daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 17 Juli 2018
Week 29

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden is de lokale omroep voor de gemeente Woerden en omstreken.. RPL Woerden radio is te beluisteren op FM kanaal 107.1 In de omgeving van Woerden zijn onze actuele en informatieve TV-programma's te bekijken via de lokale zenders bij alle providers.

Midland FM

 • Oudewater is de laatste gemeente in het Groene Hart waar een coalitieakkoord is bereikt. Het bereikte akkoord, getiteld ‘Voor Oudewater, mèt Oudewater’ is donderdag 12 juli...

  aangeboden aan de gemeenteraad. In dezelfde vergadering zijn de drie wethouders geïnstalleerd: Bob Duindam (VVDenD66), Walther Kok (De Onafhankelijken) en Bas Lont (ChristenUnie-SGP). In het gepresenteerde akkoord staat onder meer dat Oudewater een nieuw, overdekt zwembad krijgt.

  De coalitiepartijen hebben verder afgesproken dat de gemeente zelf nadrukkelijk de regie bij de ontwikkeling van de belangrijke woningbouwlocaties neemt. Dit om sneller en gerichter te kunnen bouwen voor de vele plaatselijke woningzoekenden. Tegelijkertijd is de coalitie van plan bij de provincie te blijven lobbyen voor verruiming van de te strakke grenzen waar gebouwd mag worden, de zogeheten rode contour.

  RPL Woerden

 • Midland FM is dit weekeinde aanwezig bij de volgende nacompetitie-wedstrijden:

  Zaterdag 16 juni

  FC Oudewater kan vandaag promoveren naar de 2e klasse door het Wateringse VELO te verslaan. De wedstrijd wordt om 14.30 gespeeld in eigen huis, op sportcomplex Markveld in Oudewater. Bij winst gaat FC Oudewater door naar de 2e klasse. Bij gelijk spel volgt verlenging en eventueel strafschoppen. Kun je er niet bij zijn? Midland FM doet tussen 14 en 17.00 live verslag van deze wedstrijd. Tevens te horen op RTV Gouwestad en RTV Bodegraven.

  UPDATE: FC Oudewater verloor gisteren met 3-5 van VELO. Hier was een verlenging voor nodig. In blessuretijd scoorde VELO de 2-2. In de verlenging, waarin beide elftallen zichtbaar vermoeid waren, bleek VELO te sterk voor de Oudewaterse hoofdmacht. VELO speelt volgend seizoen 2e klasse, FC Oudewater blijft derde klasser.

  Zondag 17 juni

  Vanmiddag speelt RVC '33 een promotie-degradatiewedstrijd tegen CVV Zwervers. Deze wedstrijd is live te beluisteren op RTV Bodegraven & Midland FM. De wedstrijd op Kaagjesland begint om 14.30 u en geeft RVC ’33 nog een allerlaatste kans zich te handhaven voor de 1e klas. Het is dan ook een alles of niets wedstrijd. Bij winst handhaaft RVC ’33 zich in de 1e klas. Bij verlies degraderen de Reeuwijk-Dorpers naar de 2e klasse. De wedstrijd begint om 14.30.

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater & Bodegraven) / 97.7 FM (Kabel Gouda) / 103.4 FM (Kabel Ziggo Gemeente Bodegraven), Tune-in of via de live-stream op deze website.

 • In Oudewater wordt burgemeester Pieter Verhoeve herbenoemd tot burgemeester voor de volgende zes jaar. Hiervoor is een buitengewone vergadering van de Oudewaterse gemeenteraad belegd. Commissaris van de koning in de provincie Utrecht, Willibrord van Beek neemt de eed af van Verhoeve.

  Verhoeve werd in juni 2012 als burgemeester geïnstalleerd voor zijn eerste termijn. Hij was toen 30 jaar en op dat moment de jongste burgemeester van Nederland. Destijds hadden 59 kandidaten gereageerd op de functie. De vergadering is openbaar.

  RPL Woerden

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

 • PROVINCIE UTRECHT - De rechtbank Midden-Nederland doet vandaag uitspraak tegen Michael P., de man die wordt verdacht van het doden en verkrachten van Anne Faber uit Utrecht.

  Het Openbaar Ministerie eiste ruim een maand geleden 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Volgens de aanklagers is moord niet bewezen omdat niet aan te tonen is dat P. van plan was om Faber om het leven te brengen. Er is bewust niet gekozen voor levenlang. Dan kan P. geen tbs krijgen en komt hij mogelijk vervroegd vrij. Na 25 jaar kan een veroordeelde in aanmerking komen voor gratie. 

  P. werd tijdens de zitting van vorige maand stevig bevraagd door de rechter.

  [YouTube:https://youtu.be/XCFAIBPIys8]

  BOTSING
  De 25-jarige Anne verdween op 29 september tijdens een fietstocht. Op een bospad in Den Dolder kwam ze in botsing P., die op een scooter reed. De man verbleef op dat moment op een steenworp afstand in een kliniek. Hij werkte aan een terugkeer in de samenleving nadat hij een jarenlange straf had uitgezetten voor een dubbele verkrachting in Nijkerk. P. verkrachtte Anne en doodde haar uiteindelijk.

  [Image:1523496|Anne Faber.]

  BEGRAVEN
  Een kleine twee weken en diverse (burger)zoektochten later werd het lichaam van de Utrechtse gevonden. Anne bleek te zijn begraven in een natuurgebied in Zeewolde. P., die inmiddels was opgepakt omdat zijn DNA op de gevonden jas van Faber zat, had de politie verteld waar de Utrechtse lag.

  MISHANDELD
  Na zijn arrestatie zweeg P. drie dagen. Dat kwam omdat hij naar eigen zeggen was mishandeld tijdens zijn aanhouding. Ook heeft de politie hem - doelbewust - niet op zijn rechten gewezen. Volgens de advocaat van P. moet dit strafverminderend werken.

  Dat voor deze aanpak is gekozen, kwam volgens het Openbaar Ministerie door de uitzonderlijke situatie: misschien was Faber nog in leven. Het OM liet vorige maand, tijdens de eerste zittingsdag in de rechtbank in Utrecht, weten dat de betrokken agenten niet worden vervolgd.

  HORRORSCENARIO
  De aanklager noemde in het requisitoir de "ronduit weerzinwekkende feiten'' die P. pleegde. "Een horrorscenario voor iedere vrouw." Onder bedreiging van een mes werd Faber "bruut verkracht en mishandeld". Daarna knevelde hij haar en reed ruim een kwartier rond op zijn scooter met de Utrechtse, die hij een helm op had gezet.

  ONGERIJMDHEDEN
  Bij de vliegbasis Soesterberg doodde hij Anne, volgens hem onbedoeld en in een opwelling toen ze om hulp schreeuwde. Het OM twijfelt aan de verklaringen van P., omdat uit onderzoeken blijkt dat er tal van ongerijmdheden in zitten.

  De doodsangst die de jonge vrouw moet hebben uitgestaan, tart volgens de aanklagers iedere verbeelding. Ook verwijt het OM de verdachte dat hij respectloos met haar stoffelijk overschot is omgegaan. Hij verplaatste haar lichaam drie keer en maakte delen schoon met chloor, om sporen te wissen.

  OUDERS
  In emotionele verklaringen lieten de ouders van Anne tijdens de zitting van vorige maand weten wat P. hen heeft aangedaan. De 28-jarige verdachte, sinds kort zelf vader van een dochtertje, was daar niet bij aanwezig. De familie had aangegeven niet hem in dezelfde ruimte te willen zijn. 

  P. zelf kwam in zijn laatste woord, aan het einde van de zitting, niet verder dan twee zinnen: "Ik heb echt verschrikkelijk veel spijt van mijn daden. Dat was het."

 • RHENEN - De politie in Rhenen heeft meldingen gekregen over naaktrecreatie. Agenten die op onderzoek uitgingen troffen dit weekend bij de waterplas aan de Grebbeweg een aantal vrouwen die zonder bovenstukje aan het zonnen waren. Zondagavond meldde een getuige dat er zelfs naaktgelopen werd.

  Volgens het wijkteam van de politie is er niets mis met topless recreëren, maar in je blootje lopen gaat te ver. Bovendien is de omgeving van de plas - net als de plas zelf - verboden terrein.

  De politie roept mensen op om weg te blijven uit het gebied, om een forse bekeuring te voorkomen. Bovendien staat op naaktlopen ook een boete.

  [FacebookPost:https://www.facebook.com/politierhenen/posts/1240294446112338]


 • UTRECHT - In de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft een auto grote schade opgelopen door brand. De politie gaat ervan uit dat het vuur is aangestoken.

  De vlammen sloegen uit de achterkant van de Seat Leon, die geparkeerd stond aan de Van Heuven Goedhartlaan. De brandweer kon voorkomen dat de hele auto uitbrandde. De wagen is meegenomen door een bergingsbedrijf.

  Getuigen zijn welkom, zegt de politie. Agenten hebben rond de auto sporen veiliggesteld en meegenomen voor onderzoek.

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Vandaag wordt herdacht dat vier jaar geleden 298 mensen hun leven verloren toen vlucht MH17, waarmee zij op weg waren naar Kuala Lumpur, boven Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Onder hen waren 196 Nederlanders. Nabestaanden komen vanmiddag bijeen in het speciaal aangelegde herdenkingsbos bij Vijfhuizen, vlakbij Schiphol, om stil te staan bij hun verlies.

  Ondertussen loopt het onderzoek naar de ramp nog volop. Er is al veel bekend over de toedracht van de ramp, maar veel ook nog niet. Hoe staat het ervoor?

  Wat weten we nu zeker over de ramp?

  De Boeing 777 van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 neergehaald door een Buk-raket die is gelanceerd vanaf een landbouwveldje bij het dorpje Pervomasjk, dat ligt in gebied in handen van Russisch-gezinde separatisten. De Buk-installatie is afkomstig van de 53e brigade van het Russische leger in Koersk. De raket is vanuit Rusland het oorlogsgebied in Oost-Oekraïne binnengebracht, heeft op een dieplader een route afgelegd van Donetsk naar het dorp Snizjne en is daarna op eigen kracht naar de lanceerplek gereden.

  De raket bereikte in luttele seconden het vliegtuig en ontplofte ter hoogte van de cockpit. Een regen van metaaldeeltjes doorboorde het toestel dat in een aantal stukken uiteen viel en neerstortte. De Buk-installatie is de volgende dag teruggebracht naar Rusland.

  Het Joint Investigation Team dat de ramp onderzoekt, kwam in mei met een rapport over de herkomst van de Buk-raket. Deze animatie vat de conclusies samen:

  Hoe staat het met de rol van Rusland?

  Dat is een probleem. De Russen ontkennen vanaf het begin elke betrokkenheid bij de ramp. Ze vinden dat het bewijs van het Joint Investigation Team (JIT) is gebaseerd op gemanipuleerde beelden van sociale media. In het JIT werken tientallen rechercheurs en officieren van justitie uit vijf betrokken landen samen: Nederland, België, Oekraïne, Australië en Maleisië.

  Volgens Moskou is destijds geen enkele raketinstallatie naar Oekraïne gebracht. Aan de andere kant klagen ze juist dat ze niet worden betrokken bij het onderzoek. De afgelopen jaren hebben ze de ene theorie na de andere geopperd, die gemeenschappelijk hebben dat Rusland er niets mee te maken heeft.

  Hoe denken andere landen erover?

  Nederland en de andere landen van het JIT krijgen steun van veel andere landen. Zondag nog heeft de G7 - de groep van zeven grote industrielanden - Rusland opgeroepen om opheldering te geven over de MH17. President Trump verzekerde premier Rutte bij diens bezoek aan het Witte Huis ook dat de VS achter Nederland staat in het MH17-dossier. Eerder sprak ook de EU haar steun uit. Premier Rutte en minister Blok van Buitenlandse Zaken kaarten de kwestie overal onvermoeibaar aan. Alleen in Rusland krijgen ze geen voet aan de grond.

  En is er al zicht op een proces?

  Het korte antwoord is nee. Want er zijn nog geen verdachten aangemerkt en de kans op een succesvol strafproces wordt op dit moment klein geacht.

  Toch worden er volop voorbereidingen getroffen. De JIT-landen hebben afgesproken dat het MH17-proces gehouden wordt in Nederland bij de rechtbank Den Haag. Die zal dan overigens uitwijken naar het Justitieel Complex Schiphol, omdat dat geschikter is voor een groot internationaal proces.

  Verder is met Oekraïne afgesproken dat verdachten verhoord kunnen worden via een videoverbinding. Eventuele veroordeelden kunnen in Oekraïne hun straf uitzitten.

  Maar het grote probleem is dus Rusland. Dat zal nooit ingezetenen uitleveren. Het JIT kent de namen van militairen die betrokken zouden zijn, maar die worden pas bekend gemaakt als het onderzoek is afgerond.

  En wat vinden de nabestaanden?

  Die laten regelmatig van zich horen via de Stichting Vliegramp MH17 en door middel van incidentele acties. Zo werden in juni nog 298 stoeltjes geplaatst bij de Russische ambassade in Den Haag, uit protest tegen het Russische zwijgen.

  De Stichting overlegt regelmatig met premier Rutte en de meest betrokken ministers over de voortgang van het onderzoek. De meeste nabestaanden hopen dat de schuldigen ooit voor de rechter worden gebracht, maar ze begrijpen dat daar op dit moment nog geen zicht op is.

  Vanmiddag herdenken ze de ramp. De namen van alle 298 worden voorgelezen door familie en vrienden te midden van de bomen die voor alle slachtoffers zijn geplant. Sprekers zijn onder andere burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer, pastoor Jules Dresme uit Hilversum en Piet Ploeg, voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17.

  Na afloop van het programma legt Rutte als eerste bloemen bij het gedenkteken. Nabestaanden volgen daarna in het defilé en leggen hun bloemen bij het gedenkteken. Rond het tijdstip van de ramp wordt een minuut stilte gehouden.

 • Goedemorgen! Vanochtend is de Nijmeegse Vierdaagse van start gegaan, worden de slachtoffers van vlucht MH17 herdacht en hoort Michael P. welke straf hij krijgt.

  De zon en wolken wisselen elkaar af, in de middag valt er lokaal een regen- of onweersbui. Het wordt 24 tot 29 graden.

  Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

  Wat kun je vandaag verwachten?

  De man die terechtstaat voor het verkrachten en doden van Anne Faber hoort zijn vonnis. Tegen Michael P. is 28 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist. Het is precies vier jaar geleden dat 298 mensen hun leven verloren toen vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne werd neergehaald. Nabestaanden komen bijeen in het speciaal aangelegde herdenkingsbos bij Vijfhuizen, vlak bij Schiphol. Vanochtend om 04.00 uur is de Nijmeegse Vierdaagse van start gegaan. Het is de 102de editie van het wandelevenement. In de Tour de France wordt de eerste Alpenetappe gereden. Die is vanaf 13.00 uur live te volgen via NOS.nl, in de app, op NPO 1 en via NPO Radio 1.

  Wat heb je gemist?

  De Amsterdamse brandweercommandant Leen Schaap wordt met de dood bedreigd door leden van zijn eigen korps. Volgens het AD heeft Schaap tot nu toe twee keer aangifte gedaan.

  De situatie is zo ernstig dat de brandweercommandant beveiligd moet worden, zeggen bronnen tegen de krant. De doodsbedreigingen zouden van ontevreden brandweerlieden komen. Zo zou er onder meer een geldinzamelingsactie zijn gehouden om Schaap dood te laten rijden.

  Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de doodsbedreigingen. De brandweercommandant deed in februari en maart aangifte. Er is nog niemand opgepakt.

  Ander nieuws uit de nacht:

  Zeven dagen per week winkelen steeds normaler: In bijna 70 procent van de gemeenten zijn de winkels elke zondag open, meldt Detailhandel Nederland en na de laatste gemeenteraadsverkiezingen komen er waarschijnlijk nog dertig plaatsen bij. Vrouw gaat Boekenweekgedicht schrijven na forse kritiek op CPNB: de organisator zegt nu dat het voortaan ongeveer net zo veel mannelijke als vrouwelijke auteurs het geschenk en essay wil laten schrijven. Groei Netflix een stuk lager dan verwacht: de streamingsdienst ging uit van een groei van ruim 6 miljoen gebruikers, maar het werden er ruim 5 miljoen. Toeristenboot geraakt bij vulkaanuitbarsting: 23 gewonden: de slachtoffers zaten op een boot die langs de vulkaan Kilauea voer, die sinds mei weer hevig actief is.

  En dan nog dit:

  George Clooney heeft een record op zijn naam geschreven. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is hij de best verdienende acteur in een jaar tijd ooit. Tussen juni vorig jaar en juni dit jaar verdiende de 57-jarige Clooney 239 miljoen dollar, omgerekend 204 miljoen euro.

  Voor dat geld heeft hij weinig acteerklussen gedaan. Het grootste deel verdiende hij met verkoop van het tequila-merk waarvan hij mede-eigenaar was.

  Met zijn miljoenen eindigde Clooney op de tweede plek op de jaarlijkse lijst van Forbes met de best betaalde mensen uit de entertainmentbranche. Bovenaan staat bokser Floyd Mayweather: hij verdiende 285 miljoen dollar in een jaar tijd.

  Fijne dag!

 • 44.480 wandelaars zijn in alle vroegte begonnen aan de 102e editie van de Vierdaagse. Om 04.00 uur werd in het centrum van Nijmegen het startsein gegeven voor de bijna 9000 lopers die 50 kilometer per dag lopen.

  De meeste wandelaars leggen per dag 40 kilometer af. Op dag één, de Dag van Elst, wandelen ze door de Betuwe richting Arnhem om via Bemmel weer terug te keren in Nijmegen. Het belooft een warme dag te worden, met een kleine kans op een paar druppels.

  Er doen dit jaar 82 nationaliteiten mee, en daarmee is 14 procent niet-Nederlands. Voor het eerst doen er ook mensen mee uit Eritrea, Gambia, Oman, de Palestijnse gebieden en Tanzania. Drie deelnemers zijn 91 jaar of ouder.

  Vorig jaar liepen 38.409 mensen de Vierdaagse uit. Bijna 9 procent van de mensen die zich hadden aangemeld, viel uit. Hulpverleners behandelden 16.551 blaren en gebruikten zo'n 20 kilometer tape.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Tue, 17 Jul 2018 08:04:27 +0200]