daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 4 Oktober 2015
Week 40

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Nieuws.nl - Gouda
Nieuws uit jouw gemeente

 • Afsluitingen bij de kluifrotonde Van vrijdag 9 oktober, 21.00 uur tot zaterdag 10 oktober, 21.00 uur. De binnenring van de rotonde is dan afgesloten. Het verkeer van Bodegraven richting Utrecht wordt omgeleid via de toerit bij Reeuwijk. Het verkeer van Utrecht richting Bodegraven kan gewoon doorrijden. Van zaterdag 10 oktober, ...

  Het bericht N459 Bodegraven-Reeuwijk: weekendafsluiting verscheen eerst op Gouda.

 • Deze tijdelijke brug wordt aan de zuidzijde (de zijde van het gemaal) van de Rotterdamsebrug geplaatst, zodat het verkeer buiten de bouwlocatie zal worden omgeleid. Werkzaamheden De voorbereidende werkzaamheden voor de tijdelijke brug zijn inmiddels begonnen. De tijdelijke brug wordt op 28 september 2015 in gebruik genomen. Daarna starten de...

  Het bericht Reconstructie Rotterdamsebrug Gouda verscheen eerst op Gouda.

 • Gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland is genomineerd voor de verkiezing ‘Groenste politicus van het jaar’. Natuurmonumenten organiseert de verkiezing. Vanaf 19 april 2015 kun je je stem uitbrengen. De 3 kandidaten die op 3 mei de meeste stemmen hebben gaan door naar de feestelijke finale. Die is op...

  Het bericht Stem voor ‘Groenste Politicus 2015’ verscheen eerst op Gouda.

Midland FM

 • Burgemeester en wethouders presenteren voor 2016 tot 2020 een sluitende begroting. Onder de streep rekenen zij ieder jaar met een positief saldo. Ook de algemene reserve kan weer een stootje hebben. ,,We plukken nu de vruchten van de stevige maatregelen die we vorig jaar moesten nemen,'' concludeert financiënwethouder Ad de Regt.

  Huishoudboekje op orde

  Vorig jaar ontkwam Oudewater er niet aan om stevige maatregelen te nemen om het huishoudboekje van de gemeente op orde te brengen. Net als andere gemeenten verkeerde Oudewater in economisch zwaar weer. Dat werd voor een belangrijk deel veroorzaakt door een verlaging van de bijdrage die de gemeente van het rijk ontving.

  Goede zorg gegarandeerd

  Die kou is nog niet helemaal uit de lucht. Voor 2016 moet de gemeente het stellen met minder inkomsten van het rijk voor inwoners die ondersteuning krijgen. Dat betekent dat de gemeente hier geld op toelegt, want ook volgend jaar mogen Oudewaternaren rekenen op goede zorg. Mocht Oudewater aan het einde van het jaar daadwerkelijk geld overhouden, dan zet zij dat apart om eventuele tekorten en tegenvallers in de zorg in de toekomst op te vangen. Dat is vooral belangrijk omdat er in de komende jaren nog forse kortingen op de zorg waarvoor de gemeente verantwoordelijk is, door de rijksoverheid worden opgelegd. Die zorg in Oudewater is daarmee niet alleen goed georganiseerd (via Welzijn Oudewater), maar ook van een solide financiële buffer voorzien.

  Extra geld voor wegen en openbare ruimte

  Voor 2016 kan Oudewater volstaan met slechts de gebruikelijke trendmatige verhoging van de onroerende zaakbelasting (ozb) van 1,5%. Ondanks die bescheiden aanpassing, zien burgemeester en wethouders kans om jaarlijks ruim € 40.000 extra vrij te maken voor het onderhoud van de straten en wegen. Ook bestemmen zij € 25.000 extra voor het onderhoud van de openbare ruimte. Vooral om het onkruid te bestrijden. Ook komt er in 2016 geld beschikbaar om samen met de provincie, het bedrijfsleven en vrijwilligersorganisaties een vervolg te geven aan de activiteiten op het gebied van recreatie en toerisme.

  Geld achter de hand

  De Regt meldt dat de algemene reserve - met een vrij besteedbaar bedrag in 2016 van € 2,5 miljoen - er dankzij de genomen maatregelen beter voorstaat dan in de achterliggende jaren. Toch blijft waakzaamheid geboden. ,,We moeten scherp op onze portemonnee blijven letten. Ik ben blij dat we de begroting rond hebben, ook in meerjarenperspectief. Ik heb altijd gezegd en dat herhaal ik maar weer: een kloppend huishoudboekje is de eerste voorwaarde voor Oudewater om als gemeente zelfstandig te blijven,'' besluit De Regt.
  De gemeenteraad heeft het laatste woord. Die behandelt de begroting op donderdag 5 november.

  De begroting staat binnenkort op www.oudewater.nl/begroting

  Gemeente Oudewater

 • Vanmiddag tussen 13.00 - 17.00 uur weer veel amateurvoetbal bij Sportmix van Midland FM. Luistert u ook? Stem af op 107.5 FM of klik op de livestream aan de rechterzijde van deze website. Tussen 13.00 - 13.30 uur een voorbeschouwing met Jack Harmsen, Theo Ducaneaux en Bert Potuyt. Daarna een terugblik op het voetbal van zaterdag.

  Vanaf 14.00 uur live-verslagen van de wedstrijden:

  Xerxes DZB – UNIO
  Oliveo – Haastrecht
  Olympia – CVV Zwervers
  Gouda – Kocatepe
  DONK – Zoetermeer

  Na 16.00 uur terugblikken en alle uitslagen van het betaalde- en amateurvoetbal.

  Tags:
 • [AUDIO] Zaterdagavond 19 september was dan toch echt het slotakkoord voor het feestjaar van Oudewater 750 Jaar Stad. Na een mooie feestweek met vele activiteiten en een grote Bourgondische maaltijd was het dan nu echt het einde van een jaar vol evenementen. Midland FM was aanwezig en maakte een reportage.

  Reportage van de afsluiting 'Oudewater 750 Jaar Stad' op 19-09-2015. by Midlandfm on Mixcloud

  In een heuse circustent werd er een 'Oudewater Journaal' gepresenteerd, door niemand minder dan mascotte 'Ropey'. Samen met de burgemeester Verhoeve en Oudewater 750-voorzitter Michel v/d Laan keken zij terug naar alle festiviteiten en evenementen die er het afgelopen jaar zijn gehouden.

  Foto: Oudewater750

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 04 Oct 2015 05:16:01 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot