daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 23 Mei 2015
Week 21

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
dekrantvangouda.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Midland FM

 • Oudewater heeft nog altijd geen beslissing genomen over de toekomst van het zwembad in de gemeente. De gemeenteraad wilde donderdagavond spijkers met koppen slaan, maar het college heeft meer tijd nodig.

  De gemeente is voorstander van een buitenbad, de goedkoopste optie. De oppositie vindt een bad waar maar vijf maanden per jaar kan worden gezwommen echter zonde van het geld.

  Lokale ondernemers hebben een plan gemaakt voor een gedeeltelijk overdekt zwembad. Hoewel die variant veel duurder is, zou hij ook meer opleveren dan alleen een buitenbad.

  RTV Utrecht

 • Op donderdag 28 mei presenteert de werkgroep Oudewater op Stelten het resultaat van haar speurwerk naar mooie beelden en tv-opnames van het jarige stadje door de audiovisuele archieven van Nederland.

  Samen met tv-presentator Koert Westerman richtte burgemeester Piete Verhoeve enige tijd geleden een werkgroep op, die hun plan om van alle beelden die ze zouden vinden een presentatie te maken in het kader van 750 Jaar Stad vorm ging geven. Onder de bezielende coördinatie van mevrouw Lies van Achthoven ging het duo samen met Kees van der Steen en Vincent Pardoel op zoek en aan de slag. Via de collegiale medewerking van het allergrootste tv-archief dat er in ons land bestaat, het museum Beeld en Geluid in Hilversum, diepte de werkgroep unieke beelden op, die de geschiedenis van de afgelopen circa 50 jaar van Oudewater prachtig laten zien. Briljante nieuwsitems en polygoonbeelden, prachtige stukjes film van Oudewater 700 Jaar Stad, epische achtervolgingen in ons buitengebied uit Stadhuis Op Stelten en een schitterende aflevering van Ontdek Je Plekje, waarin een donkerbuine stem de loftrompet steekt over Oudewater en alles wat dit stadje zo mooi en uniek maakt. En nog veel meer. Dus wie even terug wil naar zijn of haar eigen jeugd, wie wil weten in welke tijd zijn of haar ouders of grootouders zijn opgegroeid, die moet dit zeker zien. Eigenlijk moet iedereen dit zien!

  Op donderdag 28 mei is dus het resultaat van al het speurwerk voor alle Oudewaternaren te beleven. Pieter Verhoeve en Koert Westerman presenteren dan samen met een panel van echte Geelbuiken een gezellig en interactief avondje beeld en geluid over Oudewater. Iedereen is die avond welkom in de sfeervolle kantine van sporthal De Noort Syde. De inloop is vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. De avond zelf begint om 20.00 uur, al zou dat zomaar 20.15 uur kunnen worden. Het is per slot van rekening Oudewater! Wees wel op tijd als u hierbij wilt zijn, want bij grote toeloop is die kantine natuurlijk een keertje vol. Maar, geen nood! Mocht blijken dat de belangstelling voor Oudewater Op Stelten het aantal stoelen overstijgt, dan organiseert de werkgroep gewoon nóg een voorstelling op een andere datum.

  www.oudewater750jaar.nl

 • Oudewater heeft 750 jaar stadsrechten en viert feest. Projectkoor Cessibon viert dit feest mee met een spetterend project: Celebrate! De concerten vinden plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei in Oudewater.

  Het programma bestaat uit feestelijke muziek in de breedste zin van het woord, uit de popmuziek, de opera, musical en zelfs uit vroegere eeuwen.
  Denk aan Alegria uit Cirque du Soleil, Merano uit Chess en Droom, durf, doe en deel van Marco Borsato.
  Maar ook Iedereen is van de wereld van The Scene en Celebration van Kool and the Gang. ‘‘Maar nog vele andere verrassende muziek passeert de revue’’, laat het projectkoor weten.
  De concerten worden gegeven door twee koren, onder de bezielende leiding van Monique van den Hoogen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Michiel Rozendal op piano, Frank Jansons met gitaar, Ferry Bisschop met drums en Angelique Oudejans op dwarsfluit.

  De concerten worden gegeven op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei in het Zalencentrum aan de Westsingel 2 in Oudewater. Beide concerten beginnen om 20.00 uur.
  Kaarten zijn verkrijgbaar bij Emté Heijmans, The Readshop in Oudewater en via de website van koor Cessibon: www.cessibon.nl.
  Op de website www.cessibon.nl. is ook meer informatie te vinden over andere projecten die het koor oppakt in het kader van Oudewater 750 jaar Stad.

  Zederstreek Montfoort/Oudewater

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Het liep gisteravond volledig uit de hand bij de omstreden dansvoorstelling op de Algemene Begraafplaats in Alkmaar. Dansers werden onder druk gezet, bedreigd en spullen zijn vernield. De voorstelling werd afgeblazen omdat de politie de veiligheid niet meer kon garanderen.

  "Wij kunnen ons voorstellen dat mensen reageren uit emotie bij zo'n voorstelling. Maar zo'n emotie mag niet uitmonden in een onbeheersbare agressie", zegt Ilse van Dijk, festivalleider van Karavaan in het NOS Radio 1 Journaal.

  Het theatergezelschap is aangedaan door het geweld. "De voorstelling mocht doorgaan van de rechter. Het is volkomen bizar dat een kleine groep mensen in staat is om de boel zo te ontwrichten en dat we niet samen een tegenwicht kunnen bieden aan deze agressie."

  Ode aan de doden

  Over de dansvoorstelling was commotie ontstaan onder nabestaanden. Zo had een weduwnaar wiens vrouw op de begraafplaats ligt een kort geding aangespannen. Volgens Van Dijk wilde deze man niet in gesprek met het gezelschap, maar benaderde hij wel actief de media.

  "Hij vertelde dat wij zouden dansen op het graf van zijn vrouw. Maar dat zijn spookverhalen. Er wordt helemaal niet gedanst op een graf. De voorstelling is een ode aan de doden, het is een integere voorstelling", zegt Van Dijk.

  Choreograaf Ann van de Broek heeft de voorstelling gemaakt na het overlijden van haar broer. "De voorstelling is ook in België gespeeld. In Antwerpen kregen we veel ontroerde reacties. Het is een voorstelling over liefde en niet over haat."

  Afblazen

  Of de voorstelling in Alkmaar van vanavond doorgaat is niet duidelijk. "Wij willen eigenlijk niet wijken voor geweld en bedreiging. Dat zie je in andere landen en dat wil je niet in Nederland. Maar als de politie opnieuw de veiligheid niet kan garanderen, zullen we ook deze moeten afblazen."

 • Baby Donna, tien jaar geleden een beroemde baby. Ze was onderdeel van een juridische strijd tussen de draagmoeder en Vlaamse en Nederlandse wensouders. Donna woont in Leusden bij Wim en Nathalie Jansen. Het EO onderzoeksprogramma Dit is de Dag sprak met Donna en met Wim en Nathalie.

  Donna zelf is het zat, al dat gedoe rond haar adoptie. Ze zegt het als ze met Nathalie de honden uitlaat. Ze wordt op de rug gefilmd. Wim en Nathalie Jansen willen niet dat hun dochter zelf in beeld komt.

  Problemen

  In de reportage het verhaal van tien jaar geleden. Alle pogingen van Nathalie om zwanger te worden mislukten. Via internet kwam zij in contact met een Vlaamse draagmoeder. Deze vrouw had een afspraak met een Vlaams stel. De man van dat stel was de donor. Maar het drietal kreeg problemen, en de draagmoeder wilde het kind niet meer aan het Vlaamse stel afstaan.

  Toen kwamen Wim en Nathalie in beeld. Zij waren in de wolken dat zij nu een kans hadden om een kind te krijgen. Ze moesten wel een onkostenvergoeding aan de draagmoeder betalen. En dat was de reden dat ze er korte tijd later van werden beschuldigd dat ze een kind hadden gekocht.

  Tien jaar na de adoptie klinkt het verwijt nog steeds, niet altijd rechtstreeks. Er zijn ook kinderen die het tegen Donna zeggen en zij geeft het dan door aan Wim en Nathalie. "Die en die jongen zegt dat jullie eigenlijk in de gevangenis zouden moeten zitten, en dat ik jullie kind niet ben, en dat jullie mij gekocht hebben."

  Dit soort opmerkingen en het juridisch touwtrekken veroorzaakten bij Wim grote psychische problemen. Hij overwoog zelfmoord te plegen en zijn vrouw en kind 'mee te nemen'. Vanwege dit soort gedachten liet hij zich opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar is hij inmiddels weer uit ontslagen.

  Nathalie brengt Donna wel naar school, maar heeft geen zin om op het schoolplein te staan. Het contact met andere ouders wil ze het liefst vermijden. "In Leusden weet iedereen van Donna en daarom gaan we het liefst emigreren."

  Ze zijn op zoek naar een appartement in Spanje. Ver weg van Leusden, en ook nog goedkoper dan in Nederland. Wim en Nathalie zitten niet alleen emotioneel, maar ook financieel aan de grond. "Financieel, emotioneel en lichamelijk is de rek eruit", zegt Nathalie.

  Onkostenvergoeding

  Ze denkt na ook na over een nieuw leven. "Want leven kan hier niet meer. Als je tien jaar niet van die naam afkomt en je blijft tien jaar lang een soort crimineel, dan moet je weg."

  Maar hebben Wim en Nathalie Donna nu gekocht of niet? Het was een onkostenvergoeding, zegt Nathalie. Hoe hoog de vergoeding voor de draagmoeder was, wil ze niet vertellen.

  Het verhaal van Wim, Nathalie en Donna is vanavond te zien om 21.25 uur op NPO 2.

 • Staatssecretaris Wiebes van Financiën komt deze zomer met plannen om de belasting op de aanschaf van een auto of motor (BPM) geleidelijk af te schaffen, zeggen bronnen in Den Haag.

  Wiebes moet deze zomer voorstellen op tafel leggen voor een grote herziening van het autobelastingsysteem. Een van de onderdelen is afschaffing van de BPM. Dat betekent dat auto's over enkele jaren aanzienlijk goedkoper worden.

  Buitenland

  Volgens de Bovag, belangenbehartiger van de autobranche, wil Wiebes af van de BPM omdat de heffing fraudegevoelig is en tot veel fiscale rompslomp leidt.

  De belasting levert de schatkist aanzienlijk minder op dan voorheen, omdat veel consumenten een nieuwe of gebruikte auto in het buitenland kopen om de heffing te ontlopen. Bovendien worden er veel kleine en 'groene' auto's gekocht, en daarvoor betaalt de koper veel minder BPM.

  Geleidelijk

  Paul de Waal van de Bovag wijst erop dat het belangrijk is dat de heffing in fasen wordt afgeschaft vanaf 2017. Een afschaffing ineens zou de markt volgens hem ernstig verstoren.

  Zo zou de leasesector ineens met een wagenpark zitten dat sterk in waarde is gedaald.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 23 May 2015 10:44:41 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot