daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 6 Oktober 2015
Week 41

Geselecteerde regio:
Ede

Regio:
Ede FM | Ede TV --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
EdeStad.nl
EdeStad.nl RSS feed

De Gelderlander
Al het nieuws uit het Maasland

Omroep Gelderland
Al het laatste nieuws van Omroep Gelderland

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De spanningen tussen Turkije en Rusland lopen verder op na de schending van het Turkse luchtruim door de Russische luchtmacht, afgelopen zondag. De Turkse president Erdogan heeft gezegd dat de Russen veel op het spel zetten en dat ze dat ook weten.

  "We gaan niet rustig afwachten als we worden geconfronteerd met Russische gevechtsvliegtuigen die ons luchtruim binnenvliegen", zei Erdogan tijdens een persconferentie bij de NAVO in Brussel. "Een aanval op Turkije is een aanval op de hele NAVO."

  De actie van de Russen werd vanochtend al veroordeeld door NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg. Hij zei dat het binnenvliegen van het Turkse luchtruim geen ongeluk is. De Russen hebben volgens hem met opzet boven Turkije gevlogen.

  Navigatiefout

  Zeker één gevechtsvliegtuig drong zondag het Turkse luchtruim binnen. Rusland zegt dat het een navigatiefout van de piloot was, maar internationaal wordt daaraan dus getwijfeld. Ook een tweede toestel zou even in het Turkse luchtruim zijn geweest. De Russen zeggen dat ze dat nog onderzoeken.

  De laatste tijd ging het juist beter tussen Turkije en Rusland. Zo wil Rusland een gaspijp aanleggen door Turkije, maar over dat plan worden geen mededelingen meer gedaan.

 • Volkswagen-topman Matthias Müller heeft vanochtend tegen werknemers gezegd dat het dieselschandaal nieuwe bezuinigingen noodzakelijk maakt en dat die pijn zullen doen. Hij heeft aangekondigd dat alle investeringen onder de loep zullen worden genomen. Investeringen die niet strikt noodzakelijk zijn, zullen worden uitgesteld.

  Müller is van mening dat bij de aanpak van het schandaal zorgvuldigheid belangrijker is dan snelheid. Verder zegt hij dat wordt gewerkt aan een oplossing voor klanten. Op aandringen van de Duitse overheid komt VW morgen met een plan van aanpak. Daarover zei de topman dat voor sommige automodellen ook een aanpassing van de motor nodig is, omdat aanpassing van de software niet voldoende zou zijn.

  De voorzitter van de ondernemingsraad van Volkswagen, Bernd Osterloh, heeft laten weten dat het schandaal met de 'sjoemelsoftware' vooralsnog geen arbeidsplaatsen gaat kosten. Dat zou gelden voor zowel vaste als tijdelijke arbeidskrachten.

  Hij zegt ook dat het bedrijf vastberaden is de werkgelegenheid veilig te stellen. Müller en Osterloh spraken op een bijeenkomst in Wolfsburg waarbij 20.000 werknemers aanwezig zijn. Bij Volkswagen werken in totaal 600.000 mensen.

 • De verkoop van bijbels in andere talen is door de komst van asielzoekers de laatste weken enorm gegroeid, zegt de Zakbijbelbond in Oosterbeek. Normaal verkoopt de bond zo'n twintig Arabische bijbels in de week, maar nu gaan ze met pallets tegelijk de deur uit, schrijft Omroep Gelderland.

  De bond verkoopt deze weken honderden bijbels. De kopers zijn vaak kerkelijke instanties, maar ook particulieren. Zij verspreiden de bijbels onder de asielzoekers, meldt het Zakbijbelfonds.

  De bond levert de bijbel in zo'n tweehonderd talen. Er is vooral vraag naar bijbels in talen die gesproken worden in de landen waar veel asielzoekers vandaan komen, zoals Perzisch en Arabisch.

  Niet aan de poort

  De Zakbijbelbond staat niet zelf aan de poort van de opvangcentra om de bijbels te verspreiden, en adviseert haar klanten om dat ook niet te doen. Dat zou het werk van het COA alleen maar dwarszitten, denkt de bond.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Tue, 06 Oct 2015 13:56:03 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot