daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 18 April 2014
Week 16

Geselecteerde regio:
Ede

Regio:
Ede FM | Ede TV --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
EdeStad.nl
EdeStad.nl RSS feed

De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Gelderland

 • DOETINCHEM - De Graafschap heeft een belangrijke stap gezet richting play-offs om promotie door thuis te winnen van een uitermate zwak Sparta. Het werd 1-0 op De Vijverberg. De Graafschap staat nu zesde en heeft zelfs nog kans op de vijfde plaats.

  Niet echt onderhoudend

  Vincent Vermeij kopte in de openingsfase al bijna raak. Doelman Theo Zwarthoed, die na dit seizoen weg moet bij De Graafschap, had veel moeite met een vrije trap van Dogan. Even later was ook ex-AGOVV'er Jaime Bruinier gevaarlijk namens Sparta, dat wat makkelijker combineerde. Aan de andere kant had Vlatko Lazic bijna succes met een stuiterend schot. Na een wilde actie van Mahi belandde Nathaniel Will tegen de reclameborden, maar de rechtsback kon na een korte behandeling de wedstrijd voortzetten. Echt heel onderhoudend was het verder niet voor rust op de nog niet half gevulde Vijverberg.

  Schrijnend laag niveau

  Na rust gingen de fans van beide ploegen even flink verbaal tekeer, maar het had weinig effect op het spel. Edwin Linssen en Nathan Kabasele schoten wel op doel, maar daar had Sinouh weinig problemen mee. Ook toen Vincent Vermeij op hem afkwam, greep de ervaren voormalige NEC-doelman goed in. Het niveau bleef schrijnend laag.

  Weer belangrijk doelpunt Koolhof

  Maar opeens viel toch de 1-0. Kabasele bediende Dean Koolhof die de bal keurig achter Sinouh schoot. Weer een belangrijke treffer van de linkspoot. Daarna ontstond er wat amok toen Bilate en Boukhari te wild doorgingen in duels. Aanvallend bakten de Rotterdammers er kange tijd volstrekt niets van. Pas in de slotfase had Stokkers een aardige kans, maar zijn inzet was te zacht. In de extra tijd miste invaller Brahim Darri nog een enorme kans op 2-0 en redde Zwarthoed aan de andere kant nog op een inzet van Boukhari.

  Opstelling: Zwarthoed; Will, (Vincken), Pröpper, van de Pavert, Massop; Lazic, Linssen, Breinburg, Koolhof; Kabasele, (Darri), Vermeij (Maertzdorf).


  (Bron: www.omroepgelderland.nl)
 • EINDHOVEN - Achilles'29 heeft zaterdagavond in de Jupiler League verloren van Jong PSV. In een bijna leeg Philips Stadion werd het 2-1.

  Achilles trad vanwege blessures en de schorsing Steven Edwards aan met een zeer aanvallende basisopstelling.

  Kansen voor Jong PSV

  In de openingsfase kreeg Jong PSV diverse kansen, maar de lat en Achilles-doelman Hengelman, die een goede wedstrijd keepte, voorkwamen een treffer. Na ruim een half uur was het toch raak door Rayhi. 

  Gelijkmaker

  Achilles kwam lange tijd niet in de buurt van het doel van PSV-keeper Benjamin van Leer Vlak voor de pauze maakte Frank Hol echter bij een van de spaarzame kansen gelijk. 

  Rode kaart en Wijnaldum scoort

  Nadat Raja Boean van Achilles uit het veld gestuurd werd na twee keer geel, kwam de ploeg van trainer Francois Gesthuizen voor een lastige opgave te staan. Al snel daarna zorgde de vrijwel onzichtbare Georginio Wijnaldum voor de verdiende en beslissende goal. 

  Rentree

  In de slotfase was Thijs Hendriks nog gevaarlijk met een afstandschot en maakte Tim Konings zijn rentree na een lange tijd afwezigheid door blessureleed.

  Jong PSV - Achilles'29 2-1

  1-0 Rayhi 38.
  1-1 Hol 45.
  2-1 Wijnaldum 71.

  Roder kaart: 61. Raja Boean (Achilles'29)

  Opstelling Achilles'29: Hengelman; Sürmeli, Rijnbeek, Zeller, Verhoeven; Raja Boean, Hendriks, Van Steen; Hol (80. Konings), Van Bochoven en Thoone (69. Smits).


  (Bron: www.omroepgelderland.nl)
 • ARNHEM - Bij een inbraak in de winkel van Terre des Hommes in Arnhem is dinsdagnacht een collectebus gestolen. Dat is vrijdagavond bekend gemaakt. De buit wordt geschat op zo'n vijftig euro.

  Volgens Tonny Looijschelder, die als vrijwilliger werkt in de winkel, is verder niks meegenomen. In de winkel van Terre des Hommes worden tweedehands artikelen verkocht. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel.

  De gestolen collectebus stond op de toonbank en vaak werd daar het wisselgeld in gegooid. De dief kon binnen komen door de deur uit de scharnieren te lichten en het slot te forceren. De bus zat wel vast met een ketting, maar waarschijnlijk was ook dat geen grote hindernis.

  Laffe daad

  Looijschelder heeft een naar gevoel in haar maag. 'Het is voor mij onbegrijpelijk dat iemand in kan breken in een winkel voor goede doelen en dan helemaal een goed doel dat voor kinderen bestemd is. Ik vind het zo'n laffe daad.'

  De gestolen bus is inmiddels vervangen. De nieuwe bus is door donateurs ook al deels gevuld, maar wordt 's avonds niet meer in de winkel achtergelaten.  (Bron: www.omroepgelderland.nl)
NU.nl
nu.nl Rich Site Summary

NOS Nieuws
NOS Teletekst

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 18 Apr 2014 22:43:16 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot