daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 8 Februari 2016
Week 06

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken Utrecht het Groene Hart

Midland FM

 • Sinds de sleutel van de stad door Burgemeester Verhoeve is overhandigd aan Prins Nije is het feest aan in Uivergein. Met als thema 'Samen bouwen' is het carnaval 2016 losgebarsten!

  Nieuw lid in de orde van slapleuters dit jaar: Jan van Dam! Hieronder hoor je zijn reactie in 'Het praathuis' van afgelopen zaterdag.

  07-02-2016: Jan van Dam Slapleuter 2016 by Midlandfm on Mixcloud


  Carnaval 2016 Uivergein v.a. zondag 7 februari

  10:00 uur

  Carnavalsmis. Deze uiterst bijzondere kerkdienst zal geleid worden door onze Pater Huub Spaan. Deze mis zal, zoals altijd, prachtig muzikaal omlijst worden. Dit mag u echt niet missen!!! Iedereen is welkom in de kerk, maar wees op tijd!

  11:11 uur

  Tegen betaling van € 6,- kunt u ook dit jaar weer terecht voor een overheerlijk en goed verzorgd ontbijt in “De Klepper”. Voor clubleden is dit ontbijt, op vertoon van “De club van 111-pas”, gratis. Deze culinaire versnapering is heerlijk, dus wees op tijd!

  14:30 uur

  Het carnavalsfeest in de leutbunker van v.v. UNIO. “DJ Bossie” zal zijn muzikale keuze weer ten gehore brengen om ook de allerkleinsten mee te laten delen in deze feestvreugde. Prins Nije en zijn gevolg nemen deze kinderen dan ook mee in de polonaise. Laten we er een gezellig feest van maken waar ook deze feestvierdertjes met veel plezier op terug kunnen kijken!

  21:30 uur

  Een wervelende carnavalsavond zal weer van start gaan in “De Klepper”. “Havenzangers 2.0” zullen een feestje bouwen als vanouds. Met “DJ Jeroen Gras” zal de laatste steen gelegd worden aan een geweldige carnavalsavond. Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien!

  Maandag 8 februari 2016

  14:00 uur

  “De Klepper” zal nog even in de steigers worden gezet met muzikale ondersteuning van “De Zware Jongens” en “De Lawineboys”. Samen met “DJ Bossie” bereiden we ons voor op wat de avond nog gaat brengen… Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien!

  21:30 uur

  Wilt u weten hoe drie man een tent verbouwen? Kom dan zeker weer naar “De Klepper” want het dak gaat er af dankzij het “Superrr Trio”. Zij zullen natuurlijk ondersteund worden door onze eigen DJ Bossie! Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien!

  00:00 uur

  Voor Prins Nije en zijn gevolg zitten alle verplichtingen erop. Het moment is daar dat de officiële titels worden neergelegd en zij zich als “gewone” carnavalsvierders zullen gaan begeven onder de rest. En het blijft vast nog lang onrustig in “De Klepper”…

  Dinsdag 9 februari 2016

  15:00 uur

  Voor een goede fundering voor de laatste feestavond zal in diverse leutbunkers de traditionele boerenkool met worst te verkrijgen zijn. We laten het ons smaken, u ook?

  20:00 uur

  Kunnen we het maken? Nou en of!!! Deze immens populaire slotavond vindt natuurlijk weer plaats in “De Klepper”. “DJ Bossie” zal alle toppers van het afgelopen carnaval nogmaals voorbij laten komen. Het zal nog lang onrustig blijven. Neem uw slaapmuts (of bouwhelm) mee! Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien.

  Foto's:
  Danny de Koning
  Wil v/d Heiden

 • In verband met graafwerkzaamheden in de binnenstad van Oudewater was Midland FM vanaf donderdagmiddag tijdelijk alleen via de live-stream te ontvangen. Later op de avond zijn de uitzendingen via 107.5 en kabel 98.3 via een noodvoorziening hervat.

 • Drugsgebruik onder jongeren en jong-volwassenen in Oudewater is een veel groter probleem dan tot dusver is aangenomen door het stadsbestuur. Uit onderzoek door de GGD blijkt dat sprake is van vele honderden gebruikers in Oudewater.

  ,,Er is sprake van zwijgende acceptatie rond drugsgebruik,'' constateert wethouder Ad de Regt. Uit een GGD-rapport blijkt onder meer dat bijna 40 procent van de jongeren tussen de 19 en 24 jaar drugs gebruikt of dat heeft gedaan. Ook blijkt dat 6 procent van de 13 tot 17-jarigen cannabis (heeft) gebruikt.

  Het onderzoek dat is uitgevoerd in het westelijk deel van de provincie Utrecht en in de Lopikerwaard laat verder zien dat meer dan de helft van de 15- tot 35-jarigen in het onderzochte gebied afgelopen jaar drugs tot zich heeft genomen.

  Pillen
  ,,Dit zijn enorm hoge cijfers,'' vindt De Regt. Daarom is het volgens hem en burgemeester Pieter Verhoeve tijd voor actie. ,,Het gebruik van pillen in Oudewater is relatief hoog. We willen nu écht weten hoe het zit.'' Daarom wordt komende maanden niet alleen rioolwater onderzocht op drugssporen.

  Ook volgen gesprekken met de gemeenteraad en met deskundigen. ,,Denk aan huisartsen, welzijnsorganisaties en mensen uit het onderwijs,'' zegt De Regt. ,,Het is niet dat we niet weten dat in Oudewater drugs wordt gebruikt, de cijfers worden alleen steeds harder. Dit is hier een groot probleem. Er is sprake van een smoking gun. Het blijkt zeer eenvoudig om in Oudewater aan drugs te komen.''

  Opvoedingsmilieu
  Onlangs nog is een dealer van de weg geplukt met duizend xtc-pillen in zijn auto. Toch stelt Verhoeve: ,,De maatschappelijke overlast door drugsgebruik is minimaal.'' Maar dat wil niet zeggen dat Oudewater zich neerlegt bij de situatie. De Regt: ,,Uit het rapport komt naar voren dat veel ouders het niet zo'n probleem vinden dat hun kinderen gebruiken, mede omdat ze zelf gebruikers zijn geweest. Van dat 'opvoedingsmilieu' schrik ik.''

  ,,Het is noodzakelijk om dit probleem aan te pakken,'' vult hij aan. De bestuurders wijzen op de gezondheidsrisico's en ook de sociale risico's van drugs. De GGD wilde gisteren nog niet reageren, omdat het rapport nog niet bij elke gemeente is besproken.

  AD

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De miljardair Michael Bloomberg overweegt zich kandidaat te stellen voor het Amerikaanse presidentschap. Bloomberg zei desgevraagd tegen de Financial Times dat hij alle opties openhoudt.

  Zijn uitlating komt niet onverwacht. Vorige maand schreef The New York Times dat Bloomberg zijn adviseurs had opgedragen een plan uit te werken voor deelname aan de verkiezingen.

  Als Bloomberg (73) mee gaat doen aan de race naar het Witte Huis, is dat als onafhankelijk kandidaat. Tot 2001 was de voormalige burgemeester van New York lid van de Democratische Partij. Daarna stapte hij over naar de Republikeinen, maar ook die partij heeft hij weer verlaten.

  Laag niveau

  Tegen de Financial Times zei Bloomberg dat hij het niveau van de campagnes van de Democraten en Republikeinen van een "bedroevende banaliteit" vindt. "Het Amerikaanse volk verdient beter."

  Bloomberg zegt dat hij uiterlijk in maart beslist of hij echt meedoet.

 • De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, heeft een coördinator benoemd die seksueel misbruik door blauwhelmen moet aanpakken. De voormalige Amerikaanse onder-minister Jane Holl Lute moet ervoor zorgen dat de VN in de toekomst sneller en adequater reageert op meldingen van misdragingen door VN-militairen.

  De benoeming volgt op hardnekkige berichten over seksueel misbruik en uitbuiting van minderjarigen door de VN-missie in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR). Vorig jaar augustus heeft Ban de commandant van die vredesmissie de laan uitgestuurd.

  In een aanvullende maatregel wil de VN-top 120 militairen uit de Democratische Republiek Congo en uit Congo-Brazzaville die nu nog in de CAR gestationeerd zijn, naar huis sturen.

  Conflict

  In de CAR moeten tienduizend blauwhelmen voorkomen dat het conflict tussen christenen en moslims opnieuw oplaait.

  De nieuwe VN-coördinator Lute was tot april 2013 onderminister van Binnenlandse Veiligheid onder president Obama. Daarna adviseerde ze Ban Ki-Moon en hield ze zich bij de VN al bezig met vredesmissies.

 • Bij de rechtbank in Utrecht dient morgen een rechtszaak die NOS Nieuws, RTL Nieuws en de Volkskrant gezamenlijk hebben aangespannen tegen het kabinet. De nieuwsorganisaties willen dat de minister van Veiligheid en Justitie meer documenten over de afwikkeling van de MH17-ramp openbaar maakt.

  De rechtszaak is een volgende stap in Wob-procedures die de redacties in het najaar van 2014 afzonderlijk van elkaar zijn begonnen. Ze zetten het nu samen door via een gecoördineerde beroepsprocedure.

  In oktober 2014 dienden de NOS, RTL en de Volkskrant onafhankelijk van elkaar verzoeken in op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Er werd gevraagd om de verslagen van de ministeriële en ambtelijke commissies die zich bezighielden met de MH17, om zodoende het kabinetsbeleid na de ramp te kunnen reconstrueren.

  Onleesbaar

  In de loop van vorig jaar werd duidelijk dat het ministerie van Veiligheid en Justitie weigerde veel documenten openbaar te maken. Van documenten die wel werden vrijgegeven, waren hele stukken onleesbaar gemaakt. Ook een bezwaarprocedure bracht daarin geen verandering.

  De redacties van NOS, RTL en de Volkskrant zijn daarom samen naar de rechter gestapt. Hiermee benadrukken de drie nieuwsorganisaties hoe belangrijk ze deze kwestie vinden voor de journalistiek. Het principe van openbaarmaking van documenten rondom de MH17-ramp weegt in dit geval zwaarder dan de gebruikelijke onderlinge concurrentie.

  Gezamenlijke rechtszitting

  De rechtbank Midden-Nederland heeft erin toegestemd de argumenten van de media in een gezamenlijke rechtszitting te behandelen. In tegenstelling tot de redacties krijgt de rechter wel alle documenten te zien waardoor hij kan beoordelen of de weigeringsgronden die de minister aanvoert terecht zijn of niet.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Mon, 08 Feb 2016 23:58:39 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot