daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 27 Oktober 2016
Week 43

Geselecteerde regio:
Ede

Regio:
Ede FM | Ede TV --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

  • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
EdeStad.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

  • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Gelderland
Al het laatste nieuws van Omroep Gelderland

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

  • Gisteren was Hillary Clinton jarig. Ze nam geen dag pauze om het te vieren, maar ging gewoon door met campagnevoeren.De leeftijd van kandidaten staat altijd ter discussie tijdens de verkiezingen. Het presidentschap is hard werken, dus een kandidaat moet in goede gezondheid zijn.Wanneer is een kandidaat echt te oud? 69 lijkt een hoge leeftijd, maar het kan ouder, zoals je kunt zien in bovenstaande video.Wil je alle video's van NOS The Series terugkijken, ga dan naar onze speciale site:
  • In de Amerikaanse staat North Dakota ontruimen politieagenten en militairen een kamp met tegenstanders van een oliepijplijn.De protesten tegen de aanleg zijn al maanden aan de gang. Een door de activisten opgeslagen kamp op een terrein van de staat was al die tijd de uitvalsbasis. De zaak escaleerde toen een deel van de activisten hun tenten even verderop opsloegen op grond van het bedrijf dat de leiding aanlegt.Gisteren eiste de politie dat ze daar zouden vertrekken, maar de activisten weigerden dat. Vandaag ging de politie tot actie over. In eerste instantie kwam het tot schermutselingen op een nabij gelegen weg. Later trokken de circa tweehonderd activisten zich terug in het kamp.De tegenstanders van de zogeheten Dakota Acces-pijplijn zijn bang voor lekkages die milieuschade kunnen veroorzaken. De pijplijn loopt vlak langs een reservaat van Sioux-indianen. Die zijn bang dat hun drinkwater vergiftigd raakt.De pijplijn loopt van het noordwesten van North Dakota door South Dakota en Iowa naar Illinois. Daar sluit hij aan op een bestaande pijplijn. De aanleg kost bijna 3,5 miljard euro.
  • Een dag nadat nieuwe aardbevingen weer een spoor van verwoesting trokken door Midden-Italië, hebben angst en ontreddering zich meester gemaakt van de bewoners. "Ik ben totaal verslagen."Camerino, een dorp ten zuidoosten van de stad Perugia, telt ongeveer 7000 inwoners. Veel van deze bewoners zijn vertrokken nu hun huis in puin ligt. Anderen hebben geen keuze en brengen de nacht door in de plaatselijke sporthal.Wie door het dorp loopt, kan de indruk krijgen dat de schade nog wel meevalt. "Maar veel van de gebouwen die nu overeind staan hebben grote scheuren die dwars door het beton heengaan. Al die huizen moeten gesloopt worden", zegt NOS-correspondent Rop Zoutberg.Vaak zijn ook de funderingen van gebouwen die nog overeind staan ernstig beschadigd. En niet altijd is duidelijk in hoeverre een gebouw is aangetast. Zo moet ook de Universiteit van Camerino eerst grondig onderzocht worden voordat iemand er weer naar binnen mag."Het is verschrikkelijk om te bedenken dat de universiteit misschien dicht moet. Ik ben totaal verslagen", zegt een van de studenten die al een nacht in de sporthal heeft doorgebracht. "Er is heel veel angst", vertelt een andere student. "Dit hele gebied is enorm aardbevingsgevoelig. Ik zou denken dat we hier allemaal weg moeten." Volgens Zoutberg zijn er in dit gebied al drie zware aardbevingen geweest. "Gisteren waren er zeker zestig trillingen en trillinkjes te voelen. En ook vandaag waren er weer twee grote naschokken. Dat voedt de angst dat het allemaal nog veel erger wordt."
Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Thu, 27 Oct 2016 22:33:04 +0200]