daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 23 Mei 2015
Week 21

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Midland FM

 • Oudewater heeft nog altijd geen beslissing genomen over de toekomst van het zwembad in de gemeente. De gemeenteraad wilde donderdagavond spijkers met koppen slaan, maar het college heeft meer tijd nodig.

  De gemeente is voorstander van een buitenbad, de goedkoopste optie. De oppositie vindt een bad waar maar vijf maanden per jaar kan worden gezwommen echter zonde van het geld.

  Lokale ondernemers hebben een plan gemaakt voor een gedeeltelijk overdekt zwembad. Hoewel die variant veel duurder is, zou hij ook meer opleveren dan alleen een buitenbad.

  RTV Utrecht

 • Op donderdag 28 mei presenteert de werkgroep Oudewater op Stelten het resultaat van haar speurwerk naar mooie beelden en tv-opnames van het jarige stadje door de audiovisuele archieven van Nederland.

  Samen met tv-presentator Koert Westerman richtte burgemeester Piete Verhoeve enige tijd geleden een werkgroep op, die hun plan om van alle beelden die ze zouden vinden een presentatie te maken in het kader van 750 Jaar Stad vorm ging geven. Onder de bezielende coördinatie van mevrouw Lies van Achthoven ging het duo samen met Kees van der Steen en Vincent Pardoel op zoek en aan de slag. Via de collegiale medewerking van het allergrootste tv-archief dat er in ons land bestaat, het museum Beeld en Geluid in Hilversum, diepte de werkgroep unieke beelden op, die de geschiedenis van de afgelopen circa 50 jaar van Oudewater prachtig laten zien. Briljante nieuwsitems en polygoonbeelden, prachtige stukjes film van Oudewater 700 Jaar Stad, epische achtervolgingen in ons buitengebied uit Stadhuis Op Stelten en een schitterende aflevering van Ontdek Je Plekje, waarin een donkerbuine stem de loftrompet steekt over Oudewater en alles wat dit stadje zo mooi en uniek maakt. En nog veel meer. Dus wie even terug wil naar zijn of haar eigen jeugd, wie wil weten in welke tijd zijn of haar ouders of grootouders zijn opgegroeid, die moet dit zeker zien. Eigenlijk moet iedereen dit zien!

  Op donderdag 28 mei is dus het resultaat van al het speurwerk voor alle Oudewaternaren te beleven. Pieter Verhoeve en Koert Westerman presenteren dan samen met een panel van echte Geelbuiken een gezellig en interactief avondje beeld en geluid over Oudewater. Iedereen is die avond welkom in de sfeervolle kantine van sporthal De Noort Syde. De inloop is vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. De avond zelf begint om 20.00 uur, al zou dat zomaar 20.15 uur kunnen worden. Het is per slot van rekening Oudewater! Wees wel op tijd als u hierbij wilt zijn, want bij grote toeloop is die kantine natuurlijk een keertje vol. Maar, geen nood! Mocht blijken dat de belangstelling voor Oudewater Op Stelten het aantal stoelen overstijgt, dan organiseert de werkgroep gewoon nóg een voorstelling op een andere datum.

  www.oudewater750jaar.nl

 • Oudewater heeft 750 jaar stadsrechten en viert feest. Projectkoor Cessibon viert dit feest mee met een spetterend project: Celebrate! De concerten vinden plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei in Oudewater.

  Het programma bestaat uit feestelijke muziek in de breedste zin van het woord, uit de popmuziek, de opera, musical en zelfs uit vroegere eeuwen.
  Denk aan Alegria uit Cirque du Soleil, Merano uit Chess en Droom, durf, doe en deel van Marco Borsato.
  Maar ook Iedereen is van de wereld van The Scene en Celebration van Kool and the Gang. ‘‘Maar nog vele andere verrassende muziek passeert de revue’’, laat het projectkoor weten.
  De concerten worden gegeven door twee koren, onder de bezielende leiding van Monique van den Hoogen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Michiel Rozendal op piano, Frank Jansons met gitaar, Ferry Bisschop met drums en Angelique Oudejans op dwarsfluit.

  De concerten worden gegeven op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei in het Zalencentrum aan de Westsingel 2 in Oudewater. Beide concerten beginnen om 20.00 uur.
  Kaarten zijn verkrijgbaar bij Emté Heijmans, The Readshop in Oudewater en via de website van koor Cessibon: www.cessibon.nl.
  Op de website www.cessibon.nl. is ook meer informatie te vinden over andere projecten die het koor oppakt in het kader van Oudewater 750 jaar Stad.

  Zederstreek Montfoort/Oudewater

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - nieuws- en sportoverzicht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De Senaat in Washington heeft tegen verlenging gestemd van de wet die het massaal inzien van telefoongegevens van Amerikanen mogelijk maakt.

  Met dit onderdeel van de Patriot Act verzamelen spionagediensten zoals de NSA, de metadata van gesprekken van miljoenen inwoners in de strijd tegen terrorisme. De wet loopt op 1 juni af.

  Edward Snowden

  54 van de senatoren stemden voor verlenging van de oude wet, 45 tegen. Er was een meerderheid van 60 stemmen nodig. Er is een nieuwe afluisterwet in de maak, maar die werd eerder ook al weggestemd

  De Senaat komt eind volgende week terug van reces in een uiterste poging om tot een vergelijk te komen.

  Het grote afluisterprogramma werd ruim twee jaar geleden aan de kaak gesteld door klokkenluider Edward Snowden.

 • Limburg heeft meer specifieke expertise en rechercheurs nodig om de motorbendes in de provincie aan te pakken, vindt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Gisteren vroegen de Limburgse burgemeesters om meer politie-inzet vanwege alle incidenten van de afgelopen tijd, waarbij de bendes waren betrokken.

  In de provincie moet zo snel mogelijk de orde worden hersteld, zegt Marcouch, woordvoerder veiligheid van de PvdA-fractie. Daarom moet minister Van der Steur volgens hem snel naar Limburg gaan om zich daar zelf op de hoogte te stellen van de "ernstige delicten" waaraan de rivaliserende bendes zich schuldig maken.

  Ook moet Van der Steur met de buurlanden Duitsland en België in gesprek, zegt Marcouch, want de bendes opereren in de hele grensregio.

  Bandidos

  De spanningen tussen de motorclubs in Limburg zijn de laatste tijd flink opgelopen, mogelijk doordat de Bandidos zich onlangs in de provincie hebben gevestigd.

  Volgens Marcouch ondermijnen de bendes het gezag met hun schietpartijen en bedreigingen, en heeft hun optreden een grote impact op de Limburgse gemeenten.

  Minister Van der Steur zei gisteren dat hij niet van plan is extra politie naar Limburg te sturen. Er is voldoende politiecapaciteit in de provincie, zegt de bewindsman.

  Alleen

  Op dit moment krijgt Limburg hulp van korpsen uit de rest van Nederland om de bendes aan te pakken. Maar als die agenten weer terug moeten, "staat de provincie er weer alleen voor", zei de Maastrichtse burgemeester Hoes gisteren.

  Minister Van der Steur liet daarop weten dat de extra mankracht in Limburg blijft zo lang het nodig is.

 • Ze zijn allebei 25 en bijna twee jaar getrouwd: Wendy en Bryan. Hun toekomst ligt in Suriname. Ze proberen samen hun Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) aan veel zetels te helpen bij de parlementsverkiezingen van aanstaande maandag.

  Wendy Helstone, geboren en getogen in Rotterdam, remigreerde in 2008 met haar ouders naar Suriname. Om de liefde en de kwaliteit van leven bleef ze in Suriname. Ze is pedagoge en werkt bij een telefonische hulplijn voor kinderen en jongeren. Haar echtgenoot, Bryan Boerleider, is bouwkundig tekenaar en heeft een eigen bedrijfje.

  Integer bestuur

  "Ik had nooit politieke ambities", vertelt Bryan. "Maar toen ik zelf van zeer nabij geconfronteerd werd met corruptie en vriendjespolitiek, besloot ik me in te zetten voor DOE." De partij heeft een zetel in het Surinaamse parlement, maar de aanhang groeit.

  "Dat komt doordat het de partij is die in Suriname integer bestuur het hoogst in het vaandel heeft", zegt Wendy. "De bevolking is de corruptie en het nepotisme zat", vult Bryan aan. "Bouterse zou een kruistocht beginnen tegen corruptie. Nou, dat is hem niet gelukt."

  Hij geeft een voorbeeld: "Mijn moeder vroeg 15 jaar geleden een stuk grond aan. Ze werd aan het lijntje gehouden. Tijdens deze regering bleek plotseling dat de grond aan politieke vrienden was gegeven."

  Mentaliteitsverandering

  Het jonge stel is strijdbaar. Van de gelatenheid die je bij veel Surinamers merkt als het om corruptie gaat, is bij Bryan en Wendy niets te bespeuren. "Er moet een anti-corruptiewet komen", vindt Bryan. "Daardoor zullen omkoperij en vriendjespolitiek afnemen. Maar uiteindelijk gaat het vooral om een mentaliteitsverandering. Er moet een generatie opgroeien die het niet normaal vindt dat je de democratie en de rechtsstaat kunt minachten met persoonlijke contacten en met geld. Het is tijd voor een nieuw ethisch besef in Suriname."

  Bryan ziet lichtpunten voor de toekomst, Suriname verandert. De regering Bouterse heeft weliswaar nagelaten om de corruptie aan te pakken en er een amnestiewet doorgedrukt, maar er zijn ook goede dingen gebeurd. Het zelfvertrouwen van de bevolking neemt toe, zegt Bryan.

  Wendy: "Je ziet dat jongeren steeds mondiger worden. Ze kunnen door de nieuwe media beter hun mening vormen en durven die, meer dan vroeger, te uiten." "Dat is het begin", besluit Bryan. "We zijn optimistisch over de toekomst van Suriname, maar de weg is nog lang."

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 23 May 2015 09:14:36 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot