daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Vr. 21 Oktober 2016
Week 42

Geselecteerde regio:
Groningen

Regio:
RTV Noordoost-Friesland
Nieuws uit Noordoost Friesland

RTV Drenthe
Alle nieuwsberichten in de rubriek 'Nieuws'

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

  • Met het populaire spel Pokémon Go zijn afgelopen zomer in een recordtijd honderden miljoenen dollars verdiend. Dat zegt onderzoeksbureau App Annie tegen techsite VentureBeat. In negentig dagen zouden de makers 600 miljoen dollar hebben verdiend.Andere bekende spellen hadden veel meer tijd nodig om dat bedrag op te leveren. Candy Crush Saga had meer dan 200 dagen nodig voordat er 600 miljoen dollar was verdiend. Bij Puzzle & Dragons en Clash of Clans was dit respectievelijk 400 en 500 dagen.SpeeltijdDaarnaast stelt App Annie dat gebruikers heel veel tijd in Pokémon Go steken. Er werd net zoveel tijd aan Pokémon Go besteed als aan de  19 spellen die volgen samen. De cijfers gaan over het derde kwartaal van dit jaar, dat zijn de maanden juli, augustus en september.Volgens het onderzoeksbureau, dat app-gebruik meet, slaagde Pokémon Go er bijzonder goed in mensen te trekken die normaal geen spelletjes spelen. Waar gebruikers anders bijvoorbeeld tv keken, trokken ze er nu op uit voor Pokémon Go. Dit betekent volgens App Annie ook dat dat de speeltijd van Pokémon Go relatief weinig invloed had op de tijd die gebruikers met andere spellen doorbrachten.Ondanks de populariteit schreef persbureau Bloomberg in augustus al dat het gebruik van het spel volgens analisten aan het dalen was.SchattingenDe cijfers van App Annie zijn schattingen. Maker Niantic heeft tot nu toe zelf geen omzetcijfers bekendgemaakt, alleen dat de app tot begin september een half miljard keer is gedownload. Een verzoek van de NOS om commentaar werd niet meteen door Niantic beantwoord.Toen Pokémon Go in de zomermaanden op zijn voorlopige hoogtepunt zat, steeg het aandeel van gameproducent Nintendo rap. De Japanse fabrikant heeft Niatic een licentie voor Pokémon gegeven, maar temperde al snel de verwachtingen. Het succes van de smartphone-app betekende geen grote nieuwe inkomstenbron voor Nintendo.
  • Acht Russische marineschepen varen op dit moment door het Engelse Kanaal. Vanuit de Engelse kust is te zien hoe onder meer een vliegdekschip langs trekt. De vloot is op weg naar de Middellandse Zee, om daar de Russische luchtmacht te ondersteunen bij aanvallen op de Syrische stad Aleppo.Het vliegdekschip kan vijftig vliegtuigen en allerlei wapensystemen vervoeren. Ook is er een onderzeeër bij.Rusland bombardeert doelen in Syrië om het regime van president Assad te helpen in de burgeroorlog. Rusland krijgt veel kritiek op die bombardementen. Zo noemde de Britse premier May de Russische acties in Syrië "ziekmakende wreedheden".De Russische schepen varen door internationale wateren, maar worden geflankeerd door twee Britse marineschepen. 
  • Welkom in onze grote familie: Dat zien mensen die bij een van de 38 La Mafia-restaurants in Spanje gaan eten. Het is alleen de vraag of dat nog lang zal duren, want het officiële Europese merkenbureau heeft besloten dat de naam van de keten veranderd moet worden. Het wil dat de restaurantnaam niet langer meer wordt geassocieerd met criminele bendes. Daar zijn de eigenaren van de keten alles behalve blij mee. In de loop van dit jaar zouden er namelijk nog drie filialen worden geopend, maar de naamsverandering gooit nu roet in het eten. Het management heeft dan ook besloten in hoger beroep te gaan. Voor veel Italianen is de uitspraak van het merkenbureau juist een belangrijke overwinning. Zij waren boos en beledigd over de naam van de restaurantketen, omdat ze vinden dat Italië ermee in een kwaad daglicht wordt gezet. In de restaurants hangt een echte maffia-sfeer. Aan de wanden hangen grote foto's van onder meer The Godfather en elke stoel heeft de naam van een bekende maffioso. "De naam staat overal zo groot, dat het lijkt alsof het een typisch Italiaans product is", zegt journalist Attilio Bolzoni van La Repubblica. "Het roept associaties op met criminaliteit en gaat tegen alle moraliteitsprincipes in."Dat de Italianen niet blij waren met de naam, is ook bij het personeel van La Mafia bekend. "Er is zelfs een groep Italianen op Facebook die protesteert tegen de naam van het restaurant, en dat zijn heel veel mensen", vertelt een serveerster aan Bolzoni. "Maar ik snap het wel, want het zou hetzelfde zijn als een restaurantketen die ETA (Baskische afscheidingsbeweging) heet". Pablo Martinez, woordvoerder van La Mafia, zegt echter dat het woord maffia in Spanje niet altijd geassocieerd wordt met criminaliteit: "Hier denken we dan ook aan een groep mensen die als vrienden gezellig om de tafel zit en eet. Daar staat onze naam voor". 
Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Fri, 21 Oct 2016 14:58:19 +0200]