daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 1 Februari 2015
Week 05

Geselecteerde regio:
Groningen

Regio:
RTV Noordoost-Friesland
Nieuws uit de regio

RTV Drenthe
Nieuws

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De Chinese autoriteiten hebben beloningen tot ruim 42.000 euro uitgeloofd voor tips die "gewelddadige terroristische aanvallen" in onder meer Tibet voorkomen.

  Het staatspersbureau Xinhua meldde dat de beloningen zijn bedoeld voor gevallen waarin sprake is van activiteiten van buitenlandse terreurorganisaties en van "de verspreiding van religieus extremisme" in een gebied waar veel etnische spanningen zijn.

  Zelfverbrandingen

  De Chinese regering begon afgelopen mei een offensief tegen terrorisme, na een reeks aanslagen in onder meer de provincie Xinjiang, waar veel Oeigoeren wonen die zich onderdrukt voelen door de Chinese overheid. Daarbij zijn honderden mensen omgekomen. De beloningen gelden ook daar.

  Maar tot nu toe heeft dit soort aanslagen niet plaatsgevonden in Tibet. Wel zijn er zelfverbrandingen en protesten tegen de Chinese onderdrukking.

  Wolf in schaapskleren

  Mensenrechtenorganisaties hebben de laatste tijd kritiek geuit op een wetsvoorstel dat de autoriteiten in Tibet nog meer bevoegdheden geeft. Daarin zijn bijvoorbeeld "gedrag, gedachten of uitspraken" verboden die "de staat kunnen ondermijnen".

  China houdt vol dat de regio in 1950 "vreedzaam is bevrijd" en er is sindsdien dankzij de Chinezen veel vooruitgang geboekt in een straatarme regio. De daila lama, de spirituele leider in ballingschap, zou een wolf in schaapskleren zijn.

 • Een Amerikaanse en een Russische ballonvaarder zijn veilig geland voor de kust van Mexico, na een vlucht van bijna een week die begon in Japan. Met het oversteken van de Stille Oceaan in een luchtballon gevuld met gas hebben Troy Bradley en Leonid Tiukhtyaev twee wereldrecords te pakken.

  De mannen, die zichzelf The Two Eagles noemen, vertrokken met hun ballon vol helium in Saga in Zuid-Japan en landden zes dagen, zestien uur en 38 minuten later in de zee bij Mexico. Daarmee legden ze een afstand af van 10.696 kilometer. Eenmaal geland werden de ballonvaarders opgepikt door een vissersboot en aan land gebracht.

  De behaalde wereldrecords, die nog bevestigd moeten worden door de een luchtvaartorganisatie, gelden alleen voor ballonnen die gevuld zijn met gas. Met onder meer ballonnen die zweven op basis van hete lucht zijn grotere afstanden afgelegd.

 • De kustwacht in het graafschap Cornwall in het zuidwesten van Groot-Brittannië is op zoek naar een 51-jarige man die in de zee verdween tijdens het uitstrooien van as.

  De man werd gegrepen door een hoge golf. Twee anderen die bij hem waren, probeerden hem te redden. Maar dat mislukte.

  Reddingsteams hebben in moeilijke weersomstandigheden met boten en een helikopter uren naar het slachtoffer gezocht. Maar zonder succes. Als het weer licht is, gaat de zoektocht verder.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 01 Feb 2015 06:34:13 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot