daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 3 September 2015
Week 36

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Midland FM

 • Nu de zomervakantie weer is afgelopen begint bij Midland FM de nieuwe programmering voor seizoen 2015-2016. Zaterdag om 9.00 is er weer 'Het Praathuis' met Trudie Scherpenzeel. Actuele gasten, politiek en een goed gesprek. Tussen 11 en 13.00 is Wil de Vries weer terug met 'Laat in de Morgen' . Cultuur, muziek en de gevonden of vermiste dieren. Naast deze programma's is er uiteraard de vertrouwde programmering die wordt voortgezet.

  Op zaterdag is er voortaan tussen 14 en 17.00 'Sport op Zaterdag' te horen i.s.m. onze collega's van RTV Gouwestad. Voetbal is de hoofdmoot met elke week aandacht voor de voetbalclubs in de regio. Wekelijks zullen o.a. WDS en Oudewater / OVS worden gevolgd. Zondag is er vanaf 13.00 al 'Sportmix' te beluisteren op de Oudewaterse zender. Tot 17.00 veel aandacht voor sport in de regio. Voor en nabeschouwingen, veel live voetbal, maar ook aandacht voor andere sporten en natuurlijk alle uitslagen. Herman van Heusden, Jaime Cruz Torres en Hafid Bartal zorgen ervoor dat u op sportief gebied niets mist!

  Aanstaande zondag met een voorbeschouwing op de wedstrijden van Unio, Haastrecht en Stolwijk met Theo Ducaneaux, Jack Harmsen en Bert Potuyt. Vanaf 14.00 uur live-verslagen van deze wedstrijden. Na 16.00 uur kijken wij terug op de wielerronde van Oudewater en de bekerwedstrijden in het amateurvoetbal. De trainers zullen dan hun visie geven op de gespeelde wedstrijden.

 • In september is het feest in de Oude Hollandse Waterlinie. De vestingsteden zijn het decor om de Waterlinie en haar rijke geschiedenis te vieren. Stichting Groene Hart heeft tijdens de Prinsenmaand van alles voor bezoekers in petto: van een opera in een modern jasje tot Prinsenconcerten van het Groene Hart Orkest, historische wandelingen door vestingsteden en een bustocht langs de steden in de linie in een oldtimer dubbeldekker. Ook in Oudewater wordt er opgetreden.
  Het Groene Hart Orkest vereert Oudewater tijdens de Prinsenmaand met een bezoek: zaterdagavond 26 september spelen zij in de Grote of St. Michaëlskerk.
  Het orkest onder leiding van dirigent Jim Roodnat laat onder andere stukken horen van Haendel, Bach, Purcell en Haydn. Sanne van den Bosch en Merel Smid met fluit, Guido Boogaard met cello en zangeres Eline van Maanen verzorgen de solostukken. Het concert in Oudewater begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te koop via www.ontdekdewaterlinie.nl.

  De Prinsenmaand wordt gehouden, omdat het 200 jaar geleden is dat de Oude Hollandse Waterlinie werd opgeheven. Het was de jonge Prins Willem III die destijds de linie tot leven bracht. In 1672, ook wel het Rampjaar, stonden de Fransen op het punt om Holland binnen te vallen. Maar met behulp van het water hield de prins en zijn leger de vijand buiten de deur. De Oude Hollandse Waterlinie is achtergebleven, en op de verdedigingswerken na onzichtbaar voor het ongetrainde oog.

  Stichting Groene Hart en de Unie van Vestingsteden willen de geschiedenis tot leven roepen en delen met de huidige bewoners. Informatie: www.ontdekdewaterlinie.nl.

  Zenderstreeknieuws Montfoort/Oudewater

 • Wie volgende week vanuit Oudewater richting de A12 wil, zal om moeten rijden via Willeskop en Montfoort / Linschoten. Om dan vervolgens bij Woerden de snelweg op te gaan.
  Dit vanaf maandag 31 augustus 7.00 tot en met vrijdag 4 september 16.00. Aan het wegdek bij de tunnel in Papekop laat de gemeente Oudewater namelijk asfalteringswerkzaamheden uitvoeren. Dat geldt ook voor het bruggetje tussen de J.J. Vierbergenweg en de Tuurluur.

  Datzelfde geldt ook in omgekeerde richting. Verkeer vanaf afslag 13 (Waarder/Nieuwerbrug) op de A12 kan niet via de Tuurluur naar Oudewater.

  Wie op de A12 komt vanuit de richting Den Haag/Rotterdam wordt omgeleid via de afrit Woerden (14), de N204 en N228. Op het bijgaande kaartje is de omleidingsroute aangegeven. Ter plekke staan ook omleidingsborden die automobilisten en vrachtwagenchauffeurs helpen hun weg te vinden.

  Doordat de werkzaamheden gefaseerd plaatsvinden, kunnen de bewoners van de Papekopperdijk hun woning wel met de auto verlaten. Zowel richting A12, als richting Oudewater.

  Hierboven is de omleidingsroute weergegeven.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Premier Rutte "baalt ervan" dat hij in zijn dikke-ik-speech de indruk heeft gewekt dat hij er bezwaar tegen heeft als mensen een uitkering aanvragen. Dat zei hij in het Kamerdebat over zijn speech in mei op het VVD-congres. Rutte liet zich toen kritisch uit over een samenleving waarin mensen denken dat ze alles kunnen maken en recht hebben op allerlei voorzieningen.

  Hij zei destijds onder meer dat hij niet te spreken is over mensen die na hun ontslag meteen een uitkering aanvragen in plaats van een nieuwe baan te zoeken. Rutte kreeg daar veel kritiek op, ook in de Kamer.

  Mindset

  De premier zei nu dat hij te kort door de bocht heeft geformuleerd. Hij benadrukte vandaag dat je inderdaad een uitkering moet aanvragen als je werkloos wordt. "Waar het mij om ging is met welke mindset je een uitkering aanvraagt."

  Volgens hem wil het grootste deel van de werklozen het liefst zo snel mogelijk weer aan het werk. Maar hij heeft bezwaar tegen mensen die hun baan verliezen en al hun energie alleen op een uitkering richten. "Ik sta aan de kant van mensen die terecht een uitkering hebben, maar weer aan de slag willen."

 • Frankrijk en Duitsland komen met een voorstel voor een nieuw vluchtelingenbeleid in Europa. Daarmee moeten vluchtelingen beter verspreid worden over de landen binnen de Europese Unie. Dat staat in een verklaring van de Franse president Hollande na een telefoongesprek met de Duitse bondskanselier Merkel.

  "Mensen die worden vervolgd en op de vlucht zijn voor oorlog moeten worden beschermd", staat in de verklaring. Hollande en Merkel vinden dat de Europese Unie doortastend moet handelen.

  Quotum

  Om de vluchtelingen zo goed mogelijk te verspreiden komt er voor alle EU-landen een bindend quotum. Landen zijn verplicht om dat aantal vluchtelingen op te vangen, zei president Hollande tijdens een persconferentie.

  Hollande vindt dat er op dit moment landen zijn die zich niet aan hun verplichtingen houden, maar hij zei niet welke landen dat zijn.

  Economische vluchtelingen

  Verder moet er een beter terugkeerbeleid komen voor economische vluchtelingen. Als zij geen recht hebben op opvang moeten die terugkeren naar het land van herkomst. Om dat voor elkaar te krijgen moet er beter worden samengewerkt met het land waar ze vandaan komen.

  Volgens correspondent Ron Linker is het nieuwe Europese vluchtelingenbeleid nog niet definitief. 14 september worden de voorstellen besproken in een ministerraad in Brussel.

 • Het kabinet en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben het 'Aanjaagteam verwarde personen' geïnstalleerd. Onder leiding van oud-minister Spies gaat het team ijveren voor betere zorg en ondersteuning voor verwarde mensen.

  Minister Schippers zei eerder dit jaar dat het aantal mensen met psychiatrische problemen die voor overlast zorgen lijkt toe te nemen. Ze wil dat iedere gemeente een plan van aanpak opstelt en daarbij nauw samenwerkt met politie, justitie en de geestelijke gezondheidszorg (ggz).

  Belemmeringen

  Het aanjaagteam moet ervoor zorgen dat alle gemeenten in de zomer van volgend jaar zo'n plan van aanpak hebben. Hoe ze de zorg en ondersteuning precies invullen, is aan de gemeenten zelf.

  Het is de bedoeling dat voor alle verwarde personen die in beeld komen een persoonlijk plan gemaakt wordt. Ook moet duidelijk worden welke belemmeringen ertoe leiden dat mensen nu soms niet geholpen kunnen worden.

  Naast oud-minister Spies, die nu burgemeester van Alphen aan den Rijn is, zitten er vertegenwoordigers van politie, justitie, gemeenten, ggz en zorgverzekeraars in het aanjaagteam.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Thu, 03 Sep 2015 17:04:47 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot