daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 29 April 2016
Week 17

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken Utrecht het Groene Hart

Midland FM

 • Vanavond vergadert de gemeenteraad Oudewater vanaf 20 uur. Op de agenda o.m. de evaluatie ambtelijke samenwerking met Woerden, moties over De Klepper en stadsstrand. Natuurlijk live te horen via Midland FM 107.5.

  Tags:
 • Vanmiddag tussen 13.00 - 17.00 uur weer een nieuwe editie van Sportmix op Midland FM.

  Tussen 13.00- 13.30 uur een voorbeschouwing met Jack Harmsen en Bert Potuyt. Beiden zijn (met vv Haastrecht en vv Stolwijk) verwikkeld in de strijd tegen nacompetitie en degradatie.

  Vanaf 14.00 verslag van de volgende wedstrijden :

  Slikkerveer- Unio
  Haastrecht - NOC Kralingen
  Donk- Stolwijk
  Olympia - IFC
  ONA- Cabauw (bij winst is ONA kampioen )

  Na 16.00 een nabeschouwing met de trainers en alle uitslagen uit het amateur - en betaalde voetbal. Verder kijken we vooruit naar de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht. Sportmix is te beluisteren via 107.5 FM, 98.3 ( kabel Oudewater ), Tune-in of via de livestream op deze website.

 • Historische vereniging Hugo Kotenstein wil dat de gemeente Oudewater eigenaren van verpauperde panden dwingt om hun bezit op te knappen. Onder meer het oude postkantoor en het monumentale theehuis staan op instorten.

  Stadsgids en historicus Otto Beaujon vindt ook dat eigenaren vervallen historische panden moeten opknappen. Een nieuwe monumentenwet uit 2015 biedt volgens hem meer ruimte om pandeigenaren daartoe te dwingen.

  "Met de monumentenwet in de hand kunnen eigenaren worden verplicht hun panden wind- en waterdicht te maken. Dat is bij het theehuis niet gedaan. Daar hebben ze genoegen genomen met een zeiltje", zegt Beaujon.

  AFHANKELIJK
  Volgens wethouder Bert Vermeij is het nog niet zo makkelijk om eigenaren van historische gebouwen te dwingen hun pand op te knappen. "Pas op het moment dat panden écht in verval zijn en er aantoonbaar niets onderhoud is gedaan, biedt de monumentenwet wat handvatten. Verder ben je echt afhankelijk van wat een eigenaar wil. Dan probeer je in overleg te kijken wat er mogelijk is."

  De eigenaar van het oude theehuis zegt dat hij het pand gaat opknappen en appartementen gaat bouwen in de verwilderde tuin. Wanneer de bouw daarvan start is nog niet bekend.

  Oudewater is met ruim 300 historische panden de stad met de hoogste monumentendichtheid van Nederland.

  RTV Utrecht

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 29 Apr 2016 12:02:09 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot