daginfo.nl
Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Google
Di. 2 Juni 2015
Week 23

Geselecteerde regio:
De bilt

Regio:
Dichtbij.nl - Utrecht-Haarzuilens-Vleuten-De Meern
dichtbij.nl is 24 uur per dag, zeven dagen per week actueel.

RTV Utrecht
RTV Utrecht - nieuws- en sportoverzicht

DeStadAmersfoort.nl
DeStadAmersfoort.nl RSS feed

NU.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Nieuws
NOS Nieuws

 • Bij een bomaanslag in het noordoosten van Nigeria zijn tientallen mensen om het leven gekomen. De aanslag werd gepleegd op een drukke markt vlak bij het centrum van de stad Maiduguri.

  Volgens ooggetuigen en het ziekenhuis zijn er ongeveer vijftig doden gevallen. Andere bronnen houden het op twintig doden.

  De bom op de veemarkt zat verborgen onder de werkbank van een slager in het grootste slachthuis van de stad. Maar anderen spreken van een zelfmoordaanslag. De slachtoffers zijn handelaars en mensen die inkopen kwamen doen.

  Explosies

  In het westen van de stad werden al eerder op de dag explosies gehoord. Mensen werden vroeg in de ochtend wakker van zwaar geweervuur en het geluid van opstijgende gevechtsvliegtuigen die de lucht in werden gestuurd om de stad te beschermen.

  Afgelopen weekend vielen ten minste dertig doden bij bomaanslagen. Die zijn nog niet opgeëist, maar dragen de kentekenen van de terreurgroep Boko Haram. Ook de aanval van vandaag is waarschijnlijk uitgevoerd door Boko Haram.

 • Bij een ongeluk met een achtbaan in het Britse Staffordshire zijn zeker vier gewonden gevallen. Volgens de BBC zijn ze er slecht aan toe.

  Het ongeluk gebeurde in het pretpark Alton Towers, waar een karretje van The Smiler waarin zestien mensen zaten op een leeg rijtuig botste. Hoe dan kon gebeuren is onduidelijk.

  Een ooggetuige vertelt aan de BBC dat mensen totaal in paniek waren. "Iedereen was aan het schreeuwen. Het leek wel een auto-ongeluk."

  Eerder problemen

  Parkmedewerkers waren snel ter plekke om eerste hulp te verlenen. Ambulancepersoneel en een traumahelikopter waren snel ter plekke.

  The Smiler, een achtbaan met veertien loops, kwam al enkele keren eerder in het nieuws vanwege problemen. In april 2014 kwamen een honderdtal mensen in dezelfde achtbaan vast te zitten op 30 meter hoogte.

 • In het jaar 2037 zullen in Nederland meer mensen doodgaan dan er worden geboren. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft dat berekend.

  Het aantal geboorten is al jaren groter dan het aantal sterfgevallen. Op dit moment worden er dagelijks 478 kinderen geboren en gaan er 381 mensen dood. Door de vergrijzing draait die trend de komende jaren echter om. 2037 is volgens het CBS het eerste jaar waarin er meer sterfgevallen zijn dan geboorten.

  Tegen die tijd wonen er zo'n 18 miljoen mensen in Nederland, van wie ruim een kwart 65 jaar of ouder is. Het bevolkingsaantal blijft vanaf 2040 ongeveer stabiel, zegt het CBS.

  Huwelijken, echtscheidingen en verhuizingen

  Het onderzoeksbureau heeft vandaag meer demografische cijfers op een rij gezet, onder het motto 'Dit gebeurt er op zomaar een doorsnee dag in Nederland'. Er is ook een filmpje bij gemaakt.

  De cijfers gaan bijvoorbeeld over huwelijken, echtscheidingen en verhuizingen. Op een gemiddelde dag trouwen 207 stellen. Bij vier van deze huwelijken gaat het om een homoseksueel koppel.

  Verder worden elke dag 92 echtscheidingen uitgesproken en verkassen 4325 mensen naar een nieuw huis.

Waarschuwing voor Extreem weer of Weeralarm!Daginfo.nl -- Een verzameling van lokaal, regionaal en landelijk nieuws in een handig overzicht.
Voor meer info:
url: www.daginfo.nl
Generate date: [Tue, 02 Jun 2015 17:22:40 +0200]
Link partners >>
Valid HTML 4.0 Transitional
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot