daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 1 Februari 2015
Week 05

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Midland FM

 • Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden moet ook in de toekomst een belangrijke functie houden voor de omliggende gemeenten. Dat is de uitkomst van het overleg dat wethouder Ad de Regt van Oudewater heeft gevoerd met de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.
  Regt sprak met de ziekenhuistop namens de gemeenten uit het verzorgingsgebied van het ziekenhuis: De Ronde Venen, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort, Stichtse Vecht, Nieuwkoop en Oudewater.
  Het is de bedoeling dat het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis gaat fuseren met het Sint Antonius Ziekenhuis. Daardoor zou in Woerden alleen een polikliniek overblijven. De cliëntenraad van het Hofpoort kwam in december vorig jaar met een alternatief scenario, dat inhield dat de spoedeisende hulp, de klinische zorg en de afdeling verloskunde behouden blijven.
  De betrokken gemeenten en de Raad van Bestuur hebben afgesproken dat ze plannen gaan maken en vastleggen om de belangrijke zorgfunctie voor de regio te behouden. Zo kijken de gemeenten bijvoorbeeld wat nodig is voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook willen ze goede vervoersmogelijkheden van en naar de medische voorzieningen.
  Half februari zitten de partijen weer aan tafel. De Regt is blij met het tot nu toe behaalde resultaat. "Het is goed dat de Raad van Bestuur en de gemeenten samen optrekken. Dat is in het belang van al onze inwoners die aangewezen zijn op de zorg van het ziekenhuis."

  Bron: RTV Utrecht

 • Woensdag 21 januari 2015 tussen 10.00 en 11.00 uur en op zaterdag 24 januari 2015 om 17.00 uur op Midland FM een reportage van ons bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum te Schoonhoven.

  Dit naar aanleiding van het verhaal achter de bijzondere ambtsketen daterend uit 1914 overgedragen aan het museum door de laatste Burgemeester van Schoonhoven de heer André Bonthuis.

  De honderd jaar oude keten heeft een mooie plaats gekregen in het museum en is te bewonderen op de tweede etage in een daarvoor mooi ingerichte vitrine.

  Tevens is er een expositie op de derde etage te bewonderen over drie eeuwen Theetaferelen met daarbij de mogelijkheid mee te doen aan de wedstrijd voor de mooiste DIY (Do It Yourself) Theemuts.

  Voor meer informatie kun je terecht op de website www.zilvermuseum.nl

 • Morgen 18 januari 2015 zendt Midland FM nog een keer de TOP 30 van de TOP 750 uit. De hitlijst was er eerder dit jaar als onderdeel van Radio Ooievaarsnest. De goede doelenactie georganiseerd i.s.m Oudewater 750. Vanaf 10.00 tot 13.00 uur is er de Top 30 en kijken we ook terug met de leukste fragmenten van Radio Ooievaarsnest. Presentatie: Wil de Vries, techniek: Jesse Bijkerk.

Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden, de lokale omroep van Woerden en omstreken. RPL Woerden levert 24 uur Radio en TV programma´s met nieuws over Woerden en omstreken.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • CDA-leider Van Haersma Buma wil een meldplicht invoeren voor geradicaliseerde moslims. In het tv-programma Buitenhof zei Buma dat deze "wandelende tijdbommen" een grote bron van zorg zijn voor burgemeesters en politie.

  Buma doelt daarbij op moslims die niet naar Syrië of Irak afreizen. Als ze zich verplicht moeten melden bij de gemeente, weet de overheid in elk geval waar ze zich bevinden, aldus de CDA-fractievoorzitter. Hij lichtte het voorstel niet verder toe.

  Teruggekeerde jihadgangers moeten direct de cel in, vindt Buma.

  Zorgen

  Buma is een van de zeven oppositieleiders die grote zorgen heeft over het anti-terreurbeleid van de regering. Volgens Buma schuift premier Rutte die bezorgdheid "gemakzuchtig" van tafel met zijn bewering dat de veiligheidsdiensten op orde zijn.

  Buma zei op twee punten zorgen te hebben. Hij vraagt zich af of de diensten over voldoende mensen kunnen beschikken. Bovendien vreest hij dat er "gaten vallen" nu de politie moskeeën, scholen en andere objecten moet bewaken. "Wat gebeurt er op de plekken waar de politie nu weg is?"

  Buma noemt de eerstverantwoordelijke minister voor veiligheid, Ivo Opstelten, "tot nu toe te traag".

 • In Amsterdam zijn in twaalf uur tijd drie schietincidenten geweest. Volgens verslaggever Robert Bas lijkt er geen verband te zijn tussen de zaken. Maar er is nog veel onduidelijk.

  Het eerst incident was gisteravond. Rond 22.00 uur kreeg de politie een melding. Bij een flat in Amsterdam-Zuidoost werden vervolgens wel hulzen gevonden, maar geen gewonde en geen dader.

  Vanochtend vroeg rond 04.30 uur schoot de politie in de Knokkestraat in Amsterdam-Sloten een verdachte neer. Die raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels aanspreekbaar. De man was eerder betrokken bij een incident elders in de stad waarbij politieauto's beschadigd raakten. Hij werd gevolgd en ten slotte klemgereden in de Knokkestraat. Daar schoten agenten gericht op hem.

  Mocro-war

  Eveneens vanochtend werd een man neergeschoten in de Molukkenstraat. Hij werd in zijn auto beschoten. De man was op weg naar een besloten feest in een muziekstudio en blijkt een bekende van de politie.

  Volgens Robert Bas is deze schietpartij waarschijnlijk een liquidatie. "Het klinkt als een ouderwetse regelrechte liquidatiepoging zoals we die de laatste tijd veel hebben gezien in Amsterdam. Volgens getuigen heeft het slachtoffer een Noord-Afrikaans uiterlijk. Daarmee zou de schietpartij een relatie kunnen hebben met de 'mocro-war'."

  De aandacht van de politie richt zich nu op de arrestatie waarbij is geschoten en de mislukte liquidatiepoging in de Molukkenstraat. "Het geweld blijft maar doorgaan. De politie wil een einde maken aan het geweld, maar moet dan wel de spiraal doorbreken", zegt Bas.

  Politie en justitie willen nog niets zeggen over de schietincidenten, maar komen later vandaag wel met meer informatie.

 • Strijders van terreurbeweging Boko Haram hebben opnieuw de Nigeriaanse stad Maiduguri aangevallen. Bij vuurgevechten met militairen kwamen zeker acht mensen om het leven.

  Strijders zetten rond 03.00 uur plaatselijke tijd het offensief in. "De hele stad is bang", zegt een inwoner. "Mensen zijn bang voor wat er gebeurt als Boko Haram de veiligheidstroepen verslaat."

  Hoofdstad

  Boko Haram ziet Maiduguri als de hoofdstad van de islamitische staat die de beweging nastreeft. Het is de grootste stad in het noordoosten van Nigeria. Er wonen ongeveer een miljoen mensen.

  Vorige week sloegen het leger en plaatselijke milities een aanval van Boko Haram af. Daarbij kwamen negen militairen om het leven en werden 56 aanhangers van Boko Haram gedood.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 01 Feb 2015 14:11:21 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot