daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 26 Februari 2015
Week 09

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Midland FM

 • De Oude Touwfabriek in Oudewater is een begrip. Het oude complex met historische industriële gebouwen wordt herontwikkeld tot een bijzondere woonwijk, met respect voor de omgeving. Het resultaat is een karakteristieke combinatie van Rijksmonument en een grote diversiteit aan woningen, wat zorgt voor een unieke uitstraling. Vandaag, woensdag 18 februari, gaat met een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats de bouw officieel van start.

  Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van de Provincie Utrecht en Pieter Verhoeve, burgemeester van Oudewater, gaven op woensdag 18 februari rond 16.00 uur gezamenlijk het officiële startsein voor de bouw en restauratie van De Oude Touwfabriek te Oudewater. Voorafgaand is een korte introductie van het project, ontworpen door Braaksma & Roos, gegeven door initiatiefnemers Saskia van der Lee en Henk Jan Hollander.

  Het Rijksmonument wordt behouden, waardoor de oude industriële sfeer wordt gecombineerd met het wooncomfort van deze tijd. De spontane samenstelling van de huidige fabrieksgebouwen volgt de onderlegger voor de nieuwbouwwoningen.

  Momenteel is een deel van de woningen al in de verkoop, waaronder negen tweekamerwoningen en vijf driekamerwoningen in het Rijksmonument, zes halfvrijstaande familiehuizen en twaalf eengezinswoningen. De rest van het plan bevat nog eens zes eengezinswoningen, drie geschakelde bungalows, drie vrijstaande woningen, het Rijksmonument Oude Ketelhuis en een vrije kavel.

  Bron: De Architect | 18 februari 2015

 • De tweede etappe van de Tour de France, van Utrecht naar Zeeland, gaat zondag 5 juli langs onder andere Montfoort en Oudewater. Tourorganisatie ASO heeft donderdag de volledige route van de tweede etappe bekend gemaakt.

  Na vertrek uit Utrecht op zondag 5 juli zal het peloton achtereenvolgens Montfoort, Oudewater, Haastrecht, Gouda, Waddinxveen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Rhoon en Poortugaal, Hoogvliet, Spijkenisse en Bernisse, Hellevoetsluis, Goedereede en Ouddorp en Burg Haamstede en Hammen aandoen.
  Na 166 kilometer ligt de eindstreep op de Neeltje Jans in Zeeland.

  Startschot
  Het startschot van de tweede etappe wordt om 13.10 uur gegeven op de Croeselaan in Utrecht. Het peloton rijdt het eerste deel van deze etappe geneutraliseerd richting onder andere de Domtoren, de Neude en de Maliebaan.

  Montfoort en Oudewater
  De koers zal rond 13.45 uur officieel vrij worden gegeven op ‘t Goylaan. Na 22,5 kilometer verlaat het peloton via Vleuten Utrecht en wordt er koers gezet richting Montfoort en Oudewater.
  Na 80,5 kilometer ligt op de Boompjes in Rotterdam de enige tussensprint van deze etappe. Rond 17.21 uur is de verwachtte finish van de renners in Zeeland.

  Zenderstreek Montfoort/Oudewater

 • Afgelopen zaterdag 7 februari om 4 uur was voor Yac Yac 5 Reloaded de aftrap als start voor GOUD van OUDewater. Dat vindt plaats op 10, 11 en 12 april 2015 in de Eiber. De kaartverkoop begint op 2 maart.

  Door Yac Yac 5 werd vast proefgedraaid voor de oudere jongeren. Alle aanwezigen leken te denken dat dat ze nog 17 of 18 waren; zo uitgelaten stond men mee te galmen met de nummers van toen. Een groep van een man of zeventig, allemaal bekenden en familie waren naar de Klepper gekomen. Boven, in de kleine zaal, was het dan ook stampvol. Met een flesje bier in de knuisten was de sfeer van vroeger was weer helemaal terug.

  Een van de leden van Yac Yac 5 Reloaded vatte het mooi samen: Of ze nu 60 waren of 18; alle harten waren weer jong . En daar was het ons om te doen

  Het was een klein feestje..

  Redactie Oudewater.net

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De studenten die sinds gisteravond het Maagdenhuis bezetten, zijn niet van plan om uit het pand te vertrekken. Volgens een woordvoerder van de beweging De Nieuwe Universiteit, die het studentenprotest leidt, vergaderen er nog ongeveer zestig man in de benedenzaal van het bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam.

  Een verdieping hoger liggen studenten te slapen. Het is niet duidelijk hoeveel dat er precies zijn en of ze er de hele nacht zullen blijven.

  De bezetters zijn het niet eens met het beleid van het universiteitsbestuur en eisen meer inspraak.

  Aangifte

  De UvA deed gisteravond aangifte bij de politie. Daardoor hangt de bezetters een ontruiming boven het hoofd, maar de politie is nog niet in actie gekomen. De studenten zelf verwachten niet dat de politie ingrijpt, omdat ze een vreedzaam protest voeren.

  Minister Jet Bussemaker van Onderwijs zei vanavond in Nieuwsuur dat de studenten beter kunnen stoppen met hun actie. Ze heeft begrip voor hun kritische opstelling, "maar er moet nu een sociale dialoog komen, in de vorm van debat-marathons tussen studenten en het bestuur".

  Constructiever

  Bussemaker zei dat de voorzitter Gunning van de raad van bestuur beter eerder met de studenten over hun grieven had kunnen praten. "Dat was beter en constructiever geweest."

 • Op de A12 is een ongeluk gebeurd met zeven voertuigen. Volgens de politie in Den Haag was er een kettingbotsing. Twee mensen zijn gewond geraakt. Hoe ernstig de verwondingen zijn, is nog onduidelijk.

  Het ongeluk gebeurde tussen Den Haag en Utrecht, ter hoogte van de afrit Zoetermeer-centrum. De snelweg is tot ongeveer middernacht afgesloten tussen knooppunt Prins Clausplein en Zoetermeer.

 • In New York is een voormalig lid uit de kring rond Osama bin Laden schuldig bevonden aan betrokkenheid bij de aanslagen op Amerikaanse ambassades in 1998. Bij die aanslagen in Kenia en Tanzania vielen 224 doden.

  De jury acht bewezen dat Khalid al-Fawwaz heeft meegewerkt aan de aanslagen. Hij was niet aangeklaagd voor de daadwerkelijke planning ervan, maar wel voor samenzwering. De strafmaat moet nog worden bepaald. Waarschijnlijk krijgt hij levenslang.

  De 52-jarige Fawwaz was volgens justitie een vertrouweling van Bin Laden. Hij zou onder meer een trainingskamp van al-Qaida in Afghanistan hebben opgezet. Later fungeerde hij onder meer als 'woordvoerder'. Vanuit Londen moest Fawwaz ervoor zorgen dat Bin Ladens boodschappen bij media over de hele wereld terechtkwamen. Volgens de aanklager deed Fawwaz "alles wat al-Qaida van hem vroeg".

  4000 gewonden

  Al-Qaida pleegde in 1998 aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Nairobi en Dar es Salaam. Er vielen 224 doden en meer dan 4000 gewonden. Het was de grootste aanslag van al-Qaida tot dan toe.

  Kort na de aanslagen werd Fawwaz opgepakt in Londen. Drie jaar geleden werd hij uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Thu, 26 Feb 2015 23:53:56 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot