daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 24 Juli 2016
Week 29

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken, Utrecht en het Groene Hart

Midland FM

 • Krijgt de gemeente Oudewater waar voor haar geld? Op die vraag moet het evaluatieonderzoek naar de uitvoering van de dienstverleningsovereenkomst ambtelijke ondersteuning Woerden–Oudewater, kortweg DVO, antwoord geven.

  De raadscommissie die het project begeleidt, gaf vorige week adviesbureau Common Eye opdracht om aan de hand van gesprekken met ambtenaren, bestuurders en burgers en het bestuderen van dossiers en stukken uit te zoeken wat er goed gaat en wat de pijnpunten zijn in de ambtelijke dienstverlening. Ook het functioneren van de zogeheten brede secretarie, beter bekend als het Team Oudewater, wordt onder de loep genomen door de onderzoekers. Een belangrijk criterium voor de raadscommissie bij de bureaukeuze is de onafhankelijkheid van het bureau naast ervaring, prijs en (verwachte) bruikbaarheid van de resultaten.

  De gemeenteraad heeft zelf het initiatief genomen voor het onderzoek. De raad zet vraagtekens bij de ambtelijke dienstverlening van de gemeente Woerden aan Oudewater. De raad betwijfelt of de gestelde doelen ten aanzien van de kwaliteit van de dienstverlening aan de burgers en het bestuur van Oudewater, de kwetsbaarheid van de ambtelijke organisatie en de efficiëntie wel in voldoende mate worden behaald. Eén van de mogelijke oorzaken van het niet behalen van de doelen is het niet of niet volledig nakomen van de afspraken zoals deze zijn vastgelegd in de dienstverleningsovereenkomst. De onderzoeksresultaten zullen volgens de planning na het zomerreces ter beoordeling aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

  Foto-onderschrift: de leden van de raadscommissie die het evaluatieonderzoek begeleidt, v.l.n.r. René van den Hoogen, Wim Knol, Jan Broere en Elly van Wijk.

  Gemeente Oudewater

 • Aanstaande week wordt er begonnen met de grootschalige renovatie van de Oudewaterse brandweerkazerne. De brandweerlieden klussen zelf ook mee. Zo wordt er voor een deel zelf gesloopt en onder meer kabels gelegd. Door zelf mee te werken, heeft de aannemer (Van Leeuwen uit Harmelen) meer budget om de wensen van de brandweer uit te voeren.

  De kazerne krijgt nieuw sanitair, een dakkapel, nieuwe wanden, een kleedruimte, een berging en een goederenlift. Ook wordt het gebouw geschilderd. Verder komen er nieuwe plafonds, duurzame verlichting en worden de roldeuren aan de buitenzijde vervangen. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst en de cv-installatie wordt aangepast.

  Duurder

  De verbouwing is nodig om de kazerne weer aan de arbo-eisen te laten voldoen. In eerste instantie besloot de gemeenteraad tot uitstel van de beslissing tot renovatie. Hierdoor zijn de kosten, mede door de aantrekkende bouwmarkt, hoger uitkomen. Ondanks het vele werk is volgens betrokkenen een geheel nieuwe kazerne geen goedkopere oplossing. "Het is een kwestie van strak plannen en goed overleggen'', aldus commandant Zeinstra. Hij legt uit dat tijdens de verbouwing bijvoorbeeld nood-sanitair wordt ingezet en brandweerauto's soms buiten moeten staan. Maar de uitrukken gaan uiteraard gewoon door. De oplevering is naar verwachting in november. Daarna krijgen ook inwoners de gelegenheid om te kijken naar het eindresultaat.

  Bron: Redactie / AD

 • De Dragonboatraces zorgen elk jaar tijdens de Leidse Lakenfeesten weer voor spanning en sensatie in het water langs de Boommarkt en de Apothekersdijk. Onder leiding van opzwepende trommelaars binden fanatieke roeiteams de strijd met elkaar aan. Welk team duwt als eerste de drakenkop van de boot over de finish?

  De Dragonboatraces worden al jaren georganiseerd door de Dutch Dragons uit Zoetermeer, een vereniging die ook in het buitenland deelneemt aan wedstrijden.Tijdens de Lakenfeesten in Leiden heeft het team 'Old Water Dragons' de eerste keer deelgenomen aan een wedstrijd. Deze hebben ze ook gelijk maar even gewonnen! Namens Midland FM van harte gefeliciteerd! Wil je meer weten over de Dragons? Klik dan hier.

  Foto: Annelies de Widt (via facebook)

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 24 Jul 2016 16:42:29 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot