daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Wo. 6 Mei 2015
Week 19

Geselecteerde regio:
Haarlemmermeer

Regio:
MeerRadio

Haarlem 105 Internet
Haarlem 105 Nieuws headlines

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Houthi-rebellen hebben in Jemen een van de laatste bolwerken ingenomen van aanhangers van president Hadi, de wijk Tawahi in de zuidelijke havenstad Aden. Ondanks Saudische luchtaanvallen zijn er hevige gevechten tussen aanhangers van de gevluchte president en de Houthi's. Hadi zelf zit in Saudi-Arabië.

  Met de val van Tawahi, is in feite de hele stad onder controle van de rebellen, zeggen inwoners. Militaire woordvoerders zeggen dat bij het innemen van de wijk de legercommandant van het gebied is gedood.

  Een residentie van de president is in handen van de rebellen gekomen. Het paleis staat op een strategische plek met uitzicht op de haven. Houthi's hebben in de wijk controleposten en wegblokkades opgericht.

  Boot beschoten

  Bij de bombardementen zijn in Aden, maar ook in andere steden tientallen Houthi's en hun aanhangers omgekomen.

  Ook kwamen vandaag zo'n veertig Jemenieten om toen Houthi-rebellen de boot waarmee zij de stad probeerden te ontvluchten, bestookten met granaten.

 • De lanceerplaats van de Buk-raket die vlucht MH17 neerhaalde lag op de dag van de ramp in rebellengebied. Dat blijkt althans uit kaarten van de Oekraïense veiligheidsdiensten.

  Het is in tegenspraak met wat Russische onderzoekers zeggen in een rapport dat via de Russische krant Novaja Gazeta uitlekte. Daarin wordt geconcludeerd dat de lanceerplaats in de plaats Zarosjtsjenskoje lag. Volgens de anonieme onderzoekers was Zarosjtsjenskoje in Oekraïense handen, maar volgens een kaart die kort voor de ramp werd gepubliceerd door de Oekraïense veiligheidsdiensten, lag het dorpje in rebellengebied.

  Lappendeken

  NOS-correspondent Geert Groot Koerkamp legt in het NOS Radio 1 Journaal uit dat de frontlinie in die periode per dag wisselde. "Het was toen een grote lappendeken van gebieden die in handen waren van de rebellen en stukken in handen van de regering."

  De frontlinie lag veel meer naar het zuiden dan de lanceerplaats van de Buk-raket, zegt Groot Koerkamp. "En een paar kilometer naar het noorden ligt de belangrijke doorgangsweg van Donetsk naar het oosten. Daarover is de raket ook vervoerd en dat gebied is voor het grootste deel in handen van de rebellen."

 • Zanger Errol Brown van de Britse soulband Hot Chocolate is op 71-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats op de Bahama's. Hij leed aan leverkanker.

  Hot Chocolate kende in de jaren 70 en 80 grote successen in tientallen landen. Bekende hits zijn onder meer het mede door Brown geschreven You sexy thing, So you win again en It started with a kiss.

  Brown werd geboren op Jamaica en kwam op zijn twaalfde met zijn moeder naar Groot-Brittannië.

  De band stopte ermee in 2009. Brown werd in 2003 door koningin Elisabeth onderscheiden vanwege zijn betekenis voor de Britse muziek.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Wed, 06 May 2015 18:30:58 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot