daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 18 Oktober 2018
Week 42

Geselecteerde regio:
Linschoten

Regio:
Radio Stad Montfoort
Radio Stad Montfoort :: Nieuws uit Montfoort, Linschoten en omgeving

RPL FM
RPL Woerden is de lokale omroep voor de gemeente Woerden en omstreken.. RPL Woerden radio is te beluisteren op FM kanaal 107.1 In de omgeving van Woerden zijn onze actuele en informatieve TV-programma's te bekijken via de lokale zenders bij alle providers.

Midland FM

 • Foto: Mees

  Brede opklaringen

  Vandaag is er een mix van wolken en brede opklaringen. Er staat maar weinig wind. Vanmiddag neemt de noordoostenwind toe tot zwak en soms matig. Het kwik loopt op naar 18°C. In de nacht is het helder. De temperatuur daalt naar 6°C. Vrijdag eveneens een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De meeste zon is er in de loop van de middag. Er staat een zwakke noordoostenwind. Met 15°C is het frisser dan vandaag.
  b>Foto's

  Foto's zijn voor de site en het weerbericht erg welkom. Heeft u een foto of foto's die een relatie hebben met het weer of natuur, mail ze dan naar: weer@midlandfm.net

  De kans is groot dat we deze bij het weerbericht plaatsen.


  Door: Mees Weststrate.

 • Dit weekend verslag van de volgende voetbalwedstrijden:

  Zaterdag 13 oktober

  - Jodan Boys – Capelle
  - CVC Reeuwijk – Zwammerdam
  - Houten - FC Oudewater
  - WDS – Rohda ‘76
  - Gouda – Kamerik (onder voorbehoud)

  Zondag 14 oktober

  - Olympia – Den Hoorn
  - DONK – Blijdorp
  - ONA – Foreholte
  - ESTO - RVC ‘33

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater & Bodegraven) / 97.7 FM (Kabel Gouda) / 103.4 FM (Kabel Ziggo Gemeente Bodegraven), Tune-in of via de live-stream op deze website.

 • Vandaag tussen 14 en 17.00 verslag van de volgende voetbalwedstrijden:

  - DOSR - ONA
  - Erasmus - DONK
  - RVC ‘33 – HVV

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater & Bodegraven) / 97.7 FM (Kabel Gouda) / 103.4 FM (Kabel Ziggo Gemeente Bodegraven), Tune-in of via de live-stream op deze website.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

 • EEMNES - In de Utrechtse rechtbank is vandaag een zitting over een opmerkelijke zaak in het drugswereldje van Eemnes en Baarn. 

  Twee mannen zouden in september 2016 onder bedreiging van geweld en een vuurwapen hebben moeten bekennen dat ze een wietpartij hadden geript bij verdachte Mark de V. (40). Ze zouden dat voor de camera hebben gedaan, op de knieën en met de handen achter het hoofd. Maar uit het filmpje blijkt dat niet. Ook is er geen letsel aangetroffen. De slachtoffers overdrijven, zegt de verdediging. Er was alleen sprake van 'bangmakerij'.

  [Tweet:https://twitter.com/RiksOzinga1/status/1052876220965081088]

  De gestolen softdrugs had De V. volgens eigen zeggen ingekocht voor een coffeeshop. De 26-jarige K. zou het hebben geript bij een inbraak. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor een overval bij De V. De incidenten zaten De V. zo hoog dat hij koste wat het kost een bekentenis wilde afdwingen bij K. De bekentenis was bedoeld voor de eigenaren van de coffeeshop en ook om aangifte van diefstal te doen. De wietpartij zou 25.000 euro waard zijn geweest. De V. was dat geld schuldig aan de coffeeshop.

  AFSPRAAK
  Kon De V. het niet gewoon uitpraten met K., wilde de rechter weten. De V. dacht van niet. Hij haalde daarom Anthony B. erbij en later sloot ook Eric D. aan. Er werd contact gelegd met K. De eerste ontmoeting tussen de vier mannen vond plaats op het parkeerterrein bij woonwarenhuis Nijhof in Baarn.

  RUSTIG
  In twee auto's reden de drie verdachten met K. naar station Baarn. Daar kwam tweede slachtoffer M. met de trein aan. M. zou ook iets te maken hebben met de 'ripdeal' bij Mark de V. thuis. Met zijn vijven ging de mannen vervolgens over de A1 naar hotel De Witte Bergen. Daar zou die avond vrij rustig zijn gesproken over wie verantwoordelijk was voor de ripactie. Volgens verdachte De V. was er geen sprake van bedreiging of geweld. K. zou uit zichzelf hebben toegegeven dat hij bij ripdeal betrokken was.

  Het OM denkt daar anders over. De twee mannen zouden onder bedreiging van een vuurwapen zijn mishandeld en daarna zijn beroofd van een horloge, sleutels en een bedrag van 5.000 euro. Ook werden ze volgens het OM gedwongen een voor hen zelf belastende verklaring af te leggen.

  [Quote:Anthony B.|Als ik hem had geslagen had zijn gezicht aan stukken gelegen]

  BEKENTENIS AFDWINGEN
  Om die 'bekentenis' te kunnen filmen werden de slachtoffers volgens de aanklager meegenomen in een auto. Langs de A1 moesten de slachtoffers naar eigen op hun knieën met de handen achter het hoofd. In deze houding moesten zij de gedwongen verklaring afleggen.

  [Tweet:https://twitter.com/RiksOzinga1/status/1052876225373442048]

  Volgens slachtoffer K. had verdachte Anthony B. een vuurwapen en sloeg hij. Maar B. ontkent dit stellig: "Het was puur de dreiging, ik ben 100 kilo plus. Als ik hem had geslagen had zijn gezicht aan stukken gelegen." Er zijn ook geen verwoningen aangetroffen. K. zou de wietroof uiteindelijk hebben bekend op het filmpje. Maar op de video is alleen dat te zien en niets van de executiehouding of dreigende liquidatie.

  AFGELUISTERD
  Volgens de verdachten werd met de twee wel afgesproken dat zij de waarde van de gestolen hennep zouden terugbetalen. K. kwam echter niet over de brug. In een afgeluisterd gesprek zouden De V. en D. hebben besproken of het geld niet bij de ouders van een van de slachtoffers gehaald zou kunnen worden, eventueel door hen te bedreigen. Ze zagen daar uiteindelijk vanaf.

  Een maand na het incident bij De Witte Bergen spraken de drie verdachten af om bij slachtoffer K. langs te gaan, omdat er nog niet was betaald. K. had toen inmiddels de politie ingeschakeld. Die besloot de drie mannen te arresteren.

  Verslaggever Riks Ozinga volgt de rechtszaak.

  [Tweet:https://twitter.com/RiksOzinga1/status/1052853157053771776]
 • BILTHOVEN - Van de Nederlanders vanaf achttien jaar heeft vermoedelijk zo'n 2 procent ernstige last van zogenoemd laagfrequent geluid en of een hinderlijke bromtoon, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat kan gevolgen hebben voor de gezondheid.

  De hinder kan resulteren in hoofdpijn, concentratieproblemen, hartkloppingen en slaapproblemen. Het RIVM wil nader en systematisch onderzoek naar mogelijke bronnen van dergelijk geluid, zoals
  wegverkeer, ventilatie- en koelingssystemen en warmtepompen.

  "Vanwege de sterke verschillen tussen buurten en regio's zou dit op een standaardmanier en minstens op wijkniveau moeten gebeuren. Door toekomstige ontwikkelingen is het mogelijk dat laag frequent geluid toeneemt. Te denken valt aan een toenemend gebruik van mechanische ventilatie, warmtepompen en koelingsystemen vanwege klimaatverandering en de energietransitie", aldus het RIVM.

 • UTRECHT - FC Utrecht heeft een financieel goed jaar gehad. Vorig seizoen had de club een omzetstijging van 3,5 miljoen euro ten op zichte van het seizoen daarvoor. De nettowinst kwam daarmee op 4,4 miljoen euro.

  Volgens de club zijn de positieve cijfers mede te danken aan de gunstige transfers in het seizoen 2017-2018. Zo werd onder andere Zakaria Labyad verkocht aan Ajax. Ook betaalde de Amsterdamse club voor de komst van trainer Erik ten Hag.

  Het goede financiële resultaat van FC Utrecht is bijzonder. De club leed jarenlang forse verliezen.

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Thu, 18 Oct 2018 13:39:41 +0200]