daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 22 November 2014
Week 47

Geselecteerde regio:
Haarlemmermeer

Regio:
MeerRadio

Haarlem 105 Internet
Haarlem 105 Nieuws headlines

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • In Landgraaf is een gewonde gevallen bij een schietpartij op straat. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.

  De schoten werden even voor middernacht gelost. Volgens de Limburgse politie waren er meerdere mensen bij betrokken. Er is nog niemand aangehouden.

  Op de plek van de schietpartij wordt technisch onderzoek verricht en zijn agenten bezig met een buurtonderzoek. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

 • De rechtbank in Roermond heeft op zijn site een uitlegartikel geplaatst over de straf voor een 33-jarige automobilist. De Poolse man reed vorig jaar een echtpaar en hun 2-jarig kleinkind dood in Meijel in Limburg. Hij kreeg 120 uur taakstraf wat leidde tot woedende reacties in de rechtszaal. Ook op sociale media werd boos gereageerd op het vonnis.

  De Pool reed de drie dood op een fietspad. Hij was de macht over het stuur verloren en reed volgens het Openbaar Ministerie te hard. Maar dat laatste achtte de rechter niet bewezen. Na het uitspreken van de taakstraf van 120 uur, gooide de woedende vader van de peuter van 2 een stoel naar de rechter.

  Blanco strafblad

  Op zijn website heeft de rechtbank vanavond vier vragen en antwoorden geplaatst waarin wordt uitgelegd wat de beweegredenen van de rechter zijn. Daarin wordt uitgelegd dat de rechtbank een zware straf niet passend vindt omdat de bestuurder geen ernstig verwijt gemaakt kan worden.

  De rechters wijzen erop dat niet bewezen kan worden dat de man veel te hard reed en dat hij een blanco strafblad heeft. Omdat het te hard rijden niet bewezen kan worden oordeelt de rechtbank "dat het misdrijf dood door schuld in het verkeer niet bewezen is".

  Nabestaanden

  Ook werd in de afweging meegenomen dat de automobilist zijn hele leven met zich mee moet dragen dat zijn verkeersgedrag drie mensen het leven heeft gekost, schrijven de rechters in het stuk.

  De rechtbank verwijst ook naar het verdriet van de familie. "Het overlijden van de slachtoffers heeft onherstelbaar leed bij de nabestaanden tot gevolg gehad, hetgeen ter terechtzitting treffend onder woorden is gebracht door de nabestaanden", is de laatste zin van het artikel op de site.

 • De Franse gendarmerie op Sint Maarten heeft flink ruzie met collega's aan de Nederlandse kant van het eiland. Formeel moeten politieagenten toestemming vragen wanneer zij gewapend de grens op het kleine eiland overgaan tijdens het werk. Met enige regelmaat gaat dat mis en ontstaat er irritatie.

  Woensdag werden vier Franse agenten door hun Nederlandse collega's teruggebracht naar de Franse kant van het eiland. Dat gebeurde toen zij probeerden een vreemdeling uit te zetten op de internationale Prinses Juliana-luchthaven. Die ligt in het Nederlandse gedeelte van het eiland. Zij droegen daarbij hun wapens.

  Kranslegging

  Twee weken geleden gebeurde hetzelfde met Nederlandse agenten op Franse bodem. Die beveiligden een aantal Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders bij een kranslegging op St. Maartendag. Hun werd gevraagd onmiddellijk terug te gaan naar de Nederlandse kant van het eiland, omdat ze wapens droegen.

  Taco Stein, advocaat-generaal van het Hof van Justitie in Philipsburg wijt de incidenten aan de afspraken tussen Frankrijk en Nederland op het gebied van samenwerking door de twee politiediensten. Die afspraken liggen vast in een verdrag, maar dat is nog niet geratificeerd door beide landen. De incidenten zijn volgens Stein een signaal dat dat snel moet gebeuren.

  Illegaal wapenbezit

  Beide politiekorpsen werken al wel nauw samen in een officieel ontwapeningsprogramma van het Openbaar Ministerie in een poging om het illegale wapenbezit aan beide kanten van de grens tegen te gaan.

  Sint Maarten is verdeeld in een Frans en een Nederlands deel. Het Franse gedeelte is een overzees gebiedsdeel van Frankrijk en onderdeel van de Europese Unie. Het Nederlandse gedeelte is een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sat, 22 Nov 2014 00:53:14 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot