daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 4 Juli 2015
Week 27

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

Midland FM

 • In dit weekend herdenkt Oudewater dat het 750 jaar geleden stadsrechten kreeg. Oudewater behoorde met een klein groepje andere steden tot de eerste erkende steden van Nederland. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zet luister bij aan die feestelijke gebeurtenis. Want hij vereert onze stad, morgen, vrijdag 3 juli met een bezoek. Niet omdat we één van de eerste steden in Nederland werden, maar omdat Oudewater één van de twaalf steden was die in 1572 deelnam aan de Eerste Vrije Statenvergadering in Dordrecht. Daar kozen die twaalf Hollandse steden voor Willem van Oranje als hun politiek leider. En omdat Oudewater destijds voor de Oranjes koos, kiest de Koning er nu voor om Oudewater te bezoeken.

  Mocht je er niet bij kunnen zijn, Midland FM zendt dit uiteraard live uit. De uitzending start om 13.30. Verslaggevers langs de route en in de kerk zorgen ervoor dat je niets mist.

  De Koning woont vanaf 14.00 uur in de Grote Kerk een feestelijke bijeenkomst bij. Het ontstaan van de Staat der Nederlanden vormt daarbij een belangrijk thema. Naast deze officiële plechtigheid zal ook een buitenprogramma deel uitmaken van het bezoek van de Koning.

  Programma:

  14.00 uur Aankomst Koning bij de Grote kerk en besloten bijeenkomst in de Kerk, waarbij vrijwilligers van Oudewater 750 en verenigingen uit Oudewater zijn uitgenodigd. Ook bestuurlijke gasten, sponsoren en de ambassadeurs van het feestjaar zijn hierbij aanwezig. Volg dit live via grote schermen op het plein voor de Kerk en op de Markt.

  14.50 uur Wandelroute van de Koning van de Grote kerk naar de Markt. Route: Noorder Kerkstraat, Zuider Kerkstraat, Wijdstraat, Visbrug, Korte Havenstraat, Markt, Peperstraat. De route is te volgen op de schermen. Op alle plekken langs de route kun je staan, met uitzondering van de Wijdstraat. Deze is gereserveerd voor de basisschoolkinderen van Oudewater en Hekendorp.

  15.05 uur Onthulling watermonument aan de Peperstraat. Ook dit is live te volgen op de schermen op de Markt en bij de Grote Kerk.

  15.10 uur Start vaarroute met de Geelbuik via de Haven en Hollandse IJssel naar het Arminiusplein. Langs de Noord- en West-IJsselkade en de Havenstraat kun je de route het beste bekijken.

  15.20 uur Aankomst van de Geelbuik bij het Arminiusplein en wandelroute naar Abrona.

  15.25 uur Besloten bijeenkomst met enkele genodigden bij Abrona en aansluitend vertrek Koning.

  http://www.oudewater750jaar.nl/images/map_koning_def.jpg voor de plattegrond van de route.

  Bron: Redactie Midland FM / Oudewater 750
  Foto: Oudewater.net

 • Aan de Donkere Gaard in Oudewater vindt op zaterdag 4 juli aan een lange tafel een middeleeuws ontbijt plaats om precies 7.50 uur. Zoals veel verjaardagen beginnen, zullen op deze bijzondere dag 750 inwoners getrakteerd worden op een uitgebreid ontbijt.
  De winkeliers van de NOVO wilden op de verjaardag (eigenlijk 6 juli) van Oudewater nog eens goed uitpakken. Er moet wel een toegangskaartje gekocht worden voor 1 euro. Maar dat bedrag gaat direct naar de voedselbank in Oudewater.

  Bovendien zijn er honderd vrijkaarten apart gehouden voor inwoners die door de voedselbank geholpen worden. Het wordt zo een feest voor iedereen. De winkeliers verzorgen lekkere broodjes, beleg, zuivel en een eitje bij het ontbijt. Het is zelfbediening en bord en bestek moet van huis worden meegenomen.

  Margo Stekelenburg van de NOVO hoopt dat iedereen in oude kledij bij het ontbijt zal verschijnen om de sfeer optimaal middeleeuws te laten zijn. Een fotograaf schiet zoveel mogelijk plaatjes en deze worden op de nieuwe website NovoOudewater.nl geplaatst.

  Trio Vagebond, bestaande uit Jaap en Richard Konings en Joke van Diest, vrolijken met hun muziek het ontbijt op. Het ontbijt vormt de start van verschillende activiteiten deze dag. Het accent van de viering is door de komst van koning Willem-Alexander verschoven naar vrijdag 3 juli maar ook op zaterdag 4 juli is er in de stad van alles te doen en te beleven. “De verkoop van de kaartjes gaat hard, dus weer er snel bij’’, aldus Stekelenburg. Te koop bij bakkerij Stijnman, de Hexameter, HEMA of Since ‘04.

  Zenderstreeknieuws Montfoort/Oudewater

 • Tijdens de Verjaardag van de Stad en het bezoek van de Koning worden hoge temperaturen en veel zon verwacht. Een feestelijker vooruitzicht kunnen we ons niet wensen, maar het is ook reden om alert te zijn. Daarom vind je hieronder een aantal zaken waar je aan moet denken op 3 juli.

  Tips
  Voordat je naar de stad komt:

  * Bescherm je tegen de zon met een beschermende zonnebrandcrème.
  * Draag lichte, luchtige kleding, het liefst van katoen, linnen of andere natuurlijke vezels.
  * Draag een zonnebril en een petje, zonnehoed of -klep.
  * Zorg dat je een flesje water meeneemt dat je bij kunt vullen.

  Tijdens de Verjaardag van de Stad zijn er een aantal maatregelen getroffen om het voor u zo prettig mogelijk te maken:

  *In samenwerking met Viteau zijn er gratis drinkwaterpunten bij de Grote Kerk en op de Markt;
  *In samenwerking met De Klepper is er een gratis drinkwaterpunt op De Visbrug;
  *Bij alle horecapunten kun je voldoende eten en drinken krijgen en wanneer het warmer is dan 25 graden, wordt ook hier gratis kraanwater aangeboden;
  *Via de grote beeldschermen bij de Grote Kerk en op de Markt worden bezoekers aangespoord om voldoende water te drinken en de schaduw op te zoeken;
  *Alle schoolkinderen die verzamelen op het evenemententerrein krijgen gratis limonade, een petje en een flesje water voor onderweg, zij staan maximaal 30 minuten langs de route om de Koning te begroeten en gaan daarna terug naar het evenemententerrein waar ze van de organisatie een ijsje krijgen aangeboden;
  *De (extra) medewerkers van de EHBO-posten zijn alert en weten hoe te handelen met mensen die last hebben van de hitte;
  *In nauwe samenwerking met MeteoGroup zorgen we ervoor dat de actuele weersverwachtingen continu in beeld zijn.

  Oudewater 750 jaar.nl

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 04 Jul 2015 01:38:46 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot