daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Zo. 21 December 2014
Week 51

Geselecteerde regio:
De bilt

Regio:
Dichtbij.nl - Utrecht-Haarzuilens-Vleuten-De Meern
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

DeStadAmersfoort.nl
DeStadAmersfoort.nl RSS feed

NU.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • De politie in Den Haag heeft vanmorgen een man gearresteerd die centraal staat in een documentaire over politiegeweld die gistermiddag werd uitgezonden. De arrestatie was gewelddadig, zegt zijn advocaat.

  De NTR zond gistermiddag een documentaire uit over de relatie tussen de Haagse politie en allochtonen in de Schilderswijk. Centraal stond de Haagse Marokkaan Moustapha Sealiti, die zegt dat hij ernstig mishandeld is door een motoragent in een politiebureau. Daarbij brak hij zijn pols en raakte zijn rug beschadigd.

  Onverzekerd

  Volgens zijn advocaat werd Sealiti vanmorgen aan de kant gezet, omdat hij rondreed in een onverzekerde auto. De advocaat zegt dat de man ruzie kreeg met de agenten tijdens een discussie over de islam. Tijdens die discussie werd hij, naar eigen zeggen, vanuit het niets hardhandig tegen de grond gewerkt.

  Een omstander heeft de arrestatie gefilmd. In het filmpje is te zien dat de man op de grond ligt, terwijl twee agenten bovenop hem zitten.

  Zijn advocaat vermoedt dat er een verband is tussen de documentaire van gistermiddag en de aanhouding vanmorgen. De politie zoekt uit wat er is gebeurd en komt later met een reactie.

  "Racistisch politiegeweld"

  Omroep West zond vorig jaar een documentaire uit over racistisch politiegeweld in de Schilderswijk. Volgens de Nationale ombudsman was er geen sprake van structurele misstanden bij de Haagse politie.

 • Gemaskerde overvallers hebben vannacht een ouder echtpaar thuis in Bilthoven overvallen. Ze bedreigden het stel met wapens en bonden een van hen vast.

  Rond 02.00 uur stonden de overvallers plotseling in het huis. Hoe ze zijn binnengekomen is niet duidelijk.

  In het huis was ook een mantelzorger. De drie slachtoffers zijn erg geschrokken, zegt de politie, maar niemand raakte gewond.

  BMW

  De overvallers namen spullen uit het huis mee en vluchtten daarna in de zwarte BMW van een van de bewoners. De politie zette onder meer een helikopter in, maar is nog steeds naar de overvallers op zoek.

  Hoeveel er precies waren is niet duidelijk. Volgens de politie waren er meerdere mensen binnen en stond er mogelijk nog iemand buiten. Ze droegen donkere kleding en maskers, waardoor de politie geen goed signalement van hen heeft.

 • Dit jaar zijn er weinig ongelukken gebeurd met grote vliegtuigen. Het waren er 19 en dat is het laagste aantal in jaren, meldt het Aviation Safety Network (ASN).

  De Nederlandse onderzoeksorganisatie telt alleen ongelukken mee met vliegtuigen waarin minimaal 14 mensen kunnen. Aanslagen op vliegtuigen, zoals op vlucht MH17 van Malaysia Airlines, zijn niet opgenomen in de lijst.

  Bij de 19 ongelukken zijn dit jaar 526 mensen omgekomen. In 2013 waren er veel minder doden, 265, maar toen lag het aantal ongelukken met 29 een stuk hoger.

  Veilig

  Luchtvaartdeskundigen zeggen dat naar het aantal ongelukken moet worden gekeken en niet naar het aantal doden om een goed beeld te krijgen van de vliegveiligheid. Op basis daarvan kan dus worden gezegd dat 2014 een veilig jaar was voor passagiers.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Sun, 21 Dec 2014 13:09:03 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot