omroep Brabant
Omroep Brabant RSS

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Door een DDoS-aanval op de NPO zijn veel sites van de publieke omroep urenlang onbereikbaar geweest. Het zou gaan om een van de grootste aanvallen tot nu toe.

  De site en app van de NOS waren hierdoor lange tijd onbereikbaar. Ook de sites van andere landelijke en regionale omroepen waren slecht bereikbaar.

  Even na middernacht kon het hoofd worden geboden aan de aanval en werd de NOS-site weer beter bereikbaar.

  Digitale file

  Begin oktober had de NOS ook al last van een DDoS-aanval, maar de gevolgen daarvan bleven redelijk beperkt. De aanval van vandaag begon aan het einde van de middag. Rond 21.00 uur vielen de sites volledig uit.

  Bij een DDoS-aanval bestoken hackers een computersysteem met extreem veel bezoeken. Door deze "digitale file" gaan de servers plat.

 • De Canadese VN-diplomaat Maurice Strong is op 86-jarige leeftijd overleden. Strong leidde twee belangrijke VN-conferenties over het milieu en zette het klimaat zo op de internationale agenda. Zijn dood komt kort voor de klimaatconferentie in Parijs.

  Van oorsprong was Strong zakenman in de energiesector. In 1972 leidde hij de United Nations Conference on the Human Environment. Daar werden voor het eerst internationale afspraken gemaakt over het tegengaan van milieuvervuiling.

  Afspraken over milieuschade

  Het thema was in de jaren daarvoor aangesneden door de Club van Rome. Industriële vervuiling, overbevissing van de zeeën en de aantasting van de ozonlaag maakten duidelijk dat internationale actie nodig was.

  In Stockholm erkenden 113 landen dat de technologische vooruitgang tot ernstige milieuvervuiling kon leiden. Afgesproken werd dat landen voortaan moesten oppassen dat ze geen milieuschade in andere landen aanrichten.

  Ook werd het VN-milieuprogramma UNEP opgericht, waar Strong de eerste directeur van werd. "Door zijn moedig leiderschap werd de Stockholm-conferentie het begin van een nieuw tijdperk van internationale klimaatdiplomatie", schrijft het UNEP in een reactie op Strongs dood.

  Inspiratie

  In 1992 leidde Strong de klimaatconferentie in Rio, waar nieuwe afspraken over het tegengaan van klimaatverandering werden gemaakt. Daarnaast was Strong jarenlang voorzitter van het World Economic Forum.

  Strong kreeg veel internationale onderscheidingen voor zijn werk. In 2010 kreeg hij de prestigieuze Four Freedoms Award van het Roosevelt Institute uitgereikt in Middelburg.

  Het UNEP hoopt dat de wereldleiders die vanaf maandag in Parijs bijeenkomen voor de klimaattop, zich zullen laten inspireren door het voorbeeld van Strong. "Hij riep wereldleiders op hun verantwoordelijkheid te nemen als rentmeesters van deze wereld. Arm en rijk, noord en zuid, oost en west moeten verenigd worden in een nieuw partnerschap dat onze gezamenlijke toekomst veiligstelt."

 • Anne Neuteboom heeft de vijftigste editie van het Rotterdamse Cameretten Festival gewonnen. Neutenboom won zowel de jury- als de publieksprijs.

  "Anne's programma WEG is een relevante aanklacht tegen het keurslijf waar millenials zich in geperst voelen", oordeelde de jury, onder leiding van theaterdirecteur Nico Baars. "Het duurt even voordat je aan haar gewend bent. Ze neemt publiek en jury op beeldende wijze en met prachtige volzinnen mee in haar frustraties."

  Neuteboom studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie. Ze moest het in de finale in het Rotterdamse Luxor Theater opnemen tegen Jasper Smit en Tom Montfrooy.

  Cameretten geldt als een kweekvijver voor nieuw caberettalent. Eerdere winnaars zijn onder anderen Theo Maassen, Brigitte Kaandorp en Marc-Marie Huijbregts. Vorig jaar won het duo OldenOsborn.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 29 Nov 2015 02:31:03 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot