daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 28 Juli 2016
Week 30

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Nieuws.nl - Gouda --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Midland FM

 • Een speciale smartphone-app moet een eind maken aan hondenpoep. Deze drollen zijn de ergernis nummer een in Nederland. De applicatie is een idee van een bedrijf uit Oudewater.

  Iedereen die hondenpoep tegenkomt, kan de drol met de app fotograferen en op een kaart laten zien waar die ligt. Op die manier moet 'de poepdichtheid van Nederland' in kaart worden gebracht.

  Daarmee wil de ontwikkelaar aan baasjes te laten zien hoe groot het poepprobleem is. Ook moet het hen motiveren om de drollen van hun viervoeter op te ruimen. "Door de drollen te taggen op een kaart maak je de ernst van het probleem duidelijk", zegt de Oudewaterse ondernemer Jeroen Harzing.

  De hondendrollen die gevonden en vastgelegd worden zijn terug te vinden op www.poepkaart.nl. De eerste keutels die in onze regio gesignaleerd zijn, liggen in Oudewater. Inmiddels is de app zo'n 60 keer gedownload.

  RTV Utrecht

 • Krijgt de gemeente Oudewater waar voor haar geld? Op die vraag moet het evaluatieonderzoek naar de uitvoering van de dienstverleningsovereenkomst ambtelijke ondersteuning Woerden–Oudewater, kortweg DVO, antwoord geven.

  De raadscommissie die het project begeleidt, gaf vorige week adviesbureau Common Eye opdracht om aan de hand van gesprekken met ambtenaren, bestuurders en burgers en het bestuderen van dossiers en stukken uit te zoeken wat er goed gaat en wat de pijnpunten zijn in de ambtelijke dienstverlening. Ook het functioneren van de zogeheten brede secretarie, beter bekend als het Team Oudewater, wordt onder de loep genomen door de onderzoekers. Een belangrijk criterium voor de raadscommissie bij de bureaukeuze is de onafhankelijkheid van het bureau naast ervaring, prijs en (verwachte) bruikbaarheid van de resultaten.

  De gemeenteraad heeft zelf het initiatief genomen voor het onderzoek. De raad zet vraagtekens bij de ambtelijke dienstverlening van de gemeente Woerden aan Oudewater. De raad betwijfelt of de gestelde doelen ten aanzien van de kwaliteit van de dienstverlening aan de burgers en het bestuur van Oudewater, de kwetsbaarheid van de ambtelijke organisatie en de efficiëntie wel in voldoende mate worden behaald. Eén van de mogelijke oorzaken van het niet behalen van de doelen is het niet of niet volledig nakomen van de afspraken zoals deze zijn vastgelegd in de dienstverleningsovereenkomst. De onderzoeksresultaten zullen volgens de planning na het zomerreces ter beoordeling aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

  Foto-onderschrift: de leden van de raadscommissie die het evaluatieonderzoek begeleidt, v.l.n.r. René van den Hoogen, Wim Knol, Jan Broere en Elly van Wijk.

  Gemeente Oudewater

 • Aanstaande week wordt er begonnen met de grootschalige renovatie van de Oudewaterse brandweerkazerne. De brandweerlieden klussen zelf ook mee. Zo wordt er voor een deel zelf gesloopt en onder meer kabels gelegd. Door zelf mee te werken, heeft de aannemer (Van Leeuwen uit Harmelen) meer budget om de wensen van de brandweer uit te voeren.

  De kazerne krijgt nieuw sanitair, een dakkapel, nieuwe wanden, een kleedruimte, een berging en een goederenlift. Ook wordt het gebouw geschilderd. Verder komen er nieuwe plafonds, duurzame verlichting en worden de roldeuren aan de buitenzijde vervangen. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst en de cv-installatie wordt aangepast.

  Duurder

  De verbouwing is nodig om de kazerne weer aan de arbo-eisen te laten voldoen. In eerste instantie besloot de gemeenteraad tot uitstel van de beslissing tot renovatie. Hierdoor zijn de kosten, mede door de aantrekkende bouwmarkt, hoger uitkomen. Ondanks het vele werk is volgens betrokkenen een geheel nieuwe kazerne geen goedkopere oplossing. "Het is een kwestie van strak plannen en goed overleggen'', aldus commandant Zeinstra. Hij legt uit dat tijdens de verbouwing bijvoorbeeld nood-sanitair wordt ingezet en brandweerauto's soms buiten moeten staan. Maar de uitrukken gaan uiteraard gewoon door. De oplevering is naar verwachting in november. Daarna krijgen ook inwoners de gelegenheid om te kijken naar het eindresultaat.

  Bron: Redactie / AD

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Thu, 28 Jul 2016 14:25:24 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot