daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 31 Juli 2015
Week 31

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Nieuws.nl - Gouda
Een andere Nieuws site

Midland FM

 • Vervoersbedrijf Syntus gaat de streekbussen in de provincie Utrecht en de stadsbussen in Amersfoort laten rijden. Vanaf 11 december 2016 neemt het bedrijf voor zeven jaar de concessie over van de huidige vervoerder Connexxion.

  Syntus heeft de provincie Utrecht voor zich gewonnen door milieuvriendelijke bussen met wifi, stopcontacten en USB-poorten te beloven. In het nieuwe busschema houden alle dorpen en steden in het huidige busnet een streekbusverbinding. Het bedrijf bekijkt of er elektrische voertuigen kunnen komen.

  SCHONER
  Volgens gedeputeerde Jacqueline Verbeek rijden de bussen van Syntus sneller, vaker en verder. Zo worden toeristische trekpleisters als het Henschotermeer en het Nationaal Militair Museum in Soesterberg volgens haar beter bereikbaar. Ook belooft Syntus schonere bussen in te zetten.

  Op de aanbesteding door de provincie hadden vier vervoerders ingeschreven, waaronder de huidige concessiehouder Connexxion. Syntus scoorde naar het oordeel van de provincie het best op onder meer uitstoot, kwaliteit van het vervoersplan en de marketingstrategie. Tegen het besluit kan nog zes weken bezwaar worden gemaakt. Daarna maakt de provincie het vervoersplan met routes, haltes en tijden bekend.

  KEOLIS
  Syntus werd in 1999 opgericht door de personenvervoerders Nederlandse Spoorwegen, Connexxion en het Franse bedrijf Keolis. NS en Connexxion hebben zich later teruggetrokken en alle aandelen verkocht aan Keolis. Het bedrijf in Deventer verzorgt tegenwoordig het openbaar busvervoer op de Veluwe, in Gelderland, in Midden-Overijssel en in Twente.

  Cees Anker, algemeen directeur van Syntus, is zeer blij: "We zijn zeer tevreden met dit resultaat. We hebben de afgelopen periode met veel enthousiasme en inzet gewerkt aan een scherp en compleet aanbod voor dit gebied. Blijkbaar is dat gewaardeerd door de provincie."

  Bovendien levert het volgens Anker voordelen voor reizigers op dat Syntus ook het busvervoer regelt in buurprovincie Gelderland. Busverbindingen tussen de twee provincies zijn daardoor gemakkelijker te realiseren.

  TELEURSTELLING
  Busvervoerder Connexxion is teleurgesteld over de verloren aanbesteding. "We zijn er nog steeds van overtuigd dat we een goed bod hebben gedaan, dat goed aansloot op de wensen van de provincie," zegt woordvoerder Henri Beltman.

  Het bedrijf wil nu in gesprek met het provinciebestuur om er zo achter te komen waarom het niet verder wil met Connexxion. De chauffeurs die straks niet meer voor Connexxion rijden gaan over naar Syntus. De gevolgen voor de busonderneming zelf zijn volgens Beltman nu nog onduidelijk.

  STREEKVERVOER
  De concessie van de provincie Utrecht gaat over het streekvervoer in de gemeenten De Ronde Venen, Lopik, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht (zonder Maarssen), Woerden, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Woudenberg en het stadsvervoer van Amersfoort.

  RTV Utrecht

 • Burgemeester en wethouders onderzoeken de mogelijkheid om het stadskantoor aan de Waardsedijk 219 te verkopen. Dit met de bedoeling om het vervolgens terug te huren, zodat bestuurders hier hun werkplek houden en de Oudewaternaren gewoon bij de publieksbalie terecht kunnen.

  Op 1 januari van dit jaar zijn de ambtelijke organisaties van Oudewater en Woerden samen gegaan. Vanaf die datum werken de ambtenaren voor zowel de gemeente Oudewater als Woerden. Dat doen de meesten vanuit het stadhuis in Woerden. In het stadskantoor aan de Waardsedijk 219 in Oudewater zijn werkplekken gebleven voor burgemeester en wethouders, de receptie, de publieksbalie, de Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) en ambtenaren die voor een afspraak of een andere reden in Oudewater komen werken.

  Dat betekent dat het pand mogelijkheden biedt voor medegebruik. En dat gaat ook gebeuren. Naar het zich nu laat aanzien gaan de politie en Welzijn Oudewater met ingang van augustus enkele ruimten huren. Die huuropbrengst verbetert de exploitatie van het gebouw, maar komt niet overeen met het bedrag waar de gemeente in haar begroting voor 2015 en volgende jaren mee rekent.

  Daarom gaan burgemeester en wethouders nu op zoek naar een geïnteresseerde partij die het kantoor wil kopen. Wel onder voorwaarde dat de gemeente een deel gaat 'terughuren'. "Op die manier slaan we twee vliegen in één klap. We verbeteren de financiële positie van de gemeente en de dienstverlening aan de Oudewaternaren blijft gewaarborgd,'' zegt wethouder Bert Vermeij.

  Gemeente Oudewater

 • Oudewater gaat de aanblik van de openbare ruimte verbeteren. Dat gebeurt onder andere door het aantal verkeersborden te verminderen. Het gaat om borden die geen of slechts een te verwaarlozen functie hebben.

  Bij zijn aantreden in 2014 kende coalitie van Onafhankelijken en CDA grote waarde toe aan een schone en veilige openbare ruimte. Met andere woorden: straten, paden, buurten en het openbaar groen van Oudewater moeten er netjes uitzien en geen gevaar opleveren voor inwoners en bezoekers van de stad.

  Voor wethouder Bert Vermeij betekent dat onder andere dat hij geen verkeersborden in de stad wil, die niets toevoegen aan de verkeersveiligheid. Daarom heeft hij dat soort borden - na overleg met de verkeerskundige en de politie - laten verwijderen. Zo hebben de woonerfborden inmiddels een plaatsje op het stadserf gekregen.

  Dat geldt ook voor de bonte verzameling van gebods-, verbods- en aanwijsborden die de hoek van de Visbrug en Korte Havenstraat 'sierde'. Daar is flink de snoeischaar in gezet. ,,We hebben er nu ongeveer 50 laten weghalen en we kijken wat er nog meer weg kan. Dat zorgt voor een verbetering van de aanblik van de openbare ruimte,'' onderstreept wethouder Bert Vermeij het terugdringen van het bordenbestand.

  Gemeente Oudewater

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De NPO heeft bevestigd dat er 550.000 euro is uitgegeven aan het Koningslied, dat was geschreven voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

  Vanochtend kwam naar buiten dat het veel meer heeft gekost dan gedacht. Eerder noemde de organisatie een bedrag van 150.000 euro, maar naar nu blijkt was dat alleen de eigen bijdrage aan het lied.

  Het Nationaal Comité Inhuldiging had zelf 400.000 euro uitgetrokken voor het Koningslied. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst zijn de fondsen van het comité geworven bij hoofdzakelijk private partijen.

  De NPO meldt dat de omroeporganisatie mediapartner was van het evenement op verzoek van het Nationaal Comité Inhuldiging, dat inmiddels niet meer bestaat. De ruim half miljoen euro is besteed aan de productie, organisatie en registratie rondom het Koningslied.

 • Voor de allerlaatste keer presenteerde Gerard Ekdom vanmiddag zijn radioshow Effe Ekdom op NPO 3FM. "En dan ineens is het zo ver. Maanden werden weken, weken werden dagen, dagen werden uren. En dan is daar ineens de laatste plaat met mijn laatste aankondiging", zei een geëmotioneerde Ekdom aan het einde van de uitzending terwijl hij Meeting across the river van Bruce Springsteen startte.

  3FM, waarvoor hij zeventien jaar heeft gewerkt, was als een familie voor hem. "En ik vind afscheid nemen van mijn familie niet leuk." Ekdom genoot van zijn werk, al noemde hij het zelf niet zo. "Werken is het nooit geweest. Daarvoor hou ik gewoon veel te veel van dit vak. Hobbyen, dat is wat we hier doen."

  Cabaretier Youp van 't Hek schreef speciaal voor zijn laatste uitzending een column voor hem, die hij natuurlijk voorlas. "Hier spreekt je een na beste vriend. De man met wie je een aantal malen Flappie hebt gezongen, en die je nu mag toespreken omdat je stopt bij 3FM, of moet ik NPO 3 zeggen?"

  Ekdom had nog jaren bij de radiozender kunnen blijven werken. "Maar het wordt tijd dat ik mijn ouderlijk huis ga verlaten en mijn vleugels uitsla." De radio-dj gaat naar NPO Radio 2, waar hij vanaf oktober een ochtendshow gaat presenteren. Vanaf 31 augustus nemen Timur en Rámon de 3FM-lunchshow van hem over.

  In de jaren die Ekdom bij 3FM werkte presenteerde hij diverse programma's, waaronder de lunchshow Effe Ekdom en de avondshow EkstraWeekend met Michiel Veenstra. Ook liet hij zich acht keer opsluiten in het Glazen Huis voor de benefietactie Serious Request.

  Rob Stenders

  Ook Rob Stenders nam vandaag afscheid van 3FM. Hij begon zijn show met de woorden: "Gerard heeft net afscheid genomen met een schitterend nummer. Veel mooier dan dat gaat het niet worden. Ik probeer het te ontkennen. Dus ik doe net of het een hele normale vrijdag is."

  Stenders begon zijn carrière bij 3FM, toen nog Radio 3, halverwege de jaren 80 als presentator van het VARA-programma Muziek in de nacht. Een paar jaar later verruilde hij de zender voor onder meer Veronica, maar hij keerde in de jaren 90 weer terug bij 3FM. De dj presenteerde er programma's als Stenders Vroeg en zijn laatste shows RobRadio: Stenders vrimibo en Stenders' late vermaak.

  Tijdens zijn laatste vrijdagmiddagshow gingen zijn collega's aan de slag met zijn tuin. "De tuin van Rob is niet om aan te zien. Serieus, het is een oerwoud waar je onmogelijk de voordeur kan vinden", schrijven ze op de 3FM-website.

  Ook Stenders verruilt 3FM voor Radio 2. Hij gaat daar het nachtprogramma One night Stenders presenteren.

 • Bij vliegveld Terlet, niet ver van Arnhem, is een 74-jarige vrouw met haar zweefvliegtuigje neergestort. De vrouw, die uit Duitsland komt, was bij kennis en is naar het ziekenhuis gebracht.

  Een brandweerwoordvoerder zegt dat het slachtoffer waarschijnlijk niet ernstig gewond is.

  Op het vliegveld werd een evenement gehouden met oude zweefvliegtuigen. De vrouw stortte neer in een bosrijk gebied, waardoor weinigen het ongeluk van nabij hebben zien gebeuren. Bij de landing zou ze een boomtop hebben geraakt.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Fri, 31 Jul 2015 17:19:09 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot