daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 29 Mei 2017
Week 22

Geselecteerde regio:
Gouda

Regio:
Midland FM

 • Dit weekend vanaf 14.00 verslag van o.m. de volgende wedstrijden:

  Zaterdag 27 mei

  - CVC Reeuwijk – Naaldwijk
  - CION – Rohda ‘76

  Zondag 28 mei

  Laatste uitzending van dit seizoen. Uitzending duurt tot 16.00 uur. Geen live sportverslagen.

  Gast is Willem Dekker, [ass.]trainer van Bodegraven.

  De sportuitzendingen worden gemaakt i.s.m. RTV Gouwestad en RTV Bodegraven. Tussen 14 en 17.00 te beluisteren via: 106.2 FM / 107.5 FM / 107.8 FM / 98.3 FM (Kabel Oudewater & Bodegraven) / 97.7 FM (Kabel Gouda) / 103.4 FM (Kabel Ziggo Gemeente Bodegraven), Tune-in of via de live-stream op deze website.

 • Oudewater is top en Gouda flopt op de vandaag gepresenteerde AD Misdaadmeter. Gouda staat op plek 4, Oudewater op plek 383, drie plaatsen boven de onderste. Hét verschil? Oudewater had in 2016 13 woninginbraken, Gouda 639.

  Nergens in Nederland is de kans op een inbraak groter dan in Gouda. En dat doet pijn in de stad. ,,Ontzettend frustrerend”, vindt burgemeester Milo Schoenmaker. ,,Ontzettend balen”, stelt ook de Goudse politiechef Anouk Veenstra.

  Allebei wijzen ze op het ‘vele’ werk dat door politie, gemeente en andere betrokkenen al is verzet. ,,Maar de woninginbraken blijven hoog, terwijl het totaal aantal misdrijven opnieuw wel is gedaald”, sipt Schoenmaker. ,,Onze hoge klassering komt niet als een verrassing. Al zien we wel dat het aantal mislukte inbraken toeneemt.”

  Hij wijst op beter hang- en sluitwerk in de stad, honderd Whatsappgroepen en extra toezicht. Verder pleit hij voor meer recherchecapaciteit, om een slag te slaan tegen inbrekers. Daarover is hij ‘continu’ in overleg met de politie.

  Overval
  Anouk Veenstra benadrukt het belang van de aanpak van lokale daders, die in Gouda vooral zorgen voor de problemen. ,,We moeten de weerbaarheid van inwoners vergroten, door persoonlijk op straat met hen in gesprek te gaan. Om zo het aantal meldingen te vergroten. Bovendien moeten we zorgen dat inwoners die op een kruispunt in hun leven staan niet meer kiezen voor een criminele carrière, die zij nu nog als lonend zien. Zij moeten kiezen voor school. Nee, we hoeven zeker geen koers te wijzigen, we zijn op de goede weg.”

  Schoenmaker: ,,Ik vertrouw erop dat alle inzet zich uiteindelijk terugvertaald in de cijfers. Alleen lijkt een langere adem nodig dan ik zou willen.” Daar sluit Veenstra zich bij aan. “Maar liever een langere adem en een oplossing voor de lange termijn, dan een korte opleving en terugvallen naar slechte cijfers.”

  Aan slechte cijfers hoeft Pieter Verhoeve niet te denken. Hij is burgemeester van de best scorende gemeente in het Groene Hart: Oudewater. ,,Maar ook dat is relatief. Want net na de mooie cijfers van 2016, hadden we begin dit jaar opeens een overval.” Is hij dan niet blij met de positie? ,,Natuurlijk zijn we trots. Onze wijkagenten kennen Oudewater goed en we hebben vol ingezet op het voorkomen van criminaliteit met grote impact. Sociale controle is van groot belang: hier wordt iemand die zich verdacht gedraagt nog aangesproken.”

  Bron: AD Groene Hart | 19 mei 2017

 • Woensdag 31 mei en donderdag 1 juni doen weer duizenden mensen mee aan Alpe d’HuZes, om zo geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Radio d’HuZes gaat ook dit jaar weer naar Frankrijk en doet verslag van dit unieke evenement! Uiteraard niet alleen op de radio, maar ook via televisie en social media.

  Deelnemers uit regio

  Op woensdag en donderdag kunt de deelnemers de hele dag live volgen op de frequentie(s) van uw eigen lokale omroep. 's Avonds zijn er vanuit Nederland achtergronden en terugblikken. Radio d’HuZes is een initiatief van diverse lokale omroepen uit de regio en bereikt inmiddels een groot deel van Zuid-Holland en Midden-Nederland. Ook Midland FM zendt 31 mei en 1 juni uit als Radio d'HuZes!

  Voor meer informatie en uitzendtijden: www.radiodhuzes.com

  www.facebook.com/radiodhuzeswww.twitter.com/radiodhuzeswww.instagram.com/radiodhuzes

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De politie heeft in Bloemendaal enkele strandfeesten voortijdig beëindigd wegens grote drukte. Dat gebeurde in overleg met de eigenaren van de strandtenten.

  De feesten werden zo'n anderhalf uur eerder beëindigd dan gepland. De politie sommeerde de feestgangers de tenten te verlaten. Daarbij zijn enkele aanhoudingen verricht.

  Eerder op de avond liet de politie via Twitter weten dat de strandtenten vol waren en dat er geen mensen meer bij konden.

 • De belangrijkste prijs van het filmfestival in Cannes, de Gouden Palm, is toegekend aan The Square van de Zweedse regisseur Ruben Östlund. Hij werd bekend met de film Turist (2014), waarin een vader hard wegrent als een lawine zijn gezin dreigt te vermorzelen.

  The Square wordt beschreven als een humoristisch, surrealistische thriller. De film gaat over een pretentieuze museumdirecteur die kort voor de opening van een expositie te maken krijgt met een overval.

  Het is de eerste Gouden Palm voor Zweden. Dit jaar waren er 19 inzendingen voor de Gouden Palm, waaronder twee films die alleen op Netflix te zien zijn.

  Coppola

  Sofia Coppola, dochter van Francis Ford Coppola, kreeg de prijs voor beste regie voor haar historische film The Beguiled. Het is een remake van een film uit 1971 over een verhaal uit de Amerikaanse burgeroorlog.

  De jury beloonde Jeune Femme van regisseur Léonor Serraille met de Gouden Camera voor beste debuutfilm.

  Diane Kruger werd uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol in In the Fade (Duits: Aus dem Nichts) van regisseur Fatih Akin. Ze speelt daarin een Duitse vrouw die haar leven weer op orde probeert te krijgen nadat haar Koerdische man en hun vijfjarige zoontje in Hamburg zijn omgekomen bij een aanslag van neonazi's.

  De prijs voor beste acteur ging naar Joaquin Phoenix in de film You Were Never Really Here van regisseur Lynne Ramsay. Hij speelt daarin een psychisch beschadigde oorlogsveteraan die een jong meisje probeert te redden uit de handen van een criminele bende.

  Kidman

  De film van Ramsey werd ook onderscheiden vanwege het beste script. Ze deelt de prijs met The Killing of a Sacred Deer van regisseur Yorgos Lanthimos.

  De Gouden Palm voor beste korte film kende ook een gedeelde uitslag: Katto van Teppo Airaksinen en Xiao Cheng Er Yue van Qiu Yang.

  Nicole Kidman kreeg een speciale oeuvreprijs, die in het leven was geroepen omdat het filmfestival in Cannes dit jaar zeventig jaar bestaat.

 • Dit weekend geen tijd gehad om al het nieuws te volgen? Geen probleem, wij hebben de opvallendste en belangrijkste verhalen voor je op een rij gezet.

  Historische zege Dumoulin

  Tom Dumoulin schrijft wielergeschiedenis. Voor het eerst in de geschiedenis wint een Nederlander de Ronde van Italië. Dumoulin moet in de laatste tijdrit 53 seconden goedmaken op de Colombiaan Nairo Quintana. Het lukt hem: hij rijdt ongenaakbaar en is in het eindklassement 31 seconden sneller.

  "Niet te beschrijven. Het was zo'n zenuwslopende dag", zegt Dumoulin in een eerste reactie op zijn eindoverwinning in de Giro. "Super dat het is gelukt. Ik heb het gedaan!"

  De vorige Nederlander die een grote ronde op zijn naam schreef was Joop Zoetemelk, die 37 jaar geleden de Ronde van Frankrijk won.

  Jos van Emden gaat er met de etappezege vandoor. Hij is vijftien seconden sneller dan Dumoulin.

  Zonnig, klam en warm

  Zaterdag is het de eerste landelijke tropische dag van het jaar. Alleen op de Wadden blijft de temperatuur nét onder de 30 graden steken.

  Op alle weerstations aan de kust, behalve Vlissingen, worden de temperatuurrecords voor de maand mei gebroken. Het tropische weer zorgt ook voor lange files. Op Texel loopt de wachttijd voor de veerboot naar Den Helder bijvoorbeeld op tot anderhalf uur.

  Trump terug naar de VS

  Zaterdag komt een einde aan de G7-top op Sicilië. Daarmee komt Trumps eerste tour door Europa ten einde. Een duidelijk resultaat op het gebied van klimaatverandering is niet behaald. De Amerikaanse president laat weten dat hij komende week besluit of de VS blijft meedoen aan het klimaatakkoord van Parijs.

  "Het hele gesprek over klimaat was erg moeilijk, om niet te zeggen onbevredigend", zegt bondskanselier Merkel achteraf. Er is geen enkele aanwijzing dat de Verenigde Staten blijven meedoen met Parijs."

  Parkeergarage stort in

  Een deel van een parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport stort aan het begin van de zaterdagavond in elkaar. Niemand raakt gewond.

  De ravage is groot: ongeveer een derde van het vier verdiepingen tellende gebouw ligt plat. De oorzaak van de instorting is nog onduidelijk.

  Dode bij jetski-ongeluk

  Op de Maas bij het Gelderse Well komt zaterdag een 14-jarige jongen om het leven nadat hij is overvaren door een jetski. Hij zou vlak daarvoor van een boot zijn gesprongen.

  De politie houdt een man van 26 uit Zaltbommel aan in het onderzoek naar de zaak. Ook worden enkele in beslag genomen waterscooters onderzocht.

  Meer sport: NEC degradeert en geen podiumplaats voor Max

  De ontknoping in de play-offs pakt niet goed uit voor NEC. De Nijmeegse club moet na twee jaar eredivisie een stap terug doen. NEC buigt voor NAC Breda (4-1).

  Beter nieuws is er voor Roda JC, dat zich handhaaft in de eredivisie. De club wint in Kerkrade met 1-0 van MVV. En FC Utrecht speelt volgend seizoen Europees voetbal. De ploeg verslaat AZ na een 3-0 zege via strafschoppen (4-3).

  Bij de GP in Monaco slaagt Max Verstappen er niet in op het podium te eindigen. Hij begint de race vanaf de vierde plek, maar verliest die positie na een gewaagde pitstop-strategie. Verstappen haalt wel voor het eerst in zijn carrière de finish in Monaco.

  En in Parijs is Roland Garros begonnen. Robin Haase weet zonder veel problemen de tweede ronde te bereiken. Hij is de 18-jarige Australiër Alex De Minaur met 6-2, 6-3, 6-1 de baas.

  De rest van de week...

  Morgen overhandigt informateur Edith Schippers haar eindverslag van de laatste formatiepoging aan de Kamervoorzitter. Dan kan er dinsdag over gedebatteerd worden in de Tweede Kamer.

  De Franse president Macron ontvangt morgen zijn Russische ambtgenoot Poetin. Het is geen officieel staatsbezoek, maar een cultureel bezoek vanwege een tentoonstelling in Versailles.

  En de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya zijn vanaf dinsdag te zien in Ouwehands Dierenpark. De beren uit China zijn al sinds 12 april in de Rhenense dierentuin, maar moesten eerst in quarantaine en uitrusten van de reis.

  Fijne week!

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Mon, 29 May 2017 00:05:54 +0200]