daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 2 Augustus 2015
Week 31

Geselecteerde regio:
Goes

Regio:
Nieuws.nl - Goes
Een andere Nieuws site

Omroep Zeeland
Het laatste Zeeuwse nieuws in woord en beeld. Uitzending Gemist, het weer met Jos Broeke, Zeeuws sportnieuws en programmainformatie.

Blik op nieuws - Zeeland
Blik op Nieuws brengt Nederlands nieuws in 20 verschillende categorieen

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De Amerikaanse vice-president Biden overweegt zich kandidaat te stellen voor het presidentschap. Dat melden de New York Times en het persbureau AP op basis van bronnen rond de 72-jarige Democraat.

  Volgens de bronnen is het kamp-Biden in gesprek met geldschieters in de Democratische partij over financiële steun voor een mogelijke campagne. Ook zou er al campagnepersoneel worden gezocht voor deelname in Iowa en New Hampshire, de eerste twee staten waar de voorverkiezingen zullen plaatsvinden.

  Zoon Beau

  De New York Times meldt dat Biden serieus is gaan nadenken over een gooi naar het presidentschap na de dood van zijn zoon Beau, twee maanden geleden. Beau zou zijn vader in zijn laatste dagen hebben aangespoord om de strijd om het presidentschap aan te gaan.

  De Amerikaanse media benadrukken dat Biden nog geen beslissing heeft genomen. Vermoedelijk doet hij dat volgende maand. In februari beginnen de voorverkiezingen.

  Clinton

  Tot nu toe is Hillary Clinton favoriet om de Democratische kandidaat bij de presidentsverkiezingen te worden. Haar populariteit heeft wel een deuk opgelopen, onder meer vanwege e-mails die ze als minister verstuurde vanuit een privé-account.

  Mocht Biden zich kandidaat stellen voor het presidentschap, dan is dat niet voor het eerst. In 1988 en 2008 deed hij ook mee aan de verkiezingen. De laatste keer verloor hij in de voorverkiezingen van Barack Obama, die hem vervolgens running mate maakte en hem uiteindelijk als vice-president aanstelde.

 • Burgerrechtenactivisten zijn in de Amerikaanse staat Alabama begonnen aan een protestmars naar Washington DC. Volgens de organisatoren zijn de rechten van zwarte Amerikanen steeds meer in het geding.

  Deelnemers trokken zingend over de Edmund Pettus-brug in Selma. Daar begon vijftig jaar geleden ook een protestmars, onder leiding van Martin Luther King. Dat leidde uiteindelijk tot een belangrijke wetswijziging, waardoor ook Afro-Amerikanen zich zonder belemmeringen konden registreren als kiezer.

  Volgens de burgerrechtenbeweging NAACP staan die gelijke rechten nu weer onder druk. Onder de zwarte bevolking van de VS heerst boosheid over recente incidenten waarbij blanke agenten zwarte burgers doodden.

  Verandering

  Die boosheid moet gekanaliseerd worden, zegt de leider van de NAACP, Cornell William Brooks. De protestmars moet als het aan hem ligt verandering in het land brengen.

  De tocht naar de hoofdstad is 1385 kilometer lang en gaat door de staten Georgia, North Carolina, South Carolina en Virginia. In september wordt de mars afgesloten met een demonstratie bij het Lincoln-monument in Washington DC. De organisatoren hopen op duizenden aanwezigen.

  Martin Luther King organiseerde in 1965 de originele protestmars, nadat de politie hardhandig een einde had gemaakt aan de demonstratie bij de Edmund Pettus-brug in Selma. Aanleiding was ook toen de dood van een zwarte man door toedoen van een blanke agent.

 • Bij een chemisch bedrijf in Helmond woedt een zeer grote brand. Bij het bedrijf, Addapt Chemicals, worden onder meer milieuvriendelijke antischuimmiddelen voor lijm, inkt en verf gemaakt.

  De brand brak rond 22.45 uur uit door onbekende oorzaak en breidde zich snel uit. Inmiddels is het vuur overgeslagen naar aangrenzende bedrijven. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers, zegt de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

  Soja-olie

  Omwonenden hebben knallen gehoord, vermoedelijk van ontploffende tanks. In het gebouw staan volgens Omroep Brabant tanks met 200.000 liter oliehoudende stoffen als sojaolie en biodiesel. Gevaar voor de omgeving zou er niet zijn.

  De rook verspreidt zich over de wijde omgeving. Omwonenden is geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

  De brand trekt veel bekijks. De gemeente Helmond roept belangstellenden op om afstand te houden, zodat ze de hulpdiensten niet belemmeren in hun werk.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 02 Aug 2015 02:11:33 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot