daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 23 Oktober 2016
Week 42

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Nieuws.nl - Gouda --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Midland FM

 • Dit weekend vanaf 14.00 verslag van o.m. de volgende bekerwedstrijden:

  Zaterdag 22 oktober

  Quick - Jodan Boys
  WDS - Haagse Hout

  Verder praat André van Egdom met Martin Schroder, de voorzitter van CVC Reeuwijk.

  Zondag 23 oktober

  Op zondag duurt de uitzending een uurtje korter, tussen 14 en 16.00 is het volgende te beluisteren:

  - 14.00 – 15.00 uur Sportuitslagen zaterdag, sportcolumn,
  en voetbalprogramma volgende week

  - 15.00 – 16.00 uur Interview Aafke van Leeuwen (sportvrouw 2015)

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / (98.3 FM kabel Oudewater), Tune-in of via de live-stream op deze website.

 • Burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater gaat bekijken hoe het graf van een van de beroemdste zonen van de gemeente opgeknapt kan worden. Dat zei hij tijdens een bezoek aan Oudewater van Maria Boserup-De Man, de dochter van de in 1946 overleden schrijver Herman de Man.

  De inmiddels 90-jarige dochter liet het graf van haar vader zien aan haar eigen kleinzoon. Herman de Man kwam in november 1946 om bij een vliegtuigongeluk. Hij schreef boeken als Het wassende water, die zich afspelen in de boerengebieden in de omgeving van Oudewater.

  Gé Vaartjes, biograaf van de schrijver:

  “De Lopikerwaard is het decor van zijn boeken, maar ze gaan vooral over de menatliteit van de bewoners. Strenge calvinisten die beperkt werden in hun manier van leven. De Man probeert ze te doorgronden.”
  Maria Boserup-De Man woont tegenwoordig in Denemarken. Ze kwam maandag voor het eerst in vijf jaar terug naar Oudewater om haar kleinzoon het graf te laten zien. De Deense jongen weet van zijn familie dat hij een in Nederland beroemde overgrootvader heeft, maar hij heeft nooit iets van Herman de Man gelezen. Dat had wel gekund, want Het wassende water is in zeven vertalingen verschenen.

  Woerden.tv

 • Aan het wegdek op de Tuurluur bij de spoortunnel in Papekop laat de gemeente Oudewater volgende week asfalteringswerkzaamheden uitvoeren. Dat geldt ook voor de Vierbergenweg nabij de Papekopperstraatweg. Dat betekent dat er twee weken lang geen doorgaand verkeer mogelijk is tussen Oudewater en de A12.

  De aannemer start maandagmorgen 24 oktober om 07.00 uur. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 4 november om 16.00 uur. In deze periode is het voor auto- en vrachtverkeer niet mogelijk om van Oudewater naar de A12 te rijden. Datzelfde geldt ook in omgekeerde richting. Verkeer vanaf afslag 13 (Waarder/Nieuwerbrug) op de A12 kan niet via de Tuurluur naar Oudewater.

  Papekop is tussen maandag 24 oktober – 28 oktober bereikbaar via de Vierbergenweg en tussen 31 oktober – 4 november via de Tuurluur.

  Wie op de A12 komt vanuit de richting Den Haag/Rotterdam wordt omgeleid via de afrit Woerden (14), de N204 en N228. Op het bijgaande kaartje is de omleidingsroute aangegeven. Ter plekke staan ook omleidingsborden die automobilisten en vrachtwagenchauffeurs helpen hun weg te vinden.

  De bewoners van de Papekopperdijk kunnen hun woning met de auto via de Tuurluur verlaten. Fietsverkeer houdt wel vrije doorgang.

  Bron: Gemeente Oudewater

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Goedemorgen, de dag start plaatselijk grijs door hardnekkige mist. Later gaat op veel plaatsen de zon schijnen en wordt het 11 graden. Op de meeste plaatsen blijft het droog.Wat heb je gemist?Nordea blijft flirten met ABN AmroDe topman van de Zweedse Nordea-bank denkt dat een fusie tussen zijn bank en staatsbank ABN Amro er nog steeds in zit. Een eerdere toenaderingspoging van de Zweden begin deze maand werd door ABN Amro en de Nederlandse staat afgewezen. Björn Wahlroos zei in een interview met de Finse publieke omroep dat op zijn vroegst na de verkiezingen in Nederland in maart verder gesproken zal worden. Nordea is de grootste bank in Noord-Europa. Volgens Wahlroos zouden zijn bank en ABN Amro "prima bij elkaar passen". Hij heeft de Nederlanders voorgesteld om het hoofdkantoor van de fusiebank in Nederland te vestigen. ​Brand AmsterdamIn het Westelijk Havengebied bij Amsterdam heeft een grote brand gewoed bij een chemisch bedrijf. Door nog onbekende oorzaak ontplofte een tank met afvalwater. De tank vloog daarbij in brand. Omdat er geen ontvlambare stof in zat, kon het vuur vrij makkelijk worden geblust. Vanwege de brand werd het scheepvaartverkeer een tijdje stilgelegd. Inmiddels is het weer vrijgegeven. Niemand raakte gewond.Plannen TrumpDonald Trump heeft de plannen gepresenteerd die hij zou willen uitvoeren tijdens zijn eerste honderd dagen in het Witte Huis. Hij wil onder meer de macht van lobbyisten beperken en nieuwe onderhandelingen voeren over vrijhandelsverdragen. De afgelopen weken kreeg Trump vooral aandacht in de media vanwege een aantal schandalen. Met nog zeventien dagen te gaan voor de verkiezingen, probeert hij nu weer aandacht te vestigen op de inhoud. Volgens het campagneteam van Trump zijn de maatregelen die hij noemde zijn speerpunten voor de laatste twee weken van de campagne.Verder vandaagAjax en Feyenoord kruisen de degens in de klassieker. Beide teams trainden gisteren nog en dat was al een spektakel op zich.Verder hebben we weer uitgebreid rondgebeld in Aleppo en brengen we een nieuw verhaal in onze reeks over hoe de burgers daar de oorlog in hun stad ondergaan.En Max Verstappen rijdt vanavond de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij start vanaf de vierde plek. Eerder hebben enkele coureurs zich kritisch uitgelaten over de agressieve rijstijl van de Nederlander. Zij vrezen dat er ongelukken van zullen komen.Fijne zondag!
 • Heel hard vriest het nog niet, maar de koude doet zijn intrede. Vanochtend om 06.00 uur werd in De Bilt een temperatuur van –0,2 graden gemeten. Daarmee is deze zondag volgens Weerplaza de eerste officiële landelijke vorstdag van het jaar.In het zuiden van het land is het vandaag het koudst. Op vliegbasis Woensdrecht in Noord-Brabant vroor het vanochtend 2 graden. De temperatuur daalt naar verwachting nog iets verder, totdat de zon opkomt.Vorig jaar viel de eerste koude dag een stuk later; toen doken de temperaturen in De Bilt - om verscheidene redenen het landelijke ijkpunt voor het Nederlandse weer - pas op 23 november voor het eerst onder nul.Dichte mistDoordat de lucht vannacht zo sterk is afgekoeld, is op veel plaatsen dichte mist ontstaan. In het Utrechtse plaatsje Cabauw werd vanochtend een zicht van minder dan 30 meter gemeld. De mist blijft naar verwachting plaatselijk lang hangen, waardoor het verkeer hinder kan ondervinden. "De late oktoberzon is niet meer in staat om alle mist weg te kunnen branden, dus er zullen plaatsen zijn die vandaag weinig zon gaan zien", meldt Weerplaza. In de mist wordt het vandaag niet warmer dan een graad of 7. Daar waar de zon doorbreekt, kan 11 graden worden gehaald.
 • Een man uit Texas heeft het record sandwich stapelen gebroken. Irwin Adam zette in New York maar liefst 60 sneetjes witbrood met een plakje salami erop bovenop elkaar. Om het geheel beter te laten plakken had hij op elke boterham een lik mosterd gesmeerd.Het gevaarte bleef langer dan een minuut staan en dat betekende een nieuw record. Het oude stond op 40 sandwiches. Enigszins overmoedig geworden door het succes probeerde Irwin daarna ook nog tachtig sandwiches op elkaar te zetten, maar die vlieger ging niet op.De enorme berg brood met salami en mosterd werd na afloop niet weggegooid, maar verdeeld onder New Yorkers die het niet zo breed hebben. 
Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Sun, 23 Oct 2016 08:03:56 +0200]