daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 7 Februari 2016
Week 05

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Nieuws.nl - Gouda --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
Midland FM

 • Sinds gisterenavond de sleutel van de stad door Burgemeester Verhoeve is overhandigd aan Prins Nije is het feest aan in Uivergein. Met als thema 'Samen bouwen' is het carnaval 2016 losgebarsten!

  Nieuw lid in de orde van slapleuters dit jaar: Jan van Dam! Hieronder hoor je zijn reactie in 'Het praathuis' van afgelopen zaterdag.

  07-02-2016: Jan van Dam Slapleuter 2016 by Midlandfm on Mixcloud


  Carnaval 2016 Uivergein v.a. zondag 7 februari

  10:00 uur

  Carnavalsmis. Deze uiterst bijzondere kerkdienst zal geleid worden door onze Pater Huub Spaan. Deze mis zal, zoals altijd, prachtig muzikaal omlijst worden. Dit mag u echt niet missen!!! Iedereen is welkom in de kerk, maar wees op tijd!

  11:11 uur

  Tegen betaling van € 6,- kunt u ook dit jaar weer terecht voor een overheerlijk en goed verzorgd ontbijt in “De Klepper”. Voor clubleden is dit ontbijt, op vertoon van “De club van 111-pas”, gratis. Deze culinaire versnapering is heerlijk, dus wees op tijd!

  14:30 uur

  Het carnavalsfeest in de leutbunker van v.v. UNIO. “DJ Bossie” zal zijn muzikale keuze weer ten gehore brengen om ook de allerkleinsten mee te laten delen in deze feestvreugde. Prins Nije en zijn gevolg nemen deze kinderen dan ook mee in de polonaise. Laten we er een gezellig feest van maken waar ook deze feestvierdertjes met veel plezier op terug kunnen kijken!

  21:30 uur

  Een wervelende carnavalsavond zal weer van start gaan in “De Klepper”. “Havenzangers 2.0” zullen een feestje bouwen als vanouds. Met “DJ Jeroen Gras” zal de laatste steen gelegd worden aan een geweldige carnavalsavond. Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien!

  Maandag 8 februari 2016

  14:00 uur

  “De Klepper” zal nog even in de steigers worden gezet met muzikale ondersteuning van “De Zware Jongens” en “De Lawineboys”. Samen met “DJ Bossie” bereiden we ons voor op wat de avond nog gaat brengen… Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien!

  21:30 uur

  Wilt u weten hoe drie man een tent verbouwen? Kom dan zeker weer naar “De Klepper” want het dak gaat er af dankzij het “Superrr Trio”. Zij zullen natuurlijk ondersteund worden door onze eigen DJ Bossie! Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien!

  00:00 uur

  Voor Prins Nije en zijn gevolg zitten alle verplichtingen erop. Het moment is daar dat de officiële titels worden neergelegd en zij zich als “gewone” carnavalsvierders zullen gaan begeven onder de rest. En het blijft vast nog lang onrustig in “De Klepper”…

  Dinsdag 9 februari 2016

  15:00 uur

  Voor een goede fundering voor de laatste feestavond zal in diverse leutbunkers de traditionele boerenkool met worst te verkrijgen zijn. We laten het ons smaken, u ook?

  20:00 uur

  Kunnen we het maken? Nou en of!!! Deze immens populaire slotavond vindt natuurlijk weer plaats in “De Klepper”. “DJ Bossie” zal alle toppers van het afgelopen carnaval nogmaals voorbij laten komen. Het zal nog lang onrustig blijven. Neem uw slaapmuts (of bouwhelm) mee! Onder de 16 geen toegang. Op de wettelijk geldende rook- en drankregels zal scherp worden toegezien.

  Foto's:
  Danny de Koning
  Wil v/d Heiden

 • In verband met graafwerkzaamheden in de binnenstad van Oudewater was Midland FM vanaf donderdagmiddag tijdelijk alleen via de live-stream te ontvangen. Later op de avond zijn de uitzendingen via 107.5 en kabel 98.3 via een noodvoorziening hervat.

 • Drugsgebruik onder jongeren en jong-volwassenen in Oudewater is een veel groter probleem dan tot dusver is aangenomen door het stadsbestuur. Uit onderzoek door de GGD blijkt dat sprake is van vele honderden gebruikers in Oudewater.

  ,,Er is sprake van zwijgende acceptatie rond drugsgebruik,'' constateert wethouder Ad de Regt. Uit een GGD-rapport blijkt onder meer dat bijna 40 procent van de jongeren tussen de 19 en 24 jaar drugs gebruikt of dat heeft gedaan. Ook blijkt dat 6 procent van de 13 tot 17-jarigen cannabis (heeft) gebruikt.

  Het onderzoek dat is uitgevoerd in het westelijk deel van de provincie Utrecht en in de Lopikerwaard laat verder zien dat meer dan de helft van de 15- tot 35-jarigen in het onderzochte gebied afgelopen jaar drugs tot zich heeft genomen.

  Pillen
  ,,Dit zijn enorm hoge cijfers,'' vindt De Regt. Daarom is het volgens hem en burgemeester Pieter Verhoeve tijd voor actie. ,,Het gebruik van pillen in Oudewater is relatief hoog. We willen nu écht weten hoe het zit.'' Daarom wordt komende maanden niet alleen rioolwater onderzocht op drugssporen.

  Ook volgen gesprekken met de gemeenteraad en met deskundigen. ,,Denk aan huisartsen, welzijnsorganisaties en mensen uit het onderwijs,'' zegt De Regt. ,,Het is niet dat we niet weten dat in Oudewater drugs wordt gebruikt, de cijfers worden alleen steeds harder. Dit is hier een groot probleem. Er is sprake van een smoking gun. Het blijkt zeer eenvoudig om in Oudewater aan drugs te komen.''

  Opvoedingsmilieu
  Onlangs nog is een dealer van de weg geplukt met duizend xtc-pillen in zijn auto. Toch stelt Verhoeve: ,,De maatschappelijke overlast door drugsgebruik is minimaal.'' Maar dat wil niet zeggen dat Oudewater zich neerlegt bij de situatie. De Regt: ,,Uit het rapport komt naar voren dat veel ouders het niet zo'n probleem vinden dat hun kinderen gebruiken, mede omdat ze zelf gebruikers zijn geweest. Van dat 'opvoedingsmilieu' schrik ik.''

  ,,Het is noodzakelijk om dit probleem aan te pakken,'' vult hij aan. De bestuurders wijzen op de gezondheidsrisico's en ook de sociale risico's van drugs. De GGD wilde gisteren nog niet reageren, omdat het rapport nog niet bij elke gemeente is besproken.

  AD

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 07 Feb 2016 18:08:08 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot