daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 2 Oktober 2014
Week 40

Geselecteerde regio:
Ede

Regio:
Ede FM | Ede TV --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
EdeStad.nl
EdeStad.nl RSS feed

De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Gelderland

 • BRAKEL - In het dorp Brakel in de gemeente Zaltbommel is woensdag een explosief uit de Eerste Wereldoorlog gevonden en tot ontploffing gebracht. Dat meldt de politie.

  Inwoners vonden het explosief op een terrein. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) concludeerde later dat het om een zeemijn ging. De mijn bleek geen ontsteker te hebben, maar was wel gevuld met 300 kilo springstof.

  De EOD besloot de zeemijn tot ontploffing te brengen op de Waalkade in Brakel.

  De politie filmde de ontploffing en zette het op Facebook.
 • REKKEN - Het dorp Rekken is tegen het plan om honderden asielzoekers op te vangen in de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte. Ruim 900 inwoners hebben een petitie (pdf) getekend die de komst van het azc moet voorkomen.

  Woensdagavond kwamen de dorpelingen massaal naar een informatieavond van de gemeente Berkelland en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om hun ongenoegen te uiten. Café Kerkemeijer aan de Rekkenseweg, waar de emotioneel beladen bijeenkomst werd gehouden, barstte bijna uit zijn voegen. De gemoederen liepen hoog op, want velen zijn bang dat 'een azc de samenleving geheel zal ontwrichten'.

  Het COA wil in eerste instantie 210 vluchtelingen huisvesten in Rekken. Later kan dit aantal worden uitgebreid tot maximaal 750 mensen. Momenteel is er een verhoogde stroom asielzoekers, uit onder andere Syrië, Somalië en Irak.

  Burgemeester Van Oostrum wilde de omwonenden woensdagavond uitgebreid informeren over de eventuele komst van asielzoekers. Pas als er draagvlak is in de buurt, kan er wat hem betreft verder worden gekeken.


 • NIJMEGEN - Bewoners rondom de zogenoemde spoorkuil in Nijmegen hebben woensdagavond op het gemeentehuis hun zorgen geuit over de komst van een onderhoudscentrum voor treinen. NedTrain (onderdeel van spoorbeheerder ProRail) is van plan om dat in de spoorkuil te vestigen.

  Volgens het bedrijf is Nijmegen een geschikte locatie, omdat het aan het einde van het traject vanaf Schiphol ligt en het college van B en W welwillend tegenover het plan lijkt te staan.

  'We slapen nu al met oordopjes!'

  De bewoners vrezen voor een toename van de geluidsoverlast die volgens hen nu al onaanvaardbaar is. Riki Koster: 'Er zijn veel bewoners die slapen met oordopjes in of een koptelefoon op en we zijn bang dat de overlast met de komst van het onderhoudscentrum nog veel erger wordt.'

  'Een gebouw zo groot als 2 voetbalvelden achter elkaar!

  De bewoners zijn ook bang dat het uitzicht in de nu nog groene spoorkuil wordt verpest door het gebouw van 200 meter lang en 9 meter hoog. 'Dat zijn 2 voetbalvelden achterelkaar!', aldus één van hen. Ze vragen de gemeenteraadsleden om niet in te stemmen met een bestemmingsplanwijziging die de komst van NedTrain mogelijk zou maken.

  Begin 2015 moet de gemeenteraad een besluit nemen over de komst van het onderhoudscentrum.


NU.nl
nu.nl Rich Site Summary

NOS Nieuws
NOS Teletekst

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Thu, 02 Oct 2014 02:18:45 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot