daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Za. 23 Februari 2019
Week 08

Geselecteerde regio:
Schiedam

Regio:
Dichtbij.nl - Waterweg --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De politie heeft vannacht een 33-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Zij wordt ervan verdacht een conducteur in de trein te hebben bedreigd met een mes. Hij had haar aangesproken omdat ze rookte.

  De vrouw zat rond 01.30 uur vannacht in de trein van Dordrecht naar Roosendaal, meldt Omroep Brabant. De conducteur zag dat ze rookte, liep naar haar toe en vroeg om een vervoersbewijs.

  In plaats van dat ze dat liet zien, stond de vrouw op. Ze duwde de conducteur en zijn collega aan de kant en liep naar een andere coupé. Toen de NS-mensen daar aankwamen, stond de vrouw met een mes in haar handen. Dat hield ze dreigend voor het gezicht van de conducteur.

  Het lukte de conducteur en zijn collega om de vrouw te overmeesteren. Op station Roosendaal droegen ze haar over aan de politie. Die bleek haar te kennen vanwege verward gedrag. Ze is aangehouden.

 • De Sherlock Holmes-parodie Holmes & Watson is de grote 'winnaar' geworden bij de uitreiking van de Golden Raspberry Awards, beter bekend als de Razzies. Deze prijzen voor de slechtste films van het jaar worden traditiegetrouw verdeeld vlak voor de Oscars. De belangrijkste filmprijzen van Hollywood worden morgen uitgereikt.

  Holmes & Watson, met het komische succesduo Will Ferrell en John C. Reilly, werd na verschijning in de bioscoop al door de Amerikaanse filmpers de grond in geschreven. De film won de Gouden Framboos voor slechtste film, slechtste regie, slechtste mannelijke bijrol (Reilly) en slechtste namaak.

  Ook de Amerikaanse president Donald Trump kreeg twee beeldjes. Voor zijn rol in de documentaires Fahrenheit 11/9 en Death of a Nation werd hij uitgeroepen tot slechtste acteur. De organisatie riepen hem en "zijn zichzelf in stand houdende kleinzieligheid" ook uit tot slechte filmkoppel. Trumps adviseur en woordvoerder Kellyanne Conway kreeg de prijs voor slechtste vrouwelijke bijrol.

  Voor Melissa McCarthy was het een avond met twee gezichten. Ze kreeg de prijs voor slechtste actrice voor haar rol in de vunzige Muppet-film The Happytime Murders. Maar ze won ook in de categorie voor veelvuldig genomineerde Razzie-sterren die zichzelf met een onverwacht goede rol revancheerden. Dat was voor de film Can You Ever Forgive Me?, waarin ze een aan lager wal geraakte schrijfster speelt die literaire brieven vervalst. Daarmee verdiende ze een Oscarnominatie.

  Zo werden de prijswinnaars bekendgemaakt:

 • In Madrid is een man van 26 opgepakt die wordt verdacht van moord en kannibalisme. Volgens de politie heeft de Spanjaard toegegeven dat hij zijn moeder heeft gedood en haar in kleine stukjes heeft gesneden. Die at hij op en voerde hij aan zijn hond.

  In de koelkast en het appartement van de man vond de politie plastic bakjes met daarin resten van de moeder. Een van de agenten die het huis doorzochten was zo geschokt, dat hij kokhalzend naar buiten rende voor wat frisse lucht.

  De Spaanse politie zette een video van de opgepakte man op Twitter:

  De zaak kwam aan het rollen nadat een vriend van de moeder naar de politie was gestapt. Hij had Maria Soledad Gómez (66) al een maand niet gezien, terwijl ze een vrouw van vaste patronen was. Elke dag kocht ze haar krantje en dronk ze wat in een tapasbar in de buurt. De vriend kon niet geloven dat ze was vertrokken zonder iets te zeggen.

  De politie belde aan bij het huis van Gómez. Zoon Alberto maakte een nerveuze indruk en omdat hij onduidelijke verklaringen gaf voor de afwezigheid van zijn moeder, deed de politie huiszoeking. Daarbij doken de gevulde tupperwarebakjes op en gaf de zoon het kannibalisme toe.

  Hotelschool

  In de buurt en bij de politie was bekend dat de zoon zijn moeder herhaaldelijk had mishandeld. De vrouw had daarvan zeker twaalf keer melding gemaakt bij de politie. Haar man, een meubelmaker, overleed vijftien jaar geleden.

  De zoon studeerde aan een hotelschool in Madrid en stond bekend als een zwijgzame eenling. Bij het uitlaten van zijn hond droeg hij altijd een integraalhelm. Hij wordt vandaag voorgeleid aan een onderzoeksrechter.

Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Generate date: [Sat, 23 Feb 2019 11:42:04 +0100]