daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 2 Juni 2015
Week 23

Geselecteerde regio:
Veghel

Regio:
Kliknieuws.nl
Nieuws uit de regio.

Omroep Brabant
Omroep Brabant RSS

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Chinese reddingswerkers zetten alles op alles om overlevenden uit het gekapseisde schip op de Yangtze-rivier te halen. Het schip met 458 passagiers aan boord sloeg gisteravond om tijdens een storm. Vermoedelijk zijn een paar honderd mensen verdronken. Zeker dertien mensen zijn gered.

  De boot ligt bijna helemaal op z'n kop onder water, maar reddingswerkers hebben nog wel stemmen en geklop gehoord uit de holle ruimtes. Daarom zijn veertig extra duikers ingevlogen om te zoeken naar overlevenden.

  Volgens NOS-correspondent Marieke de Vries in China wordt er daar gesproken van mogelijk vijf passagiers die nog levend in het schip zouden zitten.

  Drieklovendam

  De lokale autoriteiten hebben ook besloten de sluizen van de Drieklovendam open te zetten. Op die manier kan het water in de Yangtze-rivier tot wel drie meter dalen en kunnen de reddingswerkers misschien ook beter bij de slachtoffers komen.

  Ondertussen worden de families van de passagiers opgevangen bij een reisbureau in Shanghai. Bijna alle slachtoffers hadden de reis met het schip geboekt via dat kantoor. De meeste van hen zijn senioren.

 • Bij een gewapende aanval op een hulpverleningsorganisatie in het noorden van Afghanistan zijn negen mensen omgekomen. De slachtoffers zijn zeven hulpverleners en twee bewakers.

  De aanval, in de provincie Balkh, werd vannacht uitgevoerd op een gebouw van de Tsjechische hulporganisatie Mensen in Nood. Alle slachtoffers, onder wie een vrouw, zijn Afghaanse werknemers. Ze lagen te slapen toen gewapende mannen binnenstormden en het vuur openden.

  Mensen in Nood heeft het werk in Afghanistan onmiddellijk opgeschort. De hulporganisatie is sinds 2002 in het gebied werkzaam. De Afghaanse slachtoffers werkten bij Mensen in Nood via het Nationale Solidariteitsprogramma van de Afghaanse regering.

  Het is nog niet bekend wie achter de aanval zit. Balkh grenst aan de provincie Sar-e-Pul, waar de Taliban sterk zijn vertegenwoordigd. In de hoofdstad van Balkh, Mazar-e-Sharif, zijn zo'n 100 Nederlandse militairen gestationeerd.

  100.000 doden

  De aanval komt op een dag dat in een nieuwe studie wordt vastgesteld dat in Afghanistan ongeveer 100.000 mensen zijn omgekomen sinds de Amerikaanse invasie in 2001.

  Het Amerikaanse Watson Instituut onderzocht het aantal oorlogsgerelateerde doden op basis van diverse bronnen. Onder de 100.000 doden zijn militairen, burgers, rebellen, hulpverleners en journalisten.

  Sinds de internationale troepen zich aan het terugtrekken zijn, is het geweld volgens de onderzoekers niet afgenomen. Zo zouden in de eerste vier maanden van 2015 bijna 1000 burgerdoden zijn gevallen, een stijging van 16 procent ten opzichte van een jaar eerder.

 • De Hema roept klanten die rode en of gele zwembandjes hebben gekocht op deze bij het warenhuis terug te brengen. De naden van de bandjes zijn niet sterk genoeg waardoor ze kunnen scheuren.

  Het gaat om rode zwembandjes met sterren en effen gele zwembandjes. Als de bandjes scheuren ontstaat gevaar van verdrinking.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Tue, 02 Jun 2015 11:20:45 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot