daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 27 Februari 2015
Week 09

Geselecteerde regio:
Goes

Regio:
Nieuws.nl - Goes --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Omroep Zeeland
Het laatste Zeeuwse nieuws in woord en beeld. Uitzending Gemist, het weer met Jos Broeke, Zeeuws sportnieuws en programmainformatie.

Blik op nieuws - Zeeland
Blik op Nieuws brengt Nederlands nieuws in 20 verschillende categorieen

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Het Internationaal Strafhof in Den Haag heeft de Congolees Mathieu Ngudjolo Chui ook in hoger beroep vrijgesproken van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

  Ngudjolo was aangeklaagd voor betrokkenheid bij een bloedbad in een dorpje in Oost-Congo in 2003, waarbij 200 mensen omkwamen. Volgens het hof kan niet worden bewezen dat de verdachte als commandant daarvoor verantwoordelijk was.

  De Congolees had na zijn eerdere vrijspraak tijdelijk asiel in Nederland gekregen om zijn hoger beroep in vrijheid te kunnen afwachten. Het hoger beroep was aangespannen door de openbaar aanklager bij het het Internationaal Strafhof.

  Meteen uitgezet

  Volgens NRC Handelsblad is Ngudjolo meteen na zijn vrijspraak naar Schiphol gebracht om op een vliegtuig naar zijn land te worden gezet. Nederland zou hem zo snel mogelijk willen uitzetten, omdat het geen uitwijkplaats wil worden voor getuigen en (ex-)verdachten van het Internationale Strafhof.

  Ngudjolo zegt dat zijn leven in Congo gevaar loopt, omdat hij tijdens het proces belastende verklaringen heeft afgelegd over de huidige machthebbers in zijn land.

 • De Russische regering zet het mes in de uitgaven. Door de dalende olieprijs zijn de inkomsten gekelderd en loopt het begrotingstekort van het land snel op. "Het zijn forse bezuinigingen die moeten voorkomen dat het tekort verder oploopt", zegt NOS-correspondent Geert Groot Koerkamp.

  Rusland wil op korte termijn ongeveer 15 miljard euro bezuinigen, heeft de onderminister van Financiën bekendgemaakt. "Grote investeringen van de overheid die gepland zijn, gaan niet door. Het gaat dan vooral om infrastructurele projecten, zoals de bouw van bruggen", zegt Groot Koerkamp. Daarnaast wordt er 10 procent bezuinigd op de budgetten van alle ministeries, behalve van Defensie.

  Sancties

  De sancties van de Europese Unie en de Verenigde Staten kosten Rusland veel geld, maar zijn niet de oorzaak van de problemen. "Eind 2012 tekende zich al een stagnatie van de Russische economie af." Door de dalende olie- en gasinkomsten komt het gat in de begroting dit jaar uit op bijna 4 procent.

  Rusland is voor bijna de helft van zijn inkomsten afhankelijk van ruwe olie. "Dat heeft de economie genekt. Het legt pijnlijk bloot dat de Russische economie veel te afhankelijk is van de inkomsten uit olie en gas. Economische hervormingen die hadden moeten plaatsvinden onder Poetin zijn niet doorgevoerd. De bevolking zit nu met de brokken", aldus Groot Koerkamp.

  De sancties hebben de zaak verder verslechterd. "Alle zeilen moeten worden bijgezet om te voorkomen dat de Russische economie nog harder achteruit gaat."

 • Ze hebben ongeveer drie maanden met hun moeder in het kraamhol gezeten, maar vandaag mocht de ijsbeer-tweeling voor het eerst naar buiten in Diergaarde Blijdorp.

  Een bijzondere gebeurtenis, want het is achttien jaar geleden dat er in Rotterdam een ijsbeer-tweeling was. De belangstelling van pers en bezoekers was dan ook groot.

  Dat de jonkies precies vandaag naar buiten zijn gegaan, is wel toepasselijk, omdat het International Polar Bear Day is. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de beschermde status van de ijsbeer die door het smelten van de ijskap op de Noordpool in haar voortbestaan wordt bedreigd.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 27 Feb 2015 14:02:54 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot