daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 19 April 2018
Week 16

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden is de lokale omroep voor de gemeente Woerden en omstreken.. RPL Woerden radio is te beluisteren op FM kanaal 107.1 In de omgeving van Woerden zijn onze actuele en informatieve TV-programma's te bekijken via de lokale zenders bij alle providers.

Midland FM

 • Dit weekeinde vanaf 14:00 live verslag van de volgende voetbalwedstrijden:

  Zaterdag 31 maart

  - Gouda - Swift Boys
  - CVC Reeuwijk - Voorschoten '97
  - WDS - FC Oudewater
  - Zevenhoven - Rohda '76

  Zondag 01 april

  Nieuw dit seizoen is dat de paasbrunch verschoven moet worden. Want zondag (eerste paasdag) staat voor de zondagamateurs speeldag 20 op het programma. Ook met Pinksteren is er voetbal, de voorlaatste speelronde (25) wordt zondag 20 mei, afgewerkt. Het programma voor 1e paasdag:

  - OLYMPIA - RVC '33
  - AGE/GGK - ESTO

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater & Bodegraven) / 97.7 FM (Kabel Gouda) / 103.4 FM (Kabel Ziggo Gemeente Bodegraven), Tune-in of via de live-stream op deze website.

 • De hulpdiensten werden vanochtend omstreeks 9.30 gealarmeerd voor een voertuig te water, op de Groene Kade, een doodlopende zijweg nabij Polsbroekerdam.

  Overleden

  Toen de hulpdiensten arriveerden bleek het slachtoffer al te zijn overleden. Het gaat om een man, zijn identiteit is inmiddels bekend bij de politie. Waarom de man daar met zijn auto reed, wordt nog onderzocht. Ook Brandweer Oudewater heeft assistentie verleend.

 • Dit weekeinde vanaf 14:00 live verslag van de volgende voetbalwedstrijden:

  Zaterdag 24 maart

  - Jodan Boys - Noordwijk
  - DSO - CVC Reeuwijk
  - FC Oudewater - Leiden
  - Rohda '76 - Sportief
  - Blauw Zwart - WDS

  Zondag 25 maart

  - RVC '33 - Unitas
  - Boshuizen - Olympia
  - ONA - Wippolder
  - ESTO - Haastrecht

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater & Bodegraven) / 97.7 FM (Kabel Gouda) / 103.4 FM (Kabel Ziggo Gemeente Bodegraven), Tune-in of via de live-stream op deze website.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Twee motorrijders profiteerden woensdag van het zonnige weer door de gashendel eens flink open te trekken op de N201 in de gemeente Haarlemmermeer.

  De snelste van de twee raasde met een snelheid van 243 kilometer per uur over de weg, waar 80 is toegestaan. De ander reed 207 kilometer per uur.

  "Dit kom je niet elke dag tegen", vertelt een woordvoerder van de politie. De snelheidsmaniakken zijn hun rijbewijs kwijt, maar hoefden hun motor niet in te leveren. "De officier van justitie kan later alsnog besluiten om de voertuigen in beslag te nemen."

  De politie controleerde woensdag ook op de N207. Op beide provinciale wegen werden in totaal 78 automobilisten en motorrijders langs de kant gezet omdat ze minimaal 30 kilometer per uur te hard reden. Zes van hen raakten hun rijbewijs kwijt, weet NH Nieuws.

 • De ene keer blijkt uit onderzoek dat een glaasje wijn per dag gezond is, de andere keer kan je juist weer beter helemaal niet drinken. Een paar keer per jaar verschijnt er wel een onderzoek naar de gevolgen van alcoholgebruik en daaruit komen niet altijd dezelfde conclusies. Dat veroorzaakt verwarring, bleek ook eind vorige week.

  Veel internationale en Nederlandse media, waaronder de NOS, brachten toen een bericht naar aanleiding van een groot wetenschappelijk onderzoek. Daaruit bleek dat het risico op overlijden hoger wordt vanaf de inname van 100 gram alcohol per week (zo'n tien glazen).

  Wat ook bleek uit het onderzoek (een analyse van gegevens van ruim 600.000 alcoholgebruikers uit negentien landen) is dat het risico op een aantal aandoeningen al stijgt vanaf de eerste slok alcohol die wordt geconsumeerd.

  Lees hieronder enkele Facebook-reacties op het onderzoek:

  De conclusies leidden ertoe dat veel media iets in deze trant kopten: 'Een glas alcohol per dag is eigenlijk al te veel.' Maar sommige gingen nog verder en concludeerden ten onrechte dat je van elk slokje alcohol korter leeft. Een aantal media kwamen daar later weer van terug en daarmee was de verwarring compleet.

  Voedingswetenschapper Trudy Voortman van het Erasmus MC werkte mee aan het onderzoek en legt het nog een keer uit. "Er is een verschil tussen de gevolgen voor de gezondheid en de kans op sterfte. De kans op bepaalde aandoeningen neemt toe vanaf de eerste slok, voor de kans op sterfte zien we dat pas vanaf 100 gram."

  Voortman vindt de verwarring die is ontstaan spijtig, maar dat doet niets af aan het resultaat. "Het is een heel uitgebreid en degelijk onderzoek. We wisten al dat alcoholgebruik samenhangt met kans op leveraandoeningen en verschillende soorten kanker, zoals borstkanker en darmkanker. Nu weten we dat dat ook geldt voor beroertes en hartfalen."

  "Hiermee is dus nog maar een keer duidelijk geworden: hoe minder, hoe beter." Volgens de onderzoeker weet de wetenschap dit al lang. "In sommige bladen staat misschien elke keer wat anders, maar de Gezondheidsraad adviseert al jaren om te matigen of helemaal niet te drinken."

  Ze heeft wel een idee waarom deze boodschap misschien niet aankomt bij mensen: "Dat alcohol ongezond is, is geen populaire boodschap. Misschien zijn mensen geneigd om het daarom naast zich neer te leggen."

  Overigens vindt de voedingswetenschapper dat mensen best mogen drinken, als ze maar niet denken dat ze het voor hun gezondheid doen. "Ik drink zelf ook weleens een wijntje of een biertje, net als dat ik weleens een stuk taart eet. Maar dat doe ik allemaal niet omdat het goed voor mijn gezondheid is."

 • Het Cubaanse parlement heeft Miguel Díaz-Canel gekozen als president. De 57-jarige Díaz-Canel, de afgelopen jaren vicepresident, is de opvolger van Raúl Castro. Zijn aantreden betekent na bijna zestig jaar een einde aan de alleenheerschappij van de familie Castro.

  Díaz-Canel was de enige kandidaat. 603 van de 604 aanwezige parlementariërs stemden voor hem.

  Revolutie

  Achter de schermen blijft Raúl Castro wel een stevige vinger in de pap houden. Hij blijft tot 2021 leider van de communistische partij, die volgens de grondwet de hoogste macht van het land is.

  In zijn eerste toespraak als president zei Díaz-Canel dat hij van plan is om "de Cubaanse revolutie" voort te zetten. Raúl Castro blijft de leider van de revolutie, benadrukte hij.

  Symbolisch

  Waarnemers zien de machtswisseling dan ook vooral als symbolisch. Door iemand uit zijn eigen entourage naar voren te schuiven als opvolger, zou de 86-jarige Castro de communistische staat langer in stand willen houden.

  Vooral onder jonge Cubanen groeit de weerstand tegen het communistische regime, dat het land leidt sinds de machtsgreep van Fidel Castro in 1959. De economische toestand is rampzalig.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Thu, 19 Apr 2018 17:01:14 +0200]