daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 26 April 2015
Week 17

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
dekrantvangouda.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Midland FM

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De alarmcentrale van SOS International heeft met ongeveer 150 Nederlanders in het aardbevingsgebied in Nepal contact gehad. Met een onbekend aantal Nederlanders is nog geen contact geweest. Het is moeilijk contact te krijgen omdat verbindingen zijn uitgevallen en beschadigd.

  Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er geen berichten over Nederlandse slachtoffers.

  Barry Rigter van SOS International zegt tegen de NOS dat ongeveer 20 Nederlanders graag terug willen naar Nederland. Hij denkt dat dat aantal wel zal oplopen omdat er nog steeds naschokken worden gevoeld. SOS werkt aan de repatriëring van mensen die naar Nederland willen.

  Lijsten worden vergeleken

  Er zijn volgens Rigter Nederlanders die graag verder willen reizen en mensen die terug willen naar Nederland. Het blijft aan reizigers zelf om te beslissen wat ze doen, zegt Rigter.

  SOS International heeft namens verzekeraars contact met Nederlanders in Nepal.

  Het ministerie en SOS International hebben beide contact met reizigers in het gebied en ze overleggen geregeld. De lijsten van de mensen die gesproken zijn, worden constant met elkaar vergeleken.

 • Met tien graden, wind uit het noorden en af en toe een bui wordt het morgen een koude Koningsdag. Trek vooral een warme jas aan, zeggen meteorologen van Weerplaza.

  Vooral in de ochtend zal het koud zijn. De temperaturen blijven 's ochtends steken op een graad of 7.

  Volgens Weerplaza zijn er veel regionale verschillen. Vooral in het noordwesten blijft het droog en is er nog een redelijke kans op zon. In het oosten en zuidoosten vallen er in de ochtend buien en klaart het later op de dag op.

  De koning en koningin zijn morgen in Dordrecht. In Utrecht begint de Vrijmarkt traditiegetrouw al vroeg, vanavond om 18.00 uur begint de verkoop al.

 • De Saudische coalitie heeft opnieuw de hoofdstad van Jemen, Sanaa, vanuit de lucht onder vuur genomen. Sanaa is in handen van de Houthi-rebellen, die in grote delen van Jemen de dienst uitmaken.

  Het gebied rond het presidentiële paleis en enkele militaire objecten zouden doelwit zijn geweest. Daarnaast hebben buitenlandse oorlogsschepen bij de haven van Aden geschoten op plaatsen waar Houthi-rebellen gelegerd zijn, meldt persbureau Reuters op basis van verklaringen van omwonenden.

  Ook elders in Jemen, bij Taiz, wordt volgens Reuters zwaar gevochten. Daar zouden lokale en radicale soennitische milities delen van de stad heroverd hebben op de Houthi's.

  Iran en Saudi-Arabië

  Taiz werd eerder deze week al gebombardeerd door Saudische vliegtuigen. Vlak voor die bombardementen verklaarde Saudi-Arabië de vorige bombardementscampagne 'Vastbesloten Storm' voor beëindigd. De campagne was ingezet naar aanleiding van de opmars van Houthi-rebellen in Jemen.

  Vanaf nu zou de Saudische coalitie zich vooral richten op het beschermen van burgers en het voorkomen van terreinwinst van de milities. Dit is de eerste keer dat de hoofdstad sinds die aankondiging weer doelwit is.

  De Houthi's worden gesteund door Iran. Saudi-Arabië steunt de verdreven regering en de soennitische milities die zich tegen de Houthi's verzetten.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 26 Apr 2015 13:28:25 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot