daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 21 Juni 2018
Week 25

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Midland FM

 • Midland FM is dit weekeinde aanwezig bij de volgende nacompetitie-wedstrijden:

  Zaterdag 16 juni

  FC Oudewater kan vandaag promoveren naar de 2e klasse door het Wateringse VELO te verslaan. De wedstrijd wordt om 14.30 gespeeld in eigen huis, op sportcomplex Markveld in Oudewater. Bij winst gaat FC Oudewater door naar de 2e klasse. Bij gelijk spel volgt verlenging en eventueel strafschoppen. Kun je er niet bij zijn? Midland FM doet tussen 14 en 17.00 live verslag van deze wedstrijd. Tevens te horen op RTV Gouwestad en RTV Bodegraven.

  UPDATE: FC Oudewater verloor gisteren met 3-5 van VELO. Hier was een verlenging voor nodig. In blessuretijd scoorde VELO de 2-2. In de verlenging, waarin beide elftallen zichtbaar vermoeid waren, bleek VELO te sterk voor de Oudewaterse hoofdmacht. VELO speelt volgend seizoen 2e klasse, FC Oudewater blijft derde klasser.

  Zondag 17 juni

  Vanmiddag speelt RVC '33 een promotie-degradatiewedstrijd tegen CVV Zwervers. Deze wedstrijd is live te beluisteren op RTV Bodegraven & Midland FM. De wedstrijd op Kaagjesland begint om 14.30 u en geeft RVC ’33 nog een allerlaatste kans zich te handhaven voor de 1e klas. Het is dan ook een alles of niets wedstrijd. Bij winst handhaaft RVC ’33 zich in de 1e klas. Bij verlies degraderen de Reeuwijk-Dorpers naar de 2e klasse. De wedstrijd begint om 14.30.

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater & Bodegraven) / 97.7 FM (Kabel Gouda) / 103.4 FM (Kabel Ziggo Gemeente Bodegraven), Tune-in of via de live-stream op deze website.

 • In Oudewater wordt burgemeester Pieter Verhoeve herbenoemd tot burgemeester voor de volgende zes jaar. Hiervoor is een buitengewone vergadering van de Oudewaterse gemeenteraad belegd. Commissaris van de koning in de provincie Utrecht, Willibrord van Beek neemt de eed af van Verhoeve.

  Verhoeve werd in juni 2012 als burgemeester geïnstalleerd voor zijn eerste termijn. Hij was toen 30 jaar en op dat moment de jongste burgemeester van Nederland. Destijds hadden 59 kandidaten gereageerd op de functie. De vergadering is openbaar.

  RPL Woerden

 • € 11.230.804.79 euro voor de strijd tegen kanker. Dit is het voorlopige eindbedrag van de 13e editie van Alpe d’HuZes, bijna een miljoen meer dan vorig jaar. Het was een natte tocht voor veel deelnemers, maar noodweer zoals vorig jaar is uitgebleven. In totaal beklommen ruim 4500 deelnemers lopend of fietsend de legendarische Alpe d’Huez.

  Alpe d’HuZes-voorzitter Jan Kouwenhoven is verheugd over zijn 1e koers: “Ik heb zelf voor het eerst meegedaan en ervaren hoe fantastisch het is om hier met zijn allen dezelfde droom na te streven. Iedereen hier vecht op zijn eigen manier tegen kanker. En dan hebben we ook nog eens zoveel geld opgehaald voor nieuw kankeronderzoek, bijna een miljoen meer dan vorig jaar!”

  Kankeronderzoek

  In de afgelopen 13 jaar heeft Alpe d’HuZes in totaal ruim 162 miljoen euro opgehaald. Hiervan zijn tot nu toe ruim 200 onderzoeken gefinancierd naar de genezing van kanker en betere kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten. Zoals het onderzoek van Sandra Heskamp, onderzoeker verbonden aan het Radboud UMC. Dankzij de Bas Mulder-award die zij heeft ontvangen, kan zij haar onderzoek naar het voorspellen van de respons van patiënten op immunotherapie voortzetten. Met de Bas Mulder-award worden jonge, talentvolle onderzoekers gestimuleerd om baanbrekend onderzoek te doen.

  Definitief eindbedrag

  De ruim 11 miljoen van dit jaar zal ook ten goede komen aan nieuwe onderzoeken, zodat de dag dat er niemand meer doodgaat aan kanker weer dichterbij komt. Omdat er nog acties door lopen en er nog toezeggingen binnen zullen komen, zal in oktober het definitieve eindbedrag bekend worden gemaakt bij de chequeoverhandiging aan KWF Kankerbestrijding. In 2019 zal de veertiende editie van Alpe d’HuZes plaatsvinden op donderdag 6 juni.

  Bron & foto: Alpe d'HuZes

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Buitenlandse studenten die in Nederland leven, voelen zich buitengesloten en leven in hun eigen bubbel. Dat blijkt uit een enquête van de studentenorganisaties Landelijke Studentenvakbond (LSVb), Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) en European Student Network (ESN), waar Trouw over schrijft.

  De drie studentenorganisaties hielden de enquête onder ruim 300 buitenlandse studenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Het is de eerste keer dat er een enquête is uitgevoerd naar de ervaringen van buitenlandse studenten in Nederland.

  Eenzaam

  Daarin zeggen twee op de drie ondervraagden dat ze zich wel eens eenzaam voelen. Een op de drie heeft last van depressieve gevoelens. De studenten willen de taal onder de knie krijgen, maar een op de drie weet niet waar hij of zij kan aankloppen om Nederlands te leren.

  De buitenlandse studenten zoeken vooral elkaar op. Ze wonen in hun eigen studentenhuizen en gaan naar borrels speciaal voor internationale studenten.

  Ook heeft meer dan de helft van de niet-Europese deelnemers de afgelopen drie maanden te maken gehad met negatieve stereotyperende opmerkingen van Nederlandse studiegenoten. Onder studenten uit Europese landen was dat 42 procent. Zuid-Amerikaanse studenten hadden er het meest last van: 67 procent.

  Trouw sprak met een aantal buitenlandse studenten. De Indonesische Alvi Safira (19) zegt dat Nederlandse medestudenten grappen maken over haar Aziatische uiterlijk. Zo wordt haar gevraagd of haar zicht alleen bestaat uit horizontale zwarte streepjes. En of ze geen rijst moet eten, als ze tijdens de lunch een broodje kaas tevoorschijn haalt.

  Ook anderen klagen in de krant over racistische grappen. Toch ziet ruim de helft van de ondervraagde studenten geen gemene bedoelingen achter de grapjes.

 • De energiebelasting op gas moet de komende twaalf jaar met circa 75 procent stijgen om particulieren, bedrijven en woningcorporaties zover te krijgen dat ze van het aardgas gaan. Dat plan wordt vrijwel zeker opgenomen in het klimaatakkoord, bevestigen deelnemers aan de klimaattafel van Diederik Samsom aan de Volkskrant.

  De belasting op stroom moet juist met meer dan de helft dalen. Zo worden elektrische warmtepompen, een alternatief voor aardgas, financieel aantrekkelijker.

  Sinds 1996 betalen particulieren en bedrijven een vast bedrag aan energiebelasting per verbruikshoeveelheid: kleinverbruikers betalen 26 cent per kubieke meter aardgas en 10,5 cent voor elk kilowattuur stroom. In het nieuwe voorstel gaat de gasbelasting de komende jaren geleidelijk met 20 cent omhoog en de stroomheffing met 6,5 cent omlaag. Voor grootverbruikers geldt een lager belastingtarief. De klimaattafel wil dat de energiebelasting op aardgas procentueel evenveel stijgt voor de grootverbruikers dan voor de kleinverbruikers.

  Blijf je aardgas stoken, dan ben je in 2030 zo'n 380 euro per jaar meer kwijt aan energiebelasting dan nu.

  Tweede Kamer beslist

  Om huishoudens met lage inkomens te beschermen wil Samsom de inkomstenbelasting verlagen of meer doelgroepgerichte maatregelen als een verhoging van de huurtoeslag of uitkeringen toepassen.

  Het klimaatakkoord moet ervoor zorgen dat Nederland in 2030 ongeveer de helft minder CO2 uitstoot dan in 1990. Het eindvoorstel voor het akkoord wordt midden juli bekendgemaakt. De Tweede Kamer beslist of het belastingvoorstel van het adviesorgaan ook echt wordt uitgevoerd.

 • De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern is opgenomen in het ziekenhuis om te bevallen van haar eerste kind. De 37-jarige vrouw was uitgerekend op 17 juni.

  Ardern is de eerste zwangere wereldleider in 30 jaar tijd. In januari maakte ze haar zwangerschap bekend op Instagram. "Ik zal tegelijkertijd eerste minister en moeder zijn", plaatste Ardern bij een foto. Het bericht leverde haar toen meteen veel steunbetuigingen op, vooral van organisaties voor vrouwenrechten en vakbonden.

  Ardern heeft tot het einde van haar zwangerschap doorgewerkt. Nu neemt ze zes weken verlof op. In die weken leidt vice-premier Winston Peters het land. Arderns partner, Clarke Gayford, zal daarna volledig de zorg voor het kind op zich nemen.

  De politieke carrière van Ardern verloopt zeker niet stilletjes. Vorig jaar kwam ze aan de macht als leider van een coalitieregering, na een zware verkiezingscampagne. De vrouw is de jongste premier van Nieuw-Zeeland in meer dan een eeuw en de derde vrouwelijke premier van het land.

  De eerste vrouwelijke premier die zwanger raakte tijdens haar ambtsperiode was de Pakistaanse premier Benazir Bhutto. Zij beviel in 1990 van een kind. De vrouw werd later vermoord tijdens een politieke campagne. Haar dochter feliciteerde Ardern eerder al op Twitter.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Thu, 21 Jun 2018 04:11:35 +0200]