daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Wo. 1 Juli 2015
Week 27

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
dekrantvangouda.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

  • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Midland FM

  • Op zondag 28 juni verschijnen 13.000 toerfietsers aan de start van de zogenaamde Toerversie Utrecht. Die sportievelingen springen in de Domstad op het zadel voor vier verschillende afstanden: 35, 75, 110 en 150 kilometer. Deze recreatieve toerfietsers verkennen alvast een deel van de route die de renners van de Tour de France een week later volgen.

    Het evenement heeft de nodige gevolgen voor Oudewater. Dat fungeert als knooppunt voor de deelnemers die kiezen voor 75, 110 en 150 kilometer. Die splitsen zich op in Oudewater. Met als gevolg dat de provinciale weg (N228) vanaf afrit De Meern (A12) tot aan Gouda tussen 07.00-13.00 uur voor alle verkeer dicht gaat. Zo krijgen de toerfietsers alle ruimte om op een veilige manier hun kilometers te maken.

    Wie aan de provinciale weg woont, kan tussen 07.00-13.00 uur onder motorbegeleiding meerijden met het verkeer.

    De toertochten hebben ook gevolgen voor andere wegen en straten in en rond Oudewater.

    Redactie Oudewater.net

  • Op donderdag 25 juni bezoekt Michael Boogerd Bike Totaal Nieuwenhuizen te Oudewater om over zijn Handboek Tour de France te praten. Na afloop van het interview zal Boogerd boeken signeren.

    Handboek Tour de France is het perfecte Tourboek, voor de voorpret, voor bij de tv, voor mee op reis. In dit compacte naslagwerk brengen Michael Boogerd en Manon Colson alle belangrijke informatie over de Tour van 2015 bijeen. Geen onderwerp blijft onbesproken: van doping tot rennersvrouwen.

    Michael Boogerd (1972) is voormalig beroepswielrenner. Hij reed twaalf keer de Tour de France en behaalde twee etappezeges. Daarnaast won hij de Amstel Gold Race in 1999 en werd hij driemaal Nederlands kampioen. Tegenwoordig is hij actief als ploegleider van Roompot en als wielercommentator.

    Redactie Oudewater.net

  • Vanaf eind augustus, als het nieuwe sportseizoen begint, zal Midland FM Sportmix op zondag voortaan een uur langer duren! Om 13.00 zijn er de vooruitblikken met trainers en de voorbeschouwingen op de wedstrijden, vanaf 14.00 live sport en vanaf 16.00 ruim aandacht voor uitslagen, standen en terugblikken op de sportieve prestaties in de regio. Vooruitlopend hierop zal er zondag 21-06-2015 tussen 14 en 16.00 een pilot worden uitgezonden.

    In deze uitzending zijn vanaf 14.15 te gast: Volleybalster Wanne Verweij (speelster dames Jupiter) en Michel de Goeij (voorzitter Jupiter).
    Om 15.10 uur : Polsstokverspringer Rian Baas. Hij is de verrassende leider in het klassement bij de senioren.
    Sportmix zal aanstaande zondag worden gepresenteerd door Herman van Heusden en Jaime Cruz Torres. Redactie: Hafid Bartal.

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

  • In Thailand zijn twee mannen gearresteerd die worden verdacht van slavenhandel. Volgens de autoriteiten gaat het om twee sleutelfiguren in een Thais netwerk van mensenhandelaren.

    De mannen huurden tussenpersonen in om arme mensen te lokken voor werk op Indonesische vissersboten. Volgens de Thaise opsporingspolitie werden de slachtoffers verkocht aan booteigenaren voor 800 euro per persoon. De arbeiders werden daarna tegen hun wil meegenomen naar vissersboten vlakbij het Indonesische eiland Ambon.

    De mannen hebben sinds 2008 zo'n zestig slaven per jaar verkocht. Daarvoor kunnen ze maximaal een levenslange gevangenisstraf of de doodstraf krijgen.

    Hardhandig optreden
    Vanaf vandaag is er een nieuwe visserijwet van kracht in Thailand, waardoor de overheid harder kan optreden tegen misstanden. Het toezicht op de visserij-industrie van Zuidoost-Azië moet met de wet worden verbeterd en er gelden strengere maatregelen om illegale praktijken te voorkomen.

  • De Tweede Kamer vindt dat het vergunningensysteem in de ruimtelijke ordening simpeler moet. Met een ruime meerderheid ging de Kamer akkoord met de zogenoemde Omgevingswet van minister Schultz. Alleen GroenLinks en Partij voor de Dieren stemden tegen. Die partijen zijn bang dat uiteindelijk de belangen van natuur en milieu het onderspit zullen delven.

    In de wet worden 26 wetten samengevoegd, zoals de Woningwet, de Wet op de ruimtelijke ordening en de Wet milieubeheer. Doel van de bundeling is vereenvoudiging. Volgens Schultz zien nu veel mensen door de bomen het bos niet meer als ze bijvoorbeeld iets willen bouwen.

    Eén loket

    Het is de bedoeling dat er vanaf 2018 één loket is en één procedure waarin alle belangen in één keer kunnen worden meegewogen, ook die op het gebied van het milieu. Daardoor moet alles veel sneller verlopen.

    Kenners spreken van een van de grootste wetswijzigingen sinds de Grondwet van 1848. Voordat de wet in werking kan treden, moet ook de Eerste Kamer zich er nog over buigen.

  • Door verslaggever Maino Remmers

    Een groot deel van de autogarage bij de Utrechtse Jaarbeurs verandert de komende dagen in een gigantische fietsenstalling. "We verwachten dat 10 procent van de bezoekers op de fiets komt, dat zijn er zo'n 80.000 verdeeld over de dagen van de Grand Départ", zegt Henk Hendriks van de Fietsersbond.

    De bond hoopt dat het wielerevenement het fietsgebruik onder de toeschouwers zal stimuleren. "We hopen dat de Tourstart forensen in een straal van 15 kilometer rondom Utrecht laat zien dat de fiets een prima alternatief is."

    Racefiets

    De bond maakte afspraken met de Utrechtse Tourorganisatie. "Een aannemer zal de autogarage ombouwen tot een tijdelijke bewaakte stalling, waar duizenden rekken komen te staan."

    Het promoten van de fiets is ook bittere noodzaak voor zo'n groot evenement waarbij je geen grote aantallen auto's in de toch al krappe oude binnenstad wil hebben. "Voor mensen die verder weg wonen en op de racefiets naar de Tour komen, maken we speciale stallingen", zegt Hendriks die vandaag al banners aan het ophangen is.

    Routeplanner

    Op veel plaatsen heeft de gemeente al bordjes opgehangen dat verkeerd gestalde fietsen zullen worden verwijderd. Met name op plekken dicht langs het parcours en het Jaarbeursplein. "Maar de mensen moeten hun fiets wel kwijt kunnen, dus hebben we nu 20.000 extra stallingsplaatsen voorzien op diverse delen langs het parcours."

    Met een speciale fietsrouteplanner van de bond kun je op je telefoon zien waar de dichtstbijzijnde stalling is te vinden. "Bovendien zullen bezoekers er rekening mee moeten houden dat heel wat wegen zijn afgezet, dus daar kun je dan niet door."

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Wed, 01 Jul 2015 13:54:45 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot