daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 1 Maart 2015
Week 09

Geselecteerde regio:
Veghel

Regio:
Kliknieuws.nl
Nieuws uit de regio.

Omroep Brabant
Omroep Brabant RSS

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In de VS heeft een te vroeg geboren baby met een veel te groot hart zes dagen na de geboorte een harttransplantatie gekregen. Twee maanden later herstelt de baby goed, al ligt hij nog wel in het ziekenhuis.

  De artsen in Arizona dachten dat de baby meteen na de geboorte zou sterven. De foetus had een veel te groot en zwak hart. De ouders deden veel babyspullen al de deur uit omdat ze het niet aankonden ernaar te kijken.

  Bij een zwangerschap van 33 weken braken de vliezen en begon de bevalling. In het ziekenhuis kwam baby Oliver Hope op 5 januari ter wereld. Wonder boven wonder bleef hij in leven, hoewel hij er slecht aan toe was.

  Binnen enkele dagen was er een geschikt hartje van een baby beschikbaar en begonnen de artsen aan een tien uur durende operatie. Zijn lichaam heeft het hartje niet afgestoten. Oliver ligt nog wel in het ziekenhuis omdat zijn longen niet sterk genoeg zijn.

  Artsen van het Phoenix Children's Hospital gaan ervan uit dat Oliver een van de jongste patiënten is die ooit een succesvolle harttransplantatie hebben ondergaan.

 • Australië, Indonesië en Maleisië gaan een test doen om vliegtuigen boven afgelegen oceanen beter in de gaten te kunnen houden. De Australische minister van Transport komt met dit nieuwtje vlak voordat het één jaar geleden is dat vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween.

  De landen testen een nieuw systeem waardoor vliegtuigen elke 15 minuten via een satelliet worden getraceerd. Nu gebeurt dat elke 30 à 40 minuten. De techniek is al aanwezig in 90 procent van de toestellen die lange afstanden vliegen. Het vliegtuig geeft dan zijn positie door en de twee eerstvolgende geplande locaties.

  Indische Oceaan

  Vlucht MH370 verdween bijna een jaar geleden. De Boeing 777 was met 239 mensen aan boord onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Het toestel werd één keer per uur via de satelliet getraceerd. Het lijkt erop dat de Boeing nadat hij van de radar was verdwenen nog zeven uur is doorgevlogen voor hij ergens in de Indische Oceaan neerstortte.

  Er wordt nog steeds naar het toestel gezocht.

 • Een 24-jarige Nederlander zit vast in Fond du Lac in de Amerikaanse staat Wisconsin omdat hij een meisje van achttien gestalkt zou hebben. Dat meldt een lokale krant in de Amerikaanse plaats.

  De man uit Nieuw-Vennep zou het meisje hebben leren kennen via internet. Nadat ze het contact een paar maanden geleden had verbroken, besloot hij haar onaangekondigd op te zoeken in de VS. Toen hij op de werkplek van de moeder van het meisje verscheen, deed de vrouw aangifte tegen de Nederlander.

  Huis ontvlucht

  Ondanks een aantal waarschuwingen van de politie in Fond du Lac bleef hij het meisje lastigvallen met berichten en stuurde hij onder meer ballonnen en een teddybeer naar haar huis. De Amerikaanse familie vond de Nederlander zo bedreigend dat ze hun huis ontvluchtten.

  De verdachte kan tot 3,5 jaar cel krijgen voor stalking.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 01 Mar 2015 07:49:42 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot