daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 24 Oktober 2016
Week 43

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken, Utrecht en het Groene Hart

Midland FM

 • Dit weekend vanaf 14.00 verslag van o.m. de volgende bekerwedstrijden:

  Zaterdag 22 oktober

  Quick - Jodan Boys
  WDS - Haagse Hout

  Verder praat André van Egdom met Martin Schroder, de voorzitter van CVC Reeuwijk.

  Zondag 23 oktober

  Op zondag duurt de uitzending een uurtje korter, tussen 14 en 16.00 is het volgende te beluisteren:

  - 14.00 – 15.00 uur Sportuitslagen zaterdag, sportcolumn,
  en voetbalprogramma volgende week

  - 15.00 – 16.00 uur Interview Aafke van Leeuwen (sportvrouw 2015)

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / (98.3 FM kabel Oudewater), Tune-in of via de live-stream op deze website.

 • Burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater gaat bekijken hoe het graf van een van de beroemdste zonen van de gemeente opgeknapt kan worden. Dat zei hij tijdens een bezoek aan Oudewater van Maria Boserup-De Man, de dochter van de in 1946 overleden schrijver Herman de Man.

  De inmiddels 90-jarige dochter liet het graf van haar vader zien aan haar eigen kleinzoon. Herman de Man kwam in november 1946 om bij een vliegtuigongeluk. Hij schreef boeken als Het wassende water, die zich afspelen in de boerengebieden in de omgeving van Oudewater.

  Gé Vaartjes, biograaf van de schrijver:

  “De Lopikerwaard is het decor van zijn boeken, maar ze gaan vooral over de menatliteit van de bewoners. Strenge calvinisten die beperkt werden in hun manier van leven. De Man probeert ze te doorgronden.”
  Maria Boserup-De Man woont tegenwoordig in Denemarken. Ze kwam maandag voor het eerst in vijf jaar terug naar Oudewater om haar kleinzoon het graf te laten zien. De Deense jongen weet van zijn familie dat hij een in Nederland beroemde overgrootvader heeft, maar hij heeft nooit iets van Herman de Man gelezen. Dat had wel gekund, want Het wassende water is in zeven vertalingen verschenen.

  Woerden.tv

 • Aan het wegdek op de Tuurluur bij de spoortunnel in Papekop laat de gemeente Oudewater volgende week asfalteringswerkzaamheden uitvoeren. Dat geldt ook voor de Vierbergenweg nabij de Papekopperstraatweg. Dat betekent dat er twee weken lang geen doorgaand verkeer mogelijk is tussen Oudewater en de A12.

  De aannemer start maandagmorgen 24 oktober om 07.00 uur. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 4 november om 16.00 uur. In deze periode is het voor auto- en vrachtverkeer niet mogelijk om van Oudewater naar de A12 te rijden. Datzelfde geldt ook in omgekeerde richting. Verkeer vanaf afslag 13 (Waarder/Nieuwerbrug) op de A12 kan niet via de Tuurluur naar Oudewater.

  Papekop is tussen maandag 24 oktober – 28 oktober bereikbaar via de Vierbergenweg en tussen 31 oktober – 4 november via de Tuurluur.

  Wie op de A12 komt vanuit de richting Den Haag/Rotterdam wordt omgeleid via de afrit Woerden (14), de N204 en N228. Op het bijgaande kaartje is de omleidingsroute aangegeven. Ter plekke staan ook omleidingsborden die automobilisten en vrachtwagenchauffeurs helpen hun weg te vinden.

  De bewoners van de Papekopperdijk kunnen hun woning met de auto via de Tuurluur verlaten. Fietsverkeer houdt wel vrije doorgang.

  Bron: Gemeente Oudewater

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • GroenLinks wil meer linkse samenwerking. Op een bijeenkomst in Eindhoven pleitte partijleider Jesse Klaver ervoor dat GroenLinks, PvdA, SP en D66 voor en na de verkiezingen vasthouden aan hun progressieve principes.Hij erkende dat er verschillen zijn tussen de partijen, maar hij benadrukte de "principiële overeenkomsten". Als de progressieve partijen daaraan vasthouden, kunnen ze volgens Klaver een machtsblok vormen. "Dan maakt niet rechts, maar maken wij samen de economische agenda van ons land." Volgens Klaver willen de vier partijen allemaal de ongelijkheid terugdringen, de kansen van kinderen vergroten, de marktwerking in de zorg verminderen, de economie vergroenen en de flexibilisering van de arbeidsmarkt stoppen.Hart van het kabinetGroenLinks denkt dat geen enkele coalitie om de progressieve vier heen kan, ook als die bij de verkiezingen van 15 maart geen meerderheid halen. Klaver voegde eraan toe dat de VVD niet zonder een progressieve partij kan regeren, maar dat de vier samen het hart van een nieuw kabinet zouden kunnen vormen, zonder de VVD.De GroenLinks-leider zei verder dat linkse partijen de afgelopen dertig jaar vooral aan de regering wilden deelnemen om het beleid een klein beetje minder rechts te maken. Volgens hem getuigde dat niet van ambitie, maar van armoede en moet 2017 een keerpunt worden.Andere partijen reageren niet meteen enthousiast op de oproep van Klaver. De SP verwijst bijvoorbeeld naar 2012, toen de PvdA na de verkiezingen met de VVD in zee ging. Volgens D66 wil GroenLinks alleen met D66 samenwerken als die laatste partij haar principes aanpast.  
 • Het Amerikaanse popidool Bobby Vee, bekend van sixties-hits als 'Take good care of my baby' en 'Rubber Ball',  is overleden, zo heeft zijn zoon bekendgemaakt. Vee stond met zijn band The Shadows voor het eerst in de Amerikaanse hitparade in 1960. Een jaar eerder had hij plotseling naam gemaakt, toen hij met zijn band inviel voor de grote rockster Buddy Holly. Die was kort daarvoor bij een vliegtuigongeluk omgekomen. The Shadows (niet te verwarren met de Britse band The Shadows uit dezelfde tijd) bestonden toen net twee weken. Daarna rees zijn ster ook in Europa snel. De jonge Bob Dylan maakte kort deel uit van The Shadows. Nadat bij Vee in 2011 Alzheimer werd geconstateerd, stopte hij met optreden. Hij werd 73 jaar.
 • VNC, de grootste vakbond voor cabinepersoneel bij KLM, wil later deze week voor het eerst in zijn 70-jarig bestaan actievoeren. De bond is boos dat KLM op intercontinentale vluchten één cabinemedewerker minder wil inzetten. Ook is er een conflict over pensioengelden. "We zijn er altijd in overleg uitgekomen", zegt VNC-voorzitter Annette Groeneveld. "Dit is echt een megadieptepunt." De bond wil passagiers niet benadelen met de acties en wil daarom beginnen met korte werkonderbrekingen, bijvoorbeeld van tien minuten. VNC had vandaag een overleg met KLM over de kwesties, maar daar is niks uitgekomen. Wanneer de bond precies gaat actievoeren, wordt later beslist. Van de 9000 cabinemedewerkers zijn er zo'n 6000 lid van VNC. Een kleinere bond, FNV Cabine, hield vandaag al korte werkonderbrekingen vanwege de bezuinigingsplannen van KLM. 
Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Mon, 24 Oct 2016 20:12:42 +0200]