daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 31 Augustus 2015
Week 36

Geselecteerde regio:
Ede

Regio:
Ede FM | Ede TV
Omroep Ede is met de radio- en tv-zenders EDE FM en EDE TV de lokale publieke media-instelling van Ede.

 •  
  Presentatie René Hazeleger
   
  1 Uitvoering musical 'Afblijven' door leerlingen van Het Streek 
  Docent van CSG Het Streek Michel Berendsen en leerlingen Tom van Heumen en Fiep van Wolde over de uitvoering, de voorbereiding en alles wat er bij komt kijken voor de uitvoering van de musical 'Afblijven'. De musical is afgeleid van het gelijknamig boek van Carry Slee. Het Streek voert 'Afblijven' uit op 17, 18 en 19 februari in De Reehorst in Ede.
   
   
  2 Jan van den Brink van Cinemec over het brengen van kunst naar de bioscoop
  Onder de noemer 'Kunst in CineMec'  worden vanaf 17 februari  zes exclusief voor de bioscoop opgenomen producties getoond, met o.m. Henri Matisse vanuit het Tate Modern in Londen en beroemde  schilderijen van het Van Gogh Museum in Amsterdam.
  De tentoonstellingsfilms werden opgenomen in beroemde musea, zoals de National Gallery, het Mauritshuis en het Rijksmuseum.
   
  3 diverse nieuwsberichten
   
  4 Vaste boekenrubriek van Gertom de Beer
  Over de debuutroman 'Birk' van Jaap Robben.
  Het boek kreeg lovende recensies.

   

 • Muziek uit alle windstreken, wereldmuziek dus, is iedere week een uur lang te beluisteren op de dinsdagavond bij EDE FM.
  Samensteller en presentator René Hazeleger probeert iedere keer een zo breed mogelijk programma samen te stellen, met o.a. merengue, salsa, cumbia, reggae, balkan, bhangra, Afrikaanse, Arabische en Ierse muziek.

  Daarnaast zijn er intervieuws met artiesten te beluisteren. In het verleden was dat bijvoorbeeld met Minyeshu, Hanggai, Flogging Molly, Monica Akihari, Bombino en Toumast.

  Minyeshu


  Bombino

  Moussa Ag Keyna van Toumast

  Musica Mundial wordt gemaakt door:
  samenstelling en presentatie: René Hazeleger
  techniek: Marcel Moerman en Adrie Speklé
  Musica Mundial wordt uitgezonden op:
  dinsdag 21.00 uur
  Links van Musica Mundial note:
  Uitzending Gemist
  M
  eer informatie over de uitzending van 10 februari 2015.
 • In de uitzending van 10 februar 2015 was muziek te beluisteren van Lokonon Andre & Les Volcans, Carlos Embales, Flavia Coelho. Quatro Ventos, Saber Al Roubai, Diana Haddad en Burning Spear.

  Daarnaast was er een uitgebreid interview met Emanuel Pesanha, voorman van Fado-groep Quatro Ventos.
  Quatro Ventos trad op 12 februari op in Cultura.
  Beluister hier het interview.

  Musica Mundial wordt gemaakt door:
  samenstelling en presentatie: René Hazeleger
  techniek: Marcel Moerman en Adrie Speklé
  Musica Mundial wordt uitgezonden op:
  dinsdag 21.00 uur
  Links van Musica Mundial:
  Uitzending Gemist
EdeStad.nl
EdeStad.nl RSS feed

De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Gelderland
Al het laatste nieuws van Omroep Gelderland

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De vakbond voor wetenschappers VAWO voert vanmiddag bij de opening van het academisch jaar in Utrecht actie vanwege het hoge aantal tijdelijke contracten in de wetenschap. Volgens de bond geeft het gebrek aan vaste aanstellingen veel onzekerheid en heeft dat een slechte invloed op de kwaliteit van onderwijs en onderzoek op universiteiten.

  Ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar houdt minister Bussemaker van Onderwijs een toespraak in de Domkerk in Utrecht.

  "Zo'n 60 procent van het wetenschappelijk personeel werkt op tijdelijke basis", zegt VAWO-voorzitter Marijtje Jongsma in het NOS Radio 1 Journaal. "Universitair docenten moeten daardoor om de twee of drie jaar een nieuwe baan zoeken en ze moeten steeds opnieuw het wiel uitvinden."

  Speelbal

  De problematiek is volgens Jongsma niet nieuw en geldt ook voor andere sectoren. "Maar onder wetenschappers is het probleem heel groot. In Nederland hebben alleen profvoetballers nog vaker een tijdelijk contract."

  De actie van de bond heeft volgens Jongsma een bescheiden karakter. "We hebben een kleine actie op touw gezet, waarmee we zichtbaar maken dat we ons een speelbal van de universiteiten voelen. We willen vooral een signaal afgeven dat we ons zorgen maken over de arbeidssituatie van wetenschappers."

 • De Thaise politie is een klopjacht begonnen op een man en een vrouw die betrokken zouden zijn geweest bij de bloedige aanslag van 17 augustus in Bangkok. Bij de aanslag kwamen 20 mensen om het leven.

  Volgens de politie is een van de verdachten een 26-jarige Thaise vrouw. De andere verdachte wordt met nadruk een buitenlander genoemd, maar meer details worden niet gegeven. Vandaag werd een arrestatiebevel uitgevaardigd na een huiszoeking in een flat in de Thaise hoofdstad.

  Het is onduidelijk of de man dezelfde is die vlak voor de aanslag met een rugzak bij de hindoetempel loopt waar de aanslag werd gepleegd. Na de explosie liep hij zonder rugzak op straat verder.

  In het appartement werden afgelopen weekend grondstoffen en ander materiaal gevonden om een bom te maken. Het ging onder meer om kunstmest, digitale uurwerken en elektrische speelgoedauto's. Onderdelen van dat speelgoed kunnen gebruikt worden als onderdeel van een bom, zegt de politie.

  Een verdachte gepakt

  Zaterdag werd in Bangkok een eerste verdachte gearresteerd, een buitenlander. In zijn woning vond de politie ontstekingen voor een bom en dezelfde kogeltjes van kogellagers die gebruikt werden bij de aanslag. Ook werden tientallen valse paspoorten gevonden.

  De politie wil niet zeggen welke nationaliteit de verdachte heeft, wel dat hij "redelijk" meewerkt.

 • Het noodweer heeft al vroeg in de ochtend tot files geleid. De snelweg A4 van Bergen op Zoom naar Rotterdam is uren afgesloten tussen Tholen en Steenbergen, omdat er veel water op de weg staat. Op de A6 ontstond tussen Lelystad en Almere na 6.00 uur een lange file. Automobilisten liepen een uur vertraging op.

  De file in Flevoland ontstond toen er zware buien over de provincie trokken. Die hadden eerder vannacht in andere delen van het land veel overlast veroorzaakt.

  Volgens de ANWB valt het op de meeste plaatsen mee met de files in de ochtendspits. "Je ziet tijdens zo'n zware bui dat er een file ontstaat, maar daarna gaat het weer langzaam rijden." Rond 7.00 uur stond op de snelwegen meer dan 60 kilometer file. Bij normaal weer had de ANWB op het hoogtepunt van de spits zo'n 80 kilometer verwacht.

  Treinen

  Spoorbeheerder ProRail laat weten dat de gevolgen op het spoor nog mee lijken te vallen, gezien de zware buien. Tussen Roosendaal en Vlissingen viel een boom op het spoor en is geen treinverkeer mogelijk.

  Tussen Vorden en Winterswijk en tussen boven-Hardinxveld en Leerdam rijden geen treinen vanwege seinstoringen. Die zijn veroorzaakt door blikseminslag.

  Meer onweer vanmiddag

  De zware buien trekken via het noorden het land uit. Het wordt daarna overal droog, zonnig en warm. Volgens Weerplaza loopt de temperatuur in het midden, oosten en zuidoosten op naar 31 graden.

  In de namiddag en avond ontstaan door dat warme weer opnieuw zware onweersbuien, al verwacht Weerplaza dat die minder zwaar zijn dan afgelopen nacht en ochtend. Wel gaan ze gepaard met onweer, veel regen, hagel en soms windstoten.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Mon, 31 Aug 2015 08:40:47 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot