daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Do. 11 Februari 2016
Week 06

Geselecteerde regio:
De bilt

Regio:
Dichtbij.nl - Utrecht-Haarzuilens-Vleuten-De Meern
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - Hoofdpunten van het nieuws uit de provincie Utrecht

DeStadAmersfoort.nl --==Storing==--
Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven

 • Door een storing kan dit deel niet weer worden gegeven
NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Er komt een voedseldatabase waar consumenten informatie kunnen vinden over de herkomst van producten, de ingrediënten en de weg die het voedsel heeft afgelegd. Staatssecretaris Van Dam wil deze maand afspraken maken met het bedrijfsleven.

  Het uiteindelijke doel is dat er op alle producten een code komt die te staan die je met je smartphone kunt inscannen. Er wordt begonnen met varkensvlees.

  Volgens Van Dam kost het opzetten van zo'n omvangrijke database veel tijd. Maar de doelstelling is dat er voor het einde van het jaar alles over varkensvlees te vinden is.

  Boer tot bord

  "Met één druk op de knop kun je straks zien waar het vlees vandaan komt en wat ermee is gebeurd, dus van de boer tot het bord", zegt Van Dam.

  De database wordt na het invoeren van het varkensvlees stap voor stap uitgebreid met andere producten.

 • Zeven procent van de raadsleden overweegt te stoppen vanwege bedreigingen. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Raadslid.Nu, de vereniging voor raadsleden.

  Twaalf procent van de raadsleden twijfelt of ze zichzelf beschikbaar stellen voor een nieuwe periode. In Nederland zijn er 8925 actieve raadsleden. Dertig procent van hen heeft meegedaan aan het onderzoek.

  Fysieke bedreigingen

  Raadslid.Nu heeft het onderzoek laten uitvoeren omdat er de laatste maanden veel commotie is over de opvang van asielzoekers. De vereniging hoorde veel verhalen van raadsleden over bedreigingen.

  Vooral als de bedreigingen invloed hebben op het privéleven van het raadslid wordt een grens bereikt. Ook fysieke bedreigingen zorgen ervoor dat raadsleden overwegen te stoppen met hun werk.

  Sociale media

  Opvallend is dat 40 procent van de bedreigingen in het gezicht van het raadslid werden gedaan. Dat is iets minder dan de 47 procent die via social media wordt geuit. De rest van de bedreigingen bereikte de raadsleden via telefoon, mail of post.

  Uit het onderzoek blijkt ook dat veel raadslieden niet weten dat ze na een bedreiging een beroep kunnen doen op de griffier van de gemeente of aangifte kunnen laten doen door de burgemeester. Ook landelijke meldpunten als de Vertrouwenslijn zijn bij bijna de helft van de ondervraagden niet bekend.

  Ruim tachtig procent van de ondervraagde raadsleden zegt zich niet van de wijs te laten brengen door vormen van geweld of agressie.

 • Het aantal keren dat de brandweer gealarmeerd werd bij een verzoek voor hulpverlening is in 2015 gestegen met 14 procent; van 59.000 naar 67.000. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Verzoeken om hulpverlening gaan over assistentie bij ongelukken maar ook over ondersteuning bij wateroverlast of stormschade.

  Vooral in het derde kwartaal is een piek te zien. Dit komt voornamelijk door de zomerstorm van 25 juli. Nederland beleefde die dag de zwaarste julistorm sinds het begin van de metingen in 1901. Uit het hele land kwamen meldingen van afgewaaide takken, omgevallen bomen en loshangende reclameborden.

  Bij de brandweermeldkamers kwamen in 2015 in totaal 234.000 meldingen binnen van incidenten. Dat is iets meer dan in 2014. Toen waren het er 232.000.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Thu, 11 Feb 2016 07:24:48 +0100]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot