daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 25 Januari 2015
Week 04

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
dekrantvangouda.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Midland FM

 • Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden moet ook in de toekomst een belangrijke functie houden voor de omliggende gemeenten. Dat is de uitkomst van het overleg dat wethouder Ad de Regt van Oudewater heeft gevoerd met de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.
  Regt sprak met de ziekenhuistop namens de gemeenten uit het verzorgingsgebied van het ziekenhuis: De Ronde Venen, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort, Stichtse Vecht, Nieuwkoop en Oudewater.
  Het is de bedoeling dat het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis gaat fuseren met het Sint Antonius Ziekenhuis. Daardoor zou in Woerden alleen een polikliniek overblijven. De cliëntenraad van het Hofpoort kwam in december vorig jaar met een alternatief scenario, dat inhield dat de spoedeisende hulp, de klinische zorg en de afdeling verloskunde behouden blijven.
  De betrokken gemeenten en de Raad van Bestuur hebben afgesproken dat ze plannen gaan maken en vastleggen om de belangrijke zorgfunctie voor de regio te behouden. Zo kijken de gemeenten bijvoorbeeld wat nodig is voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook willen ze goede vervoersmogelijkheden van en naar de medische voorzieningen.
  Half februari zitten de partijen weer aan tafel. De Regt is blij met het tot nu toe behaalde resultaat. "Het is goed dat de Raad van Bestuur en de gemeenten samen optrekken. Dat is in het belang van al onze inwoners die aangewezen zijn op de zorg van het ziekenhuis."

  Bron: RTV Utrecht

 • Woensdag 21 januari 2015 tussen 10.00 en 11.00 uur en op zaterdag 24 januari 2015 om 17.00 uur op Midland FM een reportage van ons bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum te Schoonhoven.

  Dit naar aanleiding van het verhaal achter de bijzondere ambtsketen daterend uit 1914 overgedragen aan het museum door de laatste Burgemeester van Schoonhoven de heer André Bonthuis.

  De honderd jaar oude keten heeft een mooie plaats gekregen in het museum en is te bewonderen op de tweede etage in een daarvoor mooi ingerichte vitrine.

  Tevens is er een expositie op de derde etage te bewonderen over drie eeuwen Theetaferelen met daarbij de mogelijkheid mee te doen aan de wedstrijd voor de mooiste DIY (Do It Yourself) Theemuts.

  Voor meer informatie kun je terecht op de website www.zilvermuseum.nl

 • Morgen 18 januari 2015 zendt Midland FM nog een keer de TOP 30 van de TOP 750 uit. De hitlijst was er eerder dit jaar als onderdeel van Radio Ooievaarsnest. De goede doelenactie georganiseerd i.s.m Oudewater 750. Vanaf 10.00 tot 13.00 uur is er de Top 30 en kijken we ook terug met de leukste fragmenten van Radio Ooievaarsnest. Presentatie: Wil de Vries, techniek: Jesse Bijkerk.

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Een jong stel kocht tijdens Koningsdag in Alkmaar voor 5 euro een schilderij op de vrijmarkt. De aankoop lijkt nu 4000 keer meer waard te zijn. Het schilderij is vandaag op een taxatiedag in Beverwijk namelijk 'ontmaskerd' als een echte Jan Steen.

  Taxateur Jeroen Zoetmulder is in zijn nopjes met de ontdekking. "Je voelt het gelijk: dit zit goed", zegt hij tegen RTV Noord-Holland.

  Het koppel haalde eerst een vaasje en een beeldje uit de tas; daar was de taxateur minder van onder de indruk. Toen volgde het kleine schilderij. "Dat schilderij is, voorzichtig geschat, misschien wel 20.000 euro waard", jubelt Zoetmulder. "Zo vaak komt een Jan Steen niet op te markt."

  Kleinste ooit?

  Op het schilderijtje staat een feestende man. Het is vermoedelijk het kleinste schilderij dat Steen ooit maakte, wat het tot een zeldzaam exemplaar maakt.

  De taxateur heeft het schilderij al uitvoerig laten controleren. Hij is daardoor steeds zekerder van zijn zaak. Zoetmulder: "Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is dit een echte Jan Steen."

  Binnenkort zullen andere experts definitief oordelen of het schilderij authentiek is...en of het jonge stel 20.000 euro rijker is.

 • In Panama is een Nederlander doodgeschoten, melden media in dat land. De man werd in een restaurant door een nog onbekende schutter in het hoofd geschoten.

  De schietpartij was zaterdagmiddag. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij volgens de politie is overleden. De schutter en zijn helper konden ontkomen.

  Liquidatieproces

  De kranten in Panama schrijven dat het slachtoffer de 44-jarige 'Jacob' is. De politie in Panama wil dat niet bevestigen.

  Bronnen melden aan de NOS dat het gaat om de 44-jarige Sjaak B., die eigenlijk Jacob heet. Hij is een van de verdachten in het liquidatieproces Passage.

  B. leverde volgens het Openbaar Ministerie de wapens waarmee verschillende liquidaties in de Amsterdamse onderwereld zouden zijn gepleegd. De rechtbank veroordeelde hem tot 3,5 jaar cel wegens wapenhandel.

  Hij zou de tweede verdachte in het liquidatieproces zijn op wie een aanslag is gepleegd in korte tijd. De dag voor Kerst werd een andere verdachte in het liquidatieproces ook al het slachtoffer van een moordaanslag.

  Ali Akgün werd in Istanbul van dichtbij beschoten toen hij in zijn auto voor een verkeerslicht stond. Hij overleefde de aanslag niet. Het liquidatieproces loopt nu in hoger beroep.

  Wapenhandelaar

  Sjaak B. had een lang strafblad. In 1995 werd hij veroordeeld tot acht jaar cel voor een moord een jaar eerder. Hij vuurde toen na een ruzie in Badhoevedorp een aantal kogels in een café af. Een man kwam daarbij om het leven en een ander raakte zwaargewond.

  Na zijn vrijlating bouwde B. een reputatie op als wapenhandelaar. Wapens die in 2003 in een villa in Vinkeveen werden gevonden, waren volgens het OM van B.

  Volgens bronnen was B. in Panama in verband met de liquidatie van een andere Nederlander, de 27-jarige Khalid Jafaar. Die werd op 27 december doodgeschoten in Panama.

 • Ook de lichamen van de drie skiërs die nog vermist waren in de Franse Alpen, zijn gevonden. Daarmee zijn de lichamen van alle zes skiërs die zaterdag werden bedolven onder een lawine, geborgen. Dat meldt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

  De zes gingen zaterdag skiën bij het wintersportdorp Ceillac in het district Hautes-Alpes. Toen ze om 18.00 uur nog niet terug waren werd direct begonnen met een zoektocht. Zaterdagnacht werden de lichamen van drie van hen gevonden onder de sneeuw. De andere drie werden zondag gevonden.

  De skiërs zijn allemaal Fransen, vier mannen en twee vrouwen, allen leden van een Franse skiclub. Ze hadden veel ski-ervaring. De autoriteiten in de Hautes-Alpes hebben wintersporters opgeroepen voorzichtig te zijn vanwege het risico op lawines.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 25 Jan 2015 23:16:15 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot