daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 5 Mei 2015
Week 19

Geselecteerde regio:
Ede

Regio:
Ede FM | Ede TV
Omroep Ede is met de radio- en tv-zenders EDE FM en EDE TV de lokale publieke media-instelling van Ede.

 •  
  Presentatie René Hazeleger
   
  1 Uitvoering musical 'Afblijven' door leerlingen van Het Streek 
  Docent van CSG Het Streek Michel Berendsen en leerlingen Tom van Heumen en Fiep van Wolde over de uitvoering, de voorbereiding en alles wat er bij komt kijken voor de uitvoering van de musical 'Afblijven'. De musical is afgeleid van het gelijknamig boek van Carry Slee. Het Streek voert 'Afblijven' uit op 17, 18 en 19 februari in De Reehorst in Ede.
   
   
  2 Jan van den Brink van Cinemec over het brengen van kunst naar de bioscoop
  Onder de noemer 'Kunst in CineMec'  worden vanaf 17 februari  zes exclusief voor de bioscoop opgenomen producties getoond, met o.m. Henri Matisse vanuit het Tate Modern in Londen en beroemde  schilderijen van het Van Gogh Museum in Amsterdam.
  De tentoonstellingsfilms werden opgenomen in beroemde musea, zoals de National Gallery, het Mauritshuis en het Rijksmuseum.
   
  3 diverse nieuwsberichten
   
  4 Vaste boekenrubriek van Gertom de Beer
  Over de debuutroman 'Birk' van Jaap Robben.
  Het boek kreeg lovende recensies.

   

 • Muziek uit alle windstreken, wereldmuziek dus, is iedere week een uur lang te beluisteren op de dinsdagavond bij EDE FM.
  Samensteller en presentator René Hazeleger probeert iedere keer een zo breed mogelijk programma samen te stellen, met o.a. merengue, salsa, cumbia, reggae, balkan, bhangra, Afrikaanse, Arabische en Ierse muziek.

  Daarnaast zijn er intervieuws met artiesten te beluisteren. In het verleden was dat bijvoorbeeld met Minyeshu, Hanggai, Flogging Molly, Monica Akihari, Bombino en Toumast.

  Minyeshu


  Bombino

  Moussa Ag Keyna van Toumast

  Musica Mundial wordt gemaakt door:
  samenstelling en presentatie: René Hazeleger
  techniek: Marcel Moerman en Adrie Speklé
  Musica Mundial wordt uitgezonden op:
  dinsdag 21.00 uur
  Links van Musica Mundial note:
  Uitzending Gemist
  M
  eer informatie over de uitzending van 10 februari 2015.
 • In de uitzending van 10 februar 2015 was muziek te beluisteren van Lokonon Andre & Les Volcans, Carlos Embales, Flavia Coelho. Quatro Ventos, Saber Al Roubai, Diana Haddad en Burning Spear.

  Daarnaast was er een uitgebreid interview met Emanuel Pesanha, voorman van Fado-groep Quatro Ventos.
  Quatro Ventos trad op 12 februari op in Cultura.
  Beluister hier het interview.

  Musica Mundial wordt gemaakt door:
  samenstelling en presentatie: René Hazeleger
  techniek: Marcel Moerman en Adrie Speklé
  Musica Mundial wordt uitgezonden op:
  dinsdag 21.00 uur
  Links van Musica Mundial:
  Uitzending Gemist
EdeStad.nl
EdeStad.nl RSS feed

De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Gelderland

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Hoewel het zoeken naar lichamen nog niet is afgerond, speurt de politie in Nepal ook naar andere dingen. In de buurt van hoofdstad Kathmandu graven agenten onder een ingestorte bank.

  Ze vinden 25 miljoen Nepalese roepie, dat is ruim 220.000 euro. Na verschillende keren het geld te hebben geteld, zijn de briefjes in grote metalen koffers gestopt en meegenomen.

  Het is niet duidelijk waar het geld naartoe is gebracht.

 • Uberpop blijft verboden. Volgens staatssecretaris Mansveld voldoet de taxidienst niet aan de eisen.

  Ze is wel van plan de regels voor taxi's in het algemeen te versoepelen. Mansveld wil overbodige regels schrappen en innovatie bevorderen. Zo moet het makkelijker worden voor nieuwe aanbieders om op de markt te komen.

  Maar de staatssecretaris benadrukt dat Uberpop illegaal blijft, ook na aanpassing van de regels. Een uitzonderingspositie voor Uberpop leidt volgens haar tot oneerlijke concurrentie en "verstoring van het gelijke speelveld". Dat Uperpop-chauffeurs voortaan ook met een chauffeurskaart gaan rijden, vindt ze een stap in de goede richting, maar niet genoeg.

  Ritbon

  In de plannen van Mansveld vervalt de verplichting om een ritbon aan de klant te geven, ook als die daar geen behoefte aan heeft. Ook hoeft de chauffeur geen papieren taxivergunning en tariefkaart meer bij zich te hebben, nu daar digitale alternatieven voor zijn.

  Verder is een taximeter in de auto niet langer verplicht als van tevoren afspraken zijn gemaakt over de ritprijs. En het examen voor vakbekwaamheid als onderdeel van de ondernemersvergunning vervalt. Volgens de staatssecretaris mag van een ondernemer worden verwacht dat hij de regels kent en dat hij een minimaal pakket aan vaardigheden heeft.

  Experimenten

  De staatssecretaris wil ook experimenten om de combinatie van openbaar vervoer, fiets en taxi te verbeteren. Ze denkt daarbij aan taxi's in dunbevolkte regio's waar geen bussen rijden.

  Of een taxirit goedkoper kan worden, moet over een jaar bekend worden. Op dit moment loopt een evaluatie van de tarieven.

 • Noodweer heeft in het Noord-Duitse dorp Bützow veel schade aangericht. Volgens ooggetuigen trok er een tornado over het dorp. Dertig mensen zijn gewond geraakt.

  In het dorp zijn daken van gebouwen afgerukt. De straten liggen vol met dakpannen. Volgens een ooggetuige is er in Bützow geen huis zonder schade.

  Ook in andere delen van Duitsland hebben onweersbuien en regen veel schade aangericht. In Hamburg kwam een man om het leven, toen een luifel op zijn auto viel. Zijn zwangere vriendin, die naast hem zat, raakte gewond en is in een ziekenhuis opgenomen.

  In de haven van Hamburg raakten schepen los. Sleepboten moesten de vijf schepen terug naar de kade brengen.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Tue, 05 May 2015 23:19:58 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot