daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 28 Maart 2015
Week 13

Geselecteerde regio:
Goes

Regio:
Nieuws.nl - Goes --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Omroep Zeeland
Het laatste Zeeuwse nieuws in woord en beeld. Uitzending Gemist, het weer met Jos Broeke, Zeeuws sportnieuws en programmainformatie.

Blik op nieuws - Zeeland
Blik op Nieuws brengt Nederlands nieuws in 20 verschillende categorieen

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Schiphol krijgt definitief toestemming van de regering om Lelystad Airport uit te breiden. Dat wordt volgende week officieel bekendgemaakt.

  Het kabinet en het parlement waren in principe afgelopen zomer al akkoord. Om het licht helemaal op groen te zetten moesten nog de nodige procedures worden doorlopen. Dat is nu gebeurd.

  Tweede vliegveld van Nederland

  Schiphol gaat de komende jaren 90 miljoen euro investeren. De bedoeling is dat Lelystad vluchten gaat overnemen van de Amsterdamse luchthaven, het streven is 45.000 per jaar. Daarmee zou Lelystad het tweede vliegveld van Nederland worden.

  Vakantievluchten

  Schiphol wil in Amsterdam ruimte vrijmaken voor intercontinentale vluchten. Vakantievluchten moeten zoveel mogelijk gedaan worden vanaf Lelystad. Vakantievluchten gaan direct van de ene bestemming naar de andere, maar Schiphol is meer geïnteresseerd in passagiers die overstappen en reizen van het ene continent naar het andere. Aan die reizigers valt meer te verdienen.

  Het plan blijft omstreden. De discussie tussen luchtvaartmaatschappijen en Schiphol duurt al ettelijke jaren. De luchthaven slaagt er maar niet om maatschappijen te overtuigen te verhuizen naar Lelystad. Die vinden het vliegveld onaantrekkelijk.

  Nieuwkomers

  De verwachting is dan ook dat de maatschappijen die nu op Schiphol vliegen niet mee zullen gaan en dat van Lelystad alleen nieuwkomers gebruik zullen maken. Die zullen de Nederlandse markt betreden met lage tarieven en zo KLM beconcurreren. Dat is de reden waarom bijvoorbeeld de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers tegen is.

  De gemeente Lelystad heeft alle vertrouwen in de plannen. De hoop is dat de uitbreiding van het vliegveld 2500 banen gaat opleveren.

  Nieuwe start- en landingsbaan

  Om de overloop van toeristen van Schiphol op te vangen op Lelystad zal het terminalgebouw en de parkeerplaats moeten worden vergroot. Maar het belangrijkste is natuurlijk de verlenging van de start- en landingsbaan zodat er ook passagiersvliegtuigen kunnen landen. Dat kan nu niet.

  De aanbestedingsprocedures voor de aanpassingen zijn in januari begonnen. Pas na het definitieve kabinetsbesluit volgende week wordt duidelijk wie de opdrachten krijgt.

 • Saudi-Arabië stuurt zijn ambassadeur terug naar Zweden. Dat meldt de Saudische nieuwszender Al-Arabiya. Ruim twee weken geleden werd de Saudische ambassadeur teruggeroepen, na een aantal incidenten tussen de twee landen.

  De Zweedse regering uitte eerder harde kritiek op de mensenrechtensituatie in Saudi-Arabië. Ook zegde Stockholm een langlopende wapendeal met Riyad op.

  De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström liet zich vorige maand in felle bewoordingen uit over de schending van vrouwenrechten door Saudi-Arabië. Ook noemde ze de tien jaar cel en duizend stokslagen die een blogger had gekregen een "wrede poging om moderne vormen van meningsuiting het zwijgen op te leggen".

  'Excuses'

  Volgens Al-Arabiya heeft de Zweedse koning Karel XVI Gustaaf gesproken met de Saudische koning Salman en hebben ze de sterke relatie tussen hun landen bevestigd.

  Ook zou de Zweedse premier Stefan Lofen hebben gezegd dat de uitspraken van Wallström op geen enkele manier waren bedoeld om Saudi-Arabië of de islam te beledigen.

  Het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken kon dat bij persbureau Reuters niet bevestigen.

 • In Nigeria mogen vandaag 70 miljoen kiezers naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. De kiezers kunnen op 14 kandidaten stemmen, maar de strijd gaat tussen president Goodluck Jonathan en oppositieleider Mohammed Buhari.

  De verkiezingen werden zes weken geleden uitgesteld vanwege de veiligheidssituatie in het noorden van het land. Uit angst voor aanslagen door terreurbeweging Boko Haram zijn strenge veiligheidsmaatregelen van kracht.

  Bij de vorige verkiezingen in 2011 kwamen bij ongeregeldheden honderden mensen om het leven. Het West-Afrikaanse land heeft zo'n 175 miljoen inwoners.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 28 Mar 2015 06:12:35 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot