daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 28 Oktober 2016
Week 43

Geselecteerde regio:
Veghel

Regio:
Kliknieuws.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

  • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Omroep Brabant
Omroep Brabant RSS

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

  • Een vrouw uit Maasmechelen is veroordeeld tot zeven jaar cel omdat ze haar vriendin wilde vermoorden na een ruzie. Ze vroeg een minderjarige jongen uit het Limburgse Genk om wafels te bakken en aan het deeg een dodelijke dosis terpentine toe te voegen. De jongen durfde dat niet en gaf een schaal niet-dodelijke wafels aan de vrouw. Tijdens een pauze op de school in Genk gaf de 19-jarige de wafels aan haar beste vriendin. Regionale omroep 1Limburg schrijft dat er niets gebeurde met het andere meisje, maar de directeur van de school kwam achter het plan van de scholiere en schakelde de politie in.De vrouw ontkende alles, maar ze werd toch veroordeeld tot zeven jaar cel. Volgens de Belgische officier van justitie had ze geprobeerd al haar sporen te wissen. Ze stuurde zelfs onder de naam van de jongen die de wafels had geleverd dreigende berichten naar zichzelf via een vals Facebook-account, om de schuld in zijn schoenen te kunnen schuiven. 
  • Twee dagen na de sluiting van het vluchtelingenkamp in Calais lopen in de omgeving nog altijd kinderen rond om wie niemand zich bekommert, op hulpverleners na. De kinderen mogen zich niet meer registreren als vluchtelingen, maar blijven toch rond het kamp hangen. Ze hopen alsnog op een of andere manier naar Engeland te komen. Het gaat om naar schatting zo'n honderd kinderen.Veel kinderen hebben de afgelopen nacht in de buitenlucht geslapen, zegt hulporganisatie Save the Children. Directeur Dorothy Sang: "Ik weet dat veel kinderen onder de brug hebben gelegen. Sommigen bij een pakhuis. We weten niet waar ze nu zijn. We weten wel dat veel kinderen ergens anders naartoe zijn gegaan. Dat is precies wat niet mocht gebeuren."Persbureau Reuters sprak vanmiddag in een uithoek van het kamp nog met enkele kinderen. "We zoeken naar voedsel om een voorraad aan te leggen. En we willen naar Engeland", zegt de 17-jarige Awaldjan. De 13-jarige Mohammed voegt daaraan toe: "We gaan naar Engeland, allemaal."Naar verwachting zullen Awaldjan, Mohammed en andere kinderen ook de komende nacht weer buiten doorbrengen, zegt de Nederlandse vrijwilliger Renke Meuwese van de Engelse hulporganisatie Help Refugees. "De kinderen zijn vanmiddag naar een opvangkamp gestuurd voor vrouwen en kinderen, en van daaruit naar een registratiecentrum. Maar daar was vervolgens weer niemand voor ze. Daarna zijn ze door de politie weer teruggestuurd naar het kamp."De Nederlander is al enige tijd in de buurt van het kamp en heeft naar eigen zeggen geen energie meer om boos te zijn op de politie of de lokale autoriteiten. "Het is een enorme zooi en er heeft niets bewogen de afgelopen dagen."Hulporganisaties, zoals Unicef, hebben al langer kritiek op de Franse en Britse regering omdat ze de kinderen aan hun lot overlaten, terwijl ze in het kamp in Calais vaak financieel werden uitgebuit en seksueel werden misbruikt. Ook nu is er kritiek op de autoriteiten. Ze doen niets voor de kinderen in de chaos die na de ontruiming is ontstaan.VertrokkenVolgens het gemeentebestuur van Calais zijn inmiddels zo'n 6000 vluchtelingen uit Calais vertrokken. Ze zijn opgevangen in opvangcentra elders in Frankrijk. Maar het kamp is, inclusief de kinderen, nog steeds niet helemaal leeg, zeggen andere bestuurders die anoniem willen blijven tegen Reuters.De lokale autoriteiten weigeren nog vluchtelingen te registeren. "Het zijn nieuwkomers en het is niet de taak van Calais om aanmeldcentrum voor alle migranten te zijn", zegt een bestuurder van de Franse kustplaats.
  • Gisteren was Hillary Clinton jarig. Ze nam geen dag pauze om het te vieren, maar ging gewoon door met campagnevoeren.De leeftijd van kandidaten staat altijd ter discussie tijdens de verkiezingen. Het presidentschap is hard werken, dus een kandidaat moet in goede gezondheid zijn.Wanneer is een kandidaat echt te oud? 69 lijkt een hoge leeftijd, maar het kan ouder, zoals je kunt zien in bovenstaande video.Wil je alle video's van NOS The Series terugkijken, ga dan naar onze speciale site:
Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Fri, 28 Oct 2016 00:29:08 +0200]