daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Ma. 22 December 2014
Week 52

Geselecteerde regio:
Groningen

Regio:
RTV Noordoost-Friesland --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
RTV Drenthe
Nieuws

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Het vliegverkeer op Schiphol heeft last van windstoten. Tientallen vluchten zijn vertraagd.

  Een woordvoerder zegt dat de wind uit een lastige hoek komt en dat vliegtuigen moeite hebben met stijgen en landen. "We hebben te maken met een sterke zuidwestenwind. Bij voorkeur willen gezagvoerders recht tegen de wind in opstijgen en landen, maar dat gaat nu dus niet", zegt een woordvoerder.

  Schiphol adviseert reizigers goed de website van de luchthaven in de gaten te houden.

  Eindhoven Airport, het tweede vliegveld van Nederland, ligt gunstiger en heeft minder last van de weersomstandigheden.

  Het waait vooral aan de kust hard, soms stormachtig, 7 tot 8 Beaufort. De verwachting is dat de wind pas overmorgen afzwakt.

 • Op het strand van Den Helder is afgelopen weekend een zeldzame zeeschildpad aangespoeld. Het dier ging kort daarna dood, omdat hij uitgehongerd was. De schildpad had maanden niet gegeten.

  Volgens directeur Marc Damen van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam gaat het om een Kaemps-zeeschildpad. Dat is een zeldzaam dier: sinds 1957 is het in Nederland vijf keer gezien. De schildpad komt oorspronkelijk uit de Golf van Mexico. Hij wordt daar in z'n voortbestaan bedreigd.

  Waarschijnlijk is hij in het ballastwater van een containerschip meegevaren. Damen: "Als die schepen volle zee bereiken, nemen ze in hun ballasttanks water op. En voordat ze bijvoorbeeld de haven van Rotterdam binnenvaren, droppen ze dat ballastwater weer. Waarschijnlijk is de schildpad opgezogen."

 • De Franse politie schroeft de veiligheidsmaatregelen op na twee incidenten in het afgelopen weekeinde. Zaterdag stak een man met een mes op twee politieagenten in, waarna hijzelf werd doodgeschoten door de politie. In Dijon, in het oosten van het land, reed gisteravond een man verschillende keren op voetgangers in, onder de uitroep 'Allah is groot'. Elf mensen raakten gewond.

  De dader in Dijon is een man van 40 met psychiatrische problemen, die sinds de jaren 90 een bekende is van de politie.

  Minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve bracht vanochtend een bezoek aan de gewonden in een ziekenhuis in Dijon.

  Dreigement

  De anti-terreurafdeling van de politie onderzoekt beide incidenten. IS en andere terreurgroepen hebben herhaaldelijk opgeroepen tot aanvallen op doelen in Frankrijk, wegens de deelname van Frankrijk aan de strijd in Irak tegen IS. Sommige extremisten hebben gezegd dat bij aanvallen wapens kunnen worden gebruikt die gemakkelijk voorhanden zijn, zoals messen en auto's.

  Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken kon nog niet zeggen of er een verband is tussen de aanvallen in Tours en Dijon.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Mon, 22 Dec 2014 13:02:31 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot