daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 19 April 2015
Week 16

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Midland FM

 • Maandag 6 april was Nettie Stoppelenburg te gast bij het programma ‘Tijd voor MAX’ om meer te vertellen over het 750-jarig bestaan van Oudewater. Ze gaf een opsomming van de vele festiviteiten rondom de viering van dit jubileum, zoals het Grachtenconcert, Taptoe, Tour de France, ‘stadsrechten-weekend’ in juli en de feestweek in september. Ook het jaarlijkse Heksenfestijn, dat dit jaar ook een eigen jubileum viert, werd even genoemd.

  Geschiedenis
  Daarnaast vertelde de historica uitgebreid over de geschiedenis van Oudewater: de opstand, belegering door de Spanjaarden en de Oudewaterse moord tijdens de Tachtigjarige Oorlog, overstromingen, de hennepteelt en de touwindustrie, de Heksenwaag en de heksenvervolging en de opnames van Swiebertje.

  Het gesprek met Nettie tijdens de uitzending van Tijd voor MAX is via deze link terug te kijken.

  http://www.npo.nl/tijd-voor-max-hallo-nederland/06-04-2015/POW_00981406/...

  Marion Nouens-Verhoeven – Redactie Oudewater.net

 • Zaterdag 18 april a.s. om 19.00 uur begint het Grachtenconcert in en rondom het centrum van Oudewater. Stichting Oudewater 750 jaar Stad organiseert deze muzikale avond met spetterende optredens voor jong en oud. Op zeven verschillende locaties langs de grote Gracht en in de haven van Oudewater zorgen diverse bands, koren en DJ’s voor een gevarieerd, muzikaal programma. Het Grachtenconcert is gratis toegankelijk en dè gelegenheid om een bezoek te brengen aan het oudste stadje van het Groene Hart!

  Eerste klanken al om 16.00 uur!

  Zaterdag 18 april vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom op de Markt in Oudewater. Op deze sfeervolle locatie wordt het publiek al opgewarmd voor de avond met een optreden van The Busquito’s. Zij spelen een aanstekelijke mix van virtuoze swingende muziek met wervelend en vrolijk entertainment!

  Sfeervolle avond

  Vanaf 19.00 uur starten alle optredens en is de speciale Grachtenconcert route te volgen langs de 7 verschillende podia. Een plattegrond met de locaties vindt u op www.oudewater750jaar.nl. Op deze locaties kunt u heerlijk luisteren, kijken en meezingen langs de waterkant in een sfeervolle omgeving. De route leidt u langs alle podia met een zeer gevarieerd aanbod van twee bands en/of artiesten per locatie. Op alle locaties is wat lekkers te eten of te drinken verkrijgbaar.

  Redactie Oudewater.net

 • Clean Foot Clan, Outlaws, Satyr, The Storks, Yac Yac 5 en Windfall ’77.

  Deze bands zijn natuurlijk wereldberoemd in Oudewater. In het jubileumjaar van Oudewater 750 Jaar Stad betreden ze opnieuw het podium! Dit tijdens de concertreeks: ‘GOUD van OUDewater’.

  Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 april zal de stad ongetwijfeld te klein zijn voor al die fans die naar hun helden van weleer komen kijken. Helaas zijn alle concerten uitverkocht. Maar niet getreurd!

  Midland FM zendt het laatste middagconcert op zondag live uit! Uiteraard de optredens, maar ook de verhalen en anekdotes van weleer. En: Hoe zijn de voorbereidingen het afgelopen jaar bevallen? Is het gitaarspel ontdaan van roest en worden de hoge noten nog wel gehaald? Je hoort het zondag 12 april vanaf 13.00 op Midland FM!

  Te ontvangen via: FM 107.5, Kabel gemeente Oudewater 98.3 en via www.midlandfm.net

  Foto: Hanz Lasthuis

  Video Outlaws Oudewater 750: www.wearethenight.com

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Als het kabinet valt, is dat slecht voor de economie. Dat zegt Hans de Boer, voorman van werkgeversorganisatie VNO-NCW, in het tv-programma Buitenhof. Hij roept de coalitiepartijen PvdA en de VVD op om een oplossing te vinden.

  De Boer noemt de crisis rond de bed-bad-broodregeling ernstig. Hij sluit niet uit dat het kabinet valt, om eraan toe te voegen: "Kabinet, doe even normaal. Principes zijn leuk en aardig, maar kijk vooral naar hoe je de economie draaiende houdt."

  Rare fratsen

  De werkgeversvoorzitter wijst erop dat de economie flink aantrekt en dat een kabinetscrisis slecht uitpakt. "Als de regering valt, is dat niet goed voor ons vestigingsklimaat."

  Volgens De Boer heeft het kabinet de moeilijkste periode achter de rug en kunnen de partijen prima met elkaar verder. "De gladiolen zijn in zicht. Als je geen rare fratsen uithaalt, kun je de komende periode voor werkende Nederlanders veel goeds doen."

 • Jan de Visser uit het Zeeuwse Vrouwenpolder kwam in de zomer van 1944 terecht in kamp Amersfoort, nadat hij was verraden vanwege zijn verzetsactiviteiten. Bij zijn arrestatie werd hij ernstig mishandeld. Zijn zwangere vrouw Maria, zoon Cees en dochter Koosje bleven achter.

  In de uitzending 'NOS 70 jaar na de bevrijding: Kamp Amersfoort', vanmiddag op NPO 2, wordt het verhaal van Jan de Visser uitgebreid belicht.

  Op 11 oktober 1944 werd De Visser, als een van de vele gevangenen, vanuit kamp Amersfoort doorgestuurd naar kamp Neuengamme, ten oosten van Hamburg. Neuengamme was geen vernietigingskamp zoals Auschwitz, maar de omstandigheden waren zo zwaar, dat de meeste gevangenen na enkele maanden bezweken.

  De Visser werd twaalf uur per dag tewerkgesteld. In een ijzige wind moest hij metersdiepe tankgrachten graven om de oprukkende geallieerden tegen te houden. Aan voedsel en medicijnen in het kamp was groot gebrek en de gevangenen werden door hun bewakers wreed behandeld. Op 27 december 1944 overleed Jan de Visser op 28-jarige leeftijd in de overvolle ziekenbarak.

  Machteloosheid

  Zeventig jaar na de oorlog hebben zijn kinderen nog steeds veel vragen over hun vader en de gebeurtenissen die leidden tot zijn dood. Hun moeder, die in 2009 overleed, wilde nooit over hem praten.

  Zij kreeg na de oorlog vijandige en onverschillige reacties te verduren in Vrouwenpolder. Haar man had zijn lot toch ook aan zichzelf te danken, hij had niet zo onvoorzichtig moeten zijn, werd er gezegd. De verrader van Jan de Visser werd nooit opgespoord.

  De Visser wist niet dat zijn vrouw zwanger was van hun derde kind, toen hij naar kamp Amersfoort werd gebracht. Zoon Jan keert nog regelmatig terug naar voormalig kamp Neuengamme om dichter bij de vader te komen die hij nooit heeft gekend.

  "Het is het gevoel van machteloosheid dat je in Neuengamme ervaart. De machteloosheid die mijn vader gevoeld moet hebben."

  NOS 70 jaar Bevrijding: Kamp Amersfoort 14.00 - 16.00 uur, NPO 2 en NOS.nl. Vanavond is er een terugblik op 18.45 - 19.15 uur op NPO 2.

 • In de West-Iraakse provincie Anbar zijn meer dan 90.000 mensen op de vlucht geslagen voor het aanhoudende geweld, meldt de VN.

  Strijders van Islamitische Staat hebben de provinciehoofdstad Ramadi bereikt. Duizenden gezinnen zijn de afgelopen dagen gevlucht voor de gevechten van IS met het Iraakse leger. Het leger heeft versterking gestuurd vanuit Bagdad.

  Barre omstandigheden

  Niet iedereen overleeft de barre omstandigheden. Vooral pasgeboren baby's worden slachtoffer van het gebrek aan eerste levensbehoeften.

  De eerste zorg van de VN is om de vluchtelingen water, eten en tenten te geven.

  Sinds begin vorig jaar zijn in Anbar 400.000 mensen hun huis ontvlucht.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 19 Apr 2015 12:54:36 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot