daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 28 Augustus 2016
Week 34

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Nieuws.nl - Gouda --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Midland FM

 • Oudewater heeft per 1 september weer een jongerenwerker. Dit alles naar aanleiding van het rioolwateronderzoek wat eerder is uitgevoerd. Hieruit bleek dat inwoners grote hoeveelheden speed gebruiken. De gemeente Oudewater had begin dit jaar juist een jongerenwerker wegbezuinigd. Wethouder Ad de Regt heeft laten weten dat de jongerenwerker per 1 september terugkeert in Oudewater. Dit omdat de gesloten gemeenschap van de stad ervoor zorgt dat er niet in het openbaar over wordt gesproken. Om toch te weten wat er onder jongeren leeft, is de jongerenwerker opnieuw aangesteld.

  Tags:
 • Vanmiddag start na een lange zomerstop voorzichtig weer het sportseizoen op Midland FM. Vanmiddag tussen 14 en 17.00 met de bekerwedstrijden:

  Jodan Boys - Sliedrecht
  WDS - Zwarte Pijl
  FC Oudewater - VVOR (o.v.)

  'Sport op zaterdag' is een programma i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Het is te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / (98.3 FM kabel Oudewater), Tune-in of via de livestream op deze website.

 • Wie volgt José Knuijt op als stadsdichter(es)? Om die vraag draait het vrijdag 19 augustus. Dan maakt de jury tijdens Pracht aan de Gracht bekend wie de komende twee jaar de stad in poëzie mag vangen. Negen 'sollicitanten' dingen mee naar de eretitel.

  Spelen met taal, de taal naar je hand zetten. Woorden en zinnen zó opschrijven dat ze precies uitdrukken wat jij wilt zeggen. Origineel, verrassend, slim, gevoelig. Voor die uitdaging staan de negen kandidaten die met hun 'sollicitatiegedichten' een gooi doen naar het stadsdichterschap van Oudewater. Als een soort proeve van bekwaamheid leveren de negen kandidaten elk twee gedichten aan; één over de stad Oudewater en één over een vrij gekozen onderwerp.

  Aan de hand van de ingezonden poëzie selecteert de jury eerst een top drie. Dit trio mag op vrijdag 19 augustus - tijdens Pracht aan de Gracht in de historische binnenstad - een gedicht voordragen. Daaruit kiest de jury het uiteindelijk winnende gedicht en dus de nieuwe stadsdichter voor de komende twee jaar. De jury bestaat uit Marja Verhoeve, Bert Vermeij en Otto Beaujon. De officiële benoeming van de Oudewaterse stadsdichter neemt burgemeester Pieter Verhoeve voor zijn rekening. Aan de benoeming is een oorkonde verbonden.

  Een echte opdracht krijgt de stadsdichter niet. Het gaat er om dat hij of zij de typisch Oudewaterse gebeurtenissen, personen of instellingen vangt in poëtische bewoordingen. Het staat hem of haar vrij om zelf de onderwerpen te bepalen. Een hekeldicht mag ook.

  Daarmee komt tevens een einde aan de 'ambtsperiode' van José Knuijt. Zij werd twee jaar geleden als eerste stadsdichter benoemd. Knuijt rondt haar 'dienstverband' af met een slotgedicht dat zij ook voordraagt tijdens Pracht aan de Gracht, het culturele en culinaire evenement in het sfeervol verlichte stadshart. Uit de pen van Knuijt vloeiden enkele odes aan de stad. Zo beschreef zij Oudewater tijdens de zomer van 2015, waarin koning Willem-Alexander een bezoek bracht om de 750e verjaardag van de stad te vieren.

  Naast een stadsdichter kent Oudewater ook een stadsorganist (Gerben Mourik) en stadsbeiaardier (Gildas Delaporte). In beide gevallen gaat het om een eretitel.

  Gemeente Oudewater

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 28 Aug 2016 08:47:32 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot