daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 30 Juli 2015
Week 31

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Midland FM

 • Vervoersbedrijf Syntus gaat de streekbussen in de provincie Utrecht en de stadsbussen in Amersfoort laten rijden. Vanaf 11 december 2016 neemt het bedrijf voor zeven jaar de concessie over van de huidige vervoerder Connexxion.

  Syntus heeft de provincie Utrecht voor zich gewonnen door milieuvriendelijke bussen met wifi, stopcontacten en USB-poorten te beloven. In het nieuwe busschema houden alle dorpen en steden in het huidige busnet een streekbusverbinding. Het bedrijf bekijkt of er elektrische voertuigen kunnen komen.

  SCHONER
  Volgens gedeputeerde Jacqueline Verbeek rijden de bussen van Syntus sneller, vaker en verder. Zo worden toeristische trekpleisters als het Henschotermeer en het Nationaal Militair Museum in Soesterberg volgens haar beter bereikbaar. Ook belooft Syntus schonere bussen in te zetten.

  Op de aanbesteding door de provincie hadden vier vervoerders ingeschreven, waaronder de huidige concessiehouder Connexxion. Syntus scoorde naar het oordeel van de provincie het best op onder meer uitstoot, kwaliteit van het vervoersplan en de marketingstrategie. Tegen het besluit kan nog zes weken bezwaar worden gemaakt. Daarna maakt de provincie het vervoersplan met routes, haltes en tijden bekend.

  KEOLIS
  Syntus werd in 1999 opgericht door de personenvervoerders Nederlandse Spoorwegen, Connexxion en het Franse bedrijf Keolis. NS en Connexxion hebben zich later teruggetrokken en alle aandelen verkocht aan Keolis. Het bedrijf in Deventer verzorgt tegenwoordig het openbaar busvervoer op de Veluwe, in Gelderland, in Midden-Overijssel en in Twente.

  Cees Anker, algemeen directeur van Syntus, is zeer blij: "We zijn zeer tevreden met dit resultaat. We hebben de afgelopen periode met veel enthousiasme en inzet gewerkt aan een scherp en compleet aanbod voor dit gebied. Blijkbaar is dat gewaardeerd door de provincie."

  Bovendien levert het volgens Anker voordelen voor reizigers op dat Syntus ook het busvervoer regelt in buurprovincie Gelderland. Busverbindingen tussen de twee provincies zijn daardoor gemakkelijker te realiseren.

  TELEURSTELLING
  Busvervoerder Connexxion is teleurgesteld over de verloren aanbesteding. "We zijn er nog steeds van overtuigd dat we een goed bod hebben gedaan, dat goed aansloot op de wensen van de provincie," zegt woordvoerder Henri Beltman.

  Het bedrijf wil nu in gesprek met het provinciebestuur om er zo achter te komen waarom het niet verder wil met Connexxion. De chauffeurs die straks niet meer voor Connexxion rijden gaan over naar Syntus. De gevolgen voor de busonderneming zelf zijn volgens Beltman nu nog onduidelijk.

  STREEKVERVOER
  De concessie van de provincie Utrecht gaat over het streekvervoer in de gemeenten De Ronde Venen, Lopik, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht (zonder Maarssen), Woerden, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Woudenberg en het stadsvervoer van Amersfoort.

  RTV Utrecht

 • Burgemeester en wethouders onderzoeken de mogelijkheid om het stadskantoor aan de Waardsedijk 219 te verkopen. Dit met de bedoeling om het vervolgens terug te huren, zodat bestuurders hier hun werkplek houden en de Oudewaternaren gewoon bij de publieksbalie terecht kunnen.

  Op 1 januari van dit jaar zijn de ambtelijke organisaties van Oudewater en Woerden samen gegaan. Vanaf die datum werken de ambtenaren voor zowel de gemeente Oudewater als Woerden. Dat doen de meesten vanuit het stadhuis in Woerden. In het stadskantoor aan de Waardsedijk 219 in Oudewater zijn werkplekken gebleven voor burgemeester en wethouders, de receptie, de publieksbalie, de Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) en ambtenaren die voor een afspraak of een andere reden in Oudewater komen werken.

  Dat betekent dat het pand mogelijkheden biedt voor medegebruik. En dat gaat ook gebeuren. Naar het zich nu laat aanzien gaan de politie en Welzijn Oudewater met ingang van augustus enkele ruimten huren. Die huuropbrengst verbetert de exploitatie van het gebouw, maar komt niet overeen met het bedrag waar de gemeente in haar begroting voor 2015 en volgende jaren mee rekent.

  Daarom gaan burgemeester en wethouders nu op zoek naar een geïnteresseerde partij die het kantoor wil kopen. Wel onder voorwaarde dat de gemeente een deel gaat 'terughuren'. "Op die manier slaan we twee vliegen in één klap. We verbeteren de financiële positie van de gemeente en de dienstverlening aan de Oudewaternaren blijft gewaarborgd,'' zegt wethouder Bert Vermeij.

  Gemeente Oudewater

 • Oudewater gaat de aanblik van de openbare ruimte verbeteren. Dat gebeurt onder andere door het aantal verkeersborden te verminderen. Het gaat om borden die geen of slechts een te verwaarlozen functie hebben.

  Bij zijn aantreden in 2014 kende coalitie van Onafhankelijken en CDA grote waarde toe aan een schone en veilige openbare ruimte. Met andere woorden: straten, paden, buurten en het openbaar groen van Oudewater moeten er netjes uitzien en geen gevaar opleveren voor inwoners en bezoekers van de stad.

  Voor wethouder Bert Vermeij betekent dat onder andere dat hij geen verkeersborden in de stad wil, die niets toevoegen aan de verkeersveiligheid. Daarom heeft hij dat soort borden - na overleg met de verkeerskundige en de politie - laten verwijderen. Zo hebben de woonerfborden inmiddels een plaatsje op het stadserf gekregen.

  Dat geldt ook voor de bonte verzameling van gebods-, verbods- en aanwijsborden die de hoek van de Visbrug en Korte Havenstraat 'sierde'. Daar is flink de snoeischaar in gezet. ,,We hebben er nu ongeveer 50 laten weghalen en we kijken wat er nog meer weg kan. Dat zorgt voor een verbetering van de aanblik van de openbare ruimte,'' onderstreept wethouder Bert Vermeij het terugdringen van het bordenbestand.

  Gemeente Oudewater

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Thu, 30 Jul 2015 14:05:44 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot