daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 1 Maart 2015
Week 09

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
dekrantvangouda.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Midland FM

 • De spanning zal straks op “Kaagjesland” voelbaar zijn als daar RVC ’33 en UNIO om 14.30 aftrappen voor de kraker in de 3e Klasse B. De druk zal groot zijn op RVC ’33. De Reeuwijkers gaan vanaf het begin van de competitie aan de leiding met UNIO hijgend in de nek. Vorige week leed RVC ’33 pijnlijk verlies in en tegen Haastrecht, waardoor de voorsprong op UNIO slonk tot 1 punt. Althans als we mogen aannemen dat Unio ook nog de in te halen wedstrijd tot een goed einde zal brengen.

  In de strijd om het kampioenschap tussen RVC ’33 en UNIO zou Haastrecht weleens de scherprechter kunnen zijn. RVC ’33 ondervond al hoe moeilijk het is bij Haastrecht met succes weg te komen. Ook UNIO moet nog naar Haastrecht en daar verheugen ze zich al op de komst van de Oudewaternaren. Ook ESTO zou nog een rol kunnen spelen in de tweestrijd. Zowel RVC ’33 als UNIO moeten nog naar Bodegraven.

  Veel live verslag vanuit Reeuwijk en natuurlijk aandacht voor andere wedstrijden.
  Zo zijn de verslaggevers van Sportmix ook aanwezig bij:

  Olympia - Goes
  Gouda - Spartaan'20
  ESTO - DONK (o.v.)

  Via 107.5 of luister via de website.

  Bron: André van Egdom / RTV Bodegraven / Redactie Sportmix

 • De Oude Touwfabriek in Oudewater is een begrip. Het oude complex met historische industriële gebouwen wordt herontwikkeld tot een bijzondere woonwijk, met respect voor de omgeving. Het resultaat is een karakteristieke combinatie van Rijksmonument en een grote diversiteit aan woningen, wat zorgt voor een unieke uitstraling. Vandaag, woensdag 18 februari, gaat met een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats de bouw officieel van start.

  Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van de Provincie Utrecht en Pieter Verhoeve, burgemeester van Oudewater, gaven op woensdag 18 februari rond 16.00 uur gezamenlijk het officiële startsein voor de bouw en restauratie van De Oude Touwfabriek te Oudewater. Voorafgaand is een korte introductie van het project, ontworpen door Braaksma & Roos, gegeven door initiatiefnemers Saskia van der Lee en Henk Jan Hollander.

  Het Rijksmonument wordt behouden, waardoor de oude industriële sfeer wordt gecombineerd met het wooncomfort van deze tijd. De spontane samenstelling van de huidige fabrieksgebouwen volgt de onderlegger voor de nieuwbouwwoningen.

  Momenteel is een deel van de woningen al in de verkoop, waaronder negen tweekamerwoningen en vijf driekamerwoningen in het Rijksmonument, zes halfvrijstaande familiehuizen en twaalf eengezinswoningen. De rest van het plan bevat nog eens zes eengezinswoningen, drie geschakelde bungalows, drie vrijstaande woningen, het Rijksmonument Oude Ketelhuis en een vrije kavel.

  Bron: De Architect | 18 februari 2015

 • De tweede etappe van de Tour de France, van Utrecht naar Zeeland, gaat zondag 5 juli langs onder andere Montfoort en Oudewater. Tourorganisatie ASO heeft donderdag de volledige route van de tweede etappe bekend gemaakt.

  Na vertrek uit Utrecht op zondag 5 juli zal het peloton achtereenvolgens Montfoort, Oudewater, Haastrecht, Gouda, Waddinxveen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Rhoon en Poortugaal, Hoogvliet, Spijkenisse en Bernisse, Hellevoetsluis, Goedereede en Ouddorp en Burg Haamstede en Hammen aandoen.
  Na 166 kilometer ligt de eindstreep op de Neeltje Jans in Zeeland.

  Startschot
  Het startschot van de tweede etappe wordt om 13.10 uur gegeven op de Croeselaan in Utrecht. Het peloton rijdt het eerste deel van deze etappe geneutraliseerd richting onder andere de Domtoren, de Neude en de Maliebaan.

  Montfoort en Oudewater
  De koers zal rond 13.45 uur officieel vrij worden gegeven op ‘t Goylaan. Na 22,5 kilometer verlaat het peloton via Vleuten Utrecht en wordt er koers gezet richting Montfoort en Oudewater.
  Na 80,5 kilometer ligt op de Boompjes in Rotterdam de enige tussensprint van deze etappe. Rond 17.21 uur is de verwachtte finish van de renners in Zeeland.

  Zenderstreek Montfoort/Oudewater

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In de gisteren geopende spoortunnel van Delft wordt de luchtdruk te hoog als treinen er doorheen rijden met 140 km/u. Gevolg is dat de draaideuren in de hal sneller gaan draaien omdat de lucht weg moet.

  ProRail heeft besloten om de doorgaande intercity's vandaag 80 km/u te laten rijden. Dat geeft minder luchtdruk in de spoortunnel. "Dit geeft ons de tijd om het probleem op te lossen", zegt een woordvoerder. "De lucht verdwijnt normaal gesproken via buizen, maar gisteren kwamen wij erachter dat een groot gedeelte via de centrale hal naar buiten gaat."

  Naast het verminderen van de snelheid, heeft ProRail de draaideuren strakker afgesteld. "Dit blijkt te werken. We hebben twee deuren nu dicht gedaan om te testen wat een structurele oplossing zou kunnen zijn." Er zijn geen gewonden gevallen. Ook lopen de treinen geen vertraging op door deze maatregelen.

  "De reiziger die van niets weet, zal ook niets merken", aldus de woordvoerder.

 • De druk op het Gelderse PVV-Statenlid Marjolein Faber om te vertrekken, neemt toe. Gisteren zei een Gelderse VVD-gedeputeerde dat ze moet opstappen, nu zegt de fractievoorzitter van de Gelderse PvdA dat ze de eer aan zichzelf moet houden. Volgens hem wil ook de SGP dat ze vertrekt.

  Gisteren werd bekend dat Faber haar zoon inhuurde voor partijwerk. Ze zou een bedrijf waarvan haar zoon mede-eigenaar is 8000 euro hebben betaald voor werk aan de website van de Gelderse PVV. Faber is fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten en PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen.

  Ze kan niet anders

  "Marjolein Faber heeft zich geprofileerd met uiterst strenge normen voor de integriteit van politici", zegt PvdA-fractievoorzitter Muus Groot. "Nu blijkt dat ze zelf niet integer heeft gehandeld, kan ze dus niet anders dan vertrekken."

  Faber deed in 2012 aangifte tegen PvdA-gedeputeerde Co Verdaas, vanwege onjuiste declaraties.

  Aanblijven

  De Gelderse VVD-gedeputeerde Jan Markink stelde gisteren dat het niet uit te leggen is dat Faber haar eigen zoon inhuurde, "want zij is degene die iedereen de maat neemt en dat op een felle manier doet".

  Faber zelf zegt dat ze legitiem heeft gehandeld en dat ze, om alle schijn te vermijden, de rekening uit eigen zak betaalt. PVV-leider Wilders vindt dat Faber "misschien niet handig" heeft gehandeld, maar voor hem is de zaak daarmee afgedaan.

 • Van 24 februari tot en met 2 maart publiceert de NOS in samenwerking met de regionale omroepen iedere dag twee portretten over wat er speelt in de provincies. Dit portret is tot stand gekomen in samenwerking met 1Limburg en L1.

  Wat waren de grootste besluiten de afgelopen vier jaar?

  Vooral op het gebied van infrastructuur heeft de provincie in de afgelopen periode knopen doorgehakt. Er is onder meer begonnen met de aanleg van een rondweg om Heerlen, Brunssum, Landgraaf en Kerkrade. De Raad van State heeft het plan vrijwel helemaal goedgekeurd.

  De N280 tussen Roermond en Weert wordt bij het dorp Baexem omgelegd. Door die aanpassing moet het verkeer in de regio beter doorstromen. Verder sloot de provincie een nieuwe ov-contract met vervoerder Abellio. Het bedrijf mag vanaf volgend jaar tot eind 2031 het openbaar vervoer in de regio verzorgen.

  De provincie had ook aandacht voor bestuurlijke integriteit. De verdenking van corruptie van oud-VVD'er Jos van Rey en de aantijgingen aan het adres van voormalig Tweede Kamerlid Mark Verheijen (VVD) leidden ertoe dat er opnieuw werd gekeken naar de integriteit van bestuurders in Limburg.

  Wat is er niet gelukt?

  Na de verkiezingen van 2011 werd een bestuur gevormd van CDA, VVD en PVV. Die laatste was in 2011 de grote winnaar van de Statenverkiezingen, met tien van de 47 zetels. Maar in de periode die volgde was er een hoop gerommel in de coalitie.

  PVV'er Roland van Vliet vertrok uit de Provinciale Staten, omdat de functie niet te combineren was met zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer. Statenlid Harm Uringa ging twee weken later weg bij de partij. Eerst wilde hij niet veel kwijt over zijn vertrek, maar later vertelde hij dat het kwam door een gebrek aan 'fatsoen' bij de PVV. Uringa ging verder als eenmansfractie.

  De verkiezingsbelofte van de PVV om geen gebruik te maken van een dienstauto werd niet nagekomen. Tijdens de campagne was dat een punt, maar na een paar maanden kwamen de gedeputeerden daar op terug. Het reizen met eigen vervoer ging ten koste van hun werk.

  Na ongeveer een jaar barstte de bom, toen twee PVV-gedeputeerden niet wilden aanschuiven bij een lunch ter gelegenheid van het bezoek van koningin Beatrix en de Turkse president Gül aan de provincie. De PVV'ers besloten later toch aanwezig te zijn, maar toen was het te laat: het CDA had geen vertrouwen meer in de coalitiepartner.

  De PVV verdween in de oppositiebanken en er kwam een coalitie van CDA, VVD en PvdA. Korte tijd later stopte Laurence Stassen als fractieleider van de PVV. Volgens Stassen was haar baan niet meer te combineren met haar werk als lid van het Europees Parlement. Twee jaar later stapte ze na de 'minder, minder'-uitspraken van PVV-leider Wilders helemaal uit de partij.

  Wat zijn de hete hangijzers voor de komende periode?

  In de provincie is discussie over het bouwen van megastallen, waarvoor onder meer in Grubbenvorst plannen zijn. Daar moet een bedrijf komen met ruim een miljoen kippen, 35.000 varkens, een mestvergister en een slachterij. Tegenstanders maken zich vooral zorgen over het welzijn van de dieren en zijn bang voor dierziektes. Die kunnen in sommige gevallen ook schadelijk zijn voor mensen.

  Om het voortbestaan van Maastricht Aachen Airport te garanderen, trekt de provincie 45 miljoen uit om in de luchthaven te investeren. Maar dat is niet genoeg. Ook vier andere Limburgse gemeenten, waaronder Maastricht, zijn gevraagd om samen zes miljoen in te leggen, maar een aantal daarvan heeft daarover nog geen uitsluitsel gegeven.

  Verder zijn er plannen voor een groot ambitieus pretpark bij Brunssum en wordt er gesproken over een verdubbeling van de spoorlijn Roermond-Nijmegen. Ook het aanleggen van snel internet op het platteland is onderwerp van discussie.

  Op wie moeten we letten?

  In totaal doen twaalf partijen mee aan de Provinciale Statenverkiezingen, waaronder de PVV met voorman Michael Heemels. Een van de nieuwe partijen is de Partij voor Leefbaarheid en Democratie. Pas op het laatste moment werd duidelijk dat de partij mee kon doen, want het spande erom of ze voldoende steunverklaringen bij elkaar konden krijgen.

  Andere nieuwe partijen zijn Lokaal-Limburg en de Volkspartij Limburg van Jos van Rey. De oud-VVD'er wordt nu nog vervolgd voor corruptie. De Partij voor de Dieren deed bij de vorige verkiezingen al mee, maar kreeg toen niet genoeg stemmen voor een zetel.

  Bijna alle partijen hebben mannelijke lijsttrekkers in de zuidelijke provincie. Alleen bij GroenLinks staat er een vrouw bovenaan de lijst: Carla Brugman.

  Wat speelt er nog meer?

  De PVV zal het waarschijnlijk goed gaan doen bij de verkiezingen, maar heeft mogelijke coalitiepartners tegen zich in het harnas gejaagd door interne strubbelingen. Veel partijen staan daarom niet te springen om met de partij een coalitie te vormen.

  PS15 bij L1

  Op L1 worden op 16 en 17 maart debatten uitgezonden. Op de verkiezingsavond doet de omroep vanaf 22.00 uur verslag van de uitslagen.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 01 Mar 2015 13:28:46 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot