daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Wo. 10 Februari 2016
Week 06

Geselecteerde regio:
Groningen

Regio:
RTV Noordoost-Friesland
Nieuws uit Noordoost Friesland

RTV Drenthe
Alle nieuwsberichten in de rubriek 'Nieuws'

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Nederlanders die zaterdag op wintersport gaan, moeten rekening houden met lange files, waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID). Vooral in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk worden flinke files verwacht.

  In Frankrijk wordt voor de snelwegen naar de wintersport zelfs een Zwarte Zaterdag voorspeld. Dat komt mede door het slechte weer. Er wordt veel regen verwacht. Vooral de wegen vanuit Lyon zullen muurvast staan, met op de A40 en A43 lange files, verwacht de verkeersdienst. Vorige week liep de wachttijd op de N90 richting het populaire Val Thorens op tot vier uur.

  Duitsland en Oostenrijk

  In Duitsland zijn het vooral de A7 (Ulm-Füssen) en de wegen vanuit München naar Oostenrijk die vollopen. In Oostenrijk komt vertrekkend verkeer op de Fernpas (B179) vast te staan, verwacht de VID.

  Niet alleen vertrekkend vakantieverkeer komt files tegen. Ook de files voor terugkeerders zijn langer. Voor veel Duitsers eindigt komend weekend de vakantie.

 • De voorverkiezingen in New Hampshire zijn bij de Republikeinen gewonnen door Donald Trump en bij de Democraten door Bernie Sanders, blijkt uit de eerste uitslagen.

  Zowel Trump als Sanders eindigden bij de eerste voorverkiezing in Iowa als tweede. Zo'n 25 minuten na het sluiten van de stembureaus stond Trump op 34 procent van de stemmen. Bij de Republikeinen stond toen John Kasich tweede, met 16 procent.

  Rond die tijd stond bij de Democraten Sanders op 57 procent van de stemmen en Clinton op 41.

  Hillary Clinton, die Sanders in Iowa net versloeg, heeft meteen erkend dat ze de tweede staat heeft verloren. Ze feliciteerde Sanders met zijn overwinning. Haar campagneteam zegt dat ze in maart een grote voorsprong zal krijgen als er wordt gestemd in staten met veel zwarten en latino's.

  De 74-jarige Sanders profiteert in New Hampshire onder meer van het feit dat hij senator is voor de buurstaat Vermont.

 • Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft het klimaatbeleid van president Obama een grote slag toegebracht. Het heeft een streep gezet door het plan van Obama om de uitstoot van CO2 door Amerikaanse energiecentrales aan banden te leggen.

  Het Clean Power Plan was het belangrijkste onderdeel van Obama's beleid om klimaatverandering tegen te gaan. Het Hooggerechtshof stemde met 5 tegen 4 stemmen voor een verzoek van 27 staten en diverse grote bedrijven om het plan tegen te houden. Volgens die staten en ondernemingen is het plan illegaal.

  Op 21 januari was het verzoek nog afgewezen door een gerechtshof in Washington.

  Obama presenteerde zijn Clean Power plan in augustus vorig jaar. Hij wil afrekenen met het tijdperk dat de VS, samen met China, de grootste vervuiler ter wereld is en dwarsligt op klimaatgebied. "We mogen het probleem niet steeds doorschuiven naar de volgende generaties", zei Obama toen.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Wed, 10 Feb 2016 03:31:56 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot