daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 25 Oktober 2016
Week 43

Geselecteerde regio:
Goes

Regio:
Nieuws.nl - Goes --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

  • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Omroep Zeeland
Het laatste Zeeuwse nieuws in woord en beeld. Uitzending Gemist, het weer met Jos Broeke, Zeeuws sportnieuws en programmainformatie.

Blik op nieuws - Zeeland
Blik op Nieuws brengt Nederlands nieuws in 20 verschillende categorieen

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

  • "Geloof me, ik ben echt heel erg rijk", zegt Donald Trump te pas en te onpas. Hoeveel geld de Republikein precies heeft, blijft schimmig. Maar hij mag zich miljardair noemen, en Trump zou Trump niet zijn als hij ook nog eens een beetje verdient aan zijn eigen campagne.Vliegen met Trump One, bivakkeren in de Trump Hotels, en eten in Trump Restaurants. Bewaar de bonnetjes en stuur ze naar de penningmeester van de campagne Trump. Toch begint de geldmachine te haperen. Bekijk in de video hierboven waarom dat is.Volg alle eerdere afleveringen van NOS The Series op onze speciale site:
  • Medische onderzoekers mogen voortaan meer medisch wetenschappelijk onderzoek doen bij kinderen. De Eerste Kamer heeft ingestemd met een voorstel van minister Schippers uit 2013. Voorheen hadden medische onderzoekers bijna geen mogelijkheid tot het uitvoeren van onderzoek bij minderjarigen. Alleen wanneer het in het directe belang van het kind was, konden onderzoekers bijvoorbeeld bloed of weefsel afnemen voor onderzoek.Schippers benadrukt dat het bijvoorbeeld gaat om onderzoek naar nieuwe behandelingen voor ernstig zieke kinderen. Volgens haar kan dit perspectief bieden voor toekomstige patiënten. Het zou wetenschappers meer ruimte geven in hun zoektocht naar innovatieve therapieën. Een medisch-ethische commissie oordeelt vooraf of het voor de patiënt niet te zwaar is.   Pijn en ongemakHet College voor de Rechten van de Mens, dat de overheid adviseert, vindt dat de wet geen rekening houdt met de belangen van de zieke kinderen zelf. Jos Dute, hoogleraar gezondheidsrecht en lid van het College, is zeer kritisch over de wet. “Wanneer je zelf een doodziek kind hebt zonder dat er een behandeling is, dan neem je al snel elke kans aan. Kinderen worden dan belast met een hoop pijn en ongemak, terwijl de kans dat ze er iets aan hebben heel klein is”, aldus Dute. Maar volgens kinderarts Nico Wulffraat, een van de artsen die het vraagstuk op de agenda heeft gezet, is de wetsverruiming vooral bedoeld voor kleine handelingen zoals het nemen van een foto of het afnemen van bloed.Strenge voorwaardenIn de wet staat dat onderzoek alleen onder strenge voorwaarden mag gebeuren en dat een ethische commissie per geval een besluit moet nemen. Ook moeten de ouders altijd eerst toestemming geven.    Politiek is de wet niet meer omstreden. Alleen de Partij voor de Dieren stemde tegen de wet.
  • Duurzame energiebronnen hebben voor het eerst een grotere capaciteit om energie op te wekken dan kolencentrales. En die groei zet alleen maar verder door, zo blijkt uit een rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA).Duurzame energie groeit "aanzienlijk sterker" dan verwacht. Dat komt doordat het aanleggen van wind- en zonneparken steeds goedkoper wordt. Ook hebben de afgelopen jaren veel overheden, zoals Mexico, China en India, duurzame energie omarmd.30.000 zonnepanelen per uurDe komende vijf jaar worden er wereldwijd elk uur 30.000 nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd, voorspelt het IEA. En zijn er in China vorig jaar elk uur twee windturbines bijgebouwd.Ook de kosten gaan de komende jaren alleen maar verder onderuit, zo verwacht het IEA. Windenergie zal zo'n 15 procent goedkoper worden en de prijs van zonne-energie zal met een kwart dalen.VerbruikDe capaciteit van duurzame energie groeit dus snel, maar ook het aandeel groene energie op basis van verbruik groeit hard. Vorig jaar was 23 procent van de gebruikte energie hernieuwbaar. Dat aandeel zal binnen vijf jaar stijgen naar 29 procent, is de voorspelling van het IEA.Toch zijn kolen nog steeds goed voor het overgrote deel van de energie die wordt verbruikt: 39 procent. 
Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Tue, 25 Oct 2016 21:00:45 +0200]